Φοίνικας υπερποτισμένος: Πώς να το σώσετε από το θάνατο

υπερποτισμένος φοίνικας

Οι φοίνικες που βλέπουμε σε κήπους, πάρκα και σε όλο τον κόσμο αποτελούν σημαντικό μέρος του φυσικού κύκλου ζωής. Οι φοίνικες έχουν πολλές χρήσεις και κάνουν υπέροχα δώρα στους λάτρεις των φυτών. Δυστυχώς, αν ο φοίνικας έχει πολύ νερό. Μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε καταστροφή. Αν ποτίζετε πολύ την παλάμη σας Θα αρχίσει να μαραίνεται και τα φύλλα θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Μερικές φορές μπορείτε να σώσετε το δέντρο σας κόβοντας νεκρά μέρη και φυτεύοντας νέα. Αλλά αν δεν φροντιστεί σύντομα, θα πεθάνει. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να θεραπεύσετε μια κατάφυτη ή άρρωστη παλάμη και να τη διατηρήσετε ζωντανή!

Συμπτώματα υπερχείλισης παλάμης

9 κύρια σημάδια κατάφυτων φοινίκων:

  • φύλλα του φθινοπώρου
  • μαύρες κηλίδες στα φύλλα και τους μίσχους
  • μύκητες του εδάφους
  • κίτρινη κάρτα
  • καφέ άκρη φύλλου
  • Browning sticks
  • Το νερό ήταν κάτω από την κατσαρόλα.
  • μαύρη ρίζα
  • έντομο

κρεμαστά φύλλα

Ένα από τα πρώτα σημάδια ότι η παλάμη σας είναι υπερβολικά ενυδατωμένη είναι τα μαραμένα φύλλα. Όταν το δέντρο απορροφά πολύ νερό Τα φύλλα του έπεσαν.

Μερικοί καλλιεργητές έχουν μπερδευτεί καθώς πιστεύουν ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τον πνιγμό.

Η προφανής διαφορά είναι ότι το έδαφος τείνει να είναι ελαφρώς υγρό αντί να είναι ξηρό.

μαύρες κηλίδες στα φύλλα και τους μίσχους

Ένας άλλος σημαντικός δείκτης ότι ένας φοίνικας έχει πάρα πολύ νερό είναι οι μαύρες κηλίδες στον κορμό και τα φύλλα του δέντρου.

Αυτό συμβαίνει επειδή λείπει η πράσινη χρωστική ουσία του φυτού, η χλωροφύλλη, από τα φύλλα.Τα μαύρα στίγματα σημαίνουν επίσης ότι τα κύτταρα των φύλλων έχουν καταστραφεί.

Η μαύρη κηλίδα εμποδίζει τα προσβεβλημένα φύλλα να μπορούν να φωτοσυνθέσουν. Τα φυτά δεν μπορούν να παράγουν ενέργεια.

Αυτό το πρόβλημα είναι πιο κοινό σε φοίνικες που καλλιεργούνται σε δοχεία χωρίς οπές αποστράγγισης. Μερικοί αρχάριοι καλλιεργητές ποτίζουν τους φοίνικες σε γλάστρες. Με αποτέλεσμα πτώση φύλλων και μαύρες κηλίδες.

Εάν δεν διορθώσετε το πρόβλημα νωρίς Θα καταλήξετε με έναν μόνο κορμό, όπως μια μεγάλη παλάμη με πολλά στελέχη, βασίλισσα, μεξικάνικη παλάμη, παλάμη Kentia ή φοίνικα ανεμόμυλου.

μύκητες του εδάφους

Οι μύκητες που αναπτύσσονται στην επιφάνεια του εδάφους ενός φοίνικα είναι ένας άλλος δείκτης ότι παίρνει πολύ νερό.

Η πράσινη ή λευκή μούχλα μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται σε πολύ υγρό έδαφος. Και είναι συχνά ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ποτίζετε υπερβολικά την παλάμη σας.

Λάβετε υπόψη ότι στους περισσότερους φοίνικες αρέσει να στεγνώνουν ανάμεσα στα ποτίσματα. Φροντίστε λοιπόν το χώμα να είναι στεγνό πριν ξαναποτίσετε.

κίτρινη κάρτα

Τα κίτρινα φύλλα είναι ένα κοινό σύμπτωμα του υπερβολικού ποτίσματος των φοινίκων.

Αν ποτίζετε πολύ την παλάμη σας Το άζωτο θα ξεπλυθεί από το έδαφος. Επίσης προκαλεί έλλειψη αζώτου στα φυτά.

Η έλλειψη αζώτου μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα των φύλλων επειδή η ανάπτυξη της χλωροφύλλης, της πράσινης χρωστικής στα φύλλα, χρειάζεται άζωτο.

Αλήθεια: Η χλωροφύλλη είναι υπεύθυνη για τη φωτοσύνθεση. που είναι ο τρόπος με τον οποίο τα φυτά παράγουν τροφή

Εάν δεν διορθώσετε αυτό το πρόβλημα γρήγορα, όλα τα άλλα φύλλα θα κιτρινίσουν. όταν κιτρινίζει Η παλάμη σας δεν θα μπορεί να παράγει τροφή για ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, ο φοίνικας πεθαίνει.

Εάν το πρόβλημα προκαλείται από έλλειψη αζώτου Αυτό το πρόβλημα διορθώνεται εύκολα. χρησιμοποιώντας αζωτούχα λιπάσματα όπως φαίνεται παρακάτω.

5 lb Urea Fertilizer - Plant Food - Nitrogen 46-0-0 High Potency 46-0-0 Fertilizer for Indoor, Outdoor Plant - 99,6% καθαρό υδατοδιαλυτό φυτικό λίπασμα και βαφή γκαζόν κήπου

Η άκρη του φύλλου είναι καφέ

Ένα άλλο σημάδι του υπερβολικού ποτίσματος ενός φοίνικα είναι οι καφέ άκρες των φύλλων.

όταν τα φύλλα των δέντρων γίνονται μαύρα ή κίτρινα Οι άκρες των φύλλων τελικά θα γίνουν καφέ καθώς τα φύλλα αρχίζουν να πεθαίνουν.

Εάν δεν λυθεί αμέσως, το πρόβλημα μπορεί να εξαπλωθεί και να επηρεάσει άλλα φύλλα.

Browning sticks

Αυτό είναι ένα μεταγενέστερο σύμπτωμα του υπερβολικού ποτίσματος των φοινίκων.

Οι μίσχοι γίνονται καφέ αφού τα φύλλα γίνουν καφέ και πεθαίνουν. Αν δείτε καφέ μίσχους Οι πιθανότητες ανάκαμψης του φοίνικα είναι ελάχιστες.

έντομο

Ξέρεις ότι οι παλάμες σου ξεχειλίζουν. Αν δείτε αλευροφόρα, ακάρεα αράχνης και λευκές μύγες

Σε αυτά τα έντομα αρέσουν οι υγρές συνθήκες. Έτσι μπορούν να μολύνουν τα φυτά σας αν δεν τα ποτίζετε σωστά.

Ένα άλλο παράσιτο που συχνά επιτίθεται στους φοίνικες με υπερβολικό πότισμα είναι οι μύκητες.

Αποτρέψτε τα έντομα να εισβάλουν στην παλάμη σας χρησιμοποιώντας εντομοκτόνα.

Bonide Systemic Pest Control φυτών εσωτερικού χώρου, δισκία 8 oz, έτοιμα για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, προστατεύουν τα φυτά από τα παράσιτα.

Το νερό βρίσκεται στον πάτο του τηγανιού.

Ένας άλλος δείκτης ότι η παλάμη σας παίρνει πολύ νερό είναι η περίσσεια νερού στο εξωτερικό της γλάστρας ή στο κάτω μέρος του δίσκου συλλογής υγρών. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο για φοίνικες σε γλάστρες.

Το υπερβολικό νερό στο κάτω μέρος της γλάστρας του φοίνικα θα κρατήσει το έδαφος και τις ρίζες υγρές περισσότερο. οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα

Επιπλέον, εάν η οπή αποστράγγισης είναι βουλωμένη Οι ρίζες των φοινίκων μπορεί να μην είναι σε θέση να απορροφήσουν οξυγόνο. που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του φοίνικα

μαύρη ρίζα

Οι μαύρες ρίζες είναι ένδειξη ότι η παλάμη σας παίρνει πολύ νερό. Αυτό είναι το τελευταίο σήμα που θα δείτε. Γιατί δεν θα βγάλετε τον φοίνικα από το δοχείο επειδή είναι πολύ μεγάλος.

Όταν όμως σκάβεις το χώμα Θα δείτε σκούρες μαύρες ρίζες. Τέτοιες ρίζες είναι νεκρές.

Μερικές φορές μολυσμένες ρίζες και το περιβάλλον έδαφος θα μυρίζει σαν μούχλα

Εάν δεν αφαιρεθούν αυτές οι μαύρες ρίζες, θα επηρεαστούν και άλλες ρίζες.Χωρίς ρίζες, η παλάμη σας δεν μπορεί να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά ή νερό. που τελικά θα οδηγήσει στο θάνατο

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζονται οι φοίνικες;

Αν είστε ήδη λάτρης των φοινίκων. Γνωρίζετε ήδη ότι αυτά τα φυτά δεν χρειάζονται πολύ νερό.

Οι φοίνικες αναπτύσσονται εύκολα σε συνθήκες χαμηλού νερού και αναπτύσσονται εντατικά.

Ποτίζονται φοίνικες

Από την άλλη, αν οι παλάμες σας είναι ακόμα μικρές. Φροντίστε την ανάπτυξη ποτίζοντας τακτικά.

Μειώστε σταδιακά τη συχνότητα του ποτίσματος σε κάθε δύο ημέρες, στη συνέχεια κάθε τρεις ημέρες, έως ότου η παλάμη σας ποτίζεται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Ένας γενικός κανόνας για το πότισμα των φοινίκων είναι να βεβαιωθείτε ότι το φυτικό έδαφος είναι στεγνό πριν το πότισμα ξανά.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι η παλάμη μου χρειάζεται νερό;

Όταν πρόκειται να ποτίσεις τις παλάμες σου Υπάρχουν κάποιες γενικές συμβουλές για τις σωστές μεθόδους ποτίσματος.

Εάν η παλάμη σας μεγαλώνει σε ένα δοχείο 15 γαλονιών, θα χρειαστεί 15 γαλόνια νερού.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτός είναι μόνο ένας πρόχειρος οδηγός και ότι το πότισμα θα διαφέρει ανάλογα με τον καιρό. Αν ο καιρός είναι ακόμα πολύ ζεστός Θα χρειαστεί να ποτίζετε περισσότερο την παλάμη σας.

Το μέγεθος του δοχείου για την παλάμη καθορίζει επίσης την ποσότητα νερού που χρειάζεται η παλάμη.

Εάν παρατηρήσετε ότι η παλάμη σας δεν μεγαλώνει καλά ή τα φύλλα γίνονται κίτρινα ή καφέ. Υποδεικνύει ότι απαιτείται πότισμα.

Επιπλέον, τα φύλλα του φοίνικα μπορεί να αρχίσουν να συρρικνώνονται ή να κυρτώνουν στο κέντρο για να υποδείξουν ότι χρειάζεται νερό.

Πόσο νερό χρειάζεται ένας φοίνικας;

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται η παλάμη σας εξαρτάται από το δοχείο που βρίσκεται. Αν είναι σε δοχείο 10 γαλονιών, προσθέστε 10 γαλόνια νερό.

Επιπλέον, ο τύπος του εδάφους και τα είδη φοινίκων είναι επίσης σημαντικά, ειδικά οι φοίνικες που δεν καλλιεργούνται σε δοχεία.

όταν ποτίζεις φοίνικες Δοκιμάστε το έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι είναι ελαφρώς στεγνό.

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε ένα φοίνικα ονομάζεται Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό αλλά όχι υγρό. Το βαθύ πότισμα παρέχει επίσης αποτελεσματική πρόσβαση στο ριζικό σύστημα του δέντρου.

Συμβουλή ειδικών: Οι φοίνικες χρειάζονται περισσότερο νερό καθώς αναπτύσσονται έντονα το καλοκαίρι.

Μπορεί ένα δέντρο που πνίγεται να επιβιώσει;

Ναι, μπορείτε, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σοβαρότητα του προβλήματος άρδευσης.

Καταγραφή μέτρια ποτισμένων φοινίκων

να διατηρήσει μέτρια υδατώδεις φοίνικες Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σταματήσετε το πότισμα από καιρό σε καιρό.

Αν και η παλάμη σας χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα νερού, αλλά ίσως όχι

Στη συνέχεια, φροντίστε να βελτιώσετε τον αερισμό του χώματος της παλάμης σας. Εάν το έδαφος είναι συμπιεσμένο και σφιχτά συσκευασμένο Οι ρίζες είναι δύσκολο να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά και το νερό.

όταν αερίζετε το χώμα Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το νερό να σταθεί γύρω. ριζικό σύστημα δέντρων Ο αερισμός βοηθά στη δημιουργία φιλικών μικροβίων και βελτιώνει τη ροή του οξυγόνου.

Πριν το πότισμα, βεβαιωθείτε ότι το χώμα γύρω από τις ρίζες είναι στεγνό εάν φυτέψετε ένα φοίνικα σε ένα δοχείο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε το δάχτυλό σας στο χώμα για να ελέγξετε αν το χώμα είναι ακόμα στεγνό. Εάν το δέντρο φυτεύτηκε απευθείας στον κήπο σας Σκάψτε το χώμα για να δείτε αν το έδαφος είναι ακόμα υγρό.

Όταν ολοκληρώσετε την παραπάνω εργασία. Εδώ είναι μερικές άλλες σημαντικές συμβουλές. Πράγματα που πρέπει να θυμάστε για να βεβαιωθείτε ότι η παλάμη σας προστατεύεται από το υπερβολικό πότισμα:

γονιμοποίηση

Ταΐστε την παλάμη σας μόνο όταν δείχνει σημάδια ανάκαμψης και νέας ανάπτυξης. Οι φοίνικες προτιμούν λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης που τους δίνουν αρκετό χρόνο για να λάβουν μέταλλα και θρεπτικά συστατικά.

Osmocote Smart-Release Plant Food Plus Outdoor & Indoor 8 lbs.

τέλειο φως

Οι περισσότεροι φοίνικες προτιμούν το έμμεσο ηλιακό φως. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να τοποθετήσετε την παλάμη σε δροσερό μέρος όπου μπορεί να δέχεται το φως του ήλιου. Θυμηθείτε ότι το δυνατό, έντονο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα και να αφυδατώσει τα φυτά.

Καλή συγκράτηση υγρασίας

Οι φοίνικες προτιμούν τις υγρές συνθήκες ανάπτυξης. Μπορείτε να θολώσετε τα φύλλα του φοίνικα για να τα κρατήσετε ζωντανά χωρίς υπερβολικό πότισμα. Εξασφαλίστε τον κατάλληλο αερισμό κατά τη διάρκεια της ομίχλης για την πρόληψη μυκητιακών ασθενειών.

Χρησιμοποιήστε νερό της βροχής ή απεσταγμένο νερό.

Το νερό της βροχής και το απεσταγμένο νερό είναι οι καλύτεροι τύποι για να ποτίσετε τις παλάμες σας. Το πλεονέκτημα του βρόχινου νερού και του απεσταγμένου νερού είναι ότι περιέχει λιγότερες χημικές ουσίες, τοξίνες και άλατα που μπορούν να βλάψουν τις ρίζες του φοίνικα σας.

Σώστε τη ζωή ενός πνιγμένου φοίνικα.

Εάν η παλάμη σας είναι υπερβολικά ποτισμένη και δείχνει σημάδια αδυναμίας, μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμα να την αποθηκεύσετε χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Αφαιρέστε την παλάμη από το δοχείο.

Εάν ο φοίνικας σας είναι φυτεμένος σε δοχείο Βγάλτε το από την κατσαρόλα και ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά. Βγάλτε τον φοίνικα από το δοχείο και τοποθετήστε τον στην εφημερίδα.

Ελέγξτε τις ρίζες για σημάδια ασθένειας ή σήψης.

Αφαιρέστε προσεκτικά τη βρωμιά γύρω από τις ρίζες και επιθεωρήστε προσεκτικά το φυτό. Αναζητήστε λεπτές μαύρες/καφέ ρίζες. Αυτό μυρίζει άσχημα. Αν βρεις την παλάμη σου Η παλάμη σας είναι πιθανό να έχει σήψη ρίζας.

Εάν είναι δύσκολο για τα χέρια σας να αφαιρέσουν τη βρωμιά γύρω από τις ρίζες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακό νερό.

αφαίρεση μολυσμένων ριζών

Χρησιμοποιώντας καθαρό ψαλίδι ή οποιοδήποτε εργαλείο κοπής, κόψτε απαλά τις κακές ρίζες.

Συμβουλή ειδικών: Μην σκίζετε ή ξεριζώνετε καμία ρίζα. με γυμνά χέρια!

Θυμηθείτε να καθαρίζετε τα εργαλεία σας μετά από κάθε κλιπ. Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν θέλετε να μεταδώσετε βακτήρια ή ασθένειες σε υγιείς ρίζες.

αφαιρέστε μερικά φύλλα

γιατί κόβεις μερικές ρίζες Οι παλάμες σας μπορεί να μην μπορούν να διατηρηθούν στην τρέχουσα θέση τους. Θα πρέπει να κόψετε μερικά από τα φύλλα για να επιτρέψετε στην παλάμη σας να διανέμει τα θρεπτικά συστατικά και το νερό πιο αποτελεσματικά. Συνιστούμε να αφαιρέσετε το ⅓ των φύλλων, ώστε η παλάμη σας να μπορεί να εστιάσει τους πόρους της σε νέα ριζοβολία.

Χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνο και κομπόστ ποιότητας τροφίμων.

Συνιστάται η χρήση μυκητοκτόνου για να σκοτωθούν τυχόν παρασιτικοί μύκητες που έχουν απομείνει που μπορεί να επιστρέψουν και να γίνουν πιο σοβαροί. Όταν επιλέγετε ένα μυκητοκτόνο Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για τρόφιμα, καθώς είναι ασφαλές για φυτά και δέντρα εσωτερικού χώρου.

Μυκητοκτόνο από βονίτη χαλκού Captain Jack 16 ουγκιές Συμπύκνωμα ελέγχου φυτικών ασθενειών 16 ουγκιές βιολογική κηπουρική

Εκτός από τη χρήση μυκητοκτόνων. Θα πρέπει να ταΐσετε το δέντρο με ένα κατάλληλο λίπασμα για να αυξήσετε τη φυσική του άμυνα και να επιταχύνετε την ανάρρωση.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multipurpose Fertilizer

ωστόσο! Μην λιπαίνετε αμέσως μετά το κλάδεμα ρίζες και μερικά φύλλα.

φυτεύοντας τον φοίνικα σας

Μόλις βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι η σήψη των ριζών ή κάποιο είδος ασθένειας της ρίζας. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό μείγμα γλάστρας και να ξαναφυτέψετε την παλάμη σας στο νέο μείγμα γλάστρας.

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ενός μείγματος φρέσκου χώματος για την παλάμη σας είναι ότι θα παρέχει αρκετό αέρα, ο οποίος θα βοηθήσει το φυτό σας να ανακάμψει.

Αυτό εξαλείφει τις πιθανότητες να επιστρέψουν κακή μούχλα, βακτήρια και μύκητες και να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στην παλάμη σας.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μεταμοσχεύσετε την παλάμη σας σε μια νέα γλάστρα ή δοχείο.

Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο σε ένα νέο δοχείο. Για να καθαρίσουμε πρώτα καλά την παλιά κατσαρόλα. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από 9 μέρη νερού και 1 μέρος χλωρίνης για να απολυμάνετε τα παλιά δοχεία για 30 λεπτά.

Πότε πρέπει να ποτίζεται ο φοίνικας μετά τη φύτευση;

Εξαρτάται από το πόση ζημιά έχει η παλάμη σας από το υπερβολικό πότισμα.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναπτύξετε ένα καλό σύστημα ποτίσματος για την παλάμη σας. αλλά γενικά Μπορείτε να αρχίσετε να ποτίζετε ξανά το φυτό αφού δείτε νέα ανάπτυξη.

Συνήθη λάθη στο πότισμα φοινίκων

Υπάρχουν αρκετά κοινά λάθη όταν ποτίζουμε φοίνικες.

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι το περιστασιακό ανομοιόμορφο πότισμα. Για να αποφύγετε αυτό το σφάλμα Ελέγχετε πάντα ότι οι παλάμες και το χώμα σας είναι στεγνά. Θα πρέπει να προγραμματιστεί ένα πρόγραμμα ποτίσματος για να αποφευχθεί αυτό.

Το διαφυλλικό πότισμα αντί για χώμα είναι άλλο ένα λάθος. Αυτό το λάθος ισχύει ιδιαίτερα για αρχάριους. Δεν θέλετε να ποτίσετε τα φύλλα. Ειδικά επειδή μπορείτε να προσελκύσετε έντομα και ασθένειες. Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να ποτίζετε την παλάμη σας από τις ρίζες.

Μερικοί αγρότες κάνουν το λάθος να ποτίζουν τις παλάμες τους όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός. Οι φοίνικες αγαπούν το υγρό κλίμα. Αλλά το πότισμα σε υπερβολικό ηλιακό φως πιέζει την παλάμη και μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα των φύλλων.

Τελικά Το πιο συνηθισμένο λάθος όχι μόνο για τους φοίνικες αλλά και για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το υπερβολικό πότισμα. για ασφάλεια Βεβαιωθείτε ότι το χώμα στην παλάμη σας είναι στεγνό.

Πώς να ποτίσετε ένα φοίνικα

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ποτίσετε έναν φοίνικα: νερό από πάνω και νερό από κάτω.

Το απόλυτο πότισμα όπως λέει και το ρητό Ποτίζεις τα φυτά από πάνω απαλά. Σταματήστε το πότισμα αν δείτε να βγαίνει υπερβολικό νερό από τις οπές αποστράγγισης του δοχείου.

Εν τω μεταξύ Το πότισμα γίνεται από κάτω τοποθετώντας το φυτό πάνω από ένα δοχείο ή πιατάκι γεμάτο νερό. Αφήστε το ξύλο να σταθεί για λίγα λεπτά για να υγρανθεί πριν το αφαιρέσετε.

Το πότισμα από το κάτω μέρος φαίνεται λίγο περίπλοκο. Γι’ αυτό προτείνουμε το πότισμα από ψηλά.

Αλλά και πάλι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό και δεν υπάρχουν σημάδια υπερχείλισης πριν δώσετε ένα ποτό στην παλάμη.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη σίτιση με φοινικόνερο

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πώς να ποτίσετε την παλάμη σας:

έκθεση

Οι φοίνικες προτιμούν τόσο τη σκιά όσο και το έμμεσο ηλιακό φως. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα και να προκαλέσει νερό στις ρίζες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζετε περισσότερο την παλάμη σας.

θερμοκρασία

Οι βέλτιστες θερμοκρασίες για τους φοίνικες είναι μεταξύ 40 βαθμών Φαρενάιτ και 50 βαθμών Φαρενάιτ. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν λιγότερο νερό για τις παλάμες σας.

υγρασία

Χαμηλή υγρασία σημαίνει περισσότερη εξάτμιση και ξηρότερο αέρα. Οι φοίνικες προτιμούν τις υγρές συνθήκες ανάπτυξης, οπότε για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, Πρέπει να ποτίζετε συχνά την παλάμη σας, αλλά πρώτα προσέχετε για υγρασία στο χώμα και σημάδια υπερβολικού ποτίσματος.

Οι εσωτερικές ποικιλίες φοίνικα τείνουν να παίρνουν περισσότερο νερό.

Το υπέροχο με τους φοίνικες είναι η ικανότητά τους να προσθέτουν ζωντάνια και χρώμα σε κάθε χώρο.

Οι περισσότεροι φοίνικες, ειδικά οι φοίνικες εσωτερικού χώρου, χρειάζονται αρκετό νερό για να ευδοκιμήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανόηση του πώς να ποτίζετε την εσωτερική παλάμη σας μπορεί να εγγυηθεί μακροζωία και ζωντάνια.

Areca Palm

καθώς και το πότισμα των φυτών Το υπερβολικό πότισμα της παλάμης θα κάνει τις ρίζες να αρχίσουν να σαπίζουν.

Εάν οι ρίζες είναι κατεστραμμένες Οι φοίνικες δεν μπορούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά και νερό από το έδαφος.

Θα δείτε καφέ φύλλα στα πνιγμένα δέντρα. Εάν αφεθεί χωρίς επίβλεψη, το δοχείο σας μπορεί να πεθάνει.

Φυτέψτε σε δοχεία με πολλαπλές οπές αποστράγγισης για να αποτρέψετε την υπερχείλιση των φυτών σε γλάστρες. Το δοχείο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην πέφτει το φυτό. Το χώμα όμως δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να χρειάζεται πολύς χρόνος για να στεγνώσει.

αλογοουρά παλάμη

Αυτός ο τύπος φοίνικα μπορεί να ποτιστεί επανειλημμένα για αρκετές εβδομάδες. Το υπερβολικό πότισμα και η ακατάλληλη αποστράγγιση μπορεί να κάνουν τα φύλλα φοίνικα αλογοουράς να κιτρινίσουν και να πέσουν.

Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο χώμα για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα της παλάμης σας. Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με πολλές τρύπες στο κάτω μέρος για να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό.

Η ιδανική γλάστρα για την καλλιέργεια μιας παλάμης με αλογοουρά είναι ένα πήλινο δοχείο.

Οι γλάστρες από τερακότα είναι κατασκευασμένες από πορώδη υλικά. Αυτό σημαίνει ότι θα απορροφήσει το υπερβολικό νερό.

παλάμη sago

Αυτός ο φοίνικας προτιμά το έδαφος που στραγγίζει γρήγορα. Το να ποτίζετε την παλάμη σας μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό.

Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν το επόμενο πότισμα για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Όταν ποτίζετε τον φοίνικα του σάγου Βεβαιωθείτε ότι το χώμα στραγγίζει ομοιόμορφα και καλά.

Somdet Palm

Μερικοί καλλιεργητές λένε ότι τα πλαστικά δοχεία είναι τα καλύτερα δοχεία για μεγαλοπρεπείς φοίνικες σε σύγκριση με τους φοίνικες με αλογοουρά. Είτε όμως είναι πήλινο δοχείο είτε πλαστικό Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Τουλάχιστον από την εμπειρία μας.

Τοποθετήστε ένα πλαστικό δίσκο ή χαλάκι στο κάτω μέρος του δοχείου για να στραγγίξει το υπερβολικό νερό.

Γεγονός: Οι πλαστικοί δίσκοι μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή διαρροών όταν καλλιεργείτε χουρμάδες σε εσωτερικούς χώρους.

Πάρτε ένα πλαστικό δοχείο με τρύπες αποστράγγισης και τοποθετήστε το στο νεροχύτη για να αποτρέψετε το υπερβολικό νερό να τρέξει στη μεγαλειώδη παλάμη σας.

Ποτίστε σταδιακά το χώμα μέχρι να γεμίσει το δοχείο.

Αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά για να στραγγίξει το υπερβολικό νερό από το δοχείο πριν το τοποθετήσετε ξανά στο δίσκο.

Τελευταία ενημέρωση στις 16-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε