Pilea Λευκές/Καφέ/Μαύρες κηλίδες στα φύλλα (Αιτίες και θεραπείες)

Pilea Λευκές/Καφέ/Μαύρες κηλίδες στα φύλλα (Αιτίες και θεραπείες)

Γενικά το Pilea peperomioides Είναι φυτό εσωτερικού χώρου χωρίς προβλήματα. Αλλά όπως κάθε άλλο φυτό Τείνουν να έχουν κάποια προβλήματα με τα φύλλα.

Ένα πράγμα που μπορεί να προκαλέσει λίγη σύγχυση είναι η τάση να αναπτύσσονται περιστασιακά λευκές κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων.

Δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή με κοινά παράσιτα. και γενικά χωρίς ασθένειες εκτός από μύκητες

Με λίγη γνώση και ευγενική ανατροφή Κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Πυλία Λευκές, καφέ, μαύρες κηλίδες που μοιάζουν με μικροσκοπικές νιφάδες. Ως αποτέλεσμα οιδήματος, προσβολής από έντομα, διαφόρων ασθενειών ή ακατάλληλου ποτίσματος. Εάν αφεθεί, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα και το φυτό σας θα ανακάμψει σε ελάχιστο χρόνο.

Πώς να διαγνώσετε λευκές/καφέ/μαύρες κηλίδες της Πυελίας

Αυτό που προκαλεί σύγχυση σε μερικούς κηπουρούς είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα φυτά τους.

Λευκές κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν με τη μορφή μικρών κουκκίδων. που μοιάζει με σπυράκι κάτω από ένα φύλλο ωχρός αποχρωματισμός στα φύλλα ή μια λευκή σκόνη που μπορεί εύκολα να συνδεθεί με αλεύρι ή μαγειρική σόδα

Συχνά τα συμπτώματα Αυτές συλλογικά αναφέρονται ως λευκές κηλίδες, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου λευκές κηλίδες.

Θα δείτε πρώτα καφέ ή μαύρα στίγματα σε παλαιότερα φύλλα. Αυτό υποδηλώνει ότι το ριζικό σύστημα έχει υποστεί σοβαρή βλάβη και ότι μια μυκητιακή ασθένεια έχει ήδη επηρεάσει τη φυλλιά σας.

Οι καφέ και μαύρες κηλίδες, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκληθούν από το ηλιακό φως ή το άμεσο ηλιακό φως.

Γιατί υπάρχουν λευκές, καφέ και μαύρες κηλίδες στην πυλία;

Οι αιτίες αυτών των διαφορετικών συνθηκών φύλλων μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές. Και όπως θα περίμενε κανείς, διαφορετικά συμπτώματα επηρεάζουν διαφορετικά προβλήματα.

Αν και το πρόβλημα μπορεί να διαφέρει. Αλλά η ίδια θεραπεία συχνά αντιμετωπίζει πολλαπλά συμπτώματα. Επομένως, μην ανησυχείτε εάν η διάγνωσή σας είναι λανθασμένη.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αναλύσετε τα ζητήματα μεμονωμένα. Έτσι, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε προβλήματα και να προβείτε σε διορθωτικές ενέργειες.

οίδημα

Το οίδημα είναι ένα πρόβλημα που προκαλείται από υπερβολικό πότισμα ή ανεπαρκή φωτισμό. Τα πιο κοινά συμπτώματα εμφανίζονται ως επιφανειακές λευκές κηλίδες στις κάτω πλευρές των φύλλων.

εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Μπορεί τελικά να προκαλέσει τον θάνατο του ιστού των φύλλων. που ονομάζεται νέκρωση

Στην πραγματικότητα, τα εργοστάσια δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Οι πόροι του μπλοκάρονται και τότε σχηματίζονται λευκά μπαλώματα ή νιφάδες.

λύση:

 • Το πρώτο βήμα για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι να σταματήσετε το πότισμα και να μετακινήσετε το φυτό σε μια τοποθεσία που δέχεται έντονο φως. αλλά όχι άμεσο φως Αφήστε το χώμα της γλάστρας να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια μουλιάστε τα φυτά μέχρι να τρέξει το νερό μέσα από τις τρύπες στον πάτο της γλάστρας.
 • Μετά από αυτό, μην ποτίζετε ξανά το φυτό μέχρι να προσπαθήσετε να το ποτίσετε περίπου μια ίντσα πάνω από το χώμα. όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο Χρειάζεται μόνο να ποτίζετε το φυτό μία φορά στις δύο εβδομάδες. Αυτό εξαρτάται από το τοπικό κλίμα και τη θερμοκρασία στην οποία διατηρείτε το σπίτι σας.
 • Μην αφήνετε το σωρό σας σε πιατάκι. γιατί θα καθυστερήσει την προπονητική διαδικασία

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα hoya μου; (και πώς να το διορθώσετε)

ωίδιο

Αυτό είναι ένα πολύ εύκολο πρόβλημα να εντοπιστεί. Το φυτό σας θα αρχίσει να μοιάζει σαν να είναι πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη.

Εάν παρακολουθείτε προσεκτικά τα φυτά σας Μπορείτε να το εντοπίσετε νωρίς. Όταν το φυτό προσβάλλεται μόνο λίγα φύλλα και πιθανώς η βάση του στελέχους.

Εάν δεν επιθεωρήσετε το φυτό σας επιμελώς Η μαγική σκόνη της νεράιδας πλημμύρισε γρήγορα ολόκληρο το εργοστάσιο.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να κινηθεί πολύ γρήγορα. Επομένως, πρέπει να ενεργήσετε πριν επηρεαστούν άλλα φυτά από αερομεταφερόμενα σπόρια.

λύση:

 • Σκουπίστε αμέσως το φυτό με ένα υγρό πανί, το οποίο θα πρέπει να αφαιρέσει όλα τα ορατά σπόρια.
 • διαχωρίστε το από όλα τα άλλα φυτά.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά έχουν καλό αερισμό.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά έχουν αρκετό φως. Μην το εκθέτετε όμως στο άμεσο ηλιακό φως.

πάρα πολύ φως

για όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου Είναι σημαντικό να έχετε τον σωστό φωτισμό. Και αυτό ισχύει για το φυτό φιλιγκράν σας.

Να θυμάστε ότι αναζητάτε το φως του ήλιου. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως που θα προκαλέσει το κάψιμο των φύλλων

Ένα σύμπτωμα υπερβολικού φωτός Τα πάνω φύλλα είναι κυματιστά. αυτού του φυτού

λύση:

 • Εάν υποψιάζεστε ότι η φωτιά σας είναι υπερβολική Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το μετακινήσετε σε μέρος με λιγότερο φως. Αυτό το φυτό ανέχεται το χαμηλό φως καλύτερα από το υψηλό φως. Εάν δεν είστε σίγουροι αν βρίσκεται σε σημείο που είναι πολύ φωτεινό, Να είστε προσεκτικοί και να μετακινηθείτε σε πιο σκιερό σημείο. Γενικά, τα παράθυρα που βλέπουν δυτικά ή βορειοδυτικά είναι ιδανικές τοποθεσίες.
 • Θέλω να τονίσω ότι αν το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως. Θα βρεθεί λιγότερο από πολύ φως. Τα φύλλα είναι κυρτά προς τα έξω που ονομάζονται don.

πίεση θερμοκρασίας

Δεδομένου ότι αυτό το φυτό είναι εγγενές στη νότια Κίνα. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό το φυτό χρειάζεται μέτριες θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει.

Το ιδανικό εύρος για την καλλιέργεια αυτού του φυτού είναι μεταξύ 60 και 80 βαθμούς Φαρενάιτ (15-30 C.).

Το προφανές σημάδι ότι το φυτό βιώνει θερμική καταπόνηση είναι όταν τα φύλλα αρχίζουν να κυρτώνουν προς τα μέσα σε μια διαδικασία γνωστή ως βεντούζα.

λύση:

 • γενικά Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν υποψιάζεστε ότι η θερμοκρασία πιέζει το φυτό σας είναι να πιάσετε ένα θερμόμετρο και να μάθετε ποιο εύρος θερμοκρασίας είναι κοντά στο φυτό.
 • Τα περισσότερα κέντρα κήπου μπορούν να πουλήσουν θερμόμετρα που θα καταγράφουν τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες για εσάς.
 • Εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε την απαιτούμενη θερμοκρασία στο δωμάτιο όπου βρίσκεται το φυτό. Θα πρέπει να βρείτε πιο κατάλληλες συνθήκες σε άλλα δωμάτια. Προσέξτε τις διακυμάνσεις που προκαλούνται από την κεντρική θέρμανση. ειδικά το χειμώνα
 • Αν βρείτε ένα σημείο που διατηρεί την καλύτερη θερμοκρασία Τοποθετήστε το δέντρο σε αυτή τη θέση. Αυτά τα φυτά δεν τους αρέσει να μετακινούνται συχνά.

προσβολή από έντομα

Το ζωηρό φυτό πυλίας έχει φύλλα καλυμμένα με κηρώδη επιδερμίδα. Γενικά δρα ως καλός αποτρεπτικός παράγοντας για τα περισσότερα έντομα.

όταν τα φυτά αποδυναμώνονται από άλλους παράγοντες Το κόψιμο σταματά να πυκνώνει και συχνά το φυτό είναι πιο αδύναμο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα φυτά δεν προσβάλλονται από έντομα. αλλά με δυνατά φυτά Αυτό δύσκολα γίνεται πρόβλημα.

Τα δύο παράσιτα που θα συναντήσετε είναι οι θρίπες και οι αφίδες. Και τα δύο είναι έντομα που ρουφούν χυμό. Τα συμπτώματα μιας επίθεσης είναι μικρές, ωχρές κηλίδες που δαγκώνει το πλάσμα στο φύλλωμα.

Μπορεί να παρατηρήσετε παραμόρφωση ή μικρά εξογκώματα. Στρογγυλεμένο σύμφωνα με το σχήμα των φύλλων. Ευτυχώς, και τα δύο παράσιτα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.

λύση:

 • Αρχικά, πρέπει να επαληθεύσετε τη διάγνωσή σας αναζητώντας τον ένοχο. Οι αφίδες που επιτίθενται στο Pileas είναι μικρές και λευκές και μοιάζουν με λευκή σκόνη. Οι θρίπες είναι μικρά, κοντά, μαύρα έντομα.
 • Μια καλή συμβουλή είναι να επιθεωρήσετε το φυτό σχολαστικά πριν το αγοράσετε. Αυτά τα έντομα μπορεί να εισβάλουν στα φυτά ενώ βρίσκονται στο φυτώριο ή στο ανθοπωλείο.
 • Αν βρείτε αυτά τα παράσιτα στα φυτά σας Μπορείτε να αποτρέψετε περαιτέρω προσβολή σκουπίζοντας τα φύλλα και τους μίσχους με ένα υγρό πανί.
 • Εάν η προσβολή είναι σοβαρή, χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem για να σκουπίσετε τα φύλλα.
 • Αφαιρέστε τα κατεστραμμένα φύλλα με ψαλίδι ή ψαλίδι.

Ένα άλλο έντομο που αποφάσισε να εμφανιστεί είναι το έντομο λέπι.

Αυτό είναι άλλο ένα ενοχλητικό κορόιδο και τους αρέσει να κρύβονται στις άκρες των φύλλων και των μίσχων. ειδικά γύρω από τη βάση του δέντρου

Μοιάζουν με πράσινα εξογκώματα ή κονδυλώματα. Εάν βρεθεί νωρίς, μπορεί να αποξεσθεί από το δέντρο με νύχια ή λεπίδες.

λύση:

 • Είναι καλά μεταμφιεσμένοι. Επομένως, είναι σημαντική η προσεκτική παρατήρηση.
 • Αφαιρέστε όταν το ξέσπασμα δεν είναι πολύ σοβαρό.
 • Αν είναι πολύ, βυθίστε μια μπατονέτα σε οινόπνευμα και σκουπίστε την. Μην σκουπίζετε ολόκληρο το φύλλο με οινόπνευμα σε ένα πανί. Αυτό μπορεί να βλάψει το κέρινο εξωτερικό στρώμα.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Καφέ Κηλίδες σε Φύλλα/ Κρίνοι Ειρήνης (αιτίες και θεραπείες)

Μυκητιασική νόσος

Γκρι μούχλα (βοτρύτης)

Είναι μια κοινή μυκητιακή ασθένεια στα φυτά εσωτερικού χώρου. Ευτυχώς, είναι μια ασθένεια που δεν εμφανίζεται συνήθως με τη φυλή. Αναγνωρίζεται ως ένα γκρίζο σχέδιο ματιών βοδιού σε παλαιότερα φύλλα.

Συχνά αρχίζει να σχηματίζεται στο νεκρό φυτικό υλικό που αφήνεται πίσω στη βάση του φυτού. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί με την εφαρμογή καλών φυτοϋγειονομικών πρακτικών (Πηγή: Penn State University).

λύση:
 • Χρησιμοποιήστε καλές πρακτικές ποτίσματος και μην αφήνετε ποτέ το φυτό να σταθεί σε βρεγμένο χώμα γλάστρας.
 • Ποτίστε το φυτό το πρωί για να αφήσετε αρκετό χρόνο να στεγνώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Επειδή οι μυκητιασικές ασθένειες ευδοκιμούν στον ήρεμο αέρα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή κυκλοφορία αέρα.
 • Μόλις βρείτε την ασθένεια Κόψτε προσεκτικά τυχόν άρρωστα φύλλα και αφαιρέστε τα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο υγρασίας γύρω το δέντρο δεν είναι πολύ ψηλό
 • έσχατη λύση Εάν η επιδημία είναι σοβαρή Ψεκάστε τα φυτά με ένα μυκητοκτόνο που μπορείτε να αγοράσετε στο τοπικό σας κέντρο κήπου.

Λευκοί μύκητες (σαπροφυτικοί μύκητες):

Αυτός ο μύκητας συνήθως παρατηρείται για πρώτη φορά όταν βλέπετε μια λευκή νηματώδη ουσία να αναπτύσσεται στην επιφάνεια του εδάφους των μυκήτων.

Αυτό δύσκολα αποδεικνύει βλάβη στα φυτά σας. Αλλά θα πρέπει να το θεωρήσετε ως σημάδι ότι οι συνθήκες ανάπτυξης δεν είναι ιδανικές.

Εάν δεν λάβετε μέτρα εγκαίρως Άλλα προβλήματα υγείας θα έχουν συνέπειες.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτό το καλούπι ως ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

Μπορείτε να το αφαιρέσετε ξύνοντάς το με ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι. Καταλάβετε όμως ότι αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα. όχι στη βασική αιτία

λύση:

 • Το πιο πιθανό πρόβλημα είναι ότι ποτίζετε πολύ τα φυτά σας. Αυτός ο μύκητας αναπτύσσεται στην επιφάνεια του υγρού εδάφους γλάστρας.
 • Πάντα αφήνετε το χώμα της πάνω γλάστρας να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες στον πάτο της κατσαρόλας είναι αρκετά μεγάλες ώστε να στραγγίζει το νερό.
 • Αφύγρανση

πρόβλημα με το λίπασμα

Η υπερβολική σίτιση της φυλλιάς μπορεί να προκαλέσει μικροσκοπικές λευκές κηλίδες. στο κάτω μέρος του φύλλου Μοιάζει με ένα μικρό χάπι ζάχαρης.

Αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης τροφής. Τα χημικά άλατα στο λίπασμα ή από το νερό της βρύσης μπορούν να φράξουν τους πόρους. (ονομάζονται στομία στα φυτά)

λύση:

 • Χρησιμοποιήστε μια ισορροπημένη διατροφή νερού για φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά για την Πυλία πρέπει να τη χρησιμοποιείτε με φειδώ.
 • Ταΐστε τα φυτά σας μόνο μία φορά το μήνα στα τέλη της άνοιξης και στα μέσα του φθινοπώρου. Σταματήστε τελείως το τάισμα κατά τους ψυχρότερους μήνες.
 • Αποφύγετε τη χρήση δημοτικού νερού βρύσης και δοκιμάστε αντ’ αυτού συλλεγμένο νερό της βροχής ή αποστειρωμένο νερό.

κακή κυκλοφορία αέρα

Ο στάσιμος αέρας είναι η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας. ιδιαίτερα η εξάπλωση μυκητιασικών ασθενειών

Αν και σε κανένα φυτό εσωτερικού χώρου δεν αρέσει να βρίσκεται στη σκιά. Αλλά η ελεύθερη ροή αέρα εξακολουθεί να είναι σημαντική.

Ένα από τα συμπτώματα της κακής κυκλοφορίας είναι η παρουσία μυκητιακής νόσου.

λύση:

 • όταν η εξωτερική θερμοκρασία ζεσταθεί Αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για μερικές ώρες.
 • Μην συνωστίζετε αυτό το φυτό με άλλα φυτά. γιατί θα κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί λιγότερο

ακατάλληλη άρδευση

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου φυτών εσωτερικού χώρου μεταξύ όλων των φυτών εσωτερικού χώρου.

Το ακατάλληλο πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Με μια ματιά το Pilea αφήνει κίτρινες κηλίδες και τα φύλλα πέφτουν ή πέφτουνΚαι αυτά μπορούν εύκολα να αποφευχθούν ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

λύση:

 • Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο που φυτεύετε στη γλάστρα έχει αρκετές τρύπες αποστράγγισης στον πάτο.
 • πότισμα από πάνω προς τα κάτω Στη συνέχεια, αφήστε το νερό να στραγγίσει πριν βάλετε την κατσαρόλα στο πιατάκι.
 • Ψεκάστε νερό στην επιφάνεια του εδάφους χωρίς να βρέξετε τα φύλλα. που μπορεί να προκαλέσει ασθένεια
 • Μην ποτίζετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα της γλάστρας. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε σκάβοντας το δάχτυλό σας στο χώμα μέχρι το πρώτο σας γόνατο.
 • το χειμώνα μειώστε δραστικά το πότισμα και μαζέψτε ξανά νερό όταν αρχίσει η καλλιεργητική περίοδος στις αρχές της άνοιξης.
 • Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό ή νερό της βροχής καθώς δεν περιέχουν χημικά.

δοχείο

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι ιδιοκτήτες γλάστρας είναι να τοποθετούν τα φυτά σε δοχεία που είναι πολύ μεγάλα.

Αυτό είναι ένα εύκολο λάθος. Και πηγάζει από τη λανθασμένη πεποίθηση ότι όσο περισσότερο χώμα παίρνει το δέντρο σας, τόσο περισσότερο χώμα παίρνει. Όσο πιο χαρούμενα και πιο γρήγορα θα αναπτυχθούν τα φυτά σας.

στην πραγματικότητα Όταν καλλιεργείτε φυτά πυλίας σε πολύ μεγάλα δοχεία, Το έδαφος θα περιβάλλεται από ένα παχύ στρώμα χώματος. λειτουργεί σαν σφουγγάρι

αντί να στραγγίζετε γρήγορα το νερό Τα φυτά περιβάλλονται από ένα υγρό στρώμα εδάφους. προκαλούν σήψη των ριζών και διευκολύνοντας την εμφάνιση μούχλας και άλλων ασθενειών

 • Όταν αγοράζεις για πρώτη φορά ένα δέντρο Αφαιρέστε το από το δοχείο και βεβαιωθείτε ότι δεν καταλαμβάνεται από ρίζες.
 • Εάν είναι δεσμευμένο να ριζώσει, επαναλάβετε, αλλά μόνο στο δοχείο επόμενου μεγέθους. Εάν δεν είναι root, τοποθετήστε το σε ένα υπάρχον δοχείο.
 • Μετά από αυτό, φυτέψτε το φυτό μόνο όταν οι ρίζες του γεμίσουν το δοχείο.
 • Χρησιμοποιήστε καλό ιδιόκτητο κομπόστ.

χιόνι

Το πάγωμα είναι ένα πράγμα που θα σκοτώσει γρήγορα τη φυλλιά σας. Αν ζείτε σε περιοχή με σκληρούς χειμώνες Ίσως πιστεύετε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι ευαίσθητα σε αυτό το πρόβλημα.

Το σπίτι μπορεί να φαίνεται αρκετά ζεστό. Αυτό δεν θα συμβεί εάν το φυτό σας βρίσκεται κοντά σε παράθυρο, όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Η κατάψυξη προκαλεί διαστολή και έκρηξη των φυτικών κυττάρων. που είναι συχνά θανατηφόρο

Η ζημιά από τον παγετό εκδηλώνεται με τη μορφή υγρών μαύρων κηλίδων στα φύλλα και τις άκρες των φύλλων. Ακολουθεί ο γρήγορος θάνατος των υπόλοιπων φυτών. Συνήθως επηρεάζει πρώτα τα φρέσκα νεαρά φύλλα.

λύση:

 • Τα φυτά που έχουν καταστραφεί από τον παγετό είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Άρα η αποφυγή του είναι η καλύτερη πορεία δράσης.
 • Εάν υπάρχει ελαφρά ζημιά από παγετό Το φυτό θα ανακάμψει καλά εάν μεταφερθεί σε θερμότερες συνθήκες.
 • Μην τοποθετείτε το φυτό κοντά σε παράθυρο κατά τους ψυχρότερους μήνες.
 • αποφύγετε τα προσχέδια
 • Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε πόσο χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

τελευταία λέξη

Αυτά τα λευκά, καφέ ή μαύρα στίγματα μπορεί να μοιάζουν με μικροσκοπικές νιφάδες ή κόκκους αλατιού. Οι νιφάδες σχετίζονται με οίδημα και εναποθέσεις αλατιού. περίσσεια λιπασμάτων ή χημικών ουσιών στο νερό

Και τα δύο είναι ζητήματα στον έλεγχό σας. Οι σωστές τεχνικές άρδευσης, ο φωτισμός και ο καλός αερισμός θα αποτρέψουν όλα τα προβλήματα που μόλις είδαμε.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε