Coconut Tree vs Palm Tree: Οι καρύδες μεγαλώνουν στους φοίνικες;

δέντρο καρύδας εναντίον φοίνικα

Οι καρύδες και οι φοίνικες είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή δέντρα στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Είναι ψηλά και προσφέρουν επίσης σκιά και φρούτα. Υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές. Αν και κάποιοι μπερδεύονται. Αυτό το άρθρο θα το δείξει δέντρο καρύδας εναντίον φοίνικα και «Οι καρύδες μεγαλώνουν σε φοίνικες και πού φυτρώνουν οι καρύδες;», απαντώντας σε σημαντικές ερωτήσεις όπως π.χ.

Τι είναι ο φοίνικας;

Οι φοίνικες είναι μια κοινή ονομασία για πολυετή φυτά, θάμνους και αμπέλια. Οι φοίνικες ανήκουν στην οικογένεια Arecaceae, τη μοναδική οικογένεια της τάξης των Aregales. Αναπτύσσονται γενικά καλά σε ζεστά κλίματα.

Μερικά από τα πιο γνωστά δέντρα αυτής της οικογένειας είναι ο λαδοφοίνικα, οι χουρμάδες και, φυσικά, η δημοφιλής καρύδα.

Υπάρχουν περίπου 2.600 γνωστά είδη φοινίκων στον κόσμο. Τα περισσότερα από αυτά αναπτύσσονται σε εύκρατες, υποτροπικές και τροπικές περιοχές.

Αυτά τα δέντρα είναι μια από τις πιο ευρέως φυτεμένες και γνωστές οικογένειες δέντρων. Αυτά τα δέντρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τους ανθρώπους στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας.

φοίνικας

Εκατοντάδες χιλιάδες τρόφιμα και κοινά προϊόντα προέρχονται από φοίνικες. Μερικές φορές χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση των τοπίων σε κήπους και πάρκα.

Γεγονός: Ιστορικά, οι φοίνικες ήταν σύμβολο γονιμότητας, ειρήνης και επιτυχίας. Αλλά τώρα έχουν γίνει ένα δημοφιλές σύμβολο τροπικών και τροπικών διακοπών.

Τι είναι το δέντρο καρύδας;

Το δέντρο καρύδας, επιστημονικά γνωστό ως Cocos Nucifera, είναι ένα είδος φοίνικα. Είναι το μόνο είδος που ανήκει στο γένος Cocos.

Η προέλευση της καρύδας είναι αμφιλεγόμενη. Υπάρχουν θεωρίες ότι μπορεί να προήλθε από τον Νότιο Ειρηνικό, τη Νότια Αμερική και τη Λατινική Αμερική. (ειδικά το Πουέρτο Ρίκο), τη Βόρεια Αμερική, τα νησιά της Μαλαισίας ή Νοτιοανατολική Ασία

δέντρο καρύδας

Ο όρος “καρύδα” μπορεί να αναφέρεται σε ολόκληρες καρύδες, σπόρους ή φρούτα.

Η λέξη “καρύδα” προέρχεται από την παλιά πορτογαλική λέξη “coco”, που σημαίνει “κρανίο” ή “κεφάλι”, μετά τις τρεις εγκοπές στο φλοιό του φρούτου που μοιάζουν με χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αυτά τα δέντρα είναι πολιτιστικά σύμβολα των τροπικών και είναι κοινά στις παράκτιες τροπικές περιοχές. Μερικά δημοφιλή δέντρα καρύδας περιλαμβάνουν το Panama Tall και το Fiji Dwarf, που είναι νάνοι καρύδας.

Η καρύδα έχει πολλές χρήσεις, όπως η κατασκευή λαϊκής ιατρικής, καλλυντικών, καυσίμων, τροφίμων και οικοδομικών υλικών. Η εσωτερική σάρκα και το εξαγόμενο γάλα καρύδας αποτελούν μέρος της διατροφής πολλών ανθρώπων στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές.

Γεγονός: Ο καρπός της καρύδας δεν είναι καρύδι. Αλλά βοτανικά ονομάζεται Drupe.

Τα φρούτα καρύδας έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν από άλλα φρούτα. Αυτό συμβαίνει επειδή το ενδοσπέρμιο περιέχει μεγάλη ποσότητα διαυγούς υγρού. Το οποίο είναι κοινώς γνωστό ως νερό καρύδας ή νερό.

Οι ώριμες καρύδες μπορούν να εξαχθούν από το χυμό και τη σάρκα για να παραχθεί λάδι. Οι εδώδιμοι σπόροι, οι ινώδεις φλοιοί, οι λοβοί και οι σκληροί φλοιοί είναι κάρβουνο.

Η κοκοφοίνικα είναι ένα δημοφιλές προϊόν που προέρχεται από καρύδες. Είναι αποξηραμένο κρέας που χρησιμοποιείται για την παρασκευή λαδιού και γάλακτος και χρησιμοποιείται στη μαγειρική, ιδιαίτερα στο τηγάνισμα. Το λάχανο χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά και σαπούνια.

Τέλος, τα μακριά φύλλα, οι μίσχοι, ο τεμαχισμένος φλοιός και τα σκληρά κελύφη της καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διάφορα διακοσμητικά υλικά και διακοσμητικά.

Είναι οι καρύδες και οι φοίνικες το ίδιο;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι, οι καρύδες είναι φοίνικες, ωστόσο, δεν είναι όλοι οι φοίνικες καρύδες.

Είναι σαν να ρωτάς ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα σπίτι και ένα κτίριο.

Όλα τα σπίτια είναι κτίρια Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κτίρια σπίτια.

επίσης Κάθε καρύδα είναι ένας φοίνικας. Αλλά δεν είναι όλοι οι φοίνικες καρύδες.

φοίνικα τη νύχτα

Είναι δύσκολο να πει κανείς αν υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ καρύδας και φοίνικες.

Γιατί η καρύδα είναι ουσιαστικά ο ίδιος ο φοίνικας.

Και τα δύο καρποφορούν και έχουν τα ίδια φύλλα. Όμως ο διαφοροποιητικός παράγοντας είναι ο καρπός και το στέλεχος.

Οι φοίνικες έχουν συχνά φολιδωτό και σκληρό μίσχο. Αλλά οι φοίνικες καρύδας σπάνια έχουν λέπια και συνήθως έχουν πιο ανοιχτό χρώμα.

Αλλά αν είστε πραγματικά μπερδεμένοι μεταξύ των δύο. Ας δούμε τι καρπό έχει το δέντρο.

Δύσκολο να καρποφορήσει Αλλά άλλοι φοίνικες δίνουν λίγους καρπούς, όπως οι χουρμαδιές.

Πώς να αναγνωρίσετε τους φοίνικες

Κάθε φοίνικας διακρίνεται από τα φύλλα του. Τα φύλλα του δέντρου ονομάζονται μίσχοι και έχουν σχήμα βεντάλιας.

φοίνικα

Η δομή της φτέρης αποτελείται από ένα τμήμα που αναπτύσσεται από τον κύριο κλάδο. Το μήκος της φτέρης ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Ενώ ορισμένοι φοίνικες έχουν κοντά μυτερά φύλλα, άλλοι μεγαλώνουν μέχρι και δέκα πόδια.

Οι κορμοί των φοινίκων διαφέρουν επίσης από είδος σε είδος. Μερικά δέντρα έχουν χοντρούς κορμούς. Άλλα δέντρα έχουν ψηλούς, λεπτούς, φολιδωτούς κορμούς. Μπορείτε επίσης να βρείτε λεπτούς φοίνικες από ζαχαροκάλαμο με μικρά κεφάλια με φυλλώδεις κορυφές.

κορμός φοίνικα

Όπως και άλλα χαρακτηριστικά, οι φοίνικες ποικίλλουν πολύ σε ύψος. Μερικοί φοίνικες φτάνουν σε ύψος 197 πόδια.

Αυτά τα απίστευτα ψηλά δέντρα βρίσκονται συνήθως στη φύση σε δάση ή κοντά στην ακτή. γιατί μπορεί να μεγαλώσει όσο πιο ψηλά γίνεται

Οι φοίνικες που φυτεύονται κοντά σε ιδρύματα ή κτίρια απαγορεύεται να είναι πολύ ψηλοί καθώς είναι δύσκολο να διαχειρίζονται.

σε ορισμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών Είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται αυτά τα φυτά στον εξωραϊσμό.

Πώς να αναγνωρίσετε ένα δέντρο καρύδας

Τα δέντρα καρύδας αναγνωρίζονται εύκολα από τους μακριούς, κεκλιμένους κορμούς τους με λεία υφή.Στη φύση, οι ψηλές καρύδες φτάνουν σε ύψος 80 έως 100 πόδια.

Αυτά τα δέντρα είναι ευρέως γνωστά για τους μοναδικούς καρπούς, τα κίτρινα άνθη και τα τριχωτά φύλλα τους.

Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της καρύδας είναι ο καρπός της. Αυτά τα δέντρα αρχίζουν να καρποφορούν σε ηλικία τεσσάρων έως πέντε ετών.

φρούτα καρύδας

Η συγκομιδή αυτών των κολοσσιαίων καρπών διαρκεί άλλους έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Γεγονός: Οι καρύδες παράγουν από 30 έως 75 καρύδες κάθε χρόνο.

Οι καρύδες δεν χρειάζεται να είναι πλήρως ώριμες για να συγκομιστούν. Στην πραγματικότητα, τα ανώριμα φρούτα τείνουν να είναι πιο μαλακά και πιο γλυκά σε σύγκριση με τα πλήρως ώριμα φρούτα.

Όσο για τον κορμό της καρύδας, έχει πολύ ανοιχτό χρώμα, σε αντίθεση με άλλους φοίνικες. Οι κορμοί των δέντρων έχουν επίσης λεία και συχνά λεπιδωτή επιφάνεια.

Όσον αφορά τις ρίζες, οι ρίζες των δέντρων καρύδας μπαίνουν βαθιά στο έδαφος. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο δέντρο να ζήσει έως και εκατό χρόνια στη φύση. Οι βαθιές ρίζες καρύδας τους επιτρέπουν να αντέχουν ακόμη και τους ισχυρότερους τυφώνες.

Διασκεδαστικό γεγονός: Το δέντρο καρύδας ονομάζεται συχνά Ονομάζονται «δέντρα τριών γενεών» επειδή αποδίδουν καρπούς για εκείνους που τα καλλιεργούν, τα παιδιά τους, ακόμη και τις μελλοντικές γενιές.

Σε ποιο δέντρο φυτρώνουν οι καρύδες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια καρύδα μεγαλώνει; Οι καρύδες αναπτύσσονται σε έναν τύπο φοίνικα που είναι γνωστός ως Cocos Nucifera, κοινώς γνωστός ως δέντρο καρύδας.

καρύδα στο δέντρο

Μπορούν οι καρύδες να αναπτυχθούν σε φοίνικες;

Θέλετε να μάθετε πώς μεγαλώνουν οι καρύδες στους φοίνικες; Ναι, αλλά μόνο σε έναν από τους φοίνικες που αναφέραμε παραπάνω – τον ​​φοίνικα καρύδας, γνωστός και ως Cocos Nucifera.

ανάμεσα στις καρύδες Το δέντρο καρύδας είναι το μόνο που παράγει καρπούς καρύδας. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές καρύδες σε όλο τον κόσμο.

Σύγκριση καρύδας και φοινίκων

Γνωρίζετε ήδη ότι η καρύδα είναι ένα είδος φοίνικα.

Υπάρχουν όμως διαφορές μεταξύ αυτών των δύο.

Οι καρύδες είναι μοναδικές και διαφορετικές από τους άλλους φοίνικες. Όταν πρόκειται για συγκεκριμένες απαιτήσεις ανάπτυξης, όπως ιδανικά κλίματα, ανάγκες σε νερό Απαιτήσεις στον ήλιο, ύψος, ταχύτητα ανάπτυξης κ.λπ.

Ας μάθουμε περισσότερα για τις διαφορές παρακάτω.

1. Καλύτερος καιρός

Οι καρύδες αγαπούν τα τροπικά κλίματα. Αλλά γενικά, οι περισσότεροι φοίνικες προτιμούν τα υποτροπικά και δροσερά κλίματα.

Είναι ιδιαίτερα κοινό σε τροπικές περιοχές όπως τα τροπικά νησιά.

ζώνη θέρμανσης παλάμης

Οι καρύδες χρειάζονται ένα τροπικό κλίμα για να ευδοκιμήσουν. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι φοίνικες αναπτύσσονται καλά ακόμα και στα πιο κρύα μέρη του κόσμου.

στις Ηνωμένες Πολιτείες Τα δέντρα καρύδας φυτεύονται ευρέως στη Νότια Φλόριντα. Λόγω της πολιτείας έχει κατάλληλη υγρασία και τροπικό κλίμα.

Εν τω μεταξύ Άλλες πολιτείες καλλιέργειας φοινίκων μη φυτεύοντας μια συγκεκριμένη καρύδα Αλλά μόνο ποικιλίες φοίνικα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε δροσερά ή ξηρά κλίματα.

2. Απαίτηση νερού

Στις καρύδες αρέσει να ποτίζονται τακτικά. Ωστόσο, είναι ανθεκτικά στην ξηρασία καθώς ωριμάζουν. Αυτά τα δέντρα μεγαλώνουν οπουδήποτε από 12 έως 36 ίντσες το χρόνο ανάλογα με την ποσότητα νερού που λαμβάνουν.

Από την άλλη πλευρά, οι φοίνικες είναι επίσης ανθεκτικοί στην ξηρασία. Όμως οι περισσότερες ποικιλίες φοίνικα απαιτούν μεγάλες ποσότητες άρδευσης.

3. Η ανάγκη για τον ήλιο

Γενικά, οι καρύδες χρειάζονται πλήρη ήλιο για να αναπτυχθούν καλά. Εν τω μεταξύ Οι φοίνικες χρειάζονται επίσης πλήρη ήλιο. Αλλά μερικά τροπικά δάση χρειάζονται μερικό ηλιακό φως. σύμφωνα με τις απαιτήσεις άρδευσης Τα δέντρα καρύδας μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε από 12 ίντσες έως 36 ίντσες ετησίως ανάλογα με το φως του ήλιου.

Ο Άθιτ θέλει καρύδες.

4. Καρύδες στο ύψος των φοινίκων

Τα δέντρα καρύδας κυμαίνονται συνήθως από 60 έως 100 πόδια ψηλά και μεγαλώνουν 20 έως 30 πόδια πλάτος.

Όσο για τους φοίνικες, μιας και μιλάμε γενικά για φοίνικες, ποικίλλει και το ύψος τους.Ο φοίνικας Rabis Super Dwarf, που ονομάζεται και Rabis Super Dwarf, είναι ο μικρότερος φοίνικας στον κόσμο. Μεγαλώνει μόνο μία έως δύο ίντσες. ενώ τα φύλλα του είναι μόνο μερικά εκατοστά ψηλότερα από αυτό.

Εν τω μεταξύ, μικρότερες παλάμες όπως η παλάμη νάνος θα αυξηθούν από 6 έως 12 πόδια, αλλά η ψηλότερη παλάμη από κερί κουίντεο στον κόσμο μπορεί να φτάσει τα 200 πόδια!

5. Ταχύτητα ανάπτυξης

Τα δέντρα καρύδας μπορούν να αναπτυχθούν από 12 έως 36 ίντσες το χρόνο. Τα δέντρα καρύδας καρποφορούν για τέσσερα έως πέντε χρόνια.

Για τους φοίνικες, οι ρυθμοί ανάπτυξης ποικίλλουν.Οι φοίνικες Carpentaria, για παράδειγμα, μπορούν να αναπτυχθούν έως και έξι πόδια το χρόνο! Άλλα είδη, όπως ο χρυσός φοίνικας, αναπτύσσονται αργά, περίπου ένα πόδι το χρόνο. ακόμα και στις καλύτερες καιρικές συνθήκες

Εδώ είναι τα οφέλη της παλάμης και της καρύδας.

Η καλλιέργεια καρύδων και φοινίκων μπορεί να έχει ξεχωριστά πλεονεκτήματα εάν ζείτε σε κλίμα και έχετε ένα μέρος για να τις καλλιεργήσετε.

Σε αντίθεση με άλλους φοίνικες, η καρύδα αποδίδει καρπούς που είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον κήπο σας.

Εδώ είναι τα οφέλη αυτών των δέντρων. Ας ξεκινήσουμε με το δέντρο καρύδας.

Οφέλη και οφέλη των δέντρων καρύδας

Μερικά από τα πιο δημοφιλή οφέλη και οφέλη του δέντρου καρύδας παρατίθενται παρακάτω.

1. Κοχύλια καρύδας

Τα κελύφη καρύδας έχουν αμέτρητα οφέλη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό πλυντήριο για τον καθαρισμό φλυτζανιών, πιάτων, άλλων σκευών. ακόμα και το πάτωμα

κέλυφος καρύδας

Τα κοχύλια καρύδας χρησιμοποιούνται επίσης ως χειροτεχνήματα για να φτιάξουν πολλά όμορφα πράγματα.Για παράδειγμα, μπορούν να βαφτούν και να χρησιμοποιηθούν ως μαλλιά κούκλας.

Οι φλοιοί καρύδας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σχοινιών. Πολλοί άνθρωποι στις αγροτικές κοινότητες ζουν φτιάχνοντας σχοινί από φλοιούς ρυζιού. Η κατασκευή σχοινιών από φλοιούς ρυζιού είναι μια δύσκολη και απαιτητική εργασία.

2. Κοχύλια καρύδας

Χρήσιμο είναι και το σκληρό κέλυφος της καρύδας.

Οι σόμπες χρησιμοποιούνται συχνά στα σπίτια για μαγείρεμα. Είναι επίσης εξαιρετικά είδη χειροτεχνίας. Αμέτρητα όμορφα αντικείμενα φτιαγμένα από κοχύλια καρύδας.

Μπορείτε εύκολα να βάψετε τα κοχύλια και να τα χαράξετε σε εξαιρετικά έργα τέχνης.Τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα παίζοντας.

3. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι πολύ δημοφιλές σήμερα. λόγω της μοναδικής και ελκυστικής γεύσης του Αυτό το λάδι χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του βουτύρου σε πολλές συνταγές.

λάδι καρύδας

Αυτό το λάδι είναι υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά σε σύγκριση με έλαια όπως η κανόλα ή η ελιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση του λαδιού καρύδας είναι ένα τόσο αμφιλεγόμενο θέμα για την υγεία.

Ωστόσο, το λαυρικό οξύ που βρίσκεται στο λάδι καρύδας είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία. Το λαυρικό οξύ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καταπολέμηση ορισμένων τύπων ασθενειών.

4. Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι ένα υγιεινό ρόφημα που διαφέρει από το γάλα καρύδας.

Όταν ανοίγετε το σκληρό κέλυφος Θα βρείτε απαλό γλυκό νερό. Γνωστό για τα απίστευτα οφέλη του στην υγεία.

Το νερό καρύδας είναι πολύ δημοφιλές το καλοκαίρι.

Αλήθεια: Το νερό καρύδας από νεαρά φρούτα είναι πιο γλυκό και έχει καλύτερη γεύση.

5. Κρέας καρύδας

Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή που σκέφτονται οι περισσότεροι. Μπορείτε να φάτε τα φρούτα, τα οποία είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φρούτα του δέντρου.

Οι καρύδες μπορούν να καταναλωθούν μαγειρεμένες ή ωμές. Και το καλύτερο από όλα, έχετε πολλά οφέλη από την πρόσληψη ισχυρών αντιοξειδωτικών, μετάλλων και βιταμινών.

6. Άνθος καρύδας

Γνωρίζατε ότι τα άνθη καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φάρμακο; Τα άνθη καρύδας χρησιμοποιούνται σε πολλές παραδοσιακές θεραπείες. ειδικά στην ιατρική για τις νέες μητέρες

7. Για καύσιμα

Οι παραδοσιακές κουζίνες χρησιμοποιούν μίσχους καρύδας, μίσχους, φύλλα, φλοιό και φλοιό για να ανάψουν φωτιά. Σε αυτές τις δασικές εκτάσεις, οι φωτιές μπορούν να ανάβουν δωρεάν. Απλώς πρέπει να κάνετε κάποια προσπάθεια για να βρείτε αποξηραμένα κομμάτια καρύδας.

8. Τριμμένη καρύδα

στο παρελθόν και ακόμη και στο παρόν Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φτέρες για να φτιάξουν φράχτες και στέγες για μικρές καλύβες. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φύλλα καρύδας για το άχυρο.

Το μέτωπο ήταν δωρεάν και έδινε καταφύγιο σε πολλούς ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά άλλα οικοδομικά υλικά υψηλής τιμής.

Φύλλα με χοντρά στελέχη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σκούπας. Η κατασκευή μιας ξύλινης σκούπας είναι πολύ εύκολη. Πρέπει να τα κολλήσετε μεταξύ τους και να τα δέσετε με κλωστή. Οι άνθρωποι ειδικά στις Φιλιππίνες παράγουν σκούπες καρύδας για εμπορική και οικιακή χρήση.

Τα οφέλη και τα οφέλη των φοινίκων

Υπάρχουν πολλά είδη ζαχαροφοίνικων, αλλά ας μιλήσουμε για τα γενικά οφέλη των ζαχαροφοίνικων.

1. Κατασκευές και χειροτεχνία

Οι φοίνικες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως οικοδομικό υλικό για στέγες, δοκούς και τοίχους.

2. Ποτά

Τα ποτά μπορούν να παρασκευαστούν από φοίνικες. Ένα καλό παράδειγμα είναι το κρασί από φοίνικες, κοινώς γνωστό ως toddy palm ή toddy palm. Είναι ένα γλυκό και γαλακτώδες ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση γάλακτος από διάφορους φοίνικες.

3. Φοινικέλαιο

Το φοινικέλαιο είναι ένα κοινό βρώσιμο φυτικό έλαιο που παρασκευάζεται από τον καρπό του φοίνικα. Αυτό το λάδι έχει πολλές χρήσεις γιατί μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πράγματα. αμέτρητος Αυτό το λάδι μερικές φορές ονομάζεται Το «θαυματουργό συστατικό» για πολλά προϊόντα

φοινικέλαιο

4. Φύλλα

Τα φύλλα φοίνικα έχουν εκατοντάδες χρήσεις. Από την κατασκευή περιφράξεων κήπων και την ύφανση, τη στέγη, τη χρήση ως καύσιμο και ζωοτροφή για τα ζώα. Το σάπιο φύλλωμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σάπια φύλλα για την κάλυψη των αναπτυσσόμενων αναγκών του φυτού.

5. Κερί μέλισσας

Μερικά από τα καλύτερα κερί μέλισσας που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αρωματικών κεριών προέρχονται από φοίνικες. Επειδή το κερί φοίνικα είναι ένας βιώσιμος και φιλικός προς το περιβάλλον φυσικός πόρος.

Επειδή οι φοίνικες αναπτύσσονται φυσικά σε τροπικά κλίματα. Το κερί φοίνικα αντιστέκεται στο λιώσιμο σε ζεστό καιρό. Αυτό το κερί είναι εύκολο να χρωματιστεί και εξαιρετικά συμπιεστό. Η ιδιαιτερότητα του κεριού είναι ότι διατηρεί και παράγει έως και το 50% των αρωματικών του, σε αντίθεση με τα κεριά από κερί παραφίνης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Γενικά, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι φοίνικες. (συμπεριλαμβανομένου του δέντρου καρύδας) είναι ένας από τους πιο χρήσιμους και βιώσιμους πόρους που έχουμε σήμερα. Αυτά τα δέντρα βοηθούν τους ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια και θα συνεχίσουν να το κάνουν για χιλιάδες χρόνια.

Αυτή είναι η ομοιότητα μεταξύ των φοινίκων και των φοινίκων καρύδας.

Όλοι οι φοίνικες, συμπεριλαμβανομένων των δέντρων καρύδας, αναπτύσσονται από έναν κεντρικό κορμό και απλώνονται κανονικά με λεπτά φύλλα που μοιάζουν με φλοιό. Λέγονται φτέρη.

Τα φύλλα μπορεί να είναι λίγα εκατοστά για μικρούς φοίνικες εσωτερικού χώρου. Ή δεκάδες πόδια μακριά για μια μεγάλη χουρμαδιά.

Επιπλέον, το χρώμα των φύλλων αυτών των δέντρων κυμαίνεται από το κίτρινο και το πράσινο του χρυσού ζαχαροκάλαμου έως το σκούρο πράσινο του φοίνικα.

Πολλά από αυτά τα δέντρα αναπτύσσονται από έναν κεντρικό κορμό. Τα εξωτερικά φύλλα θα πέσουν από το στέλεχος. Το δέντρο μεγαλώνει από το κέντρο και ψηλώνει και φέρει λουλούδια, λοβούς σπόρων και καρπούς όπως χουρμάδες και καρύδες.

Επιπλέον, τόσο οι καρύδες όσο και οι φοίνικες είναι αειθαλή δάση. Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν πράσινα όλο το χρόνο. αλλά για παλαιότερα φύλλα Αυτά τα φύλλα θα γίνουν φυσικά καφέ και θα πέσουν αυτόματα.

Οι φοίνικες και οι καρύδες αναπτύσσονται επίσης σε παρόμοια κλίματα. Ευδοκιμούν σε θερμά ή υποτροπικά κλίματα.

Τόσο οι φοίνικες όσο και οι καρύδες είναι μακρόβιοι. Και οι δύο είναι από το ίδιο γενεαλογικό δέντρο.

Εκτός από αυτούς τους παράγοντες Και τα δύο έχουν επίσης πολλά οφέλη, όπως η παραγωγή οξυγόνου. βρώσιμο φρούτο Δομικά υλικά, φαρμακευτικές ιδιότητες, διατήρηση σταθερού εδάφους και πολλά άλλα.

Αυτά τα δύο φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ή φροντίδα. Έτσι μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα στην άγρια ​​φύση.

FAQ

Ακολουθούν δύο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καρύδα και τους φοίνικες.

Οι φοίνικες καλλιεργούν καρύδες στη Φλόριντα;

Ναι, οι καρύδες φυτρώνουν σε φοίνικες στη Φλόριντα. Αλλά μόνο σε ένα είδος δέντρου που ονομάζεται Cocos nucifera ή δέντρο καρύδας.

Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα καλλιεργούνται στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Λόγω της ευνοϊκής υγρασίας και του τροπικού κλίματος της περιοχής,

Οι περισσότεροι φοίνικες που βρίσκονται σε πολιτείες όπως η Αριζόνα και η Καλιφόρνια δεν είναι καρύδες.

Γιατί δεν υπάρχουν καρύδες σε φοίνικες στη Φλόριντα;

Γιατί κάποιοι φοίνικες δεν είναι καρύδες.

Η παραγωγή καρύδας στη Φλόριντα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Επειδή οι στρογγυλές μύγες επιτίθενται στα δέντρα καρύδας και παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη των καρπών.

Τελευταία ενημέρωση στις 16-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε