String Of Tears Vs String Of Pearls (Διαφορές και ομοιότητες)

String Of Tears Vs String Of Pearls (Διαφορές και ομοιότητες)

Θα σας συγχωρέσουν που μπερδεύετε τα δάκρυα με τις χορδές από μαργαριτάρια. Και τα δύο αυτά χυμώδη αμπέλια προέρχονται από τις άνυδρες περιοχές της νότιας και της ανατολικής Αφρικής.

Ωστόσο, αυτά τα στενά συγγενικά φυτά έχουν αναπτύξει ελαφρώς διαφορετικές απαιτήσεις και καλλιεργητικές συνήθειες. Όλα αυτά θα τα εξηγήσω σε αυτό το άρθρο.

Τα δάκρυα είναι μικρά σαρκώδη φύλλα σε σχήμα σταγόνας που ρέουν προς τα πάνω. Οι μίσχοι μπορούν να φτάσουν το 1 πόδι σε μήκος.Οι μαργαριταρένιες φλέβες διακρίνονται από τα μικρά σαρκώδη φύλλα σε σχήμα μπιζελιού και τους μίσχους μήκους 1-3 ποδιών.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς σας παρουσιάζω τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στα δάκρυα και τα μαργαριτάρια.

δάκρυα μαργαριταρένιο περιδέραιο
Ζώνες ανθεκτικότητας USDA Ζώνη 10α-11β Ζώνη 9-12
επιστημονικό όνομα Curio citriformis ή Senesio Citriformis Cenecio Rowleyanus ήCurio Ruleanus
ύψος ενηλίκου 1 ft (30 cm) 1-2 πόδια (30-60 εκ.)
πλάτος ενηλίκων 1,6 πόδια (50 cm) 1-3 πόδια (30-90 cm)
ρυθμός ανάπτυξης 2 χρόνια μέχρι τη λήξη 1-2 ίντσες το μήνα
χαρακτήρας συρόμενη συνήθεια ή αμπέλι ερπυστικές ή ερπυστικές συνήθειες
χρειάζονται φως μερική σκιά ή έντονο έμμεσο φως 6-8 ώρες την ημέρα με συνδυασμό άμεσου και έμμεσου ηλιακού φωτός.
τύπος εδάφους Καλά στραγγιζόμενο, αργιλώδες ή κάκτο έδαφος. αργιλώδες έδαφος ή αμμοπηλώδης με ορυκτά σωματίδια
pH εδάφους ουδέτερο pH 6,6-7,5
συχνότητα άρδευσης 7-10 ημέρες 7-14 ημέρες (ή όταν στεγνώσει η κορυφή ½ ίντσας του εδάφους)
έντομο αλευροφόρα και μυκητιακές σκνίπες Γενικά δεν υπάρχουν παράσιτα. Προσέξτε όμως τις αφίδες και τους αλευρώδεις.
ασθένεια σήψη των ριζών σήψη των ριζών

Η διαφορά μεταξύ σταγόνων νερού και χορδών μαργαριταριών

Δάκρυα και μαργαριτάρια

Πρέπει να πάρω κάτι κατευθείαν από την πόρτα. Δάκρυα (γνωστός και ως Curio citriformis) προηγούμενο όνομα Senesio Citriformis

Ομοίως, τα μαργαριτάρια είναι μερικές φορές γνωστά. Curio Ruleanus ανάλογα με την αλλαγή του είδους Μπιμπελό.

Τούτου λεχθέντος, θα εξηγήσω τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο.

Σχήμα και δομή χορδής

Όπως ίσως γνωρίζετε, και τα δύο αυτά φυτά είναι παχύφυτα. ευγενική προσφορά του φύλλου συλλογής νερού

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο μοναδικό σχήμα, χρώμα και υφή των φύλλων. Όλα αυτά τα προσαρμοστικά πράσινα χαρακτηριστικά μειώνουν την απώλεια νερού σε ξηρά κλίματα.

Εν τω μεταξύ Τα χαρακτηριστικά σχήματα των φύλλων που καθορίζουν αυτά τα φυτά τα έχουν κάνει πολύτιμα διακοσμητικά σπιτιού τα τελευταία χρόνια.

Από τη μία πλευρά, τα σχισμένα από το κορδόνι φυτά έχουν μικρά φύλλα σε σχήμα δακρύου. (Έως 0,3 ίντσες σε διάμετρο.) Μπορείτε επίσης να δείτε τον χαρακτηριστικό κάθετο κόμπο που ανεβαίνει σε κάθε χορδή.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι τα φύλλα των δακρύων έχουν σχήμα σταγόνες βροχής που τρέχουν σε όλο το μήκος των άκαμπτων μίσχων.

Κάθε φύλλο έχει ένα καθαρό παράθυρο μέσα από το οποίο μπορείτε να δείτε τις μωβ γραμμές. Τα φύλλα έχουν μια κηρώδη επικάλυψη που τα κάνει ελαφρώς κολλώδη στην αφή.

Οι μαργαριταρένιες χορδές, από την άλλη πλευρά, είναι μικρότερες και σχεδόν σφαιρικές. (Περίπου ¼ ίντσας σε διάμετρο) σε σχήμα φασολιού. Είναι μαλακά στην αφή και αναπτύσσονται σε υστερούντες μίσχους.

μέγεθος χορδής

Τα δάκρυα είναι λιγότερο αναπτυγμένη σάρκα. στο εγγενές περιβάλλον Το σπειροειδές στέλεχος εκτείνεται στο έδαφος.

Μπορείτε να δείτε κόμβους με ρίζες σε όλο το στέλεχος. Αυτό βοηθά τα φυτά να σχηματίσουν ένα τοπίο και να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό/θρεπτικά συστατικά.

Το Curio citriformis μπορεί να φτάσει περίπου το 1 πόδι (30 εκ.) Το φύλλωμα είναι ινώδες, με ωριμότητα έως 1,6 πόδια (50 εκ.).

Το μαργαριτάρι είναι ένα φυτό μεγαλύτερο από τα δάκρυα. Οι μίσχοι που μοιάζουν με μπιζέλια μπορεί να έρπουν κατά μήκος του εδάφους ή να πέσουν πάνω από δοχεία.

όταν μεγαλώσει πλήρως Ο κορμός μπορεί να είναι ένα έως τρία πόδια ψηλός, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και τέσσερα πόδια. Θα δείτε τις ρίζες στο τέλος. που βοηθά στη σταθεροποίηση της πυκνής ιστορίας

χρώμα χορδής

Τα φύλλα σε σχήμα δακρύου είναι διακριτικά στα δάκρυα. Κυμαίνονται από ανοιχτό πράσινο έως σκούρο πράσινο με μακριές ημιδιαφανείς ρίγες.

Μια επίστρωση κεριού μπορεί να δώσει στο φυτό μια ελαφρώς λαμπερή εμφάνιση.

Η σειρά Pearl έχει ανοιχτοπράσινα φύλλα με γκριζοπράσινους μίσχους. Τα φύλλα θα γίνουν ελαφρώς πιο σκούρα πράσινα καθώς μεγαλώνουν την άνοιξη και το καλοκαίρι.

λουλούδι

όταν ο καιρός είναι κατάλληλος Τα δάκρυα ανθίζουν από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του χειμώνα. Εμφανίζονται ως μικρά κρεμ-κίτρινα κεφάλια σε στιβαρούς μίσχους που φτάνουν σε ύψος 6 ίντσες (15 εκ.).

Στο τέλος, το τσαμπί μαργαριτάρια ανθίζει με λευκά άνθη την άνοιξη και μερικές φορές στις αρχές του καλοκαιριού. Στέλνουν ένα ευχάριστο άρωμα που αγγίζει τη μύτη σας με το άρωμα της κανέλας.

Ωστόσο, σημειώστε ότι η σειρά από μαργαριτάρια σας δεν θα ακουμπήσει στο δάπεδο του εσωτερικού χώρου.

αναπτυξιακές συνήθειες

Η γραμμή φυτών που κλαίει μπορεί να έχει συμπεριφορά ερπυσμού ή οπισθοδρομικής ανάπτυξης. Εξαρτάται από τη μέθοδο φύτευσης ή φύτευσης.

σύμφωνα με τη φύση Το κοτσάνι του σχοινιού θα σέρνεται κατά μήκος του εδάφους. και στις δύο περιπτώσεις Η μαργαριταρένια γραμμή χαρακτηρίζεται από έρπουσα και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Γι’ αυτό αγαπιούνται τόσο πολύ. Ροή και χαλαρή προσωπικότητα Αυτό δημιουργεί ένα καλό σημείο συζήτησης.

ύψος και δομή

Ο μίσχος του δακρύου είναι άκαμπτος και μακρύς μέχρι ένα πόδι. Όταν το φυτό ωριμάσει, μεγαλώνει μέχρι ένα πόδι.

Οι μίσχοι σχηματίζουν συστάδες εκθαμβωτικών χορδών καθώς τα κρεμώδη άνθη σε σχήμα τρομπέτας αναδύονται από το χαλί του φυλλώματος.

Ως ώριμο φυτό Η χορδή των μαργαριταριών μεγαλώνει σε μέγιστο ύψος 1-2 πόδια (30-60 εκ.) Το φυτό έχει μια κεντρική βάση από την οποία μεγαλώνει το κοτσάνι καθώς το κορδόνι του μπιζελιού αναδύεται από το δοχείο.

Τείνουν να ξεχειλίζουν ή να προσγειώνονται στο δοχείο, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

αυξημένη ζήτηση

Το Teardrop λειτουργεί καλύτερα σε ηλιόλουστα και ηλιόλουστα μέρη. Αν και είναι φυτό ξηρού κλίματος. Αλλά δεν του αρέσει το πολύ άμεσο ηλιακό φως.

Εφόσον δέχεται περισσότερες από 6 ώρες ηλιακού φωτός, μπορεί να τοποθετηθεί σε παράθυρο που βλέπει δυτικά ή ανατολικά.

Τα μαργαριτάρια απαιτούν συνδυασμό φωτεινού, έμμεσου και άμεσου ηλιακού φωτός. Βεβαιωθείτε ότι τα πολύτιμα μαργαριτάρια σας έχουν εγχυθεί για 6-8 ώρες.

Όσο για το χώμα, τα δάκρυα προτιμούν αργιλώδες χώμα με καλή αναλογία κάκτου ή αργίλου. Προτιμά έδαφος με ουδέτερο pH.

Τα μαργαριτάρια είναι καλά σε αμμώδη, καλά στραγγιζόμενα εδάφη που προτιμούν ένα ουδέτερο έως όξινο pH του εδάφους.

Ομοιότητες μεταξύ Teardrop Rope και Pearl Rope

χρειάζονται φως

Και τα δύο χρειάζονται πολύ φως. Ιδανικά Θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον έξι ώρες έμμεσου φωτός.Ωστόσο, ένα μόνο μαργαριτάρι μπορεί να αντέξει αρκετές ώρες στο άμεσο ηλιακό φως.

Με άλλα λόγια, φυτέψτε αυτές τις αυστηρές ομορφιές σε ηλιόλουστες και ημισκιασμένες περιοχές.

απαιτήσεις άρδευσης

Η Spring of Tears και η Spring of Pearls ανέχονται περιστασιακά ποτίσματα. Ωστόσο, το χώμα της γλάστρας δεν πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει τελείως για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όταν τα σφαιρικά και σε σχήμα σταγόνας φύλλα αρχίζουν να απλώνονται επίπεδα Είναι καλό σημάδι ότι πρέπει να ποτίζετε.

Ωστόσο, το χώμα θα σας πει με μεγαλύτερη ακρίβεια πότε πρέπει να ποτίζετε.

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι ελαφρώς υγρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έως τις αρχές της άνοιξης, που είναι η περίοδος αιχμής ανάπτυξης.

για καλό μέτρο Βεβαιωθείτε ότι τα 2-3 εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά Αν ναι, ποτίστε ξανά – εάν όχι, ελέγξτε ξανά κάθε 4-5 ημέρες.

Προσέξτε να μην ξεχειλίσουν τα μαργαριτάρια ή τα δάκρυά σας. Το υγρό ή υγρό έδαφος προσελκύει ασθένειες, παράσιτα και σήψη των ριζών.

γη

Και τα δύο φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενους κάκτους ή παχύφυτα. Αν το χώμα έχει άργιλο Μπορείτε να προσθέσετε ξύλο, βότσαλα ή ίνες για καλύτερη αποστράγγιση.

Τα δάκρυα του σχοινιού προτιμούν ιδιαίτερα να χύνονται στην άμμο, τον πηλό ή το σκληρό μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι στη στεγνή πλευρά.

Το φυτό προτιμά το έδαφος με ουδέτερο pH· ωστόσο, οι μίσχοι των μαργαριταριών ευδοκιμούν σε ελαφρώς όξινο έδαφος στην περιοχή pH 6,6-7,5.

λίπασμα

Τα δάκρυα δεν απαιτούν πολλή λίπανση, ειδικά αν το έδαφος είναι αρκετά γόνιμο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό υδατοδιαλυτό λίπασμα εσωτερικού χώρου. Αραιώστε στη μισή δύναμη και χρησιμοποιήστε μόνο μία φορά το καλοκαίρι.

κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού Ταΐστε τα μαργαριτάρια δύο φορές το μήνα με ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα.

Επίσης, κάντε μισή δύναμη πριν τη χρήση. Να θυμάστε ότι χρειάζεται να ταΐσετε τα μαργαριτάρια μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

παράσιτα και ασθένειες

Και τα δύο φυτά είναι γενικά απαλλαγμένα από παράσιτα και ασθένειες όταν διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους· ωστόσο, η σήψη των ριζών και των στελεχών μπορεί να συμβεί λόγω της υψηλής υγρασίας. πολύ πότισμα ή κακή κυκλοφορία

αν και σπάνια Αλλά αυτά τα φυτά μπορούν να προσβληθούν από αλευρώδεις, αφίδες ή σκνίπες από μύκητες. Χρησιμοποιήστε φυτοφάρμακα του εμπορίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι ή εντομοκτόνο σαπούνι.

τοξικότητα

όλα Μπιμπελό Τα δηλητηριώδη φυτά, ειδικά τα φύλλα τόσο των δακρύων όσο και του μαργαριταριού, είναι ήπια έως μέτρια τοξικά για τον άνθρωπο, τις γάτες και τους σκύλους.

Στον άνθρωπο παράγουν εκκρίσεις που ερεθίζουν το δέρμα. Και εάν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εξανθήματα, ναυτία και έμετο.

σε κατοικίδια Η δηλητηρίαση μπορεί να οδηγήσει σε λήθαργο, σάλιο, εξανθήματα και ερεθισμό του στόματος. Ερεθισμός του δέρματος, διάρροια και έμετος.

(Πηγή: University of Wisconsin Βοτανικός Κήπος του Μιζούρι)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε