Το Philodendron σας έχει καφέ φύλλα; Εδώ είναι η Λύση

καφέ φύλλα φιλόδενδρου

Γύρισες σπίτι από τη δουλειά και βρήκες το φιλόδενδρο σου με καφέ φύλλα; Ανησυχείτε ότι δεν θα μπορείτε να το κάνετε όλη την εβδομάδα; Μην εγκαταλείπετε το φυτό σας ακόμα. Ένα άρρωστο φιλόδενδρο μπορεί να φέρει πίσω από τους νεκρούς ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα φιλόδεντρα έχουν καφέ φύλλα είναι:

 1. πρόβλημα άρδευσης
 2. πρόβλημα με το λίπασμα
 3. προβλήματα εδάφους και κάδου
 4. πρόβλημα υγρασίας
 5. αλλαγή θερμοκρασίας
 6. προσβολή από παράσιτα

Γιατί το φιλόδενδρο μου γίνεται καφέ;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του φιλόδεντρου γίνονται καφέ. Μπορείτε να το δείτε αυτό Τα φιλόδεντρα έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για φως, νερό, έδαφος, υγρασία, θερμοκρασία και λίπασμα. Εάν πολλά φύλλα στο φυτό σας γίνονται καφέ Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ικανοποιηθεί μία από αυτές τις απαιτήσεις.

Είναι φυσιολογικό να μαυρίζουν τα φύλλα του φιλόδεντρου;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι και όχι. Είναι φυσιολογικό τα φύλλα του φιλόδεντρου να γίνονται καφέ λόγω βλαστικής ή φυλλικής ηλικίας. Αν τα καφέ φύλλα είναι παλαιότερα ή χαμηλότερα φύλλα και βρίσκονται στη βάση του φιλόδενδρου. Δεν είναι πολύ να ανησυχείς. Αυτό συνήθως προκαλείται από πολύ παλιά και μαραμένα φύλλα.

Θυμηθείτε πότε το φιλόδενδρο σας ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων φύλλων. Τα Philodendrons πρέπει να παρέχουν πρόσθετη ενέργεια και αποθέματα θρεπτικών συστατικών για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν νέα φύλλα, Αντίθετα, τα φυτά απομακρύνουν τα παλιά φύλλα και επικεντρώνονται στη νέα ανάπτυξη.

Ποιοι είναι μερικοί συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του φιλόδεντρου γίνονται καφέ;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του φιλόδεντρου γίνονται καφέ. Αυτά περιλαμβάνουν την έλλειψη υγρασίας. υπερβολικό πότισμα Κάτω από νερό, παράσιτα, υπερβολική λίπανση κ.λπ. Τα καφέ φύλλα αποδυναμώνουν το φιλόδενδρο σας παρεμποδίζοντας τη φωτοσύνθεση. Τα καφέ φύλλα δεν σημαίνουν ότι το φυτό σας πεθαίνει. Καλό είναι όμως να παρατηρήσετε το μαύρισμα των φύλλων το συντομότερο δυνατό πριν χειροτερέψει.

Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του φιλόδεντρου γίνονται καφέ:

πρόβλημα νερού

Τα φιλόδεντρα χρειάζονται σταθερή υγρασία στο μείγμα γλάστρας. Λάβετε υπόψη ότι εάν το υλικό φύτευσης στεγνώσει πολύ, Τα φυτά σας θα διψάσουν. Γι’ αυτό το πότισμα του φιλόδενδρου σας πριν στεγνώσει το καλλιεργητικό μέσο είναι σημάδι ότι ποτίζετε συχνά το φυτό σας. Το υγρό χώμα είναι καλό αρκεί να μην κρατήσει πολύ.

Αν ποτίζεις πολύ το φιλόδενδρο σου Το νερό θα κορεστεί το χώμα της γλάστρας. Γεμίζει όλους τους ατμοσφαιρικούς χώρους μεταξύ των σωματιδίων του εδάφους με νερό. με αποτέλεσμα αναερόβιες συνθήκες σε αυτή την κατάσταση Τα φυτά σας θα στερηθούν το οξυγόνο που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Αυτό θα προκαλέσει τελικά σήψη των ριζών και καφέ φύλλα.

Φιλόδενδρο με σκούρα φύλλα

για αναφορά Τα βακτήρια της σήψης των ριζών μπορούν επίσης να προκαλέσουν κηλίδα στα φύλλα, κίτρινη κηλίδα και καφέ κηλίδα, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να ποτίζετε τα φυτά σας σωστά. Εκτός από το σωστό πότισμα Είναι σημαντικό να παρέχετε έμμεσο φως στα φυτά σας για να αποτρέψετε την υπερχείλιση.

Προβλήματα γονιμοποίησης

Δεν είναι δυνατόν τα καφέ φύλλα να προκληθούν από υπερβολική λίπανση ή υπολίπανση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Πρώτον, το υπερβολικό λίπασμα που αφήνεται στο χώμα της γλάστρας μπορεί να βλάψει το ριζικό σύστημα και να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα. Εκτός από το να κάνουν τα φύλλα καφέ. Η υπερβολική λίπανση μπορεί να κάνει τα πράσινα φύλλα του δέντρου να γίνουν μαύρα. Η υπερβολική διατροφή των φυτών μπορεί να προκαλέσει καφέ, κίτρινα και μαραμένα φύλλα.

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα Τα φύλλα του Φιλόδενδρου γίνονται κίτρινα, κάντε κλικ εδώ.

Οι ανεπάρκειες μαγνησίου και ασβεστίου μπορεί να προκαλέσουν καφέ χρώμα και κίτρινες κηλίδες στα φύλλα.

προβλήματα εδάφους/γλάστρας

Εάν φυτέψετε το φιλόδενδρο σε χώμα γλάστρας που δεν στραγγίζει καλά Το υλικό φύτευσης συγκρατεί περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται. Στη συνέχεια τα φύλλα γίνονται καφέ λόγω της υπερβολικής υγρασίας.

Τα εδάφη γλάστρας που παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη σωστή κυκλοφορία του αέρα λόγω της υψηλής κατακράτησης υγρασίας τους. Τελικά οι ρίζες θα αρχίσουν να σαπίζουν λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Επίσης, προσελκύει έντομα και δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για μυκητιακές ασθένειες. με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανάπτυξη καφέ φύλλα και άλλες ασθένειες

πρόβλημα υγρασίας

Γιατί το Φιλόδενδρο είναι τροπικό φυτό. Στη φύση προτιμούν ένα πιο υγρό περιβάλλον. που μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτυχθούν στη σκιά

Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Το φιλόδενδρο σας θα αρχίσει να δείχνει σημάδια άγχους. Γιατί όταν αυξάνεται ο ρυθμός διαπνοής Τα φυτά θα δυσκολεύονται να απορροφήσουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα.

Επιπλέον, η σκόνη που κολλάει στα φύλλα δυσκολεύει την απομάκρυνση της υγρασίας.

διακυμάνσεις της θερμοκρασίας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμούν ένα ελεγχόμενο περιβάλλον ανάπτυξης που διατηρεί τις βέλτιστες θερμοκρασίες. επίσης Τα φιλόδενδρα χρειάζονται σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας. Και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να στρεσάρουν τα φυτά και να προκαλέσουν προβλήματα.Δεν θέλετε το φιλόδενδρο σας να εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως. Διαφορετικά, τα φύλλα μπορεί να καούν και να κιτρινίσουν.

με άλλα λόγια Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσουν σε ωχρά φύλλα. Καφέ άκρη, μαραμένο φύλλο, κίτρινο φύλλο, καφέ κηλίδα, καφέ άκρη και φυσικά καφέ φύλλο.

Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να κρατήσετε το φιλόδενδρο σας μακριά από χαμηλές θερμοκρασίες και υπερβολικό κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μην το τοποθετείτε έξω ή κοντά σε παράθυρο κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.

Από την άλλη, αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή Θα πρέπει να ψεκάσετε τα φυτά σας για να προσθέσετε ένα μείγμα σε τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Ποτίστε τα φυτά λιγότερο αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. και αυξήστε τη συχνότητα του ποτίσματος όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή

προσβολή από έντομα

Αν και τα φιλόδενδρο είναι γενικά ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου, δεν είναι. Αλλά δεν είναι ευαίσθητο σε έντομα παράσιτα και δεν έχει ανοσία σε οποιαδήποτε μόλυνση.

Τα ακάρεα της αράχνης, τα ακάρεα, τα αλευροφόρα και οι αφίδες είναι κοινά παράσιτα που μπορούν να μολύνουν τα φυτά φιλόδενδρων σας.

Οι αφίδες βρίσκονται συνήθως στις κάτω πλευρές των φύλλων, όπου δημιουργούν μια κολλώδη ουσία που συλλέγει υπολείμματα και βρωμιά, προκαλώντας κηλίδες ή καφέ κηλίδες στο φυτό.

Εν τω μεταξύ Τα ακάρεα της αράχνης αφήνουν σημάδια τροφής στα φύλλα του φιλόδεντρου. που μοιάζει με μια μικροσκοπική κουκκίδα ανοιχτό χρώμα των φύλλων Τα σημειωμένα φύλλα θα γίνουν καφέ, θα στεγνώσουν και τελικά θα πέσουν.

Μπορεί ένα φιλόδενδρο με καφέ φύλλα να επιβιώσει;

Ναι, μπορείτε ακόμα να σώσετε το φιλόδενδρο με καφέ φύλλα. Αλλά εάν το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, για παράδειγμα, εάν τα καφέ φύλλα προκαλούνται από ακατάλληλο πότισμα. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τον τρόπο που ποτίζετε τα φυτά σας τώρα, εάν το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που οι ρίζες έχουν σαπίσει λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Μπορεί να μην είναι σε θέση να σώσει το δέντρο σας.

Φροντίστε λοιπόν να λάβετε άμεσα μέτρα όταν βρείτε καφέ φύλλα στο φιλόδενδρο σας!

Πώς μπορώ να διαγνώσω την αιτία του μαυρίσματος των φύλλων του φιλόδεντρου;

Είναι εύκολο να προσδιορίσετε γιατί τα φύλλα του φιλόδεντρου γίνονται καφέ. Αρχικά, πρέπει να ξέρετε πώς να φροντίζετε και να φυτεύετε το φυτό σας. Κοιτάξτε πίσω μια ή δύο μέρες και θυμηθείτε τι κάνατε τότε, για παράδειγμα, αν πότιζατε πολύ τα φυτά σας. Ο λόγος είναι το υπερβολικό πότισμα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τι κάνετε λάθος κάνοντας αυτόν τον οδηγό ως αναφορά.

Πώς να αντιμετωπίσω τα καφέ φύλλα στο φιλόδενδρο μου;

Μπορείτε να κρατήσετε το φιλόδενδρο με καφέ φύλλα. Εξαρτάται από το τι το προκαλεί. Ξεχειλίζει ή είναι πρόβλημα εδάφους; Ή μήπως λίπασμα ή υγρασία; Εάν γνωρίζετε τι προκαλεί το καφέ των φύλλων του φιλόδεντρου. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε:

Καστανά φύλλα λόγω υπερβολικού ποτίσματος

Το πολύ πότισμα θα κάνει τα φύλλα να μαυρίσουν. Καλό είναι να αποφύγετε το πότισμα ή το πότισμα του φιλόδεντρου με λάστιχο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουτήξετε τα φυτά σας σε γλάστρα σε μια μπανιέρα με νερό. Οι ρίζες του δέντρου σας είναι συνήθως κορεσμένες και χρησιμοποιούν μόνο όσο νερό χρειάζεται.

Επίσης, ποτίστε καλά τα φυτά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού όταν τα φυτά σας έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Και το χειμώνα θα πρέπει να μειώσετε σημαντικά τη συχνότητα του ποτίσματος.

Θέλετε να αποφύγετε το πότισμα από πάνω και να ποτίζετε το φιλόδεντρο κοντά στο χώμα της γλάστρας.Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σωστό μείγμα εδάφους που επιτρέπει τη σωστή αποστράγγιση για το φυτό σας.

Τέλος, ελέγχετε πάντα την περιεκτικότητα σε υγρασία του χώματος της γλάστρας σας χρησιμοποιώντας έναν μετρητή υγρασίας εδάφους όπως αυτός που ακολουθεί.

Kensizer Soil Tester, Soil Moisture/PH Meter, Horticultural Farm Lawn Tester, Digital Plant Probe, Water Moisture Meter για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, Δεν απαιτούνται μπαταρίες

Αν δεν θέλετε να επενδύσετε στην υγρασία του εδάφους. Τοποθετήστε τον δείκτη σας στο χώμα για να δείτε αν είναι ακόμα υγρό ή χρειάζεται λίγο πότισμα.

Τα φύλλα είναι καφέ λόγω του εδάφους.

Αυτό θα αποτρέψει το μαύρισμα των φύλλων από προβλήματα εδάφους. Ξαναβάλτε το φιλόδενδρο σε ένα καλά στραγγισμένο μίγμα εδάφους.

Το χώμα τύρφης ή το μείγμα γλάστρας μπορεί να αναμιχθεί με περλίτη για να δημιουργηθεί ένα χώμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. Βάλτε γλαστρόχωμα σε ένα δοχείο και φυτέψτε το φιλόδενδρο σας σε αυτό.

Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα μυκητοκτόνο στο μέσο καλλιέργειας για την πρόληψη μυκητιασικών ασθενειών.Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γλάστρες στο σωστό μέγεθος. για να μην ασφυκτιούν οι ρίζες των φυτών

Συμβουλή ειδικών: Ποτέ μην ποτίζετε φυτά χωρίς να ελέγχετε την υγρασία του εδάφους!

καφέ φύλλα από τη λίπανση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτρέψετε το μαύρισμα των φύλλων εάν το πρόβλημα είναι αναπαραγωγικό.

Τα δισκία βραδείας διάλυσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για υγρά λιπάσματα. Μπορείτε επίσης να κόψετε καμένα φύλλα με κομπόστ και φύλλα οξαλίδας.

Η αφαίρεση μιας ή δύο ίντσας χώματος από γλάστρα από την κορυφή και η αντικατάστασή του με φρέσκο ​​χώμα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ορατό λίπασμα από το φιλόδενδρο και το χώμα σας. και αφήστε το νερό να ρέει μέσα από τις ρίζες για να φιλτράρετε τα θρεπτικά συστατικά του φυτού.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν το φιλόδενδρο σας ακόμα δεν έχει αναρρώσει, Θα χρειαστεί να τα μεταφυτέψετε όλα σε νέο χώμα γλάστρας!

καφέ από την υγρασία

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε υγρασία στο περιβάλλον του φυτού σας είναι να αναμίξετε τα φύλλα του φυτού με απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό.

Είναι καλύτερο να τοποθετείτε φυτά σε χώρους με υψηλή υγρασία, όπως πλυντήρια, μπάνια και κουζίνες.

Ή αν δεν θέλετε την ταλαιπωρία και έχετε κάποια χρήματα να διαθέσετε. Επιλέξτε έναν υγραντήρα φυτών όπως ο παρακάτω.

Ψηφιακός υγραντήρας εξάτμισης ολόκληρου σπιτιού AIRCARE (ελαφρύ δρυς)

Η τοποθέτηση των φυτών σας σε δίσκους με χαλίκι λειτουργεί επίσης καλά!

Μπονσάι Βρυξελλών 11' διακοσμητικός δίσκος υγρασίας βράχου

έντομο

Τώρα, αν τα ζωύφια κάνουν τα φύλλα καφέ Η αποκοπή των πιο επηρεασμένων τμημάτων του φυτού είναι μια γρήγορη μέθοδος ελέγχου. Μια άλλη επιλογή είναι Εντομοκτόνα προϊόντα όπως φυτικό λάδι, έλαιο neem και εντομοκτόνο σαπούνι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη διαχείριση παρασίτων.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ψεκασμού Απλώς καλύψτε τα φύλλα του φυτού σας και το κάτω μέρος. και συνεχίστε αυτά τα βήματα μέχρι να ελεγχθεί η προσβολή από τα παράσιτα.

Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τα προβλήματα παρασίτων είναι να επιθεωρείτε περιοδικά τα φυτά σας για αφίδες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα φυτά φιλόδενδρων όπου έχετε συναντήσει στο παρελθόν αφίδες.

Τέλος, δεν θέλετε να γονιμοποιήσετε υπερβολικά τα φυτά σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αφίδες προτιμούν φυτά με υψηλά επίπεδα αζώτου.

Πώς μπορώ να αποτρέψω το καφέ των φύλλων μου;

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να αποτρέψετε το καφέ των φύλλων του φιλόδεντρου. Μπορείτε να αποτρέψετε το μαύρισμα των φύλλων ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

 • Εάν χρησιμοποιείτε υγρή φυτική τροφή Αραιώστε με νερό πριν την εφαρμογή στα φιλόδεντρα για να αποτρέψετε το λίπασμα να καεί και να μαυρίσουν τα φύλλα.
 • Κλαδεύετε τακτικά το φιλόδενδρο σας. Αλλά θα πρέπει να κλαδεύετε μόνο αυτά τα αδύναμα φύλλα, ώστε το φυτό σας να μπορεί να εστιάσει τα ενεργειακά του αποθέματα για βιώσιμη νέα ανάπτυξη.
 • για σταθερή ανάπτυξη Θα πρέπει να εναλλάσσετε τα δοχεία φύτευσης σας μία φορά το μήνα. Τα φύλλα πρέπει να είναι πάντα στραμμένα στο φως του ήλιου. Η περιστροφή της θέσης του φυτού σας θα εξισώσει την ανάπτυξη από όλες τις πλευρές. Εάν η ανάπτυξη είναι συνεπής Η γλάστρα θα είναι υγιής και θα εμποδίσει τα φύλλα να μαυρίσουν.
 • Πάντα να ξεσκονίζετε και να σκουπίζετε τα φύλλα του φυτού σας με ένα καθαρό πανί. Τα φύλλα του φιλόδενδρου σας επωφελούνται από αυτό, καθώς μπορούν να συνθέσουν φωτογραφίες πιο αποτελεσματικά.
 • Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποσταγμένο ή βρόχινο νερό. Αλλά εάν αυτό το είδος νερού δεν είναι διαθέσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό βρύσης. Για να αφαιρέσετε το χλώριο Ανοίξτε το καπάκι και αφήστε το να καθίσει σε ένα καθαρό δοχείο για τουλάχιστον μια μέρα.
 • Μην ποτίζετε τα φυτά από πάνω. Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να ποτίσετε τα φυτά σας σε ένα πιατάκι και να αφήσετε τα φυτά να απορροφήσουν το νερό από κάτω.
 • Ποτίστε το φιλόδενδρο πρώτο πράγμα το πρωί. όταν το κάνετε αυτό Τα υλικά πλήρωσης μπορούν να επικεντρωθούν στην απορρόφηση του ηλιακού φωτός για την έναρξη της φωτοσύνθεσης.
 • Εκθέστε το φυτό σας σε έντονο, έμμεσο ηλιακό φως αντί στο άμεσο ηλιακό φως.
 • Τελευταίο και σημαντικότερο Μην ποτίζετε το φυτό πολύ! Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο ή η γλάστρα σας έχει τρύπες αποστράγγισης. Έτσι κι αν ποτίζεις μόνο λίγο. Το νερό δεν λιμνάζονταν στον πάτο της κατσαρόλας. Αν η κατσαρόλα έχει πιατάκι Το πιατάκι πρέπει να αφαιρεθεί για να επιτρέψει στο φυτό να αναπνέει εύκολα.

Βασικα Πρέπει να παρέχετε τη σωστή φροντίδα των φυτών στα φυτά σας. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι ποικιλίες συνεργάζονται με όλους τους τύπους φιλόδενδρων, όπως το lemon philodendron, το lemon, το birkin philodendron. Φιλόδενδρο σχισμένο φύλλο Philodendron Xanadu Philodendron bipinnatifum Philodendron cellum και πολλά άλλα!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους διαφορετικούς τύπους φιλοδένδρων, κάντε κλικ εδώ!

Να αφαιρέσω τα φύλλα οξαλίδας από το φιλόδενδρο;

Ναι, είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε τα καφέ φύλλα από το φιλόδενδρο σας. γιατί δεν θα ξαναγίνει πράσινο Στην πραγματικότητα, χάνουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Αντί να παρέχει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά σε αυτά τα καφέ φύλλα. Το φυτό σας πρέπει να αφεθεί να αναπτυχθεί ξανά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ: Χρησιμοποιείτε πάντα αποστειρωμένο ψαλίδι όπως τα παρακάτω για να αποφύγετε βακτηριακές ή μυκητιάσεις!

gonicc Premium Professional Titanium Bypass Pruning Ψαλίδι 8' (GPPS-1003), Κλάδεμα Χεριών, Ψαλίδι Κήπου

Εάν δεν γίνει καφέ, όλα τα φύλλα του φιλόδεντρου είναι καφέ. Μπορείτε να κόψετε τα προσβεβλημένα φύλλα με τα καφέ μέρη και να αφήσετε τα υγιή μέρη ανέπαφα.

Η αφαίρεση των καστανών και νεκρών φύλλων θα κάνει περισσότερο χώρο για τα φυτά φιλόδενδρον σας να αναπτυχθούν!

Σχετικά άρθρα του Philodendron:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε