Τι τρώνε τα φυτά για φαγητό;

Τι τρώνε τα φυτά

Εχεις ποτέ σκεφτεί Τι τρώνε τα φυτά; Και από πού αντλούν την ενέργειά τους; Η απάντηση είναι ενδιαφέρουσα. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο για να μάθετε!

Όλα όσα τρώνε οι άνθρωποι στη γη προέρχονται άμεσα ή έμμεσα από φυτά. Για παράδειγμα, τα λαχανικά, τα φρούτα ή το ρύζι προέρχονται από φυτά. Αναφέρετε παραδείγματα έμμεσων μορφών. τρώμε φυτοφάγαΚαταναλώνουν κυρίως φυτικές τροφές, επομένως ό,τι τρώμε προέρχεται από φυτά. Αλλά το ερώτημα παραμένει –Τι τρώνε τα φυτά; καλλιεργώ? Η απάντηση είναι ότι ετοιμάζουν το φαγητό τους! Χαίρομαι που το ακούω? Ας διαβάσουμε τις λεπτομέρειες!

Δείτε σπιτικές φυτικές τροφές για ορχιδέες. εδώ

________________________________________________________________

Τι χρειάζονται τα φυτά για να κάνουν τροφή;

Τι κάνεις όταν πεινάς; Μπορείτε να μαγειρέψετε ή να αγοράσετε το φαγητό σας. Τι γίνεται όμως με τα φυτά; Πώς φτιάχνουν το φαγητό και ποια υλικά χρησιμοποιούν;

Τα φυτά χρειάζονται μερικά πράγματα για να κάνουν την «τροφή» τους, τα οποία παρατίθενται παρακάτω:

χλωροφύλλη

Τα φύλλα των φυτών παίρνουν το πράσινο χρώμα τους από τη χλωροφύλλη. Παίζει σημαντικό ρόλο στη φωτοσύνθεση και μετατρέπει το ηλιακό φως σε χημική ενέργεια.

φως

Τα φυτά είναι οι πιο απαραίτητες ουσίες για την παραγωγή τροφής. Αυτές τις μέρες μπορεί να είναι φυσικό ή τεχνητό φως, όπως φως LED ή φθορισμού.

διοξείδιο του άνθρακα

Το Co2 είναι επίσης σημαντικό. Και τα φυτά το παίρνουν μέσω εκπομπών στην ατμόσφαιρα και μέσω περιττωμάτων ανθρώπων και ζώων.

νερό

φυτά που ρουφούν νερό από τις ρίζες Έχει την κύρια λειτουργία της μεταφοράς θρεπτικών ουσιών στα φυτά.

μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά

Προέρχονται από το έδαφος μέσω των ριζών.

κάθε στοιχείο νερό διοξείδιο του άνθρακα και το ηλιακό φως συνδυάζονται για να σχηματίσουν γλυκόζη Είναι η γλυκόζη που χρησιμοποιούν τα φυτά για την επιβίωσή τους. κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας γνωστής ως φωτοσύνθεσης Τα φυτά απελευθερώνουν οξυγόνο στον αέρα. που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανθρώπινη ζωή

_________________________________________________________________

Τι τρώνε τα φυτά;

Τα φυτά παίρνουν την ενέργειά τους από τη φωτοσύνθεση.Η «τροφή» μετά από αυτή τη διαδικασία είναι γνωστή ως γλυκόζη. που είναι η κύρια πηγή ανάπτυξής τους Η γλυκόζη χρησιμοποιείται από τα φυτά και αποθηκεύεται με τη μορφή αμύλου για μελλοντική χρήση.


ο ρόλος του λιπάσματος

τροφή για φυτά

Γενικά οι άνθρωποι έχουν παρεξηγήσεις. λίπασμα Τροφή για φυτά, αλλά η αλήθεια – δεν είναι! Παρέχουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά για καλύτερη ανάπτυξη των φυτών.

για τη διατήρηση της καλής ανάπτυξης και της υγείας Τα φυτά θα απορροφούν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και το λίπασμα θα παρέχει αυτά τα σημαντικά στοιχεία. Ένα γόνιμο καλλιεργητικό μέσο απαιτείται για την ανάπτυξη των φυτών καθώς η έλλειψη βασικών στοιχείων στο έδαφος μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των φυτών. Βασικα Τα λιπάσματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα φυτά ως συμπλήρωμα διατροφής για τον ανθρώπινο οργανισμό.


τη σημασία του φωτός

αν δεν υπάρχει αρκετό φως Το φυτό γίνεται αδύναμο και εύθραυστο. Χρησιμοποιούν το φως για την επιβίωση και είναι η κύρια πηγή ενέργειας τους. Δεν αρκούν μόνο το νερό και το λίπασμα. αν δεν υπάρχει αρκετό φως δεν μπορεί να φωτοσυνθέσει Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να παρέχεται στα φυτά αρκετό φως ανάλογα με τις ανάγκες τους.

_________________________________________________________________

Τι τρώνε τα σαρκοφάγα φυτά;

Τι τρώνε τα σαρκοφάγα φυτά;

Έχετε ακούσει ότι μερικά φυτά τρώνε άλλα πλάσματα! Αυτά τα φυτά είναι γνωστά ως σαρκοφάγα φυτά. Αν και κάνουν και φωτοσύνθεση. Αλλά αυτά τα φυτά τρώνε μικροσκοπικά έντομα για να λάβουν απαραίτητα στοιχεία από αυτά προκειμένου να λάβουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως άζωτο, φώσφορο, κάλιο και ασβέστιο για την ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να καλλιεργήσετε σαρκοφάγα φυτά σε δοχεία

________________________________________________________________

συμπέρασμα

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα Τι τρώνε τα φυτά;? Τα φυτά χρειάζονται νερό, CO2 και φως για τη φωτοσύνθεση για να παράγουν γλυκόζη. Μπορείτε να προσφέρετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά μέσω του λιπάσματος. αλλά όχι τόσο πολύ γιατί η υπερβολική ποσότητα θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη

Σχολιάστε