21 καλύτερα φυτά υπνοδωματίου | Φυτά για την κρεβατοκάμαρα στον καθαρό αέρα |

21 καλύτερα φυτά υπνοδωματίου |  Φυτά για την κρεβατοκάμαρα στον καθαρό αέρα |

Βαρεθήκατε να μετράτε πρόβατα; μάθετε αργότερα τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά με το μπόνους του καθαρισμού του αέρα!

Το υπνοδωμάτιο είναι το μέρος όπου χαλαρώνετε και αποκαθιστάτε την ενέργειά σας μέσα από έναν ξεκούραστο ύπνο. Η προσθήκη πρασίνου στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά στον καθαρό αέρα. Μεταβείτε στη λίστα και μάθετε για τις ιδιότητές του. τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας Λεπτομέριες.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις εικόνες κρεβατοκάμαρας με εκπληκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. εδώ


Δέντρο CAM για την κρεβατοκάμαρα

Εάν θέλετε ένα φυτό χαμηλής συντήρησης για την κρεβατοκάμαρά σας, φυτέψτε το. CAM (Μεταβολισμός Χρασουλικού Οξέος) Φυτά Είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και επιβιώνουν σε ξηρά κλίματα ανοίγοντας τα στομάχια τους το βράδυ για να μειώσουν την εξάτμιση του νερού σε ζεστό καιρό. Αυτά τα φυτά είναι επίσης σε θέση να απορροφούν CO2 τη νύχτα. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια.

1. Βρομελιάδες

Οι Bromeliads δεν προσθέτουν μόνο χρώμα στην κρεβατοκάμαρά σας. Αλλά αυτό το όμορφο φυτό είναι επίσης ικανό να εξαλείψει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Δεδομένου ότι το CAM είναι φυτό, απορροφά CO2 τη νύχτα. Είναι πολύ κατάλληλο για να φυτευτεί στην κρεβατοκάμαρα.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς να φροντίζετε τις bromeliads. εδώ!

2. Φυτό νεφρίτη

Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας. Τα φυτά νεφρίτη αναπτύσσονται Μπορεί να καθαρίσει επιβλαβείς πτητικές οργανικές ενώσεις όπως η ακετόνη, το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη και το τολουόλιο.Τα φυτά νεφρίτη ευδοκιμούν επίσης σε χαμηλό φωτισμό εάν παραμεληθούν για μέρες.

Δείτε τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του φυτού νεφρίτη. εδώ!

3. Εργοστάσιο ΖΖ

Το Zamioculcas zamiifolia είναι ένα ευέλικτο φυτό σε γλάστρες που αναγνωρίζεται από την Έρευνα Καθαρού Αέρα της NASA για την ικανότητά του να αφαιρεί ατμοσφαιρικούς ρύπους όπως το τολουόλιο, το CO2 και το ξυλόλιο. Τα φυτά ZZ είναι επίσης ανθεκτικά στην ξηρασία και χρειάζονται συχνό πότισμα. 3-4 εβδομάδεςΑυτή η ποιότητα το καθιστά ιδανικό για υπνοδωμάτια.

Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αποδεδειγμένα οφέλη του φυτού ZZ. εδώ!

4. Φυτό φιδιού

Μερικά από τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας

Η Sansevieria trifasciata είναι χυμώδης. καθιστώντας το την τέλεια επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σας. Τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση μεγαλώνοντας στην παραμέληση Επίσης μειώνει τα επίπεδα CO2 τη νύχτα και σας βοηθά να αναπνέετε ενώ κοιμάστε.

Δείτε τα οφέλη του αποδεδειγμένου φυτού φιδιού. εδώ!

5. Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι το αγαπημένο φυτό εσωτερικού χώρου της Αμερικής. Όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων CO2 στο δωμάτιο χαμηλά τη νύχτα απορροφώντας Υπάρχουν όμως και αμέτρητα ιατρικά και καλλυντικά οφέλη! Μάθετε πώς να καλλιεργείτε κάκτους εδώ.

Δείτε τα απίστευτα οφέλη της αλόης βέρα. εδώ!


Η NASA εξετάζει φυτά καθαρισμού του αέρα για υπνοδωμάτια

Κάντε την κρεβατοκάμαρά σας ένα υγιές μέρος φυτεύοντας φυτά με ιδιότητες καθαρισμού του αέρα που έχουν αποδειχθεί σε μελέτες. Αυτά τα φυτά απομακρύνουν τις πτητικές οργανικές ενώσεις από τον εσωτερικό αέρα.

6. Αγγλικός κισσός

Τα καλύτερα φυτά υπνοδωματίου για να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους

Το αειθαλές αμπέλι του αγγλικού κισσού αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό και είναι τέλειο για την κρεβατοκάμαρά σας. Σύμφωνα με την έρευνα καθαρού αέρα της NASA, το φυτό μπορεί να αφαιρέσει ξυλόλιο, βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και και τολουόλιο εκτός αέρα Επιπλέον, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει τη μούχλα στο σπίτι σας.

7. Φυτό αράχνη

Αν θέλετε να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρά σας με κρεμαστά κηροπήγια. Φυτέψτε ένα φυτό αράχνη εκεί μέσα. Όχι μόνο φυτά αράχνης Δεν προσελκύει μόνο κρεμαστές αράχνες. Αφαιρεί επίσης τις επιβλαβείς τοξίνες και τους ρύπους από τον αέρα. Επιπλέον, αυτό το φυτό είναι ασφαλές για κατοικίδια. Μάθετε πώς να τα καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους!

Κάντε κλικ για να μάθετε για τα οφέλη των φυτών αράχνης. εδώ!

8. Εργοστάσιο καουτσούκ

Το εργοστάσιο καουτσούκ είναι ένα από αυτά. Μια πολύ μεγάλη ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό. Εκτός από τη χαμηλή ζήτηση Το εργοστάσιο ελαστικών καθαρίζει επίσης αποτελεσματικά τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Αφαιρεί επίσης το CO2 και το μονοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Δείτε τα εκπληκτικά οφέλη του καουτσούκ. εδώ!

9. Φτέρη της Βοστώνης

Τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας για καθαρό αέρα

Η φτέρη της Βοστώνης μπορεί να είναι μια πολυτελής προσθήκη στην κρεβατοκάμαρά σας. Μπορεί να φυτευτεί σε κρεμαστές γλάστρες Αυτό το φυτό απομακρύνει τοξίνες όπως φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο και τολουόλιο από τον αέρα και καθαρίζει τον αέρα.

Κάντε κλικ για να μάθετε για τις καλύτερες κρεμαστές φτέρες για καλάθια. εδώ!

10. Μπαμπού

Φυσικά, το μπαμπού δεν είναι το πιο εύκολο φυτό εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθεί. Αλλά αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα. τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαραςθα αλλάξει την εμφάνιση! Μπορεί επίσης να εξαλείψει τέτοιες επικίνδυνες χημικές ουσίες. τριχλωροαιθυλένιο και βενζόλιο από τον αέρα

Ρεκόρ: Σε μια μελέτη που διεξήχθη από τη NASA, το μπαμπού έλαβε υψηλή βαθμολογία καθαρισμού 8,4 και το παρουσιάσαμε στο άρθρο μας – Φυτά για ξεκούραστο ύπνο.

11. Χρυσάνθεμο

Τα χρυσάνθεμα μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους, έτσι είναι! Θα πρέπει να το καλλιεργήσετε στο σπίτι σας. Όχι μόνο για λουλούδια αλλά και τα φύλλα του. που απορροφά ατμοσφαιρικούς ρύπους όπως αμμωνία, φορμαλδεΰδη και βενζόλιο

Θέλετε να μάθετε πώς να καλλιεργείτε χρυσάνθεμα σε γλάστρες; κάντε κλικ στο εδώ!

12. Φιλόδενδρο Heartleaf

πηγή εικόνας

Το Heartleaf philodendron είναι μια όμορφη διακοσμητική και χρήσιμη προσθήκη στα φυτά του υπνοδωματίου σας. γιατί μπορεί να επιβιώσει καλά σε χαμηλό φωτισμό Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για δοκιμή. και το φιλόδεντρο είναι το πιο κοινό είδος.

13. Ποτός

Τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας για καθαρό αέρα

Ο Πόθος είναι ένα δημοφιλές φυτό σε γλάστρες που αναπτύσσεται σε διαφορετικές συνθήκες – ήλιο και σκιά – και έχει ελάχιστες απαιτήσεις, και όχι. Τα καλύτερα φυτά στην κρεβατοκάμαρά σας. Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι το Potos είναι εξαιρετικά καθαρό όταν πρόκειται για την αφαίρεση φορμαλδεΰδης, τολουολίου και ξυλολίου.

14. Ώριμος Φοίνικας

Το καρύδι μπετέλ κουλουριασμένο σε φτερά είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην κρεβατοκάμαρά σας. Επιπλέον, αυτή η παλάμη παράγει υψηλό ρυθμό οξυγόνου και έχει την ικανότητα να καθαρίζει τολουόλιο, ξυλόλιο και φορμαλδεΰδη από τον αέρα.


φυτά με ηρεμιστικό αποτέλεσμα

Η φύτευση φυτών με ηρεμιστικά αποτελέσματα στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Φυτά με ηρεμιστικές ιδιότητες βοηθούν στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας ενώ κοιμάστε.

15. Κρίνος της Ειρήνης

Τα κρίνα είναι καλές επιλογές για την κρεβατοκάμαρά σας καθώς ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό.Επιπλέον, τα κρίνα γαλήνης δεν είναι απλά καταπραϋντικά φυτά. Μειώνει τα σπόρια, τα σπόρια και τις πτητικές οργανικές ενώσεις από τον αέρα με προσρόφηση.

Ρεκόρ: Εάν η κρεβατοκάμαρά σας έχει παράθυρο Τοποθετήστε τα φυτά κοντά και απολαύστε τα λευκά λουλούδια που θυμίζουν τσάπες.

Δείτε τα εκπληκτικά οφέλη του Peace Lily. εδώ!

16. Γιασεμί

Τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας είναι φυσικοί καθαριστές αέρα.

Το δέντρο γιασεμί είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σας. λόγω των μικρών λουλουδιών Το υπέροχο και αρωματικό άρωμα προκαλεί μια αίσθηση ηρεμίας ενώ κοιμάστε. Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι το άρωμα του γιασεμιού έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που προάγουν τον ύπνο χωρίς άγχος.

17. Λεβάντα

Οι αρωματικές ιδιότητες της λεβάντας σας αποκοιμίζουν. Επιπλέον, το φυτό λεβάντας έχει ιδιότητες μείωσης της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού. Μια βρετανική μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι το άρωμα της λεβάντας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αϋπνίας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Ρεκόρ: Δώστε στα φυτά της λεβάντας σας άφθονο ηλιακό φως τοποθετώντας τα σε ένα παράθυρο της κρεβατοκάμαρας σας με νότιο προσανατολισμό..

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε φυτά λεβάντας. εδώ!

18. Χόγια

Έσπωμα

Το Hoya (φυτό κεριού) προσθέτει ομορφιά στην κρεβατοκάμαρα με τα δερματώδη πράσινα φύλλα του χωρίς άνθη σε σχήμα αστεριού. Τα λουλούδια hoya με γλυκιά μυρωδιά σε αποκοιμίζουν.

Ρεκόρ: Τοποθετήστε το φυτό σε μέρος που να δέχεται πλήρες ηλιακό φως όλη την ημέρα.

19. Gerbera Daisy

Στην κορυφή της λίστας είναι τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας.

Οι ζέρμπερες θα δώσουν χρώμα στην κρεβατοκάμαρά σας με όμορφα λουλούδια. τη νύχτα Αυτά τα φυτά απορροφούν CO2 και άλλες τοξίνες. από το περιβάλλον Αυτό το φυτό θεωρείται καλό για άτομα με υπνική άπνοια.

Ρεκόρ: Όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους Επιλέξτε ένα παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό για να τοποθετήσετε τις ζέρμπερες. Αυτό συμβαίνει επειδή το επαρκή ηλιακό φως είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη.

Δείτε πώς να καλλιεργήσετε μαργαρίτες ζέρμπερες. εδώ!

20. Γαρδένια

Τα όμορφα λευκά άνθη και το μεθυστικό του άρωμα έχουν ηρεμιστική δράση που σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα. Σε μια μελέτη του 2010, το γλυκό άρωμα της γαρδένιας είχε την ίδια επίδραση με το βάλιο στην ηρεμία του σώματος και του εγκεφάλου.

Κάντε κλικ για να μάθετε πώς να κάνετε κήπο σε δοχεία. εδώ!


21. Bonus Plant – Βαλεριάνα!

Τα καλύτερα φυτά κρεβατοκάμαρας που μπορείτε να επιλέξετε

Η βαλεριάνα είναι πολύ δημοφιλής στους βοτανολόγους λόγω της ικανότητάς της να αντιμετωπίζει την αϋπνία, το άγχος και τις διαταραχές ύπνου. Τα άνθη αυτού του πανέμορφου φυτού αποπνέουν ένα γλυκό, υπνηλία άρωμα βανίλιας.

δείτε πώς να καλλιεργήσετε βαλεριάνα εδώ!

Σχολιάστε