13 ισχυρά φυτά που απωθούν τις μύγες με φυσικό τρόπο

13 ισχυρά φυτά που απωθούν τις μύγες με φυσικό τρόπο

Γνωρίζατε ότι οι μύγες είναι ωφέλιμα έντομα και παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον; Λειτουργούν ως θύματα. Προσελκύει άγρια ​​ζώα στους κήπους μας και επιτίθεται σε άλλα παράσιτα στον κήπο. Οι μύγες καταστρέφουν την οργανική ύλη. Δυστυχώς, αυτοί οι λόγοι δεν αλλάζουν το γεγονός ότι οι μύγες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές το καλοκαίρι. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να αποκρούσετε τις μύγες με μυγοσκόπηση. Μπορείτε να επιλέξετε φυσικές μεθόδους φυτεύοντας ορισμένα φυτά. Διαβάστε παρακάτω καθώς μοιράζομαι μαζί σας 13 ισχυρά φυτά που απωθούν φυσικά τις μύγες.

Πήδα αμέσως μέσα!

Ποια φυτά είναι πιο αποτελεσματικά στην απώθηση των μυγών;

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά φυτά απωθητικού μύγας περιλαμβάνουν:

 • βασιλικός
 • μέντα
 • χαμομήλι
 • λεβάντα
 • δάφνη
 • δενδρολίβανο
 • εντομοκτόνο Venus
 • Χορός
 • ευκάλυπτος
 • λεμόνι
 • βασιλικός λεμόνι
 • χρυσάνθεμο
 • νεροκάρδαμο

Θα συζητήσουμε για κάθε εντομοαπωθητικό φυτό στις επόμενες ενότητες!

βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται για την απώθηση των μυγών. (ειδικά φρουτόμυγες) τις περισσότερες φορές γιατί έχει έντονο άρωμα Αυτό το φυτό περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται τερπένια, τα οποία είναι στην πραγματικότητα τοξικά για τις μύγες και ακόμη και για άλλα έντομα.

Ο βασιλικός είναι ένα ευέλικτο φυτό φυλλώματος γύρω από το σπίτι, ειδικά στην κουζίνα. Το λάδι του δημιουργεί ένα ισχυρό γήινο άρωμα που απωθεί τα έντομα, συμπεριλαμβανομένων των μυγών. Ένας εύκολος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις ιδιότητες απώθησης της μύγας του βασιλικού είναι να διατηρήσετε τον βασιλικό στην κουζίνα σας.

Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο δύσκολα φυτά που καλλιεργούνται στη σκιά. Επομένως, μπορεί να θέλετε να το φυτέψετε σε ένα κουτί παραθύρου ή σε γλάστρα κοντά στην κουζίνα σας για να αποτρέψετε τις μύγες να περάσουν κρυφά από τα παράθυρά σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εξαγάγετε έλαιο βασιλικού και να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το δικό σας εντομοαπωθητικό σπρέι. που είναι ασφαλές για τον άνθρωπο

Λάβετε υπόψη ότι ο βασιλικός είναι φυτό που αγαπά την υγρασία και χρειάζεται πολύ νερό για να ευδοκιμήσει. Φροντίστε λοιπόν να μην στεγνώσει το χώμα και κρατήστε το στο άμεσο ηλιακό φως για όμορφο φύλλωμα.

Συμβουλή ειδικών: Προσπαθήστε να κόβετε περιοδικά τα φύλλα βασιλικού. Αυτό θα δώσει στο θυμάρι σας ένα μάτσο.

Υπάρχουν διάφορα είδη βασιλικού και έχουν μοναδικά αρώματα όπως γλυκόριζα, κανέλα και λεμόνι.Αυτά διώχνουν μύγες, κουνούπια, ακόμα και αράχνες. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​βασιλικό στη μαγειρική σας!

μέντα

Η μέντα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται μενθόλη. Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό φυσικό εντομοαπωθητικό. Η μενθόλη ερεθίζει τη μύτη και τα μάτια των μυγών και άλλων εντόμων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μυρίσουν ή να δουν. Αυτό τελικά εμποδίζει την ικανότητά τους να αναπαραχθούν, οδηγώντας σε χαμηλούς πληθυσμούς μυγών.

Η μέντα είναι ένα φυτό που απωθεί τις μύγες.

Είναι δύσκολο να σκεφτείς κάποιον που δεν του αρέσει η μυρωδιά της μέντας Αυτό το βότανο είναι φρέσκο, νόστιμο και κάθε δυόσμος έχει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση για να ευχαριστεί τις αισθήσεις μας. Γι’ αυτό ο κόσμος λατρεύει την έντονη μυρωδιά και το άρωμα της μέντας. Οι μύγες και άλλα έντομα το μισούν.

Λάδι σε όλα τα μέρη του φυτού της μέντας, από το στέλεχος μέχρι τα άνθη. απωθεί τις μύγες και άλλα έντομα ή ακόμα και μερικά μικρά τρωκτικά

Τα οφέλη της μέντας είναι καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται φρέσκα φύλλα. Αλλά, φυσικά, τα αποξηραμένα φύλλα μέντας λειτουργούν εξίσου καλά. Κόψτε μερικά κλωνάρια μέντας. Κρεμάστε τα ανάποδα και τοποθετήστε τα γύρω από την κουζίνα σας για να κρατήσετε μακριά τις μύγες.

Επίσης, αν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα. Το νομισματοκοπείο ήταν απολύτως βατό. Η μέντα αναπτύσσεται εύκολα και εξαπλώνεται τόσο γρήγορα που μπορεί να γίνει επεμβατική αν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Ιδανικά, τα φυτά μέντας θα πρέπει να τοποθετούνται σε δοχεία ή γλάστρες για την παρακολούθηση της ανάπτυξης. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους εάν έχετε ένα καλά αεριζόμενο, φωτεινό παράθυρο.

χαμομήλι

Αυτό το φυτό είναι γνωστό για τις ισχυρές του ιδιότητες απώθησης των μυγών. Οι κατιφέδες περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που είναι τοξικές για τις μύγες και άλλα μικρά έντομα. Παράγουν ένα άρωμα που απωθεί τα έντομα από το να πετάξουν προς τα πάνω.Οι κατιφέδες είναι επίσης εξαιρετικοί στο να απορροφούν την φωτεινή ενέργεια και να εκπέμπουν θερμότητα. που απωθεί τις μύγες και άλλα έντομα

χαμομήλι

λόγω των φυσικών απωθητικών ιδιοτήτων και της ευελιξίας του Οι κατιφέδες είναι λοιπόν ένα από τα καλύτερα φυτά συντροφιάς στον λαχανόκηπο. Τα χαρούμενα πορτοκαλί άνθη αυτών των φυτών θα κάνουν οποιονδήποτε να χαμογελάσει. αλλά πάνω από όλα Οι κατιφέδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βρώσιμη γαρνιτούρα για επιδόρπια και σαλάτες. αλλα τότε ξανά Οι κατιφέδες λάμπουν ως ένα ισχυρό φυτό που απωθεί φυσικά τις μύγες.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και ελεγμένο ότι Οι κατιφέδες απωθούν πολλά έντομα. ειδικά μύγες Οι κατιφέδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή εντομοαπωθητικών σπρέι που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μολυσμένες περιοχές. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε γλάστρες ή δοχεία και να τα τοποθετήσετε σε συγκεκριμένα σημεία για να απωθούν τις μύγες.

Όλοι οι κατιφέδες χρειάζονται πολλή ζεστασιά και ηλιακό φως για να ευδοκιμήσουν. Φυσικά, πρέπει να τους δώσετε αρκετό νερό για να τα κρατήσετε χαρούμενα. Οι κατιφέδες είναι υπέροχα φυτά σε γλάστρες. Αναπτύσσεται όμως καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους παρά σε εσωτερικούς χώρους γιατί χρειάζεται περισσότερο φως για να παράγει λουλούδια.

λεβάντα

Γιατί η λεβάντα είναι από τα φυτά που απωθούν τις μύγες. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό εντομοκτόνο. όταν εισπνέεται ή εφαρμόζεται τοπικά Το λάδι λεβάντας απωθεί τις μύγες και άλλα έντομα. Φυλάξτε το μακριά από χώρους αποθήκευσης ή προετοιμασίας τροφίμων. Εκτός από τις φυσικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Το γλυκό άρωμα της λεβάντας είναι επίσης αποτελεσματικό στην απώθηση αυτών των εντόμων.

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά στον κόσμο. Αυτό το φυτό όχι μόνο παράγει όμορφα μωβ λουλούδια που προσθέτουν μια μεσογειακή πινελιά σε κάθε κήπο, αλλά έχει επίσης ένα γλυκό άρωμα που όλοι θα ερωτευτούν αμέσως.

Ενώ ο κόσμος λατρεύει τη λεβάντα Αλλά δεν άρεσε στις μύγες. Το έντονο άρωμα της λεβάντας και των φύλλων της μπορεί να πετάξει σε μεγάλες αποστάσεις και να απωθήσει άλλα ανεπιθύμητα έντομα. Το λάδι που παράγεται από τη λεβάντα είναι απαραίτητο για την απώθηση των μυγών. Είτε διαλέξετε λεβάντα και την εκθέσετε τριγύρω σπίτι ή εξόρυξη πετρελαίου Να είστε σίγουροι ότι οι μύγες δεν θα σας ενοχλήσουν ποτέ ξανά.

Φροντίστε να τοποθετήσετε τη λεβάντα σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για την καλύτερη συγκομιδή λουλουδιών. Φυτέψτε τα σε γλάστρες που στραγγίζουν καλά σε καλά αεριζόμενο χώρο για να αποφύγετε τη σήψη.Αλλά μην ανησυχείτε, ακόμα κι αν δεν έχετε καλής ποιότητας χώμα. Αλλά η λεβάντα είναι ένα ανθεκτικό φυτό που θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.

δάφνη

Αυτό το φυτό είναι ένα από τα πιο κοινά φυσικά εντομοαπωθητικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα φυτά έχουν μακριά, δερματώδη φύλλα που παγιδεύουν μύγες και άλλα έντομα. Τα κολλώδη φύλλα δυσκολεύουν ορισμένα έντομα να γεννήσουν τα αυγά τους στα φυτά.

δάφνη

Αυτό όμως που πραγματικά απωθεί τις μύγες είναι η μυρωδιά του ξύλου. στην πραγματικότητα Το άρωμα του κάρδαμου χρησιμοποιείται ως φυσικό εντομοαπωθητικό εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η έντονη μυρωδιά απωθεί μύγες, αράχνες, κατσαρίδες και πολλά άλλα έντομα.

Εκτός από αποτελεσματικό απωθητικό μύγας Αυτά τα φυτά κάνουν επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο καθώς ευδοκιμούν τόσο σε υγρό όσο και σε ξηρό έδαφος. Τα δέντρα κόλπων είναι ανθεκτικά στον παγετό και τις ζημιές από την ξηρασία. Αυτό το καθιστά την τέλεια επιλογή για κηπουρούς που θέλουν φυτά που αντέχουν σε ακραίες συνθήκες και ταυτόχρονα απωθούν τις μύγες.

Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως εντομοκτόνο Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται στη μαγειρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Γεγονός: Τα φύλλα δάφνης τοποθετούνται σε συρτάρια, συρτάρια, ράφια και άλλα μέρη για να αποτρέψουν τα σφάλματα, συμπεριλαμβανομένων των μυγών.

Μύγες και άλλα έντομα όπως αράχνες, σκώροι ακόμα και μικρά τρωκτικά. Μισώ τη μυρωδιά των φύλλων δάφνης. Μπορείτε να φτιάξετε φακέλους ή να μαζέψετε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα για να τα κρεμάσετε κοντά σε παράθυρα και πόρτες για να κρατήσετε μακριά τις μύγες.

δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυτά που μπορεί φυσικά να απωθήσει τις μύγες. Στην πραγματικότητα, ανήκει στην οικογένεια της μέντας και χρησιμοποιείται για την απώθηση μυγών και άλλων ενοχλητικών εντόμων.Το δεντρολίβανο περιέχει τερπένια, χημικές ουσίες που δίνουν στο φυτό το μοναδικό του άρωμα. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι αποτελεσματικά απωθητικά μύγας.

Το δεντρολίβανο είναι ένα φυτό που απωθεί τις μύγες.

Το δεντρολίβανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους ως βότανο σε γλάστρα ή να φυτευτεί στον κήπο. Αναπτύσσεται σε υγρό έδαφος και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα μετά την ανάληψη. Το δεντρολίβανο είναι ένα ευέλικτο βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απωθεί τις μύγες και να τις κρατήσει έξω από τον κήπο ή την αυλή σας. Το λάδι σε αυτό το φυτό το καθιστά αποτελεσματικό απωθητικό των μυγών.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή απωθητικού μύγας είναι το δεντρολίβανο. που είναι λανθασμένα με κάποια λεβάντα λόγω των όμοιων φύλλων της Στις μύγες δεν αρέσει η έντονη μυρωδιά του δεντρολίβανου. και θα πετάξει μακριά από την περιοχή όπου συλλέγεται ή καλλιεργείται αυτό το βότανο Ευτυχώς, η γεύση και το άρωμά του το καθιστούν ιδανικό για χρήση στην κουζίνα.

Επιπλέον, μερικά κλαδιά δεντρολίβανου τοποθετούνται γύρω Το σπίτι σας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατάτε μακριά τις μεγάλες και μικρές μύγες κατά τη διάρκεια της οικογενειακής διασκέδασης ή συγκεντρώσεων. Αν η κουζίνα σας έχει πρόβλημα Δοκιμάστε να φυτέψετε ολόκληρο το φυτό στο περβάζι. Αρκεί η υγρασία να είναι χαμηλή και να υπάρχει αρκετό ηλιακό φως. Δεν θα έχετε πρόβλημα να φυτέψετε αυτό το φυτό στη σκιά.

όταν φυτεύονται σε εξωτερικούς χώρους Το δεντρολίβανο απολαμβάνει συνθήκες καλλιέργειας που μοιάζουν πολύ με τη λεβάντα. Και τα δύο αυτά φυτά είναι ανθεκτικά και μπορούν να αναπτυχθούν σε μεγάλους θάμνους με την κατάλληλη φροντίδα. Μπορείτε να το σχεδιάσετε σε χαμηλό φράχτη που λειτουργεί τόσο για λειτουργικότητα όσο και για στυλ.

εντομοκτόνο Venus

Ο αλευροσκουλήκι είναι ένα σαρκοφάγο φυτό που παγιδεύει έντομα, συμπεριλαμβανομένων των μυγών, με τα κολλώδη φύλλα του.

Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά για την απώθηση των μυγών. Το φυτό μύγα αγαρικό παγιδεύει μύγες χρησιμοποιώντας τα κολλώδη φύλλα του. που χρησιμοποιεί τα γαστρικά υγρά των μυγών για να σκοτώσει και να φάει τα έντομα Αυτή η διαδικασία απωθεί τις μύγες και άλλα έντομα όπως τα κουνούπια.

εντομοκτόνο Venus

Αυτή δεν είναι μια λίστα με αληθινά ισχυρά φυτά που πετούν φυσικά χωρίς να αναφέρουν την κλασική μυγοπαγίδα. Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό σε σύγκριση με τη στάμνα, Αλλά ο αλευρώδης είναι μια βιώσιμη επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου. Αυτό θα προσθέσει ενδιαφέρον στον εσωτερικό κήπο σας και θα βοηθήσει στην απώθηση των μυγών.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, φαίνεται υπέροχο στο σπίτι σας και είναι ενδιαφέρον πώς αυτά τα φυτά τρώνε πραγματικά τις μύγες.

Δύο παράγοντες που πρέπει να προσέξετε για να ευδοκιμήσει η παγίδα της μύγας της Αφροδίτης είναι η οξύτητα του εδάφους και η υγρασία. Το φυτό μύγα αγαρικό χρειάζεται υψηλή υγρασία στο περιβάλλον του. και συχνά εκτρέφονται σε terrarium (όπως παρακάτω) για να διατηρήσουν ένα βέλτιστο περιβάλλον για αυτούς. το χώμα δεν πρέπει να είναι υγρό αλλά ελαφρώς υγρό

Large Glass Plant Terrarium - Succulent Glass Terrarium Kit with Lip Glass Greenhouse Terrarium for Plants (Μαύρο 1)

αγοράστε στο amazon

Λάβετε υπόψη ότι η φροντίδα των φυτών κάτω από ένα γυάλινο τοπίο μπορεί να υπερθερμανθεί πολύ εύκολα. Επομένως, αυτά τα φυτά πρέπει να προστατεύονται από το άμεσο έντονο ηλιακό φως. Επιπλέον, το έδαφος πρέπει να είναι πιο όξινο σε σύγκριση με ένα συμβατικό μείγμα γλάστρας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες μυγοπαγίδες Venus που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους φυτεύονται σε ένα μείγμα γλάστρας που αποτελείται κυρίως από τύρφη. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό για να αποτρέψετε το μέσο άγαρ να χάσει την οξύτητά του.

Χορός

Είναι φυτό που απωθεί τις μύγες. Το Dansi έχει μια έντονη μυρωδιά που απωθεί τα έντομα και τα εμποδίζει να καθίσουν ή να προσκολληθούν στο δέντρο.Το Dansi μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό εντομοκτόνο για να σκοτώσει τα ιπτάμενα έντομα. Όχι μόνο μύγες

λουλούδι tansy

Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης παρασίτων ή IPM, για τον έλεγχο μυγών και άλλων παρασίτων όπως αφίδες, κουνούπια και άλλα έντομα. Το Tansy είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν. Μειώνει τη φλεγμονή στο δέρμα που προκαλείται από τσιμπήματα εντόμων.

Το Tansy όχι μόνο απωθεί τις μύγες αλλά παράγει και ένα μάτσο όμορφα κίτρινα λουλούδια που σίγουρα θα φωτίσουν το σπίτι σας. Σε σύγκριση με τα περισσότερα αρωματικά φυτά Είναι τα λουλούδια που παράγουν το άρωμα αντί για τα φύλλα. Ως εκ τούτου, πρέπει να παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα για τα ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου.

AGODA EXTRA: Το τανσί δεν είναι γαστρονομικό βότανο και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Επομένως, θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από κατοικίδια ή παιδιά.

όσον αφορά τη φροντίδα των φυτών Το Dancy χρειάζεται τακτικό πότισμα και μερικές ώρες έμμεσου φωτός.Το Dancy ανέχεται την κακή φροντίδα των φυτών. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για σωστή φροντίδα. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι πικραλίδες αυτοσπορεύονται γρήγορα και δεν είναι δημοφιλές ως επεμβατικό φυτό σε ορισμένες περιοχές. αν θέλετε να το φυτέψετε Φροντίστε να κρατάτε φυτά εσωτερικού χώρου έξω από τον κήπο.

ευκάλυπτος

Μπορεί να έχετε ακούσει για αυτό το φυτό επειδή είναι τόσο δημοφιλές. Ο ευκάλυπτος είναι ένα δημοφιλές φυτό που χρησιμοποιείται για να απωθεί τις μύγες λόγω της πικάντικης μυρωδιάς του. Εκτός από τις απωθητικές ιδιότητες των μυγών Ο ευκάλυπτος καθαρίζει επίσης τον αέρα.

ευκάλυπτος

Η μυρωδιά του ευκαλύπτου είναι τόσο έντονη που πνίγει τη μυρωδιά των μυγών.Επιπλέον, τα φύλλα του ευκαλύπτου απελευθερώνουν λάδι καθώς μεγαλώνουν. που βοηθά στον καθαρισμό του αέρα και στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών Αυτά τα αποτελέσματα κάνουν τον ευκάλυπτο ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά εντομοαπωθητικά.

Είναι γνωστό από το νομοσχέδιο του δολαρίου. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από τα φύλλα όπως το έλαιο ευκαλύπτου. Ο ευκάλυπτος βρίσκεται σε πολλά προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή για να βοηθήσει στη θεραπεία κοινών οικιακών παθήσεων. Ο ευκάλυπτος καταχωρήθηκε ως φυτοφάρμακο και ζιζανιοκτόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1948, γι’ αυτό και αυτό το φυτό είναι τόσο βολικό.

Γιατί υπάρχουν πολλά είδη ευκαλύπτου. (Μερικοί μπορούν να φτάσουν τα 130 πόδια ψηλά.) Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ποικιλία που μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχεία. Εκπέμπει φυσικά ένα πικάντικο άρωμα για να απωθεί τις μύγες. Το έλαιο ευκαλύπτου, που λαμβάνεται από τα φύλλα, είναι αποτελεσματικό στην απώθηση των μυγών. Μπορείτε να τρίψετε τα φύλλα ή να τα χωρίσετε για άλλες χρήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε λάδι και νερό και να ψεκάζετε, το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά του DEET. Το λάδι είναι επίσης ένας καλός αντιβακτηριακός παράγοντας και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής από τσιμπήματα εντόμων.

λεμόνι

Τα λεμόνια περιέχουν χημικές ουσίες που ονομάζονται καρβακρόλη και θυμόλη. που είναι αποτελεσματικό στην απώθηση μυγών Αυτό το φυτό έχει άρωμα εσπεριδοειδών που απωθεί τις μύγες.

λεμόνι

Το λεμονόχορτο είναι στενός συγγενής της σιτρονέλλας και το λεμονέλαιο μοιάζει πολύ με το έλαιο σιτρονέλλας. Το λεμονόχορτο είναι ένα φυσικό φυτό που απωθεί τις μύγες. Το ίδιο ισχύει και για την ξαδέρφη του, τη σιτρονέλλα. Το λεμονόχορτο αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. και μπορεί να είναι έως και τέσσερα πόδια ύψος.

Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το λεμονόχορτο σε εξωτερικούς χώρους σε μεγάλες γλάστρες ή απευθείας στο έδαφος. Η μυρωδιά θα απωθήσει τις μύγες.

βασιλικός λεμόνι

Είναι πολυετές φυτό που φύεται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές. Τα φύλλα είναι αρωματικά και έχουν έντονη γεύση λεμονιού. Τα μικρά, λευκά άνθη χρησιμοποιούνται για την παραγωγή θυμαριού, ένα είδος μαγειρικού λαδιού.

Το λεμονόθυμο είναι ένα φυτό που απωθεί τις μύγες.

Λόγω της έντονης μυρωδιάς του, το λεμονοθυμάρι είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυτά που διώχνει φυσικά τις μύγες.Ο λεμονοβασιλικός είναι επίσης πλούσιος σε τερπένια. που είναι τοξικό για τις μύγες και άλλα έντομα. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό εντομοκτόνο.

Το λεμονόθυμο είναι ένα ανθεκτικό φυτό που λειτουργεί ως απωθητικό για τις μύγες. Είναι ένα βότανο χαμηλής συντήρησης και μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν σε οποιεσδήποτε συνθήκες καλλιέργειας. Αναπτύσσεται όμως καλά σε ξηρά, ρηχά, βραχώδη εδάφη και χρειάζεται πλήρη ήλιο.

Θρυμματίστε λίγο βασιλικό λεμονιού για να απελευθερώσετε ένα άρωμα εσπεριδοειδών για να απωθήσετε τις μύγες. Και μην ανησυχείτε, το άρωμα θα κρατήσει για ώρες. Μπορείτε να πάρετε πράσινο και σκούρο φύλλωμα σε λεπτούς μίσχους και μικρά οβάλ φύλλα με αυτό το φυτό. Και είναι υπέροχο τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Τα δέντρα θα μεγαλώνουν όλο το χρόνο με την κατάλληλη φροντίδα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμονόθυμο στη μαγειρική!

χρυσάνθεμο

Τα χρυσάνθεμα είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυτά που απωθούν φυσικά τις μύγες. γιατί περιέχει μια χημική ένωση που ονομάζεται πύρεθρος που είναι αποτελεσματικό στην απώθηση μυγών

Αυτά τα δέντρα είναι δημοφιλή στους κηπουρούς επειδή είναι εύκολο να αναπτυχθούν και προσθέτουν ομορφιά στον κήπο. Τα χρυσάνθεμα μπορούν να φυτευτούν στον ήλιο ή στον ήλιο. και αναπτύσσεται σχεδόν σε όλους τους τύπους εδάφους Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά σε άλλες ανεπιθύμητες ασθένειες και παράσιτα. Όχι μόνο μύγες Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο για κηπουρούς που θέλουν να κάνουν τα φυτά τους να διαρκέσουν περισσότερο.

Τα χρυσάνθεμα προσθέτουν επίσης ομορφιά στον κήπο και θα διώξουν τις μύγες από το γραφείο ή το σπίτι σας. Η καλλιέργεια χρυσάνθεμων μειώνει τον αριθμό των ενοχλητικών μυγών στην περιοχή σας. ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Εκτός από τις μύγες Τα χρυσάνθεμα απωθούν επίσης τα ακάρεα της αράχνης, τους ψύλλους, τα τσιμπούρια, τις αφίδες και τις κατσαρίδες, καθιστώντας τα καλά φυτά συντροφιάς. Αυτός είναι ο λόγος που μπορείτε συχνά να το βρείτε ως συστατικό σε λακ. σπρέι εσωτερικού χώρου και σαμπουάν για κατοικίδια Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε αυτό το φυτό στον ήλιο σε ένα δοχείο με ένα καλά στραγγιζόμενο αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μείγμα γλάστρας.

νεροκάρδαμο

Το Nasturtium, επιστημονική ονομασία Trophiolum majus, είναι ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική και την περιοχή της Μεσογείου.Οι σπόροι, τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική. αλλά εκτός από αυτό Το Nasturtium έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να απωθήσει τις μύγες για αιώνες. Το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να καλλιεργηθεί σε μικρούς χώρους.

νεροκάρδαμο

Εάν καλλιεργείτε φυτά αγγουριών και ντομάτας Γύρω του θα πρέπει να φυτέψετε νυστέρια. να απωθήσει τις μύγες (ιδιαίτερα μύγες καρότου) και άλλα έντομα όπως αφίδες, λαχανόσκωροι. σκαθάρια σπαραγγιού, σκαθάρια κολοκυθιού, ιαπωνικά σκαθάρια και κεράτινοι ντομάτας και σκαθάρια αγγουριού Τα άνθη Nasturtium λειτουργούν ως φυσικές μυγοπαγίδες όταν ανθίζουν. Τα λουλούδια απελευθερώνουν ουσίες στον αέρα που απωθούν τις μύγες.

Τα Nasturtiums είναι εύκολο να αναπτυχθούν και ευδοκιμούν σε γλάστρες σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη σε πλήρη ηλιοφάνεια έως σκιά. Τα δέντρα παράγουν επίσης πολύχρωμα λουλούδια όπως πορτοκαλί, κίτρινο ή κόκκινο το φθινόπωρο.

FAQ

Ποια είναι η ιδιότητα αυτών των φυτών στις μύγες;

Οι ιδιότητες αυτών των φυτών που δρουν για να απωθούν τις περισσότερες μύγες έχουν μια πικάντικη και έντονη μυρωδιά. Υπάρχουν όμως χημικές ουσίες που δρουν για να σκοτώσουν τις μύγες, όπως το τερπένιο, η μεθανόλη, η καρβακρόλη, η θυμόλη και το πύρεθρο.

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα φυτά για να απωθούν τις μύγες;

Για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δέντρα Φυτέψτε το ή τοποθετήστε το στην πληγείσα περιοχή κοντά στην κουζίνα ή στον κάδο απορριμμάτων. Το λάδι τους μπορεί να αναμιχθεί με νερό για να σχηματιστεί ένα φυσικό σπρέι.

Υπάρχουν άλλα οφέλη από τη χρήση αυτών των φυτών για την απώθηση των μυγών;

Φυσικά ναι! Εκτός από την απώθηση μυγών Μερικά από αυτά τα φυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα. Και μερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μικρών δερματικών παθήσεων.

Υπάρχουν προφυλάξεις κατά τη χρήση αυτών των φυτών για την πρόληψη των μυγών;

Όχι πραγματικά, αλλά θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι μερικά από αυτά τα φυτά (Αν και φαίνονται ίδια) Δεν προορίζονται για μαγείρεμα. και μερικά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, όπως η πικραλίδα.

Ποια μυρωδιά απωθεί τις μύγες;

Υπάρχουν πολλά δυνατά αρώματα που απωθούν τις μύγες. Τα πιο δημοφιλή αρώματα είναι ο ευκάλυπτος, η μέντα, η λεβάντα και το λεμονόχορτο.

Ποιες μυρωδιές φυτών μισούν οι μύγες;

Οι μύγες μισούν τις μυρωδιές της λεβάντας, της μέντας, του catnip, του δεντρολίβανου και του θυμαριού.Αυτές οι μύγες μισούν την κανέλα, το λεμόνι, τον ευκάλυπτο και την πικραλίδα.

Ποια είναι τα πολυετή φυτά που απωθούν τα κουνούπια και τις μύγες;

Άλλα πολυετή φυτά που απωθούν τα έντομα όπως οι μύγες και τα κουνούπια περιλαμβάνουν το σουμάκ, το έλατο Douglas, το άσπρο έλατο, το στάχτη, το αυστριακό πεύκο, τη φιλαδέλφεια, την ελιά, τη μυρτιά και την οξιά. magnolia grand diflora Mahonia aquifolium, φλαμουριά, αρκεύθου δρυς Δρυς αρκεύθου, συκιές, ευκάλυπτοι, κυπαρίσσια, κέδροι, κατάλβα και πολλά άλλα! Αυτά είναι πολύ αποτελεσματικά απωθητικά φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απώθηση των μυγών.

Πού μπορώ να αγοράσω ισχυρά φυτά που απωθούν φυσικά τις μύγες;

για να διευκολύνετε τη δουλειά σας Σας συνιστώ να αγοράσετε σπόρους στο Amazon και να τους παραλάβετε στην πόρτα σας!

Σχετικά Άρθρα:

Τελευταία ενημέρωση στις 15-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Σχολιάστε