Τρώγονται τα φύλλα μπρόκολου σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Φύλλα μπρόκολου που τρώγονται

Έχουν φαγωθεί τα φύλλα του μπρόκολου σας; Βλέπετε τρύπες ή ζημιές στα φύλλα του μπρόκολου σας; Αν ναι, τα φυτά σας δέχονται συχνά επίθεση από σκουλήκια μπρόκολου. σκουλήκι λάχανου Cutworms Και άλλα είδη παρασίτων, αλλά μην ανησυχείτε γιατί μπορείτε εύκολα να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Τι τρώνε τα φύλλα μπρόκολου μου;

Υπάρχουν πολλά παράσιτα που μπορούν να φάνε τα φύλλα του μπρόκολου σας, όπως:

 • λαχανόσκωρος
 • ψείρα των φυτών
 • βρόχος λάχανου
 • Diamondback Moth Caterpillars
 • θυσανόπτερα
 • ψύλλος σκαθαριού
 • λαχανόσκωρος
 • σκουλήκι γογγύλι
 • Αρλεκίνος ζωύφιο
 • κάμπια
 • νηματώδεις ρίζες
 • και μερικά ζώα

Εκτός από το μπρόκολο… Τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι, το λάχανο και παρόμοια λαχανικά μπορούν επίσης να είναι ξενιστές για αυτά τα παράσιτα.

Τι τρώει τα φύλλα του μπρόκολου μου το βράδυ;

Τα έντομα που τρώνε φύλλα μπρόκολου τη νύχτα ονομάζονται μπρόκολο. «Caterpillar» Η φύση της κάμπιας είναι μαλακή και τριχωτή. Έχουν μήκος περίπου δύο ίντσες. Και όταν αισθάνονται μια απειλή, κουλουριάζονται.

Οι στρογγυλοί σκώληκες πήραν το όνομά τους επειδή επιτίθενται στους μίσχους νεαρών φυτών, προκαλώντας την κοπή των φυτών. Μερικές φορές αυτά τα έντομα τρυπούσαν στα κεφάλια ώριμων δέντρων και έκοβαν λουλούδια. Τρώνε επίσης τις ρίζες των νεαρών φυτών. Φροντίστε λοιπόν να τα αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό.

χρένο

Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κάμπιες:

 • Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ασφαλές εντομοκτόνο αργότερα μέσα στην ημέρα. Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω προϊόντα επειδή περιέχουν Bacillus thuringiensis. Αυτό είναι ένα βακτήριο που μολύνει τις προνύμφες και άλλα μικρά έντομα.

Διάλυμα έτοιμου μίγματος 16 oz για την εξάλειψη των κάμπιων, των κάμπιων και των τρυγονιών στον κήπο του σπιτιού σας.

Διάλυμα έτοιμου μίγματος 16 oz για την εξάλειψη των κάμπιων, των κάμπιων και των τρυγονιών στον κήπο του σπιτιού σας.

 • Παρασιτοκτόνο – Αυτό το φυτοφάρμακο είναι κατάλληλο για κάμπιες με κόκκινο σκόρο. σκουλήκι λάχανου Diamond Moth Οι φυλλοβόλοι τρώνε κάθε είδους φυτά, κάμπιες κ.λπ.
 • Προστατεύει τα λαχανικά, τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τα σκιερά δέντρα και τα διακοσμητικά φυτά – Το Turicide έχει σχεδιαστεί για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών όπως αμύγδαλα, μήλα, αχλάδια, κεράσια, σταφύλια, πορτοκάλια, σέλινο, μπρόκολο, λάχανο, πεκάν και καλλωπιστικά. και διακοσμητικά. φυτά
 • Περιέχει BACILLUS THURINGIENIS – Το δραστικό συστατικό αυτού του προϊόντος είναι ο Bacillus thuringiensis. Γνωστό και ως Bt. Το Bt είναι ένα βακτήριο που απαντάται στη φύση στο έδαφος που χρησιμοποιείται για φυσικό έλεγχο παρασίτων από τη δεκαετία του 1950.
 • Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε οργανικά εντομοκτόνα για να απαλλαγείτε από αυτά.
 • Μπορείτε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα αφαιρώντας το από το φυτό και βάζοντάς το σε σαπουνόνερο. Φροντίστε να φοράτε γάντια και να χρησιμοποιείτε φακό καθώς θα χρειαστεί να το κάνετε το βράδυ.

Ποια ζώα τρώνε τα φύλλα μπρόκολου;

Εκτός από τα έντομα, τις προνύμφες και τα σκουλήκια, τα ζώα μπορούν επίσης να φάνε τα φύλλα του μπρόκολου σας. Αυτά τα ζώα περιλαμβάνουν:

 • Γεωμύξ
 • κουνέλι
 • πουλί
 • ελάφι
 • Groundhogs (επίσης γνωστά ως Woodchucks)

Αν θέλετε να μάθετε πώς να αποτρέψετε τα ζώα από το να φάνε τα φύλλα ή τα φύλλα του μπρόκολου σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 • Στήστε μια παγίδα – εάν ένα ζώο έχει σοβαρό πρόβλημα να φάει τα φύτρα μπρόκολου σας Μπορεί να χρειαστείτε μια παγίδα. Το αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζωντανές παγίδες ή αυτές τις επικίνδυνες εξαρτάται από εσάς. Αλλά θα πρέπει να αναθεωρήσετε τους νόμους στην περιοχή σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος παγίδας.
 • Χρησιμοποιήστε έναν παράγοντα κατά της οσμής – αυτό δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Επειδή μπορείτε να αναμίξετε το δικό σας γευστικό προληπτικό για να ψεκάσετε τα φυτά σας. Πρέπει να τρώγεται με νερό αναμεμειγμένο με σάλτσα τσίλι ή σκόρδο.
 • Χρησιμοποιήστε φυσικά εμπόδια – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φράχτη για να κρύψετε τα φυτά σας Ιδανικά, θα θέλετε έναν φράκτη που μπορεί να θαφτεί λίγο πιο βαθιά στο έδαφος για να αποτρέψετε τα ζώα από το να δανείζονται.

Οι αρουραίοι τρώνε μπρόκολο;

Ναι, τρώω μπρόκολο. Εάν έχετε κάποιους τύπους τρωκτικών ως κατοικίδια Το μπρόκολο μπορεί να είναι ένα υγιεινό σνακ για αυτούς Τα φύλλα, οι μίσχοι και οι μίσχοι του μπρόκολου δεν είναι τοξικά για τους αρουραίους, επομένως ναι, οι αρουραίοι μπορούν να φάνε μπρόκολο.

Ποια είναι τα σκουλήκια στα φύλλα του μπρόκολου μου;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σκουληκιών μπρόκολου. Αλλά το πιο κοινό είναι το σκουλήκι του λάχανου. σκουλήκι λάχανου και το αδαμαντοφώτιστο σκουλήκι

σκουλήκι λάχανου

Αυτά τα έντομα έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα. Οι κάμπιες του λάχανου είναι κάμπιες, ειδικά οι προνύμφες του λευκού σκόρου.

χόρτα κολάρο

Ενώ το λάχανο είναι οι προνύμφες του καφέ σκόρου. Σαν τα σκουλήκια του λάχανου Τα σκουλήκια του λάχανου είναι πράσινα και μαλακά. Αλλά λίγο πιο ανοιχτό χρώμα σε σύγκριση με τα σκουλήκια λάχανου.

βρόχος λάχανου

Diamondback Worm

Αυτό είναι το λιγότερο κοινό από τα τρία σκουλήκια. Οι κάμπιες Diamondback είναι οι προνύμφες του γκρίζου σκόρου. Το τελευταίο έχει σχήμα διαμαντιού, εξ ου και το όνομα.

Αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ της συμπεριφοράς και της ανατομίας των κοινών σκουληκιών μπρόκολου. Αλλά ως επί το πλείστον, όλοι συμπεριφέρονται το ίδιο. Επειδή αυτά τα σκουλήκια είναι ανοιχτό πράσινο. Έτσι ταιριάζει πολύ με τα φυτά μπρόκολου σας. Αν δεν τα ξεφορτωθείς μόλις τα βρεις. Μπορούν να καταστρέψουν τα φυτά μπρόκολου σας.

Άλλοι τύποι σκουληκιών μπρόκολου περιλαμβάνουν το σκουλήκι των φύλλων λάχανου. Cutworms λαχανόσκωρος και τα σκουλήκια του λάχανου

Ποια είναι τα συμπτώματα των σκουληκιών του μπρόκολου;

Ένα κοινό σημάδι ότι το φυτό μπρόκολου σας έχει προσβληθεί από έντομο είναι ένας μεγάλος αριθμός ασυνήθιστα μεγάλων οπών που μασούν τα φύλλα.Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το φυτό μπρόκολου σας είναι αργή. Συχνά θα βρείτε καφέ-πράσινους λεκέδες στα κεφάλια των φυτών μπρόκολου.

παράσιτα που τρώνε μπρόκολο

Τι είναι ο λαχανόσκωρος;

Ο λάχανος είναι πιθανώς το κορυφαίο παράσιτο των φυτών του μπρόκολου. Αυτά τα έντομα έχουν γκριζωπό καφέ χρώμα. Έχει μαύρα σημάδια στα φτερά του και έχει μήκος 1,5 ίντσας.

Ο λαχανόσκωρος γεννά αυγά κάτω από τα φύλλα. Οι προνύμφες στη συνέχεια εκκολάπτονται και τρέφονται με τα φυτά σας. Αν και τα αυγά του λάχανου είναι μικρά, Αλλά αργότερα εξελίσσονται σε κάμπιες που τρέφονται με τα εξωτερικά και εσωτερικά φύλλα του υγιούς φυτού μπρόκολου και μεγαλώνουν σε μεγάλα μεγέθη.

Πώς να απαλλαγείτε από τις προνύμφες του λάχανου;

Το ίδιο ισχύει και για τη θεραπεία με κάμπια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του λάχανου:

 • Διαλέξτε με το χέρι τις προνύμφες χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ενώ φοράτε γάντια και πλύντε τις με σαπουνόνερο. Αν μπορείτε να το σηκώσετε Μπορείτε να τα συνθλίψετε.
 • Αν φυτέψεις πολύ λάχανο Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα όπως το Bacillus thuringiensis.
 • Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη ζημιά στα φυτά σας είναι να τα ελέγχετε καθημερινά, ή τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.

Ποιος είναι ο κύκλος ζωής των σκουληκιών μπρόκολου;

Η εκμάθηση του κύκλου ζωής του μπρόκολου ή των σκουληκιών του λάχανου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε την λοίμωξη του λάχανου στον κήπο σας.

Οι μπουκίτσες μπρόκολου έχουν συνήθως μήκος 1 1/4 ίντσας και ανοιχτό πράσινο χρώμα. Αποτελούνται από εκατοντάδες μικροσκοπικές τρίχες και φαίνονται συνήθως από την άνοιξη έως τα τέλη του φθινοπώρου. Τα ενήλικα θηλυκά σκουλήκια μπρόκολου εμφανίζονται συνήθως στις αρχές της άνοιξης. Οι πράσινες νύμφες εκκολάπτονται μετά το χειμώνα σε υπολείμματα φυτών ή χώμα κήπου. Στη συνέχεια εξελίσσονται σε λευκές ή ωχροκίτρινες πεταλούδες με μαύρα σημάδια.

Αυτές οι πεταλούδες συνεχίζουν τον κύκλο αφήνοντας έως και 200 ​​μικροσκοπικά κίτρινα αυγά στα φυτά σας. Συνήθως κάτω από τα φύλλα εκκολάπτονται μικρά αυγά μέσα σε μια εβδομάδα και γίνονται κάμπιες. Τα σκουλήκια μπρόκολου τρέφονται για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε χρυσαλλίδα και σε πεταλούδα.

Τι τρώνε τα σκουλήκια του μπρόκολου;

Εκτός από τα φυτά μπρόκολου. Αυτά τα σκουλήκια τρώνε επίσης κουνουπίδι, κατσαρό λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, λαχανάκια Βρυξελλών, μουστάρδα, λαχανικά και άλλα παρόμοια φυτά.

Αν έχετε άλλα φυτά όπως σέλινο, καρότα, γλυκάνισο, μαϊντανό ή μάραθο και βλέπετε κάμπιες. Αυτά είναι πιθανώς ένα άλλο είδος πράσινης κάμπιας, όπως ο μάραθος της χελιδονοουράς.

Πώς μπορώ να σταματήσω τα σκουλήκια του μπρόκολου να τρώνε τα φυτά μου;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τα σκουλήκια του μπρόκολου να τρώνε τα φυτά σας:

Χρησιμοποιήστε έναν κυνηγό σφηκών

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν πολλά ωφέλιμα έντομα που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τα σκουλήκια του μπρόκολου; Ένα από τα πιο δημοφιλή έντομα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταπολεμήσετε τα σκουλήκια του μπρόκολου είναι η αρπακτική σφήκα.

Οι αρπακτικές σφήκες γεννούν αυγά σε σκουλήκια μπρόκολου. και όταν εκκολαφθούν τα αυγά της σφήκας Οι ενήλικες σφήκες τρυπώνουν και καταπίνουν προνύμφες πεταλούδων μέσα.

Συμβουλή ειδικών: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ή να αγοράσετε θηρευτές σφηκών στο διαδίκτυο, μπορείτε. Μπορείτε να τα προσκαλέσετε στον κήπο σας φυτεύοντας άνηθο ή μάραθο κοντά σε φυτά μπρόκολου.

μεγαλώνουν μαζί

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια του μπρόκολου είναι να τα φυτέψετε μαζί. Λουλούδια με έντονη μυρωδιά όπως το χαμομήλι και βότανα όπως ο μαϊντανός και το φασκόμηλο. θα αποτρέψει τους σκώρους και τις πεταλούδες από την ωοτοκία Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυγά πεταλούδας. Χωρίς σκουλήκια!

Γεγονός: Μερικοί αγρότες καλλιεργούν ορισμένες καλλιέργειες για να προσελκύσουν σκουλήκια από μπρόκολο, όπως πουλιά, φρύνους και βατράχους.

Δοκιμάστε να κάνετε εναλλαγή των καλλιεργειών σας.

Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και ευκολότερους τρόπους για τον έλεγχο των σκουληκιών του μπρόκολου. Αφαιρέστε τα υπολείμματα των φυτών μετά τη συγκομιδή και ξεφορτωθείτε 3 εβδομάδες πριν τα φυτά σας. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να εξαλείψετε τα μέρη που είναι επιρρεπή σε σφάλματα.

Λιπαίνετε και ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά.

φυτά, συμπεριλαμβανομένου του μπρόκολου Ευπαθές στα έντομα όταν τα φυτά είναι αδύναμα λόγω έλλειψης θρεπτικών ουσιών και νερού. Ακολουθώντας ένα καλό πρόγραμμα λίπανσης και ποτίσματος θα αποτρέψετε τα ζωύφια του μπρόκολου όπως τα ζωύφια, οι γυμνοσάλιαγκες, οι σκαθάρια ψύλλων, οι αφίδες, οι κάμπιες από το να προσβάλουν σοβαρά τα φυτά σας.

Λάβετε υπόψη ότι τα ζωηρά φυτά είναι πιο ανθεκτικά στα παράσιτα, επομένως πριν φυτέψετε φυτά μπρόκολου, Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει θρεπτικά συστατικά. ιδιαίτερα το άζωτο και σωστή αποστράγγιση Αυτό τελικά θα σας βοηθήσει να συγκομίσετε με επιτυχία και να είστε απαλλαγμένοι από παράσιτα.

Απαλλαγείτε μόνοι σας από τα παράσιτα.

Αν βρείτε σκουλήκια μπρόκολου στο φυτό μπρόκολου σας Μπορείτε να τα μαδήσετε με το χέρι και να τα ρίξετε σε έναν κουβά με σαπουνόνερο. Ή μια καλύτερη εναλλακτική είναι να ταΐσετε τα κοτόπουλα σας!

χρησιμοποιήστε κάρτα ακολουθίας

Αυτά τα κιτ είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο βιολογικούς τρόπους για να κρατήσετε μακριά τα σκουλήκια του μπρόκολου και άλλα παράσιτα. να μην είναι σοβαρό πρόβλημα Τα καλύμματα σειρών προστατεύουν από πολλά κοινά παράσιτα εντόμων. Ειδικά τις εβδομάδες αιχμής της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Εκπτώσεις

Walibay Φυτικό κάλυμμα από παγετό 10 πόδια x 30 πόδια Κάλυμμα πλωτής σειράς Φυτικό κάλυμμα κήπου Φυτικό κάλυμμα χειμερινής προστασίας από παγετό Αντιηλιακή προστασία (10FT X 30FT)

Walibay Φυτικό κάλυμμα από παγετό 10 πόδια x 30 πόδια Κάλυμμα πλωτής σειράς Φυτικό κάλυμμα κήπου Φυτικό κάλυμμα χειμερινής προστασίας από παγετό Αντιηλιακή προστασία (10FT X 30FT)

 • ※Σημείωση: Το τρέχον απόθεμα ενδέχεται να περιέχει μικρό αριθμό ελαττωματικών προϊόντων. Εάν το ύφασμα που παραλάβατε πέσει μέσα σε 2-8 εβδομάδες, επικοινωνήστε μαζί μας για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Ευχαριστώ για την συνεργασία! Μεγάλο μέγεθος για μεγάλες περιοχές: Το μέγεθος κάλυψης του εργοστασίου μας είναι 10×30 πόδια, το μέγεθος μπορεί να καλύψει μια μεγάλη περιοχή. Μπορείτε να παγώσετε κομμένα καλύμματα φυτών σε διάφορα μεγέθη. μαζί για διαφορετικές χρήσεις Μπορείτε να τα κρύψετε σε φυτά όπως θάμνους, ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθες κ.λπ.
 • ※ Ελαφρύ και αναπνεύσιμο υλικό για φυτοπροστασία: Το μη υφασμένο ύφασμα πολυπροπυλενίου 0,74 oz/m² είναι ελαφρύ, αναπνεύσιμο και ανθεκτικό. Η προστασία από τον παγετό των φυτών επιτρέπει στο ηλιακό φως να προστατεύει τα φυτά από ζημιές. παγετός ή παγετός
 • ※ Μεγάλη γκάμα χρήσεων στις εργασίες στον κήπο σας Τα καλύμματα σειρών καλλιέργειας δεν χρησιμεύουν μόνο ως προστασία από τον παγετό. Αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για γρήγορη βλάστηση και ανάπτυξη δενδρυλλίων. με τη χρήση καλυμμάτων δέντρων Μπορείτε να φυτέψετε ένα φυτό την άνοιξη και να παρατείνετε τη ζωή ανάπτυξης των φυτών σας.

Αν δεν θέλετε να χάνετε χρόνο αναζητώντας ένα σπιτικό κάλυμμα σειρών. Η τοποθέτηση ενός ολόκληρου κεφαλιού μπρόκολου σε μια νάιλον κάλτσα ή ελαστική ταινία είναι μια γρήγορη και καλή επιλογή.

Τι χρειάζονται τα σκουλήκια του μπρόκολου για να επιβιώσουν;

Όπως κάθε ζωντανό πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη, έτσι και τα σκουλήκια του μπρόκολου χρειάζονται αέρα, νερό και τροφή για να επιβιώσουν. Τους αρέσει ιδιαίτερα να τρώνε μεγάλες ποσότητες φυτών προετοιμαζόμενοι για τη μεταμόρφωσή τους. Εκτός από τα φυτά μπρόκολου. Τα σκουλήκια του μπρόκολου απολαμβάνουν επίσης λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, λάχανο και λάχανο. (Γι’ αυτό ονομάζονται μερικές φορές εισαγόμενα σκουλήκια λάχανου.)

Από πού προέρχονται τα σκουλήκια του μπρόκολου;

Όπως είπα παραπάνω Υπάρχουν τρία κοινά είδη σκουληκιών μπρόκολου: το σκουλήκι του λάχανου. σκουλήκι λάχανου και το αδαμαντοσκουλήκι Οι κάμπιες του λάχανου είναι οι προνύμφες του κινέζικου λαχανόσκωρου. Τέλος, το σκουλήκι του διαμαντιού είναι μια προνύμφη.

Ποια άλλα φυτά μπορούν να βλάψουν τα σκουλήκια του μπρόκολου;

Εκτός από το να τρώτε τα φύλλα του φυτού σας Τα σκουλήκια του μπρόκολου μπορούν επίσης να επιτεθούν στα μπουμπούκια και τις κορυφές των φυτών σας. Αυτό παρεμβαίνει στον σχηματισμό κεφαλής μπρόκολου και έχει ως αποτέλεσμα κακή συγκομιδή. Μερικά σκουλήκια στοχεύουν το στέλεχος και το κόβουν. Συνολικά, επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών του μπρόκολου. Επομένως, αντιμετωπίστε αυτά τα έντομα μόλις τα δείτε.

Πώς ψεκάζω το μπρόκολο για να διώχνω τα σφάλματα;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι οργανικών φυτοφαρμάκων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα φυτά μπρόκολου για να αποτρέψετε τα παράσιτα. Δημοφιλείς επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το έλαιο neem, τα εντομοκτόνα σαπούνια και τα προϊόντα που περιέχουν Bacillus thuringiensis.

Bacillus thuringiensis Μπορεί να μολύνει και να καταστρέφει αργά τα μπράτσα του μπρόκολου Τα προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό είναι απολύτως ασφαλή ενάντια στις αρπακτικές σφήκες, άλλα φυτά και έντομα που είναι ωφέλιμα για τον άνθρωπο. Φυτοφάρμακα που περιέχουν Bacillus thuringiensis Διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα κήπου. Μπορείτε όμως να τα αγοράσετε και διαδικτυακά.

Εάν η επιδημία δεν είναι σοβαρή Μπορείτε να διαλέξετε ένα σκουλήκι και να το ρίξετε σε έναν κουβά με σαπουνόνερο. Εάν όμως το πρόβλημα είναι σοβαρό, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα Bacillus thuringiensis.

Πώς μπορώ να σταματήσω να τρώω φύλλα μπρόκολου;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την κατανάλωση φύλλων μπρόκολου είναι να διατηρήσετε τον κήπο σας υγιή. Αντί να περιμένουμε τα παράσιτα να προκαλέσουν ζημιά Θα πρέπει να τα αποτρέψετε ποτίζοντας σωστά τα φυτά. Κλάδεμα νωρίς και βελτίωση του εδάφους

αλλά εκτός από προστασία Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αποτρέψετε την κατανάλωση των φύλλων μπρόκολου:

Καθαρίζετε συχνά τη γεωργική γη.

Καθαρίστε την περιοχή αφαιρώντας τυχόν νεκρά λουλούδια, μίσχους ή φύλλα. Αφαιρέστε τα ζιζάνια και το γρασίδι από την επιφάνεια του εδάφους του φυτού. Αυτά τα υπολείμματα είναι ένα καλό μέρος για να κρύβονται παράσιτα όπως οι θρίπες και να επιτίθενται στα φυτά μπρόκολου σας όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Επιπλέον, μετά τη συγκομιδή Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα καλλιέργειας στον κήπο. Ειδικά αν υπάρχουν αρωματικά φύλλα γύρω από την περιοχή.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι πολλά έντομα, όπως οι σκαθάρια των ψύλλων, ζουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τρέφονται με υπολείμματα φυτών σε αποσύνθεση. Επομένως, καθαρίστε καλά τον κήπο σας στο τέλος της σεζόν για να αποτρέψετε αυτά τα έντομα να επιτεθούν στα φυτά μπρόκολου σας.

θέτουν φυσικά εμπόδια

Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε το μπρόκολο σας από το να φάει τα φύλλα του μπρόκολου δημιουργώντας ένα φυσικό εμπόδιο. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα υφάσματα κηπευτικών ή τα καλύμματα σειρών. Αυτά τα εμπόδια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κρατήσετε αυτά τα ενοχλητικά έντομα μακριά από τα φυτά μπρόκολου σας.

ή με άλλο τρόπο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παγίδα φερομόνης όπως η παρακάτω για να σας ειδοποιήσει για τους σκώρους στο σπίτι σας.

Παγίδα για σκόρο Premium του Dr. Gilligan με Pheromone Prime | Ινδική παγίδα για σκόρο για την κουζίνα

Παγίδα για σκόρο Premium του Dr. Gilligan με Pheromone Prime | Ινδική παγίδα για σκόρο για την κουζίνα

 • 4 βήματα για ένα σπίτι χωρίς σκόρο – 1. Χρησιμοποιήστε τις παγίδες σκόρου του Dr. Gilligan 2. Βρείτε τη ρίζα του προβλήματός σας. 3. Καθαρίστε την κουζίνα και τα ντουλάπια σας. Τα έξι πόδια του Γκίλιγκαν κάτω από το σπρέι ζωύφιου. Ασφαλές για χρήση στην κουζίνα και γύρω από τα τρόφιμα όταν συνταγογραφείται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.
 • Όχι για σκώρους ρούχων ή τσιγγάνους. Αποτελεσματικό μόνο κατά των ινδικών αλευροφόρων και άλλων αλευροφόρων. προστατέψτε τους σπόρους πουλιών Ζωοτροφή Δημητριακά ολικής αλέσεως, αλεύρι, αμύγδαλα, σταφίδες και άλλα ξηρά προϊόντα. Χρησιμοποιήστε τις παγίδες για σκόρο ρούχων της Dr Gilligan για να ελέγξετε τους σκώρους ρούχων που επιτίθενται σε ύφασμα, γούνα ή φτερά.
 • Killer Design – Μην παρασυρθείτε σε άλλες παγίδες όπως η βιομηχανική εμφάνιση. Μια γενική εμφάνιση ή ξεπερασμένο ξύλο της δεκαετίας του 1970, η παγίδα Dr. Moth της Gilligan είναι όμορφα φινιρισμένη, ώστε να μπορείτε να την τοποθετήσετε με σιγουριά. Αυτό αυξάνει τη ροή του αέρα και αυξάνει την απόδοση.

Καλύψτε τα νεαρά φυτά με ζεστά καπέλα, καλύμματα σειρών και άλλα κλουβιά φυτών. για να προστατέψεις το δέντρο σου Μην ανησυχείτε, αυτά τα εμπόδια μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια του σταδίου σπορόφυτου του νεαρού μπρόκολου ή να τοποθετηθούν στη θέση τους για να προσθέσετε προστασία για τα πουλιά και τα έντομα για τα φυτά σας.

Μια άλλη επιλογή είναι οι κολλώδεις παγίδες. Εάν καλλιεργείτε μπρόκολο σε θερμοκήπιο ή στο σπίτι. Αυτές οι παγίδες είναι ιδανικές καθώς είναι αποτελεσματικές στον έλεγχο των θρίπες, λευκές μύγες και αφίδες.

Εκπτώσεις

TERRO T3206SR Παγίδα για αράχνες, μυρμήγκια, κατσαρίδες, σαρανταποδαρούσες, έρποντα έντομα μη τοξικά - 12 παγίδες

TERRO T3206SR Παγίδα αράχνης, μυρμήγκια, κατσαρίδες, σαρανταποδαρούσες, έρποντα έντομα, μη τοξικά – 12 παγίδες

 • Πείτε αντίο στα σφάλματα – Πιάστε αράχνες, μυρμήγκια, κατσαρίδες, σαρανταποδαρούσες και άλλα έρποντα έντομα.
 • Σκοτώστε το “Big 3” – Αυτές οι παγίδες πιάνουν επίσης επικίνδυνες αράχνες όπως η καφέ ερημική, η μαύρη χήρα και οι αράχνες αλήτης.
 • Ευέλικτη σχεδίαση – Αυτές οι εύχρηστες παγίδες μπορούν να τοποθετηθούν επίπεδες ή να διπλωθούν. Χρησιμοποιήστε το διπλωμένο για να κρύψετε τα έντομα από το οπτικό πεδίο ή για μια μεγαλύτερη περιοχή αλίευσης.

διατήρηση της ποιότητας του εδάφους

Να θυμάστε πάντα ότι τα φυτά με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι καλύτερα εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν παράσιτα και ασθένειες όταν φυτεύονται σε καλό έδαφος. Για να αρχίσετε να βελτιώνετε την ποιότητα του εδάφους σας Προσθέστε λίπασμα στο έδαφος και μειώστε το όργωμα.

Καλό να γνωρίζετε: Το υγιές έδαφος επιτρέπει στα φυτά σας να ανταγωνίζονται τα ζιζάνια.

Το χώμα καλής ποιότητας έχει πολλούς ρόλους βοηθώντας τα φυτά σας να αναπτυχθούν. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση του αέρα και των υδάτων. Βιολογική καταπολέμηση παρασίτων και τον κύκλο των θρεπτικών ουσιών

Συνιστώμενα φυτά συνοδείας

Ένας καλός λόγος για να φυτέψετε μαζί είναι η τάση ορισμένων φυτών να προσελκύουν αρπακτικά έντομα όπως τα σκαθάρια και τα σκαθάρια.

Ένα από τα πιο χρήσιμα φυτά συντροφιάς είναι τα βότανα. Προσελκύουν ωφέλιμα έντομα ενώ απωθούν τα ενοχλητικά ζωύφια. Επιπλέον, τα φύλλα και το άρωμα του βοτάνου είναι κατάλληλα ως καλλωπιστικά φυτά και λαχανόκηποι.

αντί να φυτεύουν μονοκαλλιέργειες Αντικαταστήστε τα λαχανικά με λουλούδια και βότανα που απωθούν τα έντομα και προσελκύουν ωφέλιμα έντομα.

όταν φυτεύετε κοντά ή ανάμεσα στα λαχανικά σας Τα φυτά συντροφιάς με έντονη μυρωδιά απωθούν τα έντομα. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία επιπλέον προσπάθεια. στην πρόληψη των παρασίτων

Ακολουθεί μια λίστα με τα δημοφιλή φυτά συντροφιάς για το μπρόκολο:

 • Η ρίγανη-λάχανο απωθεί τη λευκή μύγα
 • Henna – Απωθεί τους λαχανόσκωρους
 • Κόλιανδρος – απωθεί τις αφίδες
 • Σέλινο – Το κινέζικο λάχανο απωθεί τους σκώρους.
 • Allium – Απωθεί τους κατασκόπους, τους σκώρους και τις αφίδες.

Προσελκύστε ωφέλιμα έντομα για την καταπολέμηση των παρασίτων του μπρόκολου.

Τα παράσιτα του μπρόκολου έχουν πολλούς φυσικούς εχθρούς, όπως τα σκαθάρια και τα σκαθάρια. Αυτά τα ωφέλιμα έντομα παρέχουν κάποιου είδους βιολογικό έλεγχο.

Εάν θέλετε να προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα Θα πρέπει να φυτέψετε αρωματικά λουλούδια και βότανα όπως η χρυσή μαργαρίτα, το yarrow, ο κόλιανδρος και ο άνηθος.Τα σκαθάρια και τα σκαθάρια μπορούν να ελέγξουν παράσιτα όπως ο κάνθαρος της πατάτας του Κολοράντο, οι αφίδες, οι λευκές μύγες και οι αφίδες.

Μπορείτε επίσης να προσελκύσετε ένα άλλο ωφέλιμο έντομο γνωστό ως κάνθαρος, φυτεύοντας δυόσμο, μάραθο και μάραθο.

Καλλιεργήστε το δικό σας μπρόκολο σήμερα!

Seed of Change 1525 Πράσινο μπρόκολο

Seed of Change 1525 Πράσινο μπρόκολο

 • Sw and Grow: Αυτοί οι οργανικοί σπόροι μπρόκολου που καλλιεργούνται στο έδαφος είναι μια φρέσκια προσθήκη στον κήπο του σπιτιού και στα gadget της κουζίνας σας. Μη ΓΤΟ και απαλλαγμένο από χημικά και φυτοφάρμακα.
 • Λαχανόκηπος: Γυαλίστε τον πράσινο αντίχειρά σας με αυτούς τους βιολογικούς σπόρους λαχανικών. Παρακολουθήστε τα να μεγαλώνουν σε κήπους, οικόπεδα κήπων, γλάστρες, κήπους και άλλα. Αναπτύσσονται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους.
 • Σπόροι για φύτευση: Αυτοί οι πιστοποιημένοι οργανικοί σπόροι είναι απαλλαγμένοι από φυτοφάρμακα και μη ΓΤΟ. Οι αδιάβροχες θήκες που κλείνουν με φερμουάρ επιτρέπουν στους σπόρους να διαρκέσουν έως και 5 χρόνια, ιδανικοί για σπόρους κειμήλιο.

Σχετικά άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε