Το καλύτερο έδαφος Monstera: Πώς να κάνετε το φυτό σας να ευδοκιμήσει

χώμα φυτού monstera

Τα Monstera ή τα ελβετικά τυριά κάνουν υπέροχα διακοσμητικά για το σπίτι. όταν αφιερώνετε χρόνο για να τα φροντίζετε Θα ευδοκιμήσουν και θα σας προσφέρουν πολλά χρόνια απόλαυσης. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν. Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο χώμα για το τέρας σας Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μια λίστα με τα αγαπημένα μας εδάφη και γιατί είναι τα καλύτερα!

Τι χώμα να χρησιμοποιήσω για το Monstera;

Όταν ψάχνετε για το καλύτερο έδαφος για το φυτό σας Monstera, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικούς παράγοντες: αερισμό, συγκράτηση υγρασίας, καλή αποστράγγιση και περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά

Τα φυτά Monstera χρειάζονται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά επειδή μεγαλώνουν τόσο σκληρά. Εάν το άγαρ δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκή θρεπτικά συστατικά για τα φυτά Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη των τεράτων σας θα υποφέρει πολύ.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα ισορροπημένο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μίγμα εδάφους κατά την αναπαραγωγή ή τη μεταφύτευση του τέρατος σας.

Επειδή τα φυτά Monstera εσωτερικού χώρου περιορίζονται σε γλάστρες. Επομένως κινδυνεύουν να υπερχειλίσουν.

Αλήθεια: Τα περισσότερα προβλήματα με την ανάπτυξη των φυτών προκαλούνται από προβλήματα ποτίσματος. Επομένως, το κύριο πράγμα είναι το σωστό πότισμα.

Από την άλλη, το πολύ ξηρό έδαφος δεν είναι επίσης καλό. Εάν το χώμα του τέρατος σας δεν μπορεί να συγκρατήσει τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Οι ρίζες του δέντρου σας μπορεί να είναι πιεσμένες. Μπορεί τελικά να αντιμετωπίσουν ριζικά προβλήματα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ο αερισμός. Το ξηρό, συμπιεσμένο χώμα δεν μπορεί να ανταλλάξει σωστά τον αέρα. Εάν οι ρίζες του τέρατος σας δεν έχουν αρκετό αέρα για να αναπνεύσουν. Οι ρίζες του τέρατος θα μαλακώσουν και θα γίνουν καφέ.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το καλύτερο έδαφος Monstera;

Λάβετε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες πριν επιλέξετε τον καλύτερο πηλό τέρας.

τι χρειάζεται

Τα μείγματα γλαστρών Monstera περιέχουν συνήθως ένα μείγμα βερμικουλίτη, περλίτη, κοκοφοίνικα, πευκοβελόνες και τύρφη σφάγνου. Καθένα από αυτά τα υλικά είναι χρήσιμο κατά την καλλιέργεια Monsteras. Θα συζητήσουμε αυτά τα συστατικά στην ενότητα συνταγών αυτού του οδηγού.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Θα θέλετε το μείγμα σας για γλάστρα Monstera deliciosa να περιέχει ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Μερικά βασικά έτοιμα χώματα για γλάστρες που μπορείτε να αγοράσετε διαδικτυακά έχουν πολύ λίγη θρέψη. Γι’ αυτό συνιστούμε να προσθέσετε ξηρά χυτά γαιοσκώληκες στο μείγμα εδάφους Monstera για να υποστηρίξετε την έντονη ανάπτυξη των φυτών σας.

εξαερισμός

Ο αερισμός είναι εξίσου σημαντικός για τα φυτά εσωτερικού χώρου όσο και για τους κήπους και τους χλοοτάπητες. σημαίνει παροχή αέρα στο έδαφος Ο αερισμός είναι πολύ σημαντικός όταν καλλιεργούνται φυτά Monstera deliciosa καθώς σε αυτό το φυτό δεν αρέσει να κάθεται στο νερό. Όταν ρίχνετε νερό στη γλάστρα του φυτού Θα αναγκάσει το οξυγόνο να ρέει έξω. Με έλλειψη οξυγόνου, τα φύλλα Monstera κιτρινίζουν και πέφτουν.

Υλικά όπως ο βερμικουλίτης, ο περλίτης και η σκόνη κακάο μπορούν να βοηθήσουν διατηρώντας το μείγμα της γλάστρας ψηλό, ελαφρύ και ευάερο. Αυτά τα υλικά επιτρέπουν στο νερό να στραγγίζει ομαλά. που εμποδίζει την υπερχείλιση

Επίσης, είναι σημαντικό να φυτέψετε Monsteras σε δοχεία με τρύπες αποστράγγισης. Σημειώστε ότι ακόμη και ένα μίγμα εδάφους που στραγγίζει καλά δεν θα λειτουργήσει χωρίς τρύπες αποστράγγισης.

κατακράτηση υγρασίας

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η καλύτερη γη για μονστέρα θα πρέπει να μπορεί να συγκρατεί την υγρασία και ταυτόχρονα να αερίζεται καλά.

γη σούπερ τέρατα

Αλλά αυτές οι δύο πλευρές δεν χωρίζονται πραγματικά. Λάβετε υπόψη ότι η διατήρηση της υγρασίας δεν σημαίνει πάντα υγρό. Αφού αποστραγγιστεί το νερό Το υλικό στο μέσο καλλιέργειας παραμένει υγρό.

Pro-Tip: Όταν ποτίζετε, ρίξτε νερό μέχρι να αρχίσει να βγαίνει από τις οπές αποστράγγισης του δοχείου.

Ο περλίτης είναι το καλύτερο υλικό για αερισμό και συγκράτηση υγρασίας.Αυτά τα μικροσκοπικά σφαιρίδια απορροφούν και συγκρατούν νερό. αλλά ο περλίτης θα σταδιακά απελευθερώνει νερό όταν το έδαφος στεγνώσει Εν τω μεταξύ Ο περλίτης θα δημιουργήσει κενά στο έδαφος. Έτσι, το υπερβολικό νερό μπορεί να αποστραγγιστεί.

επίπεδο pH

Όπως όλα τα φυτά κήπου και τα φυτά εσωτερικού χώρου, το Monstera προτιμά ελαφρώς όξινο χώμα γλάστρας. Καλό γιατί τα περισσότερα μείγματα εδάφους είναι πολύ όξινα.

Το επίπεδο pH ενός εδάφους γλάστρας καθορίζεται από το πόσο όξινο ή πολύ όξινο είναι το μείγμα. Το επίπεδο pH είναι μεταξύ 0 και 14 και το 7 είναι στην ουδέτερη πλευρά. Κάθε αριθμός κάτω από το 7 είναι όξινος και οι αριθμοί μεγαλύτεροι από 7 θεωρούνται αλκάλι.γραμμή

Καλό να γνωρίζετε: Τα Monsteras έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε έδαφος με εύρος pH από 5 έως 6,8.

Ορισμένοι κατασκευαστές μιγμάτων εδάφους δεν δοκιμάζουν τα επίπεδα pH των προϊόντων τους. αλλά μην ανησυχείς Ο φλοιός πεύκου με pH 5, ο φλοιός κακάο με pH από 5,2 έως 6,8 και η τύρφη με pH 4,5 δημιουργούν ελαφρώς όξινες συνθήκες ανάπτυξης.

Ποιο έδαφος είναι καλύτερο για το Monstera; νόστιμο ?

Το ιδανικό έδαφος για το Monstera deliciosa πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο. Ταυτόχρονα όμως διατηρεί καλή υγρασία, καλό αέρα και τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Τα Monsteras προτιμούν ελαφρώς όξινο χώμα, 5,5 έως 6,5.Ένα μείγμα εδάφους από 4 μέρη φλοιού πεύκου, 1 μέρος περλίτη, 1 μέρος βρύα κοκοφοίνικα/τεύτλων είναι ένα εξαιρετικό μείγμα βάσης για το Monstera.

Επίσης, αν ψάχνετε για το καλύτερο μείγμα εδάφους στο διαδίκτυο για το Monstera σας, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Premium Monstera Potting Soil.

Premium Monstera Potting Soil - Γρήγορη αποστράγγιση Potting Soil for Monstera Deliciosa/Swiss Cheese Plants.

αγοράστε στο amazon

Αυτό το προϊόν είναι ένα υψηλής ποιότητας μείγμα γλάστρας ειδικά σχεδιασμένο για Monsteras για να βοηθήσει στην πρόληψη της σήψης των ριζών και της καφέ κηλίδας στα φύλλα. για τα φυτά σας.

Πώς δημιουργώ το Monstera; νόστιμο γη?

Το χώμα Monstera deliciosa είναι αρκετά εύκολο να γίνει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι υλικά και συνταγές για να φτιάξετε τέρας πηλό.

όταν όλα είναι έτοιμα Ακολουθήστε τη βασική ή προηγμένη συνταγή για το μείγμα εδάφους για το Monstera deliciosa που ετοιμάσαμε παρακάτω. Και είστε έτοιμοι!

Αυτή είναι η βασική συνταγή μας για το μείγμα πηλού για τέρατα.

Ο περλίτης είναι το κύριο συστατικό για την παρασκευή ενός βασικού μίγματος εδάφους για το monstera. Η προσθήκη περλίτη στο χώμα monstera επιτρέπει στον αέρα και το νερό να ρέουν πιο εύκολα στις ρίζες του φυτού.

προκαταρκτικό μίγμα εδάφους

  • περλίτης – Αυτό το υλικό είναι ένα υπερθερμασμένο ηφαιστειακό γυαλί που εκρήγνυται σε ένα πολύ ελαφρύ πορώδες πέτρωμα. Μπορεί να συγκρατήσει λίγο νερό αλλά αφήστε το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας να διαφύγει. Τα σωματίδια περλίτη είναι μεγαλύτερα από τα σωματίδια του αργίλου. Αυτό προσθέτει αέρα και αποτρέπει τη συμπίεση του εδάφους.
  • χώμα γλάστρας – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χώμα για γλάστρες, χώμα για γλάστρες ή οποιοδήποτε άλλο είδος. Αλλά μην χρησιμοποιείτε χώμα κήπου. Μια άλλη καλή επιλογή είναι το χώμα ορχιδέας γιατί έχει φλοιό.

βασικό μίγμα εδάφους

Για να φτιάξετε αυτήν την υπέροχη βασική συνταγή για το μείγμα εδάφους, Αναμείξτε περλίτη και χώμα γλάστρας σε αναλογία 2:3, που μεταφράζεται σε 40% περλίτη και 60% χώμα γλάστρας. Προσαρμόστε την αναλογία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Η προηγμένη φόρμουλα μας Monstera Soil Mix

Ονομάζεται «προηγμένο» επειδή αυτό το μείγμα εδάφους Monstera περιέχει περισσότερα συστατικά που μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε στο τοπικό σας κατάστημα κήπου. Αλλά μην ανησυχείτε, σήμερα μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά και να το παραλάβετε πριν από την ημερομηνία σας.

Συστατικά για προηγμένη ανάμειξη εδάφους

  • σκουλήκι χύτευσης – Το Vermicompost Casting είναι πολύ χρήσιμο για την ανάμειξη του Monster’s Dirt. Περιέχει καλούς μικροοργανισμούς και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τα φυτά σας να αναπτυχθούν. Όπου η βερμικομποστοποίηση δεν θα βλάψει τα φυτά σας. Ακόμα κι αν βάλεις λίγο παραπάνω.
  • ενεργού άνθρακα – Θέλετε να προσθέσετε αυτό το μείγμα στο χώμα Monstera με σκοπό τον καθαρισμό ή την αφαίρεση ακαθαρσιών. Θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ενεργό άνθρακα, ενεργό άνθρακα ή κάρβουνο ψαριών. Γιατί το κάρβουνο κηπευτικών συνήθως καίει τον φλοιό. Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα εξαιρετικό μείγμα εδάφους Monstera γιατί είναι αντιμυκητιακό και αντιβακτηριδιακό. Ιδανικό για την πρόληψη προβλημάτων ρίζας. Απορροφά επίσης χημικές ουσίες όπως το χλώριο, κάτι που είναι καλό αν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για να ποτίζετε τα φυτά σας.
  • εργοστάσιο καρύδας – Σε σύγκριση με το Peat Moss Η κοκοφοίνικα είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση καθώς είναι υδρόφοβη όταν στεγνώσει, αποσυντίθεται αργά και συλλέγεται με βιώσιμο τρόπο. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το μείγμα σε αεριούχα τούβλα και να προσθέσετε νερό ξανά εάν θέλετε να το προσθέσετε στο χώμα του τέρατος σας.

Αλήθεια: Οι κόκκοι κακάο απορροφούν πολύ νερό. αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μια ελαφριά και αφράτη υφή

  • μπαρ – Αυτό το υλικό είναι τέλειο για τον αερισμό του χώματος του τέρατος σας. Ο καλύτερος φλοιός είναι ο φλοιός κισσού. Φλοιός βρύου ή φλοιός ορχιδέας
  • ελαφρόπετρα – Βελτιώνει επίσης τον αερισμό για το τέρας χώμα σας. ίδιο με τον περλίτη Η ελαφρόπετρα είναι ένας μικρότερος, βαρύτερος βράχος με λιγότερη σκόνη.

προηγμένες μεθόδους ανάμειξης εδάφους

Αυτή η συνταγή με τερατώδη πηλό είναι 1:1:3:3:3, που σημαίνει ένα μέρος βερμικομπόστ, ένα μέρος κάρβουνο, τρία μέρη κοκοφοίνικα καρύδας, τρία μέρη ελαφρόπετρας και τρία μέρη φλοιού. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε ομοιόμορφα κάθε συστατικό.

Σημάδια ότι δεν χρησιμοποιείτε το σωστό μείγμα εδάφους για τα Monsteras σας

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το σωστό μείγμα εδάφους, μην ανησυχείτε, το φυτό Monstera Deliciosa θα σας ενημερώσει.

Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το μείγμα εδάφους που χρησιμοποιείτε.

τα φύλλα είναι κίτρινα

Το να κιτρινίζουν τα φύλλα Monstera deliciosa είναι ένα σημάδι ότι το φυτό σας μπορεί να μην παίρνει το κατάλληλο νερό ή αέρα.

Εάν το μείγμα εδάφους Monstera σας δεν έχει επαρκή αποστράγγιση. Το φυτό σας κινδυνεύει να υδατώσει.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα μείγμα εδάφους που δεν έχει αρκετό νερό, τα Monsteras σας μπορεί να μην απορροφούν όσο νερό θα έπρεπε. με αποτέλεσμα να κιτρινίζουν τα φύλλα

καφέ κηλίδες

Αυτό το πρόβλημα προκαλείται από υπερβολικό πότισμα. Οι καφέ κηλίδες μπορεί να φαίνονται μικρές. και τελικά μεγαλώνουν ή εξαπλώνονται σε όλο το δέντρο

Ακόμα κι αν δεν ποτίζετε πολύ, ένα ακατάλληλο μείγμα εδάφους Monstera deliciosa μπορεί να αποτρέψει την ξήρανση του εδάφους όταν οι ρίζες του Monstera βρίσκονται σε βάλτο. Θα αρχίσουν να σαπίζουν και να προκαλούν καφέ κηλίδες.

Πώς ξέρετε πότε να επανατοποθετήσετε το Monstera;

Τα εγκατεστημένα φυτά Monstera deliciosa δεν χρειάζεται να επαναφυτεύονται τόσο συχνά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι το Monstera σας χρειάζεται μεταμόσχευση.

Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να επανατοποθετείτε ένα ώριμο Monstera deliciosa κάθε δύο χρόνια, αλλά αυτό εξαρτάται από παράγοντες όπως το μέγεθός του.

Ταυτόχρονα, τα νεαρά φυτά Monstera μπορεί να χρειάζονται συχνή αναφύτευση. να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξή τους Η αναφύτευση συχνά απαιτεί μετακίνηση σε νέο, φρέσκο ​​έδαφος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την καλλιέργεια των φυτών Monstera.

Μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε τα φυτά Monstera στις ακόλουθες περιπτώσεις:

καμία νέα εξέλιξη

Εάν το Monstera σας δεν φαίνεται να μεγαλώνει καινούργιο Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι χρειάζεται μεταφύτευση νέας γλάστρας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Monstera σας δεν παράγει νέα φύλλα, όπως η έλλειψη σωστής διατροφής, η χαμηλή υγρασία και το ανεπαρκές νερό ή φως. Αλλά αν δώσετε στα τέρατα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Και εξακολουθεί να παρουσιάζει νέα ανάπτυξη. Μπορεί να μην έχει χώρο στο δοχείο του.

Ο έλεγχος ρίζας είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε εάν αυτό είναι το πρόβλημα. Εάν οι ρίζες είναι έντονα μπερδεμένες και μπερδεμένες ή αν υπάρχουν περισσότερες ρίζες από το υπόστρωμα Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τις γλάστρες για τέρατα.

Η αναφύτευση, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το φυτό σας Monstera θα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά. Φροντίστε να επαναφέρετε το τέρας σας στην αρχική του θέση αφού το μεταφυτέψετε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο δοχείο με φρέσκο ​​χώμα.

αρκεί να είναι η καλλιεργητική περίοδος Θα πρέπει να δείτε κάποια σοβαρή ανάπτυξη.

Το έδαφος δεν κρατά πολύ νερό.

Ένα άλλο σημάδι ότι το φυτό τέρας σας πρέπει να ξαναφυτευτεί είναι όταν ποτίζετε.

Εάν το νερό που ρίξατε στο δοχείο Monstera φαίνεται να ρέει πολύ γρήγορα Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα του και ελέγξτε τις ρίζες του. Πιθανότατα, θα παρατηρήσετε ότι το φυτό έχει ρίζες. Αυτό συμβαίνει όταν οι ρίζες του φυτού μεγαλώνουν τόσο που γεμίζουν το δοχείο. αφήνοντας πολύ λίγο χώρο για το χώμα

Εάν η αναλογία εδάφους προς ρίζα είναι λανθασμένη Το υπόλοιπο έδαφος δεν μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά το νερό. και θα στραγγίσει γρήγορα από την κατσαρόλα Αυτά είναι άσχημα νέα για την υγεία του τέρατος σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ρίζες δεν έχουν καμία πιθανότητα να απορροφήσουν νερό που θα έπρεπε να εισχωρήσει στην επιφάνεια.

Εάν βλέπετε ότι το rootbound είναι αληθές, μεταβείτε στο μέγεθος γλάστρας.Όταν φυτεύετε νέα τέρατα με ρίζες, χαλαρώστε απαλά τις ρίζες για να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νέο καλλιεργητικό μέσο.

Γεγονός: Οι μπερδεμένες ρίζες δεν θα βλάψουν το τέρας φυτό σας. Αλλά επηρεάζει αρνητικά την κατακράτηση υγρασίας του υποστρώματος καθώς και την ικανότητα του τέρατος να απορροφά βασικά θρεπτικά συστατικά.

Έχουν περάσει δύο χρόνια

Ενώ αυτή είναι μια γενική κατευθυντήρια γραμμή Αλλά ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ξαναφυτεύετε το τέρας σας κάθε λίγα χρόνια στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.

Αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο για ώριμα φυτά. γιατί δεν αναπτύσσονται τόσο έντονα σε σύγκριση με τα δενδρύλλια

Αυτός είναι ένας καλός οδηγός για τον προγραμματισμό που θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε τα μεγαλύτερα δέντρα Monstera. Αντικαταστήστε το δοχείο και ελέγξτε τις ρίζες του.

Οι ρίζες Monstera αναπτύσσονται από τις οπές αποστράγγισης.

Ενώ τα δύο χρόνια είναι μια γενική κατευθυντήρια γραμμή, τα φυτά monstera μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθούν πιο συχνά εάν βλέπουν ρίζες να αναπτύσσονται έξω από τις οπές αποστράγγισης του δοχείου. Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για αυτό το φυτό καθώς αναπτύσσονται πολύ γρήγορα.

Αν ισχύει αυτό Αυξήστε το μέγεθος του δοχείου κατά ένα. Αυτό θα δώσει στο τέρας σας περισσότερο χώρο για να αναπνεύσουν οι ρίζες του.

Καλύτερο μέγεθος γλάστρας για Monstera

Δεν υπάρχει καλύτερο διάγραμμα μεγεθών για γλάστρες φυτών Monstera.

Τα μεγέθη γλάστρας θα διαφέρουν ανάλογα με το τρέχον μέγεθος γλάστρας και το μέγεθος του φυτού. Τα φυτά Monstera μπορούν γενικά να καλλιεργηθούν σε δοχεία 6 έως 24 ιντσών, ανάλογα με την ανάπτυξη και το μέγεθος του φυτού.

Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση. Γιατί μια γλάστρα που είναι πολύ μεγάλη θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη των ριζών των φυτών.

Συμβουλές για την προετοιμασία του καλύτερου μείγματος εδάφους για το Monstera

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προετοιμασία ενός μείγματος εδάφους για τα φυτά Monstera.

Διαφορετικά περιβάλλοντα απαιτούν συγκεκριμένα υλικά.

Τα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας επηρεάζουν σημαντικά το πόσο γρήγορα εξατμίζεται η υγρασία από το χώμα του τέρατος σας.

Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα Συνιστούμε να προσθέσετε βρύα σφάγνου στην επιφάνεια του χώματος της γλάστρας σας για να αποτρέψετε την υπερβολική γρήγορη εξάτμιση της υγρασίας.

Βασικα Επιλέξτε ένα μείγμα εδάφους που ταιριάζει καλά με τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος που περιβάλλει το φυτό σας.

Το υπερβολικό πότισμα θα επηρεάσει την αναλογία ανάμειξης.

Φυσικά, όλα τα φυτά χρειάζονται αρκετό νερό για να ευδοκιμήσουν.Ωστόσο, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο φυτό σας.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει πνιγμό του φυτού. Η περίσσεια νερού εμποδίζει τη διέλευση του οξυγόνου και του αέρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή των φυτών σας. Εάν ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά Monstera σας, προσθέστε περλίτη στο χώμα της γλάστρας σας. Ο περλίτης παρέχει μια πιο αναπνεύσιμη επιφάνεια και αποστραγγίζει την περίσσεια νερού. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων ρίζας.

Αυτό όμως που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος που να λαμβάνει υπόψη την εποχή και τον τύπο του εδάφους. Μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις για να σας ενημερώνουν πότε το φυτό σας χρειάζεται ένα ποτό.

Πώς να σώσετε το Monstera σας από το Root Rot

Είτε θέλετε να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών είτε να προστατέψετε τα φυτά σας από αυτή την ασθένεια. Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε είναι να προσθέσετε φλοιό και περλίτη. Αυτά τα υλικά παρέχουν καλύτερη απορρόφηση υγρασίας και αερισμό. Αυτό μειώνει την πιθανότητα σήψης της ρίζας.

Υπενθύμιση για τον Πιτ Μος

Πολλά εδάφη για γλάστρες Monstera περιέχουν βρύα. Είναι ένα φθηνό οργανικό υλικό που βελτιώνει την κατακράτηση νερού.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι η τύρφη αποσυντίθεται γρήγορα. παράγει επιβλαβή άλατα απώλεια αποχέτευσης και συμπιεσμένο χώμα

Επιπλέον, εάν η τύρφη είναι εντελώς στεγνή Γίνεται υδρόφοβο φυτό και απωθεί το νερό. Αυτό δεν είναι καλό χαρακτηριστικό για το υλικό συγκράτησης υγρασίας για το Monstera σας.

Τώρα, εάν χρησιμοποιείτε χώμα για γλάστρες με τύρφη Φυτεύεται σε φρέσκο ​​έδαφος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Επειδή η τύρφη μπορεί να σαπίσει.

Αλλά αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα Ακολουθήστε τη Basic ή Advanced Monster Clay Recipe που αναφέραμε παραπάνω και δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα.

Μπορώ να αναμίξω χώμα κάκτου με χώμα για γλάστρα για το Monstera;

Εάν αναμιγνύετε χώμα κάκτου με χώμα για γλάστρες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη χώματος από κάκτους θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χώμα του Monstera σας καλά στραγγισμένο και αεροστεγές.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μόνο χώμα κάκτου για το Monstera σας. Μην το σκέφτεσαι πολύ!

Τα φυτά Monstera δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν στο έδαφος του κάκτου επειδή δεν έχουν δομή και είναι πολύ αμμώδη. Εάν χρησιμοποιείτε χώμα από κάκτους, πράγματα όπως τα ροκανίδια ή ο φλοιός δεν θα κρατήσουν τις ρίζες του τέρατος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το Monstera σας να γίνει ασταθές.

Επιπλέον, οι ρίζες του Monstera σας θα τονιστούν.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι το χώμα του κάκτου δεν έχει καλή οξύτητα. Γνωρίζουμε ότι το ελαφρώς όξινο έδαφος επιτρέπει στα φυτά Monstera να απορροφούν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος.

Τέλος, το έδαφος του κάκτου συρρικνώνεται εύκολα, τα συμπιεσμένα εδάφη μπορεί να αντιπαθούν το νερό. Κάτι που δεν είναι καλό για φυτά τέρας που χρειάζονται τακτικό πότισμα.

Γεγονός: Τα φύλλα Monstera θα κυρτώσουν και θα μαραθούν αν μείνουν απότιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι καλό το πηλό για τέρατα;

Τα φυτά Monstera δεν τους αρέσει να στεγνώνουν. Ωστόσο, δεν ήθελαν να καθίσουν στο βάλτο.

Ο πηλός θα παραμείνει υγρός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε ως χώμα τέρας για γλάστρες.

American Plant Exchange Live Monstera atansoni Plant, Swiss Cheese Vine Plant, Vine and Plant Pot for Home and Garden Decor, 6' Pot Green

αγοράστε στο amazon

Σχετικά Άρθρα:

Χρώση Monstera: πώς να σώσετε

Το Monstera βγήκε από το curling: τι συνέβη και πώς να το διορθώσετε;

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε