Anthurium Warocqueanum: Οδηγός επιτυχούς καλλιέργειας και φροντίδας φυτών

Anthurium Warocqueanum

ανθούριο Warokuwanam Είναι ένα όμορφο φυτό που συναντάται σε όλο τον κόσμο. Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε υγρά και ζεστά κλίματα. Είναι κοινό στη Νοτιοανατολική Ασία και την Κεντρική Αμερική. Η φροντίδα και οι πληροφορίες για το Anthurium Warocqueanum μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν. Αλλά έχουμε συγκεντρώσει αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πώς να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή και να αναπτύσσονται.

Τι είναι το Anthurium Warocqueanum;

Το Anthurium Warocqueanum, κοινώς γνωστό ως Queen Anthurium, είναι ένα πολυετές φυτό ιθαγενές στα τροπικά τροπικά δάση.

Στο φυσικό του περιβάλλον, το Anthurium Warocqueanum είναι ένα επίφυτο φυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί στην επιφάνεια των δέντρων και άλλων φυτών και όχι στο έδαφος.

Το Anthurium Warocqueanum ανήκει στην οικογένεια Araceae Αυτό το φυτό περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Thomas Moore το 1878. Τελικά του δόθηκε η λατινική ονομασία Anthurium Warocqueanum.

Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι κάθε λάτρη των φυτών λόγω του μεγάλου φυλλώματος και του λαμπερού πράσινου χρώματος του. Αν και αναπτύσσεται πάνω από άλλα φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον. Αλλά αυτό το φυτό θα αναπτυχθεί καλά σε ένα κρεμαστό καλάθι ή γλάστρα στην αυλή σας.

Είναι σπάνιο το Anthurium Warocqueanum;

Το Anthurium Warocqueanum είναι ένα σπάνιο φυτό, αλλά με τη βοήθεια του διαδικτύου Τώρα μπορείτε εύκολα να τα βρείτε προς πώληση.

Χαρακτηριστικά του Anthurium Warocqueanum

Είναι σημαντικό να μάθετε τα χαρακτηριστικά του Anthurium Warocqueanum καθώς υπάρχουν πολλά παρόμοια φυτά που μπορεί να σας μπερδέψουν.

φύλλα και μίσχοι

Κάθε φυτό έχει διαφορετικό χρώμα φύλλων. Μπορεί να είναι ανοιχτό πράσινο ή σκούρο πράσινο διαφορετικών μεγεθών. Η αξονική πλευρά έχει μοτίβο ιστού αράχνης από λευκό έως ασημί γκρι. Αυτό το νευρικό σύστημα είναι όμορφο και χαρακτηρίζεται από πλούσια ανάπτυξη.

Μέγεθος

Τα μακριά φύλλα αυτού του φυτού είναι πολύτιμα σημεία. Το μέσο μέγεθος των μεσήλικων φύλλων είναι 5-8 ίντσες, αλλά για πιο ώριμα φυτά Τα φύλλα είναι τέσσερα πόδια ψηλά.

Το μέγεθος του Anthurium Warocqueanum εξαρτάται από τις συνθήκες ανάπτυξης και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. σε ανοιχτό χώρο Μπορούν να έχουν μήκος από τέσσερα έως έξι πόδια. και περίπου ένα μέτρο αν φυτευτεί ως φυτό εσωτερικού χώρου

Πόσο καιρό χρειάζεται για να ωριμάσει το Anthurium Warocqueanum;

Όπως και με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, η καλλιεργητική περίοδος του Anthurium Warocqueanum είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. και θα αναπτυχθεί πιο αργά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα

Εάν το Warocqueanum σας μεγαλώνει Μπορεί να ανθίσει πολύ νωρίς. Μπορείτε να μετρήσετε την κατάσταση ενός δέντρου με τον αριθμό των υγιών φύλλων.

Αν υπάρχει μόνο ένα φύλλο ή άλλα φύλλα πεθαίνουν για να φιλοξενήσουν νέα ανάπτυξη Το φυτό σας μπορεί να έχει πρόβλημα.

Από την άλλη, εάν τα φυτά σας έχουν 2 ή περισσότερα φύλλα, τα φυτά σας είναι υγιή.

Είναι ακριβό το Anthurium Warocqueanum;

Τα φυτά ανθούριου, συμπεριλαμβανομένου του Anthurium Warocqueanum, είναι γενικά ακριβά.Το Anthurium Warocqueanum μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβό.

Γρήγορη σύνοψη πίνακα

φυλή αρακία
αγώνας ανθούριο
επιστημονικό όνομα Το ανθούριο είναι διαφορετικό.
κοινή ονομασία του φυτού Βασίλισσα ανθούριο, λουλούδι γερανού, ουρά λουλουδιών, φύλλο δαντέλας
Απαιτήσεις οπτικών Αυτό το φυτό προτιμά το μέτριο έως έντονο έμμεσο φως.
ανάγκες σε νερό Εγγενής στο τροπικό δάσος Του αρέσει η υγρασία και οι υγρές συνθήκες.
απαιτήσεις του εδάφους όταν φυτεύεται στη σκιά Θα χρειαστείτε ένα μείγμα γλάστρας που είναι πολύ χαλαρό ή ελαφρύ.
απαιτήσεις για λίπασμα Λιπαίνετε τα φυτά σας σε μικρές ποσότητες όλο το χρόνο. Αρκεί μια ισορροπημένη σίτιση του φυτού μερικές φορές το μήνα. Μειώστε το λίπασμα στο μισό της συνιστώμενης ισχύος για να αποφύγετε εγκαύματα.
απαιτήσεις θερμοκρασίας Προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ 68 βαθμών Φαρενάιτ και 86 βαθμών Φαρενάιτ.
απαιτήσεις υγρασίας Η βέλτιστη υγρασία είναι πάνω από 70%, αλλά φροντίστε να αερίζεται σωστά.
Μέγεθος Το μέγεθος εξαρτάται από το περιβάλλον ανάπτυξης και την τοποθεσία. Σε ανοιχτούς χώρους, μπορούν να φτάσουν τα τέσσερα έως έξι πόδια σε μήκος. Αλλά όταν μεγαλώνει μόνο ένα μέτρο σε εσωτερικούς χώρους.
χρώμα φύλλου Το ανθούριο της βασίλισσας είναι σκούρο ή ανοιχτό πράσινο. Οι πλευρές των μασχάλων έχουν λευκούς έως ασημί-γκρι ιστούς αράχνης.
διάδοση Η κύρια τεχνική πολλαπλασιασμού του Warocqueanum anthurium είναι η αποκοπή νέας ανάπτυξης από το μητρικό στέλεχος.
τοξικότητα Αυτό το φυτό είναι τοξικό για τα ζώα και τον άνθρωπο.
Απαιτήσεις για επανάληψη Μπορείτε να μετακινηθείτε οποιαδήποτε στιγμή εκτός από το χειμώνα.
Απαιτήσεις κλαδέματος Θα πρέπει να τα κόψετε μόνο αν δεν σας αρέσει η σημερινή τους εμφάνιση. Τα νεκρά ή κατεστραμμένα φύλλα πρέπει να κοπούν για να αποφευχθούν ορισμένες ασθένειες.
ζώνη σκληρότητας Κατάλληλο μόνο για καλλιέργεια σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες 10 και 11 του USDA.
κοινό πρόβλημα Επιρρεπής σε κάθε είδους προβλήματα ριζών όπως η σήψη των ριζών. Οι υπερθαλάσσιες και υποβρύχιες συνθήκες είναι κοινά προβλήματα στην καλλιέργεια ανθουρίου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι καλλιεργητές είναι αρχάριοι.Επιπλέον, τα φυτά σας μπορεί να είναι ευαίσθητα σε βακτηριακές ασθένειες που επηρεάζουν πολλά φυτά ανθουρίου.
έντομο Ελέγξτε τις κάτω πλευρές των φύλλων σας για αφίδες και ακάρεα αράχνης.
από που να αγοράσω Μπορείτε να βρείτε ανθούρια βασίλισσας σε φυτώρια και θερμοκήπια κοντά σας. Μπορείτε να βρείτε αυτό το φυτό στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Facebook Marketplace και Etsy.

Ποικιλία από ανθούρια

Υπάρχουν μερικές ποικιλίες Anthurium Warocqueanum που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Ας ρίξουμε μια ματιά!

Anthurium Warocqueanum σκοτεινή μορφή

Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον είδος βασίλισσας ανθουρίου. Έχει σκούρα ασημένια κρύσταλλα, φύλλα με βελούδινες φλέβες με διαμήκη κενά μεταξύ τους.

Anthurium Varoguanum Esmeralda

Το Anthurium Warocqueanum Esmeralda είναι ένα νέο είδος. Έχει ωχροπράσινα φύλλα και λεπτές αλλά έντονες φλέβες. Οι φλέβες αυτής της ποικιλίας είναι πολύ πιο λεπτές και ελαφρύτερες σε σύγκριση με το μητρικό φυτό, που έχει προεξέχουσες και φαρδύτερες φλέβες.

Anthurium Waroqua Namchanok

Πρώτον, το “chonk” είναι αργκό για ένα κομμάτι οδοντωτό δόντιο – ένα δόντιο, δύο δόντια, μερικές φορές τρία ή περισσότερα. Αυτή η ποικιλία είναι ένα στοίχημα για σπάνια φυτά. Θα έχετε την ευκαιρία να καλλιεργήσετε φύτρα φασολιών και να αποκτήσετε σπάνια φυτά σε μειωμένη τιμή.

Σύγκριση του Anthurium Warocqueanum x Waterburyanu

Σε σύγκριση με το Anthurium Waterburyanu, το Anthurium Warocqueanum είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό φυτό με μεγάλα, σκούρα πράσινα, πολύχρωμα και πεσμένα φύλλα.

Αλλά συγκρίνοντάς τα, το υβρίδιο των δύο είναι στην πραγματικότητα Anthurium varocuanum x waterpurianum. Είναι ένα πανέμορφο υβρίδιο με μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που μπορούν να φτάσουν τα τρία πόδια.

Anthurium Varokumanum

Όπως τα τέρατα και άλλα ζώα εκεί έξω, το βασίλισσα ανθούριο έχει μικρά λουλούδια που συχνά κρύβονται από ανοιχτό πρασινοκίτρινο βράκτο.

σε κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης Οι ταξιανθίες οδηγούν σε μικρά φωτεινά κόκκινα μούρα που προσελκύουν την προσοχή των πτηνών.

Το ανθούριο αρχίζει να πρασινίζει;

Ναι, αλλά αν η βασίλισσα του ανθούριου σας παράγει νέα, πράσινα λουλούδια Αυτό δείχνει ότι τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως. Αν ισχύει αυτό Μετακινήστε το φυτό πιο κοντά στο παράθυρο.

Φροντίδα για το Anthurium Warocqueanum

Αυτό το φυτό είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί λόγω της προτίμησής του όσον αφορά το νερό, τη θερμοκρασία και το φως. Ας δούμε μερικές πτυχές της φροντίδας του warocqueanum anthurium και τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτούνται.

απαιτήσεις άρδευσης

Το Anthurium Warocqueanum λατρεύει το νερό, ωστόσο, δεν του αρέσει να στέκεται στο νερό. Πρέπει να το ισορροπήσεις.

Ένας καλός τρόπος για να το πείτε εύκολα Το αν το φυτό σας είναι ικανοποιημένο με τη φροντίδα που δίνετε είναι να εξετάσετε τα φύλλα του. Αν είναι μόνο δύο ή λιγότερα, τότε δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στην ιδανική περίπτωση, το Anthurium Warocqueanum θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο φύλλα.

Εάν τα φυτά σας χρειάζονται τακτικό πότισμα Εγγενής στο τροπικό δάσος Διψασμένος Γνωρίζουμε ότι τα τροπικά δάση έχουν πολλές βροχές σχεδόν κάθε μέρα. Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το Warocqueanum anthurium σας χαρούμενο είναι να μιμηθείτε το φυσικό του περιβάλλον.

Προσοχή όμως να μην ποτίζετε πολύ. Διαφορετικά θα δείτε κίτρινη κάρτα. Αν δείτε ότι τα φύλλα του φυτού σας κιτρινίζουν Θα πρέπει να μειώσετε το πότισμα.

Είναι καλύτερο να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το καλλιεργητικό μέσο μπορεί να συγκρατεί αποτελεσματικά το νερό. Αλλά ταυτόχρονα στραγγίστε καλά. όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό Τα φυτά σας μπορεί να διψούν.

Εκτός από την παροχή αρκετού νερού Είναι σημαντικό το δοχείο να είναι πλήρως ποτισμένο. Μην υπερφορτώνετε το ανθούριο της αγελάδας σας. Αυτό θα αποτρέψει την υπερβολική παραμονή της υγρασίας στα φύλλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις. Αν και τα φύλλα του είναι μεγάλα και παχιά. Αλλά είναι πολύ εύθραυστο και εύθραυστο όταν εκτίθεται στην υγρασία.

Απαιτήσεις οπτικών

Το Anthurium Warocqueanum προτιμά τον πλήρη έως μέτριο ήλιο. Εάν το φυτό τοποθετηθεί έξω Μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε σε μερική σκιά.

Συμβουλή ειδικών: Μην τοποθετείτε τα φυτά σας σε έντονο ηλιακό φως. Διαφορετικά, μπορεί να εμφανιστεί όψιμη μάστιγα.

Τώρα, αν ο χώρος σας δεν έχει αρκετό φυσικό φως. Μπορείτε να επενδύσετε σε τεχνητά φώτα ή διακοσμητικά φώτα. Είχαμε μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιώντας τα φώτα ανάπτυξης παρακάτω. Οπότε ίσως θελήσετε να το δοκιμάσετε.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

απαιτήσεις υγρασίας

Το ανθούριο είναι ένα φυτό που χρειάζεται υψηλή υγρασία για να αναπτυχθεί. καθώς και πολλά τροπικά φυτά Είναι συνηθισμένο στον πολύ υγρό αέρα στο φυσικό του περιβάλλον, το τροπικό δάσος.

Η τακτική ομίχλη θα είναι χρήσιμη για αυτό. Αλλά για να έχετε ακριβή επίπεδα υγρασίας. Θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν εργοστασιακό υγραντήρα.

Υγραντήρας για κρεβατοκάμαρα, μεγάλο δωμάτιο QDH 3,5L Cool Mist Υγραντήρας, 26dB Quiet Ultrasonic Air Humidifier για φυτά, βρέφη, φυτώρια, γραφεία και φυτά εσωτερικού χώρου - Έως 36 ώρες χρήσης

Η υγρασία πάνω από 70% είναι συνήθως επαρκής για αυτό το φυτό. Εξασφαλίστε τον κατάλληλο αερισμό για την αποφυγή μυκητιάσεων.

Εάν σκοπεύετε να κρατήσετε το Anthurium Warocqueanum σας σε θερμοκήπιο Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα για να αποφύγετε τη στασιμότητα του αέρα.

απαιτήσεις του εδάφους

Στο φυσικό του περιβάλλον, το Anthurium verrucocum συνήθως δεν αναπτύσσεται στο έδαφος. Είναι επίφυτο φυτό και συνήθως αναπτύσσεται σε απορρίμματα ή φύλλα που βρίσκονται σε δέντρα ή άλλα φυτά, δηλαδή στην άγρια ​​φύση, οι ρίζες του συχνά εκτίθενται και λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από το φυτό ή το δέντρο ξενιστή.

όταν φυτεύεται στη σκιά Χρησιμοποιήστε ένα χαλαρό ή πολύ ελαφρύ μίγμα εδάφους για να μιμηθείτε το φυσικό του περιβάλλον. Στα ανθούρια Warocqueanum δεν αρέσει να κάθονται σε βαλτώδη εδάφη, επομένως είναι σημαντικό να στραγγίζετε καλά το μίγμα του εδάφους.

Αναμιγνύεται με ορχιδέες ή Aroid αναμεμειγμένο με οργανική ύλη είναι καλό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φλοιό ορχιδέας, τύρφη ή βρύα σφάγνου.

All Natural Orchid Potted Mix 4qts της Optimum Plants | χειροποίητα αναμεμειγμένο σε μικρές παρτίδες Ιδανικό για όλους τους τύπους Phalaenopsis.

επίπεδο pH

Όλα τα φυτά ανθούριου προτιμούν πολύ όξινο έδαφος. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το pH του εδάφους στο μέσο άγαρ σας μεταξύ 5,5 και 7,5.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Το Anthurium Warocqueanum είναι το τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου γιατί του αρέσουν οι θερμοκρασίες μεταξύ 60 βαθμών Φαρενάιτ και 85 βαθμών Φαρενάιτ.

Γιατί προέρχεται από το τροπικό δάσος. Ανέχεται καλύτερα τα θερμότερα περιβάλλοντα από τα πιο ψυχρά περιβάλλοντα, γι’ αυτό προσέχετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας για να κρατάτε τα φυτά σας χαρούμενα.

Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 50 βαθμούς Φαρενάιτ Θα διαπιστώσετε ότι τα φυτά σας έχουν στρες. Το Anthurium varokumanum είναι κατάλληλο μόνο για εξωτερική καλλιέργεια στις ζώνες 10 και 11 του USDA.

Επαγγελματική συμβουλή: Φροντίστε να φέρετε το Anthurium Warocqueanum σε εσωτερικούς χώρους όταν φτάσει ο χειμώνας.

Απαιτήσεις γονιμοποίησης

Λιπαίνετε το ανθούριο της βασίλισσας σας δύο φορές την εβδομάδα. Ιδανικά Χρησιμοποιήστε ένα υγρό λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης ή ισορροπημένο στη μισή συγκέντρωση της συνιστώμενης συγκέντρωσης για να αποτρέψετε το κάψιμο του κομπόστ.

Osmocote Smart-Release Plant Food Plus Outdoor & Indoor 8 lbs. EZ-gro 20 20 20 Λίπασμα - Υγρές φυτικές τροφές πολλαπλών χρήσεων - Χλοοτάπητες, λουλούδια, βότανα, λαχανικά - Ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσετε υγιή φυτά - Garden Grow Miracle Nutrients - 1 Qt / 32 fl oz / 946 mL
κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης ισορροπημένο υγρό λίπασμα

σε φυσικό βιότοπο Απορροφά συνεχώς θρεπτικά συστατικά από το φυτό ή το δέντρο που φιλοξενεί, επομένως σε εσωτερικούς χώρους, θα θέλετε να μιμηθείτε το φυσικό περιβάλλον του φυτού προσθέτοντας ελάχιστο λίπασμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Θα πρέπει να σταματήσετε να ταΐζετε τα φυτά σας όταν φτάσει ο κρύος καιρός. Αρκεί ένα ισορροπημένο λίπασμα που εφαρμόζεται πολλές φορές το μήνα. Αραιώστε στο μισό για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση.

Είναι το Anthurium Warocqueanum δηλητηριώδες για τα κατοικίδια;

Ναι, το Anthurium Warocqueanum είναι τοξικό για τα κατοικίδια.

Όλα τα μέρη αυτού του φυτού είναι δηλητηριώδη επειδή περιέχουν κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου.Αν καταποθούν, αυτά τα συστατικά μπορεί να ερεθίσουν το στόμα, το λαιμό και το πεπτικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας. Οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Επομένως, συνιστάται να φοράτε γάντια κηπουρικής όταν χειρίζεστε αυτό το φυτό.

OZERO Δερμάτινα Γάντια Εργασίας Flex Grip Tough Δέρμα Αγελάδας Γάντι Κηπουρικής για κοπή ξύλου/κατασκευές/Druck Driding/Κήπος/Αυλή για άνδρες και γυναίκες 1 คู่ (สีทอง, X-Large)

Το κλειδί εδώ είναι να κρατήσετε το Anthurium Warocqueanum μακριά από τα κατοικίδια ζώα και ειδικά τα παιδιά σας.

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά σας

Τα περισσότερα φυτά, συμπεριλαμβανομένου του Anthurium Warocqueanum, χρειάζονται κλάδεμα για δύο βασικούς λόγους:

  • Το κλάδεμα διατηρεί το φυτό σας υγιές εστιάζοντας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά για νέα ανάπτυξη.
  • Το φυτό σας είναι πολύ ψηλό ή πολύ μεγάλο και δεν φαίνεται ελκυστικό.

Η πράσινη επιφάνεια του φυτού σας έχει αρκετό χώρο για να καθίσει η υπερβολική υγρασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό κάνει τα φυτά σας πιο ευαίσθητα σε βακτηριακά προβλήματα και άλλες ασθένειες.

στο κόψιμο του δέντρου σας Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο ψαλίδι για να κόψετε τυχόν νεκρά ή κατεστραμμένα φύλλα.

Mr. Pen- Ψαλίδι, Ψαλίδι Κηπουρικής, 8' Professional, Ψαλίδι Κηπουρικής, Ψαλίδι Κηπουρικής, Ψαλίδι Κήπου, Ψαλίδι Κήπου, Ψαλίδι Κήπου, Ψαλίδι Κήπου, Εργαλεία Κηπουρικής, Εργαλεία Κηπουρικής

Αναπαραγωγή Anthurium Varokuman

Ο καλύτερος τρόπος για να διαδοθεί το Anthurium Warocqueanum είναι με διαίρεση.

Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου όπου χρησιμοποιείτε τη διαίρεση ρίζας Αυτό το φυτό είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθεί καθώς παράγει μπουμπούκια ή διαθλάσεις.

Κάθε τόσο, το ανθούριο της βασίλισσας σας θα φυτρώσει μερικά μικροσκοπικά μπουμπούκια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε γύρω από τον κύριο άξονα.

Δείτε πώς να διαδώσετε σωστά το Anthurium Warocqueanum:

  • Ψάξτε για αναπτυσσόμενα κλαδιά ή μπουμπούκια.
  • Περιμένετε μέχρι τα κλαδιά να αρχίσουν να βγάζουν ένα ή δύο φύλλα. Μετά από αυτό, θα παρατηρήσετε ότι οι ρίζες του αέρα αρχίζουν να αναπτύσσονται από το μητρικό φυτό. Οι εναέριες ρίζες επιτρέπουν στα νέα φυτά να απορροφούν τα δικά τους θρεπτικά συστατικά. Και δεν χρειάζεται να κόψετε το κύριο στέλεχος.
  • Μόλις βρείτε την περιοχή που θέλετε να κόψετε. Πάρτε ένα αποστειρωμένο ψαλίδι ή ένα μαχαίρι.
  • κόψτε το κλαδί στη ρίζα
  • Τοποθετήστε τα νέα μοσχεύματα στο δοχείο και γεμίστε με χώμα γλάστρας.
  • Τέλος, τοποθετήστε το νέο φυτό σε ζεστό, υγρό μέρος και ποτίστε το συχνά.Φυτέψτε το όπως θα κάνατε με τα ανθούρια.

Πώς να φυτέψετε ανθούριο;

Όταν μετατοπίζετε το ανθούριο Warocqueanum, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε είτε ένα κανονικό δοχείο είτε ένα καλάθι με ορχιδέα.

Γλάστρες Terra Cotta με Πιατάκι- 6-Συσκευασία 4'' Πήλινη Κεραμική Γλαστροδοχεία Κάκτου Γλάστρες με λουλούδια Ζουμερή τρύπα αποστράγγισης γλάστρας- Ιδανική για φυτά, χειροτεχνίες, μπομπονιέρες γάμου Χειροτεχνίες φυτών εσωτερικού/εξωτερικού χώρου (4 ίντσες) Δεν υπάρχει προϊόν.
συνηθισμένες γλάστρες καλάθι με ορχιδέα

Τα καλάθια ορχιδέας είναι καλά επειδή είναι πορώδη, γεγονός που επιτρέπει στο φυτό να επιβιώσει στη φυσική του μορφή ως επίφυτο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο καλάθι και να το συνδέσετε σε ένα φυτό, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει πώς ζει το Anthurium Warocqueanum στο φυσικό του περιβάλλον.

Ωστόσο, οι περισσότεροι καλλιεργητές χρησιμοποιούν γλάστρες από τερακότα ή κανονικές γλάστρες από τερακότα. Διότι διευκολύνει τη φροντίδα του ανθούριου Warocqueanum εάν επιλέξετε γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα που χρησιμοποιείτε έχει τουλάχιστον μία τρύπα αποστράγγισης στον πάτο. Αυτή η τρύπα αφήνει επίσης αέρα από κάτω.

Οι γλάστρες από τερακότα και τερακότα λειτουργούν καλά επειδή είναι πορώδεις. Επομένως, πολύ λίγο νερό και αέρας ρέουν μέσα από το δοχείο. βελτιώνει την κυκλοφορία και την αποστράγγιση

Είναι σημαντικό ότι μπορείτε να μεταμοσχεύσετε το ανθούριο Warocqueanum οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. εκτός από το χειμώνα Η καλύτερη εποχή για φύτευση είναι πριν ή νωρίς την άνοιξη.

κοινό πρόβλημα

όπως αναφέραμε προηγουμένως Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις ρίζες Anthurium Warocqueanum, καθώς είναι επιρρεπείς σε κάθε είδους προβλήματα ριζών, όπως η σήψη των ριζών που προκαλείται από ακατάλληλο πότισμα.

Η βασίλισσα του ανθούριου μπορεί να είναι ευαίσθητη σε πολλές βακτηριακές ασθένειες που προσβάλλουν το ανθούριο. Παρακολουθήστε τα φύλλα των φυτών σας. Εάν υπάρχουν καφέ κηλίδες και αρχίσουν να μαραίνονται Τα φυτά σας μπορεί να έχουν μολυνθεί. Τα φυτά που είναι πολύ υγρά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μολύνσεις από μύκητες και βακτήρια.

Τα φύλλα του Anthurium Warocqueanum γίνονται καφέ

Τα καστανά φύλλα μπορεί να είναι σημάδι ότι το φυτό σας καίγεται από τον ήλιο από την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία Άλλες αιτίες των καστανών φύλλων μπορεί να είναι η έλλειψη νερού και θρεπτικών συστατικών.

Τα φύλλα του Anthurium Warocqueanum κιτρινίζουν

Τα φύλλα μπορεί να κιτρινίσουν για διάφορους λόγους, όπως η ανεπαρκής υγρασία, οι διατροφικές ελλείψεις, το άγχος και το υπερβολικό πότισμα. υπερβολικό πότισμα ή φυσικά αίτια που οφείλονται στην αύξηση της ηλικίας Αλλά η πιο κοινή αιτία των κίτρινων φύλλων είναι το υπερβολικό πότισμα.

μαύρες λείες ρίζες

Αν δείτε μαύρες σαρκώδεις ρίζες Αυτό μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Αν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες του Anthurium Warocqueanum σας ξεκολλάνε εύκολα. και ένιωθε σάπιο και λεπτό Το φυτό σας μπορεί να υποφέρει από σήψη των ριζών. Απλώς κόψτε τα προσβεβλημένα φύλλα χρησιμοποιώντας καθαρό ψαλίδι.

Αφού κόβονται οι κακές ρίζες. Θα πρέπει επίσης να αντικαταστήσετε το υλικό φύτευσης και το δοχείο φύτευσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σημάδια σήψης.

Να θυμάστε ότι αν δεν ενεργήσετε γρήγορα, Τα μικρόβια θα εξαπλωθούν σε άλλα μέρη. ριζώνει γρήγορα και σκοτώνει όλα τα ανθούρια σας σε χρόνο μηδέν.

ασθένειες και παράσιτα

όσον αφορά τα παράσιτα Τα πιο κοινά προβλήματα με το Anthurium varroquanum περιλαμβάνουν τα λέπια, τα ακάρεα της αράχνης, τις αφίδες, τους θρίπες και τους αλευρωτούς.

Επομένως, είναι σημαντικό να επιθεωρείτε τακτικά τα φυτά σας, ιδιαίτερα τα φύλλα, για προσβολές. Το καλό είναι ότι αυτά τα σφάλματα αφαιρούνται πολύ εύκολα.

Μπορείτε να το βουτήξετε σε νερό ή να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβάκι με νερό και σαπούνι ή οινόπνευμα. Αλλά τα κακά νέα είναι ότι μόλις το φυτό σας μολυνθεί, μπορεί να μολυνθούν και άλλα φυτά γύρω του.

Εάν εντοπίσετε προβλήματα νωρίς Θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποτρέψετε την εκτεταμένη μόλυνση. Χρησιμοποιήστε λάδι neem για αποτελεσματικό έλεγχο των παρασίτων.

Neem Bliss - Pure Neem Plant Oil - Organic Neem Plant Oil Spray, 100% Cold Pressed Neem Oil - OMRI Listed Pure Neem Oil - Natural Enriched Neem Plant Scrub ( 32 Fl Oz)

Όσον αφορά τις ασθένειες, τα μεγάλα φύλλα του Anthurium Warocqueanum κάνουν το φυτό πιο ευαίσθητο σε μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις.

Πού πωλείται το Anthurium Warocqueanum;

Το Anthurium Warocqueanum είναι διαθέσιμο στα τοπικά φυτώρια και θερμοκήπια σας. Αλλά μπορείτε εύκολα να τα βρείτε στο διαδίκτυο σε αγορές όπως το Etsy, ακόμη και στο Facebook.

Μπορείτε να βρείτε άλλους σε ιστότοπους όπως το Amazon, αλλά επειδή το Anthurium Warocqueanum είναι ελαφρώς πιο σπάνιο σε σύγκριση με τον ξάδερφό του, το Anthurium Crystallinum, μπορεί να αγοραστεί μόνο από μεμονωμένους πωλητές σε ιστότοπους όπως το eBay και το Etsy.

Αυτά τα φυτά είναι πολύ ακριβά. Μπορείτε να αγοράσετε Anthurium Warocqueanum Chonks που είναι ελαφρώς φθηνότερα. Αλλά και πάλι, τα Chonks δεν είναι εγγυημένα ότι θα σας δώσουν τα αποτελέσματα που θέλετε.

Τελευταία ενημέρωση στις 16-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε