6 σημάδια κρίνος ειρήνης (και λύση βήμα προς βήμα)

6 σημάδια κρίνος ειρήνης (και λύση βήμα προς βήμα)

Μπορεί να σας κατακλύσουν τα πολλά βήματα συντήρησης για το κρίνο της ειρήνης σας. Μπορείτε να φροντίσετε πολύ τα πράσινα κατοικίδια σας. Και αυτό είναι το πρόβλημα της υπερβολικής συντήρησης.

Ο κύριος εχθρός του κρίνου της ειρήνης είναι το υπερβολικό πότισμα, με αποτέλεσμα να υποφέρει πολύ. το χειρότερο Το αγαπημένο σας κρίνο της ειρήνης θα μπορούσε να πεθάνει εξαιτίας αυτής της παράβλεψης.

Εδώ είναι τα βήματα για να αναζωογονήσετε ένα βρεγμένο κρίνο της ειρήνης:

 1. Σταματήστε το πότισμα και μετακινήστε την ήσυχη γλάστρα με κρίνο σε ένα ηλιόλουστο σημείο.
 2. Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα και αφαιρέστε το χώμα.
 3. Επιθεωρήστε τις ρίζες για βλάβη ή συμπτώματα.
 4. Κόψτε τις μολυσμένες ρίζες και απολυμάνετε το ριζικό σύστημα με κάρβουνο.
 5. Αντιμετωπίστε το ριζικό σύστημα με μυκητοκτόνο ή υπερμαγγανικό κάλιο.
 6. Επαναλάβετε με μείγμα χώματος χλοοτάπητα.

Τώρα ας δούμε τις λεπτομέρειες.

Τι συμβαίνει όταν ρίχνεις νερό στην ηρεμία σου;

Το κρίνο της ειρήνης σας χρειάζεται τακτικό πότισμα για να περάσει τις φυσιολογικές του φυσιολογικές διαδικασίες. Αλλά όταν ποτίζετε αυτό το ευαίσθητο φυτό, προκύπτουν προβλήματα.

Τι συμβαίνει όταν ρίχνετε νερό σε ένα κρίνο της ειρήνης; Η περίσσεια νερού δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα φυτά. Οι ρίζες των φυτών δεν έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο οξυγόνο. Επομένως, τα ριζικά κύτταρα αρχίζουν να σαπίζουν και να πεθαίνουν.

Αυτά τα στάσιμα νερά και οι υγρές συνθήκες ευνοούν πλέον μυκητιασικές ασθένειες. Αυτή η θανατηφόρα ασθένεια αναπτύσσεται γρήγορα για το κρίνο της ειρήνης σας.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τη σήψη των ριζών από τη συγκεκριμένη μυρωδιά που προέρχεται από τη ζώνη της ρίζας. Επιπλέον, στο τέλος της νόσου, τα φύλλα κιτρινίζουν και μαραίνονται.

Εδώ είναι μερικά σημαντικά πράγματα που μπορεί να σας μπερδέψουν. Όταν τα ριζικά κύτταρα του κρίνου της ειρήνης πεθαίνουν Δεν μπορούν να παρέχουν αρκετή υγρασία στο υπόλοιπο φυτό.

Επομένως, σε αυτή την κατάσταση Τα κρίνα της ειρήνης δείχνουν έτσι σημάδια ότι υποφέρουν από έλλειψη υγρασίας.

Και πολλοί κηπουροί έπεσαν στην παγίδα. Είχαν αρχίσει να ποτίζουν τα βυθισμένα κρίνα της ειρήνης.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πώς να διορθώσετε την Peace Lily Root Rot

Η κατάσταση της Λίλι ήταν πολύ ήρεμη.

Ξεχειλίζουν κρίνοι ειρήνης σε γλάστρες

Γνωρίζετε ήδη πώς το υπερβολικό νερό προκαλεί σήψη των ριζών στα κρίνα της ειρήνης. Τώρα, πώς θα καταλάβετε εάν το κρίνο σας υποφέρει πραγματικά από υπερβολικό πότισμα;

Επειδή τα φυτά δεν θα σας πουν τι συμβαίνει. Εμφανίζει μόνο συμπτώματα. Επομένως, πρέπει να κατανοήσετε τα συμπτώματα και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυσή τους.

Ακολουθούν μερικά σημάδια που μπορεί να δείτε εάν το Peace Lily σας είναι υπερβολικά ποτισμένο:

 1. Οι ρίζες θα αρχίσουν να σαπίζουν, οπότε μια άσχημη μυρωδιά θα φύγει από την περιοχή της ρίζας.
 2. Οι ρίζες δεν μπορούν να απορροφήσουν σωστά την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. και επηρεάζει άλλες λειτουργίες του φυτού.Το κρίνο της ειρήνης σας δεν θα αναπτυχθεί ούτε θα ανθίσει.
 3. Οι άκρες των κρυμμένων φύλλων του κρίνου γίνονται μαύρες και ξηρές. Μπορείτε να βρείτε ξηρές νότες με κίτρινες άκρες.
 4. Εάν προσθέσετε κρίνα ειρήνης πολύ καιρό Τα φύλλα καλύπτονται με σκούρες κηλίδες στις άκρες. Οι ρίζες μπορεί να έχουν ήδη μολυνθεί με σήψη.
 5. Το κρίνο της ειρήνης σας θα σταδιακά μαραίνονται και μαραίνονται κατσαρά φύλλακαι γίνεται καφέ και κίτρινο Στην επιφάνεια του εδάφους εμφανίστηκαν μύκητες.
 6. Αν παγώσεις το κρίνο της ειρήνης και το νερό, δηλαδή καφέ και κίτρινες κηλίδες στα φύλλα

Υποβρύχια Ειρήνη Lily Vs Υποβρύχια Ζώδια Ειρήνης

Η διαφορά μεταξύ υποβρύχιων και υποβρύχιων σημάνσεων προκαλεί συχνά σύγχυση. Γιατί αυτά τα δύο προβλήματα μοιάζουν πολύ.

Έχω συνοψίσει και συγκρίνει τις διαφορές και τις ομοιότητες των υποβρύχιων κρίνων. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του πραγματικού προβλήματος:

Η κατάσταση της Λίλι ήταν πολύ ήρεμη. Συμπτώματα ενός υποβρύχιου κρίνου ειρήνης
νεαρά και κίτρινα φύλλα Κιτρίνισμα ξηρών και εύθραυστων φύλλων
υγρό και υγρό χώμα Κορυφαία 1-2 ίντσες ξηρού εδάφους.
Οι υγρές καφέ κηλίδες που περιβάλλονται από ένα κίτρινο φωτοστέφανο σημαίνουν υπερβολικό πότισμα. ξηρές καφέ κηλίδες
υγρές και λεπτές ρίζες εύθραυστες ξηρές ρίζες
Ο μαρασμός είναι κοινός στα νούφαρα. Τα υποβρύχια φύλλα τείνουν να κατσαρώνουν, να ζαρώνουν και να ζαρώνουν.

Γιατί τα κρίνα της ειρήνης πεθαίνουν όταν εκτίθενται σε πολύ νερό;

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες πίσω από τα παραπάνω συμπτώματα του κρίνου της ειρήνης. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι η κατάσταση χειροτερεύει. αν δεν αναλάβετε δράση Το κρίνο της ειρήνης σας θα πεθάνει τελικά.

Μία από τις κύριες αιτίες θανάτου του κρίνου της ειρήνης είναι η έλλειψη οξυγόνου. Όλα τα ζωντανά πράγματα χρειάζονται οξυγόνο. Και τα κρίνα της ειρήνης δεν αποτελούν εξαίρεση.

ασφυκτική όταν υπάρχει πολύ νερό Πνίγονται, δεν μπορούν να αναπνεύσουν και απορροφούν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι όταν η πλημμύρα είναι πάρα πολύ Θα εκπλύνετε μικροθρεπτικά συστατικά, κάλιο, άζωτο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι ρίζες δεν είναι πλέον σε θέση να το απορροφήσουν.

Μπορεί λοιπόν να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να καθορίσετε πότε θα ποτίσετε κρίνα ειρήνης.Μπορούμε να το μάθουμε.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Γιατί το My Peace Lily έχει καφέ κηλίδες; (και πώς να το διορθώσετε)

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα ξεχειλισμένο φυτό νούφαρου

Το να ξέρετε πώς να αναβιώσετε ένα φυτό σε γλάστρα είναι χρήσιμο όταν φαίνεται να έχει χαθεί κάθε ελπίδα. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα αναζωογονείτε το κρίνο της ειρήνης σας, εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο. θα επανέλθει στο φυσιολογικό

Ακολουθεί μια διαδικασία βήμα προς βήμα που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τα κρίνα της ειρήνης:

 1. Αφαιρέστε το κρίνο της ειρήνης σας από την κατσαρόλα.
 2. Αν οι ρίζες είναι χαλαρές και καφέ αντί για μαλακές και σκληρές Αφαιρέστε όλα τα νεκρά μέρη με ένα καθαρό μαχαίρι σε ένα υγρό, δύσοσμο υπόστρωμα. Κόψτε τα κίτρινα και άρρωστα φύλλα, αφήνοντας μόνο υγιείς ρίζες.
 3. Στη συνέχεια ξεπλύνετε απαλά τις υπόλοιπες ρίζες κάτω από τρεχούμενο νερό και φυτέψτε το κρίνο της ειρήνης σε μια νέα γλάστρα με φρέσκο, καθαρό χώμα. Τα παλιά δοχεία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μετά από απολύμανση με ζεστό νερό και σαπούνι.
 4. Εφαρμόστε ενεργό άνθρακα ή κανέλα στις κομμένες ρίζες.
 5. Αντιμετωπίστε τις ρίζες με ένα ασθενές διάλυμα μυκητοκτόνου ή υπερμαγγανικού καλίου.
 6. Αφήστε το φυτό για 2-3 ώρες να στεγνώσει.
 7. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κομμάτια του κρίνου σε ένα δοχείο με νερό. Εκτός από την τόνωση του σχηματισμού ριζών
 8. Θυμηθείτε να αλλάζετε το νερό τακτικά.
 9. Όταν ο κρίνος της ειρήνης αρχίζει να αναπτύσσει το ριζικό του σύστημα Μπορείτε να το μεταφυτέψετε σε χώμα γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης που λειτουργούν.
 10. Γεμίστε το δοχείο με το μείγμα γλάστρας και το κρίνο και τοποθετήστε το σε ένα φωτεινό σημείο χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Μετά από αυτό, ποτίστε μόνο όταν το μείγμα του εδάφους αρχίσει να στεγνώνει.
 11. Μετά από 2-3 ημέρες, όταν το νέο χώμα στεγνώσει. Να ποτίζει το φυτό με νερό. (πρέπει να βράσει)

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης ενεργού άνθρακα αναμεμειγμένο με χώμα. Αυτό θα προστατεύσει τις ρίζες των κρίνων σας από περαιτέρω μόλυνση. Αποτρέπει επίσης τη σήψη του κομμένου τμήματος της ρίζας.

για τη θεραπεία άρρωστων ριζών Εδώ είναι τα μυκητοκτόνα που προτείνω:

Η χρήση του σωστού μείγματος εδάφους για γλάστρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε προβλήματα υπερβολικού ποτίσματος. Διαβάστε το άρθρο μου για το καλύτερο χώμα κρίνου της ειρήνης.

Έτσι, αν ακολουθήσατε σωστά τις παραπάνω οδηγίες. Θα μπορέσετε να βοηθήσετε το μοναχικό κρίνο σας. Αλλά η πρόληψη του υπερβολικού ποτίσματος και των ασθενειών που σχετίζονται με τα κρίνα της ειρήνης είναι καλύτερο από το να προσπαθήσετε σκληρά να τα διατηρήσετε.

Τώρα ας δούμε πώς μπορείτε να αποτρέψετε τα προβλήματα της ντάλιας.

Πώς να αποτρέψετε τα προβλήματα κρίνων της Ειρήνης

 • στην αρχή Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η μόνιμη θέση του φυτού.
 • Τα κρίνα της ειρήνης χρειάζονται καλό φωτισμό χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Τα ανατολικά ή δυτικά του σπιτιού είναι κατάλληλα για συντήρηση.
 • Διατηρήστε μια ζεστή και άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο με κρίνους. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον 22 °C/71,6 °F.
 • Συνήθως πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Σκέτο νερό ή βραστό νερό
 • Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι στάσιμο.Μετά το πότισμα, το χώμα θα πρέπει να στραγγίσει τελείως μέσα σε 15 λεπτά.
 • Ελέγχετε τακτικά το έδαφος, μεταφυτεύοντας κάθε 2-3 χρόνια για να αποφύγετε τη συμπίεση και τη διάβρωση του εδάφους.

Αν φροντίζεις σωστά το κρίνο της ειρήνης σου. Θα γεμίσει το σπίτι σας με ομορφιά. Τώρα πρέπει να ξέρετε πώς να ποτίζετε τα κρίνα της ειρήνης χωρίς να τα βλάπτετε. Αυτό θα λύσει το πρόβλημα της παροχής νερού.

Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το κρίνο της ειρήνης σας χρειάζεται νερό;

Κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες και το περιβάλλον θα επηρεάσει επίσης την ανάγκη σας για κρίνα ειρήνης. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε να ποτίζετε υπερβολικά τα κρίνα της ειρήνης σας.

Είναι αρκετά εύκολο να αποφασίσετε αν θα πρέπει ή όχι να ποτίσετε κρίνα ειρήνης. Απλώς ελέγξτε το χώμα στην κορυφή της γλάστρας και αν το βρείτε αρκετά στεγνό για να ποτίσει, προχωρήστε.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει υπερβολική υγρασία κάτω από το ανώτερο στρώμα του εδάφους. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το σύστημα αποστράγγισης της γλάστρας δεν είναι αρκετά καλό για να αποστραγγίσει το υπερβολικό νερό.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δοκιμάσετε το χώμα κολλώντας το δάχτυλό σας σε αυτό. Αλλά, φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. όπου μπορείτε να ελέγξετε τις ανάγκες του κρίνου της ειρήνης. Μην ανησυχείτε, θα σας καθοδηγήσω.

 • Ένα μολύβι ή παρόμοιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιοριστεί η ανάγκη για νερό. Σκάψτε τη γλάστρα στο χώμα και ελέγξτε αν βγαίνει υγρό χώμα. δείχνει ότι το έδαφος έχει επαρκή υγρασία αν είναι στεγνό και καθαρό Πρέπει να ποτίσεις το κρίνο της ειρήνης τώρα.
 • Εάν οι γλάστρες με κρίνο της ειρήνης είναι από πηλό ή τερακότα Χτυπήστε μερικές φορές στον τοίχο του δοχείου. Αν ακούσετε έναν κοίλο ήχο Εάν ακούγεται άκαμπτο, τότε υπάρχει ακόμα αρκετή υγρασία στο υπόστρωμα.
 • Αν είναι πολύ εύκολο να σηκώσετε την κατσαρόλα Η γλάστρα σας με κρίνους δεν έχει νερό. Το βάρος του δοχείου αλλάζει πολύ όταν η επιφάνεια είναι υγρή.
 • Μπορείτε να αγοράσετε έναν μετρητή υγρασίας από οποιοδήποτε κατάστημα κηπουρικής. Δείτε τις πιο πρόσφατες τιμές σε μετρητές υγρασίας στο Amazon.
 • Εάν δεν είστε σίγουροι, περιμένετε άλλες δύο ημέρες πριν το πότισμα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος.

Τώρα, ας δούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να φτιάξετε ένα βρεγμένο κρίνο ειρήνης.

Πώς να ποτίσετε το κρίνο της ειρήνης σας;

Γιατί το κρίνο της ειρήνης είναι τροπικό φυτό Πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι για τις ανάγκες του κρίνου σας για ειρήνη. Να θυμάστε ότι η συχνότητα του ποτίσματος είναι διαφορετική χειμώνα και καλοκαίρι.

Όπως πάντα, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν τα φυτά σας χρειάζονται νερό είναι να αγγίξετε το έδαφος. και αν το χώμα είναι στεγνό Πρέπει να ποτίσουμε

Τα κρινάκια της ειρήνης σας σηματοδοτούν ότι διψούν.Αν πέσουν τα φύλλα, είναι επειδή το φυτό χρειάζεται επειγόντως πότισμα. Προσοχή όμως, οι κανόνες χειμερινού ποτίσματος δεν είναι οι ίδιοι.

τέχνασμα

Οι κρίνοι της ειρήνης παραμένουν αδρανείς τον χειμώνα. Μην ποτίζετε μέχρι να πέσουν τα φύλλα.

 1. Θυμηθείτε ότι τα πλαστικά δοχεία θα κρατήσουν το νερό περισσότερο. Έτσι θα χρειαστεί να ποτίζετε λιγότερο. Τα δοχεία από τερακότα, από την άλλη πλευρά, είναι πορώδη και χάνουν την υγρασία γρήγορα.
 2. Οι απαιτήσεις σε πότισμα διαφέρουν από φυτό σε φυτό. Όσο περισσότερα φύλλα έχει το φυτό, τόσο περισσότερο πρέπει να ποτίζεται.
 3. κατά την ανάπτυξη των φυτών και περίοδος ανθοφορίαςΤα κρίνα της ειρήνης χρειάζονται περισσότερο νερό από το χειμώνα.
 4. Το καλοκαίρι, το κρίνο της ειρήνης σας μπορεί να χρειάζεται περισσότερο νερό από το συνηθισμένο. γιατί το νερό εξατμίζεται πολύ γρήγορα
 5. Πρέπει να αφήσετε το νερό να δροσίσει όλη τη νύχτα. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάτμιση του χλωρίου. Επιπλέον, το νερό φτάνει σε θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που ευχαριστεί τα φυτά.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, βλέπετε ότι το πότισμα των κρίνων της ειρήνης είναι πολύ επικίνδυνο και επικίνδυνο. Πρέπει να δουλέψεις πολύ για να το φτιάξεις. Επομένως, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις συμβουλές συντήρησης και πρόληψης για να απολαύσετε την ομορφιά των κρίνων στο όμορφο σπίτι σας.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο. Μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στους αγαπημένους σας ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε