19 καλύτεροι βοτανικοί κήποι στον κόσμο

19 καλύτεροι βοτανικοί κήποι στον κόσμο

Αν είσαι λάτρης των δέντρων Ο καλύτερος βοτανικός κήπος στον κόσμο Με πολλά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς στη λίστα ταξιδιών σας. δεν θα απογοητευτείτε

Ο πρώτος βοτανικός κήπος ιδρύθηκε στην Πάντοβα της Ιταλίας, είναι πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για επιστημονική έρευνα. Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

1. Βοτανικοί Κήποι της Σιγκαπούρης Σιγκαπούρη

Στην εμπορική περιοχή Orchard Road της Σιγκαπούρης, αυτός ο τροπικός κήπος 160 ετών είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους βοτανικούς κήπους στον κόσμο. Καλύπτοντας μια έκταση 82 εκταρίων με γραμμικό μήκος 2,5 km (1,6 μίλια), είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 5:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. καθημερινά όλο το χρόνο. Και είναι ο μόνος βοτανικός κήπος που έχει χρόνο να επισκεφτεί. Υπάρχουν επίσης περισσότερα από 1.200 είδη ορχιδέας, ένας παιδικός κήπος. Evolution Garden, Ginger Garden, Rain Forest και πολλά άλλα.

Δωρεάν είσοδος για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Απαλλαγή εισόδου στον Εθνικό Ορχιδέα στον κοινόχρηστο χώρο.

2. Βοτανικοί Κήποι του Ντένβερ, Η.Π.Α

Οι Βοτανικοί Κήποι του Ντένβερ είναι 23 στρέμματα στην οδό York Street στο Κολοράντο. Ηνωμένες Πολιτείες Το πάρκο έχει θεματικούς κήπους, ένα θερμοκήπιο και ένα βυθισμένο αμφιθέατρο που φιλοξενεί καλοκαιρινές συναυλίες. Έχει την ευρύτερη γκάμα εύκρατων φυτών από όλο τον κόσμο. και επτά κήπους με φυτά από το Κολοράντο και μερικές γειτονικές πολιτείες.

Το πάρκο είναι ανοιχτό από τις 6:00 π.μ. έως τις 21:00, με είσοδο έως τις 20:30. Ακολουθεί η δομή των εισιτηρίων για κάθε ηλικιακή ομάδα.

3. Τροπικός κήπος Nong Nooch, Ταϊλάνδη

Ο Βοτανικός Κήπος Nong Nooch βρίσκεται στην οδό Sukhumvit στην επαρχία Chonburi της Ταϊλάνδης. Καλύπτοντας μια έκταση 500 στρεμμάτων, ο κήπος άνοιξε για το κοινό το 1980 και έκτοτε έχει γίνει ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην Ταϊλάνδη. Ολόκληρη η περιοχή υποδιαιρείται σε διαφορετικούς κήπους: French Garden, English Garden, Colorful Plants, Butterfly Hill, Valley of Flowers και πολλά άλλα.

Εκτός από τα άγρια ​​ζώα Οι τουρίστες μπορούν επίσης να απολαύσουν θρησκευτικές τελετές. επίδειξη πολεμικών τεχνών και παράσταση ελεφάντων Το πάρκο είναι ανοιχτό για επισκέπτες από τις 8:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Η είσοδος είναι 200 ​​฿ για ενήλικες της Ταϊλάνδης, δωρεάν για παιδιά, 500 για μη μητέρες.

4. Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι, Kew, Λονδίνο

Ο καλύτερος βοτανικός κήπος στον κόσμο

Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Λονδίνου. Καλύπτοντας μια έκταση 132 εκταρίων (330 στρέμματα) και που περιέχει περισσότερα από 50.000 είδη ζωντανών φυτών, το Kew Herbarium είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και περιέχει περίπου 7 εκατομμύρια διατηρημένα δείγματα φυτών.

Ο κήπος ανοίγει στις 10:00 π.μ. και κλείνει στις 19:00 (η είσοδος κλείνει στις 6:00 μ.μ.), από Δευτέρα έως Πέμπτη, κλείνει στις 20:30 (τελευταία είσοδος στις 8:00 μ.μ.), Παρασκευή έως Κυριακή και τράπεζα διακοπές. *Οι ώρες λειτουργίας αλλάζουν κατά τη διάρκεια του έτους. Για περισσότερες πληροφορίες Παρακαλούμε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.

5. Βοτανικοί Κήποι Kirstenbosch, Νότια Αφρική

Ο Εθνικός Βοτανικός Κήπος Kirstenbosch βρίσκεται στην ανατολική πλαγιά του Table Mountain στο Κέιπ Τάουν. Νότια Αφρική Οι Βοτανικοί Κήποι καταλαμβάνουν 528 εκτάρια, συμπεριλαμβανομένων φυτειών και φυσικών καταφυγίων. Από την ίδρυσή του το 1913, ο κήπος προστατεύει τη χλωρίδα της Νότιας Αφρικής. Ως εκ τούτου, το πάρκο έχει πολλά σπάνια και απειλούμενα είδη φυτών.

Οι κήποι είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. το καλοκαίρι και τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών μπορούν να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο δωρεάν. Οι φοιτητές της Νότιας Αφρικής πρέπει να πληρώσουν R25 με έγκυρη φοιτητική κάρτα.

6. Βοτανικός Κήπος Μπρούκλιν, ΗΠΑ

Απλωμένοι σε 21 εκτάρια αστικών κήπων, κήπους μέσα σε κήπους, φυτά και στο Ωδείο Steinhardt, οι κήποι δέχονται πάνω από 900.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και παρουσιάζουν περισσότερες από 14.000 ομάδες φυτών. Τα κυριότερα σημεία του κήπου περιλαμβάνουν τα Cherry Trees, Japanese Hill and Pond Garden, Cranford Rose Garden, Shakespeare Garden, Άρωμα Alice Recknagel Ireys, Water Garden και μερικοί άλλοι κήποι.

Βρίσκεται στην καρδιά του Μπρούκλιν και δείχνει εκτίμηση για το περιβάλλον. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Δευτέρας με συγκεκριμένες ώρες για διαφορετικές ημέρες Οι ώρες εισόδου είναι 10:00 π.μ. έως 4:30 μ.μ. κάθε Τρίτη και Παρασκευή και 10:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ τα Σαββατοκύριακα. Δομή εισιτηρίων:

Ενήλικες – 15 $

Ηλικιωμένοι (+65) – 8 $

Φοιτητές (+12) με ID- $8

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών και πριν το μεσημέρι την Παρασκευή είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα: Κάθετες ιδέες κήπου για αστικούς κηπουρούς

7. Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι, Αυστραλία

Αυτός ο κήπος 74 στρεμμάτων είναι ένα από τα πιο ιστορικά σημαντικά βοτανικά ιδρύματα στον κόσμο. βρίσκεται στην πόλη του Σίδνεϊ Νέα Νότια Ουαλία Αυστραλία Χωρισμένοι σε τέσσερις κύριες ζώνες: Lower Gardens, Middle Gardens, Palace Gardens και Bennelong, η διάταξη των κήπων αντικατοπτρίζει μια ιδιαίτερη μοντέρνα τάση στο σχεδιασμό του τοπίου.

Είναι ένας από τους επιζώντες βοτανικούς κήπους της αποικιακής εποχής στον κόσμο. και ένα από τα παλαιότερα και πιο ολοκληρωμένα δημόσια πολιτιστικά τοπία της Αυστραλίας. Δωρεάν είσοδος για όλες τις ηλικίες για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. και ανοιχτό καθημερινά από τις 7:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.

8. Βοτανικός Κήπος Μόντρεαλ, Καναδάς

Ο Βοτανικός Κήπος του Μόντρεαλ περιλαμβάνει 74 εκτάρια θεματικών κήπων και θερμοκηπίων. Με πολλά φυτά και εγκαταστάσεις που προσφέρονται στους επισκέπτες. Αυτό τον καθιστά έναν από τους πιο εκτεταμένους βοτανικούς κήπους στον κόσμο. Μέσα στην κύρια περιοχή, υπάρχουν τέσσερις μεγάλοι κήποι που καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή – Alpine Garden, Chinese Garden, Japanese Garden και First Nations Garden.

Ο Βοτανικός Κήπος είναι μέρος της περιοχής του Μόντρεαλ. Υπάρχουν περισσότερα από 22.000 φυτά και ποικιλίες, 10 εκθεσιακά θερμοκήπια, δεντρόσπιτα και περισσότεροι από 20 θεματικοί κήποι 09.00 – 19.00

9. Ανατολικοί κήποι του Αυτοκρατορικού Παλατιού Ιαπωνία

Ο καλύτερος βοτανικός κήπος στον κόσμο

Ο Ανατολικός Κήπος του Αυτοκρατορικού Παλατιού είναι σημαντικό μέρος του Αυτοκρατορικού Παλατιού. που είναι η κατοικία του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Το Ninomaru Pond έχει μερικά σπάνια υδρόβια φυτά. και το καλοκαίρι Τα ιαπωνικά λουλούδια ψεκασμού ανθίζουν στην επιφάνεια του νερού. γιατί έχει μεγάλη έκταση Προσελκύει τους τουρίστες να περνούν τα βράδια την άνοιξη κάτω από τις ανθισμένες κερασιές. Ο East Garden είναι το μόνο μέρος του παλατιού που είναι ανοιχτό για το κοινό. Το περπάτημα στο πάρκο είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που λατρεύουν να κάνουν οι τουρίστες εδώ.

Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στους κήπους δωρεάν τις καθημερινές εκτός Δευτέρας και Παρασκευής. Είναι κλειστό την Πρωτοχρονιά ή άλλες ειδικές περιστάσεις.Οι ώρες λειτουργίας είναι 9:00 π.μ. έως 4:30 μ.μ.

10. Βοτανικός Κήπος, Βραζιλία

Ο Βοτανικός Κήπος του Ρίο ντε Τζανέιρο, ή Jardim Botánico, βρίσκεται στην περιοχή Jardim Botánico στο νότιο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκθέτοντας περισσότερα από 6.500 είδη σε περισσότερα από 54 εκτάρια, εκτός από την έκθεση βραζιλιάνικων και διεθνών φυτών, Εδώ υπάρχουν επίσης ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του πάρκου είναι ο βασιλικός φοίνικας μήκους 800 μέτρων. Στο πάρκο μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία και να θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης.

Οι ώρες λειτουργίας είναι 12:00 το μεσημέρι έως 18:00 τη Δευτέρα και 8:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ. τις υπόλοιπες ημέρες. Τα τέλη εισόδου για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες κυμαίνονται από 7 έως 15 ρεάλ.

11. Βοτανικός Κήπος της Ερήμου, Η.Π.Α

Βοτανικός Κήπος της Ερήμου όπως υποδηλώνει το όνομα. Επικεντρωθείτε σε φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία, προσαρμοσμένα στις συνθήκες της ερήμου από την Αυστραλία. Μπάχα Καλιφόρνια και τη Νότια Αμερική Ολόκληρη η έκταση εκτείνεται σε 140 στρέμματα και περιλαμβάνει αγαύη, ακακία, όσπρια και κάκτους.

Η κανονική είσοδος για ενήλικες κυμαίνεται μεταξύ 24,95 $ – 29,95 $ και οι νέοι (ηλικίες 3 έως 17 ετών) είναι μεταξύ 12,95 $ – 15,95 $.

12. Βοτανικός Κήπος Καναρίων Νήσων, Viera y Clavijo, Ισπανία

Αυτός ο όμορφος κήπος, γνωστός και ως Jardin Canario, βρίσκεται κοντά στην Γκραν Κανάρια, ένα από τα Κανάρια νησιά, εκτείνεται σε σχεδόν 27 στρέμματα και χωρίζεται σε πολλούς κομψούς κήπους – κήπο με κάκτους και χυμώδεις, Island Garden, Secret Garden, Laurel Δάσος και άλλα.

Αυτός είναι πραγματικά ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Και το καλύτερο πράγμα για αυτόν τον κήπο είναι ότι είναι δωρεάν η είσοδος κάθε μέρα από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.

13. Butchard Gardens, British Columbia

Το Butchard Estate είναι μια ιδιωτική επιχείρηση της οικογένειας Butchard για πάνω από εκατό χρόνια. Στους κήπους υπάρχουν χάλκινα αγάλματα και πολλά καλλωπιστικά πουλιά από όλο τον κόσμο.Όλο το καλοκαίρι, ειδικά φώτα φωτίζουν τους κήπους. και μουσικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συναυλιών. την άνοιξη Χιλιάδες ανθισμένα λουλούδια θα ανθίσουν γύρω από τον κήπο. και το φθινόπωρο είναι η εποχή για τα φθινοπωρινά χρώματα και τις ντάλιες.

Αυτός ο κήπος 55 στρεμμάτων προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο με πάνω από 900 ποικιλίες φυτών εδαφοκάλυψης και 26 θερμοκήπια ανοιχτά όλο το χρόνο με διαφορετικές ώρες για κάθε εποχή. Κάντε κλικ εδώ για τις ώρες λειτουργίας.

14. Missouri Botanical Gardens, St. Louis

Αυτό το βότανο 79 στρεμμάτων διαθέτει μια διατηρημένη συλλογή πληροφοριών για τα φυτά που συχνά αποτελεί το επίκεντρο της επιστημονικής μελέτης. πλούσια σε κηπευτικά εκθέματα Περιλαμβάνει επιδείξεις σε εσωτερικούς χώρους και θερμοκήπια. συμπεριλαμβανομένων των διεθνών κήπων Υπάρχουν περισσότερα από 4.800 δέντρα, συμπεριλαμβανομένων των εξωτικών ειδών. που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα

Αυτός ο κήπος είναι ένας χώρος για διάφορες εκδηλώσεις. Υπάρχει επίσης ένα πανδοχείο για φαγητό για τους επισκέπτες. Μερικοί από τους κήπους στην κύρια πανεπιστημιούπολη είναι – Tower Grove House and Herb Garden, Gladney Rose Garden, English Woodland Garden, κ.λπ. Η είσοδος είναι $14 και δωρεάν για 13+, καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., είσοδος για ανηλίκους.

15. Βοτανικός Κήπος Σικάγο, Η.Π.Α

Οι Βοτανικοί Κήποι είναι ένα ζωντανό μουσείο έκτασης 385 στρεμμάτων σε εννέα νησιά στην περιοχή Cook County Preserve, που παρουσιάζει μια ποικιλία εκθεμάτων με τη μορφή φωτογραφιών και καλών τεχνών με σκηνές κηπουρικής. Το πάρκο διαθέτει 27 κήπους και 4 φυσικούς οικοτόπους: τον Υδάτινο Κήπο, τη Συλλογή Μπονσάι, τον Κήπο Βουλών, τον Παιδικό Κήπο του Γκρίνσφιλντ, τον Κήπο Κύκλου, τον Κήπο Κρέσεντ και πολλά άλλα.

Η είσοδος στον κήπο είναι πάντα δωρεάν. Πληρώνετε μόνο για πάρκινγκ. Οι κήποι είναι ανοιχτοί κάθε μέρα του χρόνου, δείτε εδώ.

16. Longwood Park, Πενσυλβάνια

Ο Βοτανικός Κήπος καλύπτει 436 εκτάρια δασικών εκτάσεων και λιβαδιών στην πλατεία Kennett, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ. Εσωτερικοί και εξωτερικοί κήποι και εποχιακά αξιοθέατα Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες και προγράμματα. Εργαστήρια και διαλέξεις Η φυτική συλλογή περιλαμβάνει μπονσάι, δρυς, πυξάρι, φτέρες, πασχαλιές, ορχιδέες και άλλα.

Οι κήποι διαθέτουν επίσης φυτά που προέρχονται από τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία. Είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Γενική είσοδος:

Ενήλικες (19 έως 61 ετών) – 23 $

Νεολαία (5 έως 18 ετών) – $12

Ηλικιωμένοι (+62) – 20 $

Οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές αυτήν τη στιγμή. ρεπόως εξής

Ενήλικες (19 έως 61 ετών) – 30 $

Νεολαία (5 έως 18 ετών) – 16 $

Ηλικιωμένοι (+62) – 27 $

17. Βοτανικός Κήπος Νέας Υόρκης, Η.Π.Α

Ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης 250 στρεμμάτων στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης είναι απαραίτητος για τους λάτρεις της φύσης για να δουν εποχιακές ανθίσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα εσωτερικά τροπικά δάση, τις ερήμους, τα ποτάμια, τους καταρράκτες και τους καταπράσινους λόφους. Το πάρκο διαθέτει 50 κήπους και ένα vintage ωδείο τύπου Crystal Palace της δεκαετίας του 1890.

Η είσοδος την εβδομάδα είναι $20 και $8 για ενήλικες (+13) και παιδιά (2 έως 12), αντίστοιχα. Η είσοδος είναι $25 για ενήλικες και $10 για παιδιά. Η NYBG είναι ανοιχτή τις καθημερινές. Εκτός Δευτέρας 10.00 – 18.00

18. Dallas Arboretum and Botanical Gardens, Ντάλας

Βραβευμένο με τον Καλύτερο Νότιο Βοτανικό Κήπο, το Dallas Arboretum 66 στρεμμάτων στην Garland Street στο East Dallas του Τέξας είναι το νούμερο ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε μόλις μπείτε στο Ντάλας. lus και ειδικεύεται σε γάμους και ιδιωτικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. το καλοκαίρι Μπορείτε να απολαύσετε υπαίθριες συναυλίες και θαλάσσια παιχνίδια με θέα στο νερό σε αφθονία.

Είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα και μέχρι τις 20:00 τα βράδια της Τετάρτης μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου. Η είσοδος στον κεντρικό κήπο κυμαίνεται από $10 έως $15, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο χώρος στάθμευσης.

19. Ινδικός Βοτανικός Κήπος Ινδία

Ινδικός Βοτανικός Κήπος
μεγάλο δέντρο banyan

Ο Ινδικός Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στην Καλκούτα. Η Ινδία καλύπτει μια έκταση 109 εκταρίων και παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία από σπάνια είδη φυτών. Η ειδική συλλογή του κήπου περιλαμβάνει καλλιέργειες μετρητών, φαρμακευτικά φυτά, φοίνικες, μπαμπούζα, γιασεμί, νούφαρα, πορτοκάλια και παχύφυτα, με ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον. Η ινδική κυβέρνηση κήρυξε μια ζώνη απαλλαγμένη από πλαστικά. Εκτός από τα φυτά Μπορείτε επίσης να δείτε ζώα όπως το τσακάλι και η ινδική μαγκούστα. ινδική αλεπού και μια ποικιλία από φίδια στον κήπο

Οι ώρες λειτουργίας για το χειμώνα είναι 5:30 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και το καλοκαίρι οι ώρες κλεισίματος μπορεί να επεκταθούν έως τις 6:00 μ.μ. για μη Ινδούς. Η είσοδος είναι 100 ρουπίες ανά άτομο.

Ρεκόρ: Το κύριο αξιοθέατο αυτού του κήπου είναι το «μεγάλο δέντρο μπανιάν» που είναι εκατοντάδων ετών. Τα δέντρα καλύπτουν μια έκταση 18.918 τετραγωνικών μέτρων (4,67 στρέμματα), σαν ένα πυκνό δάσος.

Σχολιάστε