7 Αιτίες για το Σπάσιμο των Φύλλων του Bird Of Paradise (και διορθώνει)

7 Αιτίες για το Σπάσιμο των Φύλλων του Bird Of Paradise (και διορθώνει)

ράτσα πουλί του παραδείσου (Στρελίσια Νικολάι) Είναι μια υπέροχη απόλαυση που μπορείτε να την έχετε στη συλλογή κάθε εσωτερικού κηπουρού. Αλλά μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε πόσο εύθραυστο είναι πραγματικά αυτός ο όμορφος τροπικός.

Τα εκπληκτικά φύλλα τους είναι επιρρεπή σε ζημιές. Εκπληκτικά εύθραυστο και σπάσιμο

Το εκχύλισμα φύλλων Bird of Paradise είναι μια φυσική απάντηση στο σωματικό στρες. Και αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την προσεκτική φροντίδα των φυτών. Για να αποτρέψετε τη ζημιά στα φυτά σας στο Bird of Paradise, φροντίστε να υποστηρίζετε την υγιή ανάπτυξη του φυλλώματος παρέχοντάς τους καλή διατροφή. έντονο αλλά έμμεσο φως και νερό στη σωστή ποσότητα

Ευτυχώς, ενώ η εύρεση ενός πουλιού του παραδείσου με φύλλα μπορεί να φαίνεται σοκαριστικό, στην πραγματικότητα δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Το σχίσιμο των φύλλων είναι ένα φυσικό μέρος της ανάπτυξης των φυτών και μπορεί εύκολα να αποφευχθεί.

Ας δούμε τι προκαλεί πτώση φύλλων στο πουλί του παραδείσου σας. Και τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τα δέντρα με ζημιά στα φύλλα;

πουλί του παραδείσου φύλλα

Τι προκάλεσε τη διάσπαση του Ουράνιου Φύλλου;

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι το bird of paradise leaf έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χωρίζει. Οι ακτινικές ραφές των φύλλων των φυτών έχουν αναπτύξει ένα μαλακό σημείο που σπάει όταν υποβάλλονται σε σωματική πίεση.

Είναι αυτό το χαρακτηριστικό που εμποδίζει αυτό το πλατύφυλλο και ψηλό φυτό να ριζώσει κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων σε τροπικά σπίτια. Καθώς φυσούσε ο άνεμος, τα φύλλα υποχώρησαν και η καταιγίδα πέρασε αλώβητη.

σε εσωτερικό περιβάλλον Τα περισσότερα σπασίματα είναι αποτέλεσμα κακής φροντίδας για το φυτό σας. Δεν λειτουργεί καλά όταν κρατιέται, χτυπιέται ή χτυπιέται.

Τα φύλλα του είναι εύθραυστα και δεν πρέπει να τα χειρίζεστε αδρά. Φυσικά, αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα προβλήματα που πρέπει να αποφύγετε. Φροντίστε απαλά τα φυτά σας. Και θα δείτε λιγότερες διασπάσεις.

Δηλαδή, τα καλά υποστηριζόμενα και καλλιεργημένα φυτά είναι πιο ανθεκτικά στις ζημιές από τα παραμελημένα και κακοσυντηρημένα φυτά.

Όλα τα φυτά χρειάζονται χειρισμό κατά τη φροντίδα. Το να διατηρείτε το φυτό σας σε καλή κατάσταση είναι απαραίτητο για να αποτρέψετε το σχίσιμο των φύλλων κατά τη συνήθη συντήρηση, όπως το ξεσκόνισμα των φύλλων ή το βαθύ πότισμα.

Εδώ είναι μερικοί παράγοντες που έχω παρατηρήσει ότι οδηγούν σε πιο εύθραυστα φυτά του παραδείσου των πτηνών.

Ακανόνιστο πότισμα

Στο Bird of Paradise αρέσει το χώμα που είναι συνεχώς υγρό. Η ισορροπία μπορεί να είναι δύσκολη. Αξίζει όμως τον κόπο.

Τα διψασμένα φυτά αναπτύσσουν ξηρά, εύθραυστα φύλλα που είναι ευάλωτα σε ζημιές. Και το πουλί του ουρανού πάνω από το νερό είναι ευαίσθητο σε αδύναμους μίσχους και σάπιες ρίζες.

Το νερό υποστηρίζει τη δομή των φυτών αναπληρώνοντας τα κύτταρα.

Τα κακώς ποτισμένα φυτά δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των μακριών, όμορφων φύλλων. με αποτέλεσμα τα δέντρα να μαραίνονται και να φυσούν εύκολα και να καταστραφούν

γενικά Ποτίστε το πουλί του παραδείσου σας όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου. το χειμώνα Το φυτό σας θα μπει σε φάση αδράνειας και μπορεί να χρειάζεται νερό μόνο μία φορά το μήνα ή λιγότερο!

Όταν ποτίζω, πάντα ελέγχω το χώμα πριν το πότισμα. Το χώμα θα πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

βάλτε ένα δάχτυλο στο χώμα Εάν τα δύο πάνω εκατοστά είναι στεγνά και χαλαρά, ήρθε η ώρα να ποτίσετε. Εάν είναι υγρό ή υγρό, θα πρέπει να αιωρείται εντελώς.

Αυτό θα αποτρέψει τη σήψη και θα παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των φυτών σας.

Αν δεν ξέρετε, ένας εύκολος τρόπος είναι να σχεδιάσετε ένα συναγερμό για να ποτίσετε και να το αφήσετε στην κατσαρόλα.

Αυτές οι μικρές συσκευές έχουν συχνά σχήμα ωδικών πτηνών. Χτυπήστε ένα κουδούνι όταν πέφτουν τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους. Αυτό είναι σωτήριο για τον πολυάσχολο κηπουρό!

έλλειψη υγρασίας

Το Bird of Paradise είναι ένα τροπικό φυτό που προέρχεται από τα δάση της Νότιας Αφρικής. Τους αρέσουν τα υγρά και βαριά περιβάλλοντα.

Εάν το περιβάλλον σας είναι πολύ ξηρό, τα φύλλα θα γίνουν ξηρά, εύθραυστα και θα σπάσουν εύκολα.

Φυσικά, δεν υπάρχουν πολλά σπίτια που έχουν τροπική υγρασία! Ο κλιματισμός και η κεντρική θέρμανση μπορεί να στεγνώσουν το φτωχό φυτό σας, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατάσταση του φυτού σας.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που πρέπει να εξετάσετε για να βελτιώσετε την υγρασία γύρω σας. το πουλί σου του παραδείσου

  • ένα μάτσο φυτά Όλα τα φυτά απελευθερώνουν υδρατμούς μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαπνοή. Όταν ομαδοποιούνται, συχνά δημιουργούν ένα υγρό μικροκλίμα. Οι χαριτωμένοι, μακρύι μίσχοι του Bird of Paradise το καθιστούν ιδανική επιλογή για ομάδες. Υπάρχει αρκετός χώρος από κάτω για να ομαδοποιήσετε μικρότερα φυτά.
  • χρησιμοποιήστε χαλίκιΓεμίζουμε το φαρδύ ταψί με βότσαλα ή μικρές πέτρες. Προσθέστε νερό περίπου στα δύο τρίτα του βάθους του βράχου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φυτό στο δίσκο. Αυτό θα επιτρέψει στο νερό να εξατμιστεί και θα παρέχει αξιόπιστη τοπική υγρασία. Κάντε το φτωχό πουλί του παραδείσου σας να καθίσει σε ακίνητο νερό
  • Θαμπώστε το πουλί του παραδείσου σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Στεγνώστε τελείως τα φύλλα ανάμεσα στα νέφη για να αποφύγετε τη σήψη των φύλλων.
  • Χρησιμοποιήστε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα για να παρέχει σταθερή και αξιόπιστη υγρασία.

πολύ άμεσο ηλιακό φως

καθώς και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου Ο ισορροπημένος φωτισμός είναι το κλειδί για τη φροντίδα του παραδείσου σας.

Αν και τα πουλιά του παραδείσου αρέσει ιδιαίτερα στο έντονο φως Αλλά το να κρατάς τα παράθυρα ανοιχτά όλη την ημέρα πιέζει το φυτό και κάνει τα φύλλα λιγότερο εύθραυστα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα φυτά σας να στεγνώσουν συνολικά. Αυτό θα αποτρέψει το πουλί του παραδείσου σας από το να παράγει δυνατά φύλλα όπως ανέφερα παραπάνω.

υποσιτισμός

Το πουλί του παραδείσου σας είναι ένα φυτό που λιμοκτονεί! Αυτό το στέλεχος είναι ένας βαρύς τροφοδότης καθώς αυτά τα όμορφα φυλλώματα δεν είναι φθηνά.

Απαιτείται προσεκτική λίπανση κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι καλλιεργητική περίοδο για να εξασφαλιστεί η καλή ανάπτυξη.

Εάν δεν υπάρχουν ειδικά θρεπτικά συστατικά δεν μπορώ να δημιουργήσω φύλλα που μπορούν να μαζευτούν μεταξύ τους!

Μια ισορροπημένη δόση υγρού λιπάσματος κάθε δύο εβδομάδες κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου θα λειτουργήσει.

Για τα μεγάλα φυτά Bird of Paradise, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την έλλειψη βορίου. καθυστερημένη ανάπτυξη και κίτρινες άκρες των φύλλων ειδικά στα αναπτυσσόμενα φύλλα Μπορεί να υποδηλώνει ανεπάρκεια σε αυτό το σημαντικό ορυκτό.

Αυτό κάνει τα φύλλα να γίνονται εύθραυστα και να σπάνε εύκολα.

Γενικά, ένα ισορροπημένο λίπασμα θα παρέχει αρκετό βόριο. Αλλά για ένα μεγάλο δείγμα Μπορείτε να ψεκάσετε ελαφρώς τα φύλλα με ένα αραιό συμπυκνωμένο διάλυμα βορικού οξέος.

Μισό κουταλάκι του γλυκού βορικό οξύ σε ένα γαλόνι νερό είναι αρκετό. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί – το πολύ βόριο είναι τοξικό.

Είναι καλή ιδέα να αναφυτεύετε το παραδεισένιο πουλί σας κάθε δύο ή τρία χρόνια. Κατά τη μεταφύτευση:

  • Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι τουλάχιστον δύο ίντσες φαρδύτερη από την παλιά σας γλάστρα. για μεγάλα φυτά πουλί του παραδείσου Μου αρέσει να χρησιμοποιώ βαρύτερα υλικά όπως κεραμικό, σκυρόδεμα ή τερακότα, που τείνουν να παράγουν βαρύτερα κομμάτια.
  • Χρησιμοποιήστε ένα χαλαρό μέσο με τουλάχιστον το ένα τρίτο οργανική ύλη, όπως κοκοφοίνικα ή τύρφη. Όχι μόνο αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της καλής υγρασίας στις γλάστρες σας, Αλλά καθώς το υλικό αποσυντίθεται Προσφέρει πολύτιμο άζωτο και μέταλλα απευθείας στις ρίζες των φυτών.
  • Βεβαιωθείτε ότι η νέα σας δεξαμενή έχει πολλές οπές αποστράγγισης.

Η αναφύτευση είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε για ζημιά στη ρίζα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να βλάψει τις ρίζες των φυτών και να κάνει πιο δύσκολη την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το έδαφος.

Οι μαύρες ή μαλακές ρίζες υποδηλώνουν σήψη των ριζών και τα καθαρά ψαλίδια πρέπει να αφαιρούνται απαλά κατά τη μεταμόσχευση. Εδώ θα εξηγήσω αναλυτικά για την ασθένεια σήψης των ριζών.

Περίεργα παιδιά ή κατοικίδια

Φυσικά, το προσεκτικό πότισμα ή η λίπανση δεν θα σώσει τα φυτά σας από τα περίεργα δάχτυλα ή την απρόσεκτη προσοχή των οικιακών κατοικίδιων.

Υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικό στον τρόπο με τον οποίο ένα φύλλο του παραδείσου ραγίζει τόσο απαλά με τόσο λίγη δύναμη που ακόμη και ένα παιδί με καλή συμπεριφορά δεν μπορεί να αντισταθεί.

επίσης Το σκάψιμο ή το μυρίζοντας από γάτες ή σκύλους μπορεί να βλάψει τα φυτά σας. ειδικά αν χτυπηθεί

Ο Παράδεισος μπορεί να σας βοηθήσει εάν τα αληθινά πουλιά, όπως οι παπαγάλοι, αποφασίσουν να επιτεθούν στο πουλί σας. Τα ράμφη, τα νύχια και τα φτερά είναι μια σίγουρη συνταγή για καταστροφή.

Όχι μόνο κρατήστε το πουλί του παραδείσου σας μακριά από παιδιά και ζώα. Αλλά είναι επίσης καλύτερο για αυτούς.

Τα φύλλα του φυτού Bird of Paradise περιέχουν ερεθιστικά που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα μάτια και το δέρμα. και είναι τοξικό κατά την κατάποση

Εάν κρατάτε τα φυτά μακριά από παιδιά και ζώα Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα ήταν πολύ καλύτεροι.

εγκαταλελειμμένο φυτό

Είναι αυτονόητο – τα εγκαταλειμμένα δέντρα θα κάνουν κακό! Χειριστείτε τα φυτά σας προσεκτικά. Ιδιαίτερα μεγάλα δείγματα σε βαριές γλάστρες.

Τα μεγάλα και βαριά αντικείμενα πρέπει να αποθηκεύονται κοντά στο έδαφος. Το να πέσεις από ένα χαμηλό τραπέζι είναι ένα πράγμα. Αλλά το να πέσεις από μια ψηλή προεξοχή ήταν μια άλλη ιστορία.

δημόσιο αγροτόσπιτο

Τα φύλλα του Bird of Paradise είναι ευχάριστα στο μάτι. Πολύχρωμο και ελκυστικό στην αφή Αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να το αφήσεις ήσυχο. Δεν χρειάζεται σκληρή στέγαση για να τα κρατήσετε χωριστά.

Είναι καλύτερο να περιορίσετε την έκθεσή σας στα φύλλα. Αποφύγετε την τοποθέτηση φυτών κοντά σε διαδρόμους ή πόρτες. και μακριά από δυνατούς ανέμους

Τα φύλλα πρέπει να ξεσκονίζονται ή να καθαρίζονται απαλά. Είχα μεγάλη επιτυχία κρατώντας το δέντρο Bird of Paradise κάτω από τη βροχή. να δέχονται μέτριες βροχοπτώσεις κάθε μήνα κατά τους θερμότερους μήνες του έτους

Αυτό μιμείται τη βροχόπτωση του γηγενούς τους οικοτόπου και τους δίνει ένα καλό βάθος νερού ενώ απομακρύνει τη σκόνη ή τα υπολείμματα φύλλων από το φύλλωμα.

Πώς να διορθώσετε ένα θρυμματισμένο φύλλο του παραδείσου

Κρίμα που μόλις σπάσουν τα φύλλα δεν θα υπάρχει γυρισμός. Ο χωρισμός είναι μόνιμος. Ευτυχώς, αυτό δεν έβλαψε το δέντρο. Τα χωρίσματα εδώ κι εκεί θα προσθέσουν χαρακτήρα στο φυτό σας.

Οι περισσότερες ζημιές είναι αισθητικές. Και τα φύλλα έχουν επίσης την ικανότητα να φωτοσυνθέτουν. Αν σας ενοχλεί η εμφάνιση του ρήγματος Μπορείτε να κόψετε παλαιότερα φύλλα. Αφήστε όμως τα νεότερα φύλλα να κάνουν τη δουλειά τους.

και συμβουλές για την πρόληψη του σπασίματος των φύλλων

Το κλειδί για την αποφυγή σχισμένων άκρων είναι να φροντίζετε απαλά το πουλί του παραδείσου σας. Φροντίστε να μείνετε μακριά από ισχυρούς ανέμους ή κίνηση στο σπίτι σας.

Είναι καλή ιδέα να κρατάτε τα περίεργα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα μακριά από τα φυτά σας. Το Bird of Paradise έχει ήπιο δηλητήριο. και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τα μάτια εάν δεν τον χειριστεί σωστά.

Τέλος, παρακολουθήστε τα επίπεδα του νερού και φροντίστε να γονιμοποιήσετε επαρκώς το πουλί του παραδείσου σας κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. ώστε να βγάλει από την αρχή δυνατά φύλλα

Άλλα προβλήματα φυλλώματος για τα φυτά πουλιά του παραδείσου

καλοκαίρι

Ακόμα και ένα πουλί του παραδείσου μπορεί να έχει καλό σημείο, ακόμα κι αν είναι λάτρης των λαμπερών φώτων. κηλιδωτό καφέ Η ανομοιομορφία στην επιφάνεια του φύλλου είναι σημάδι ηλιακού φωτός. Μην αφήνετε το πουλί του παραδείσου σας στο άμεσο ηλιακό φως για μεγάλες χρονικές περιόδους.

καφέ κηλίδα φύλλου

Τα στίγματα στα φύλλα μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους. από τον υποσιτισμό έως την προσβολή από έντομα

γενικά Είναι εύκολο να διατηρηθούν και αρκετά ανθεκτικά ώστε το κοινό σας πουλί του παραδείσου θα ανταποκριθεί καλά και θα ανακάμψει γρήγορα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, έχω συζητήσει τις κοινές αιτίες της κηλίδας στα φύλλα και πώς να τις αντιμετωπίσω. Αν λοιπόν τα σπασμένα σας φύλλα έχουν και καφέ κηλίδες, διαβάστε παρακάτω.

μαύρη σήψη

Η σήψη είναι ένα κοινό πρόβλημα σε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου. Και το πουλί του παραδείσου δεν είναι διαφορετικό. Λεπτοί, τρυφεροί μίσχοι στολισμένοι με σκούρα στελέχη που σκουραίνουν το φύλλωμα δείχνουν ότι το φτωχό φυτό σας έχει μαύρη σήψη.

Συνήθως ξεκινά από τις ρίζες και ανεβαίνει στο δέντρο. να το καταπιεί από το έδαφος Προκαλείται από μερικές διαφορετικές μυκητιάσεις. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το υπερβολικό πότισμα.

Σε κανένα τροπικό φυτό δεν αρέσει να βρέχονται τα πόδια τους, γι’ αυτό παρακολουθήστε προσεκτικά τα επίπεδα του νερού σας για να αποφύγετε επιπλοκές.

Φροντίστε πάντα να αφήνετε τη γλάστρα σας να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Για περισσότερες πληροφορίες Θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες για τη σήψη εδώ.

τελευταία λέξη

Το Bird of Paradise είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι σας. με λίγη προσοχή Το φανταχτερό αλλά εκπληκτικά εύθραυστο φύλλωμα μπορεί να διατηρηθεί.

καλές συνήθειες ποτίσματος σωστή γονιμοποίηση Και ένα απαλό χέρι θα βγάλει τα καλύτερα στο πουλί του παραδείσου σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε