Πώς να σώσετε ένα υπερποτισμένο παχύφυτο: Συμβουλές για να σώσετε το φυτό σας

καφέ παχύφυτα

Πώς αποθηκεύω τα υπερβολικά παχύφυτα; Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις από αρχάριους αγρότες. Αλλά αυτό είναι δεδομένο, ειδικά αν ο καλλιεργητής δεν γνωρίζει ότι τα παχύφυτα μπορούν να αποθηκεύσουν νερό στα φύλλα τους. Παρακαλώ λοιπόν μείνετε συντονισμένοι!

Ποιοι είναι μερικοί συνηθισμένοι λόγοι για το υπερβολικό πότισμα των παχύφυτων;

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για το πότισμα των παχύφυτων που περιλαμβάνουν:

 1. πολυ νερο
 2. Δοχεία και ποιότητα εδάφους
 3. συμπιεσμένες ρίζες

πολυ νερο

Όσο περισσότερο νερό έχει το παχύφυτό σας, τόσο το καλύτερο… Γιατί ποτίζεις περισσότερο! Αυτό συμβαίνει επειδή τα παχύφυτα αποθηκεύουν νερό στα φύλλα και τους μίσχους τους. Το πολύ πότισμα μπορεί να γεμίσει τους ιστούς τους με ανεπιθύμητη υγρασία. Εάν τα φύλλα και οι μίσχοι είναι κορεσμένοι με νερό Το παχύφυτό σας δεν θα απορροφήσει νερό από το έδαφος επειδή είναι κορεσμένο.

Δοχεία και ποιότητα εδάφους

Εκτός από το υπερβολικό πότισμα Το υπερβολικό πότισμα μπορεί επίσης να προκληθεί από το δοχείο του φυτού και την ποιότητα του εδάφους. Σημειώστε ότι εάν το μείγμα εδάφους γλάστρας δεν είναι καλά στραγγισμένο και συμπιεσμένο, Το νερό δεν θα ρέει εύκολα και θα λιμνάζει γύρω από τις ρίζες του φυτού, κάτι που μπορεί να κατακλύσει το φυτό, στερώντας το οξυγόνο, προκαλώντας σήψη των ριζών και τελικά θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Εκτός από την ποιότητα του εδάφους Το δοχείο ή η γλάστρα στην οποία φυτεύετε το παχύφυτό σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπερποτίσετε το παχύφυτό σας. Η χρήση διάτρητων δοχείων, όπως γλάστρες από τερακότα, αντί για πλαστικές γλάστρες θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αέρα και την αποστράγγιση. Αλλά η πιο σημαντική πτυχή της γλάστρας είναι ότι πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης.

Παχύφυτα σε γλάστρες

συμπιεσμένες ρίζες

Τα παχύφυτα με πυκνές ή πυκνές ρίζες μπορεί να καταλήξουν σε υπερβολικό πότισμα. Εάν οι ρίζες είναι συμπιεσμένες Η αποστράγγιση του εδάφους μειώνεται. με αποτέλεσμα να παραμείνει υπερβολικό νερό στο δοχείο Γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις διέξοδο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερβολική κατακράτηση νερού.Επίσης, ελέγχετε τακτικά το παχύφυτό σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο τις ρίζες με απαλό τρίψιμο.

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερβολικής κατακράτησης νερού;

Εδώ είναι μερικά συμπτώματα ενός παχύφυτου με πολύ νερό:

 • τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν Τα φύλλα θα διογκωθούν και θα υπερκορεσθούν με νερό. λιγοστεύω Τα πολύ υγρά παχύφυτα πέφτουν εύκολα. έστω και ένα ελαφρύ άγγιγμα Σε σύγκριση με τα φύλλα που πέφτουν κάτω από το νερό
 • Το υπερβολικό πότισμα θα κάνει τα φύλλα να μαυρίσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φύλλα αρχίζουν να σαπίζουν και θα παρατηρήσετε ότι μαυρίζουν. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν σήψη ριζών λόγω ασθένειας των φυτών. βακτηριακή μόλυνση ή δίνοντας πολύ νερό
 • Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβετε εάν το παχύφυτό σας παίρνει πολύ νερό είναι να Εάν τα φύλλα είναι μαλακά, λεπτά και ημιδιαφανή και μπορεί να φαίνονται μαραμένα. Μερικές φορές οι νέοι καλλιεργητές μπερδεύονται και δεν ξέρουν αν το παχύφυτό τους είναι κάτω από το νερό ή πολύ νερό. Λάβετε υπόψη ότι το υπερβολικό πότισμα των παχύφυτων μπορεί επίσης να προκαλέσει μαρασμό των φύλλων, αλλά τα φύλλα θα είναι ημιδιαφανή και λεπτά. Αυτό συμβαίνει όταν το φύλλο απορροφά την περίσσεια νερού και δεν μπορεί να το απορροφήσει. Ένα χυμώδες φυτό που είναι υπερβολικά αφυδατωμένο θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια αδυναμίας και μια γενικά ταλαιπωρημένη εμφάνιση.

Πώς φαίνεται το υπερβολικό νερό;

Εάν δεν είστε σίγουροι αν το παχύφυτό σας παίρνει τη σωστή ποσότητα νερού, Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Τα παχύφυτα που υπερποτίζονται έχουν λεπτά, μαλακά φύλλα. και είναι πιο ανοιχτόχρωμα από τα υγιή παχύφυτα.Τείνουν να είναι «άρρωστα» συνολικά και επιρρεπή στην πτώση των φύλλων.

Εάν τα φυτά δεν παίρνουν αρκετό νερό Θα καθίσει σε λάθος χώμα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να βλάψει το φυτό. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε το φυτό υγιές!

Πώς καταλαβαίνετε εάν ένα παχύφυτο έχει πολύ νερό;

Ένας τρόπος για να καταλάβετε εάν ένα παχύφυτο έχει πολύ νερό είναι να κοιτάξετε τα φύλλα. Αν αρχίσει να κιτρινίζει ή να καφέ δείχνει ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό Ένα άλλο σημάδι μπορεί να φανεί εάν το δοχείο αισθάνεται βαρύ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ νερό στο έδαφος και λίγος χρόνος για να στεγνώσει το χώμα.

σημάδια υπερβολικού κρέατος

για τη βελτίωση της αποστράγγισης του εδάφους της γλάστρας Μπορείτε να επεξεργαστείτε ορισμένα υλικά όπως περλίτης ή χαλίκι. Η προσθήκη αυτών θα βελτιώσει την αποστράγγιση και τη ροή του αέρα στις ρίζες. Αυτό τελικά διευκολύνει τα φυτά να απορροφήσουν τις ανάγκες τους σε νερό.

Πώς φροντίζετε για ένα υπερβολικά ποτισμένο παχύφυτο;

Αν το παχύφυτό σας είναι υγρό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη φροντίδα ενός εξαιρετικά ενυδατικού παχύφυτου:

 1. Βεβαιωθείτε ότι οι νέες γλάστρες είναι φυτεμένες και τοποθετημένες σε χώρο με πλήρη ηλιακή ακτινοβολία.
 2. Μπορείτε να γείρετε την κατσαρόλα και να προσπαθήσετε να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό.
 3. Οι οπές αποστράγγισης παίζουν σημαντικό ρόλο στους δίσκους χώματος ή στους δίσκους φυτών εσωτερικού χώρου.
 4. Εάν τα φυτά σας έχουν πολύ νερό Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα για να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό.
 5. Προσθέστε υλικά αποστράγγισης όπως περλίτης, χοντρή άμμος και χαλίκι στο μίγμα εδάφους για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα γύρω από τις ρίζες.

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε το υπερβολικό νερό;

Αν ποτίζετε πολύ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Υπάρχει τρόπος να βοηθήσεις στην ανάκαμψη. Αυτή η διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο. αλλά με υπομονή και προσοχή Το φυτό σας θα είναι και πάλι δυνατό.

 • Αρχικά, αφαιρέστε το υπερβολικό νερό από τη γλάστρα ή το χώμα. γίνεται σταδιακά Γείρετε τη γλάστρα ή χρησιμοποιήστε μια μυστρί για να ξύσετε το υπερβολικό χώμα.

Μυστρί κηπουρικής Edward Tools - Φτυάρι κήπου από ανθρακούχο χάλυβα βαρέως τύπου με εργονομική λαβή - Ισχυρότερο από το ανοξείδωτο - Μετρητής βάθους για πιο ομοιόμορφη φύτευση

 • Αν υπάρχει ακόμα νερό στην κατσαρόλα Ρίξτε σε ένα μπολ ή άλλο δοχείο πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
 • Στη συνέχεια κόψτε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα ή μίσχους από το φυτό. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά για να μην καταστρέψετε τα υγιή μέρη του κρέατος.
 • Τέλος, τοποθετήστε το φυτό σε ένα ηλιόλουστο σημείο και περιμένετε να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά.Κάντε υπομονή – μπορεί να χρειαστούν 3-5 ημέρες για να εμφανιστούν νέα φύλλα.

Πώς να αποφύγετε το πότισμα των παχύφυτων

Προωθεί τον καλύτερο αερισμό

Η παροχή καλύτερου αερισμού σε γόνιμο έδαφος θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος. Εκτός από καλύτερο αερισμό Επίσης ρυθμίζεται η υγρασία. Ειδικά όταν η υψηλή υγρασία ενθαρρύνει ασθένειες και παράσιτα.

Για την παροχή σωστής αποστράγγισης και κυκλοφορίας αέρα. Συνιστώ να κρατάτε αρκετή απόσταση από το παχύφυτο και να κρατάτε τα παράθυρα και τις πόρτες ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο. ή αν δεν κάνει πολύ κρύο Μπορείτε να βάλετε τα Susculents έξω.

Βελτιώστε την αποστράγγιση χρησιμοποιώντας τον σωστό τύπο εδάφους.

Εάν θέλετε πραγματικά να αποφύγετε να ποτίζετε το παχύφυτό σας, αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. (Αν όχι τα περισσότερα!) Λάβετε υπόψη ότι στα παχύφυτα γενικά αρέσει να τα μουλιάζουν σε νερό και να τα αφήνουν να στεγνώσουν για λίγο. και κακή αποχέτευση Οι χυμώδεις ρίζες σας τείνουν να μένουν σε χυμώδες έδαφος για πάρα πολύ καιρό. Πρέπει να παρέχεται επαρκής ποσότητα νερού.

Συνιστώ επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χυμώδες μείγμα, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο τοπικό σας κατάστημα κηπουρικής ή στο διαδίκτυο. Εάν θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω την αποστράγγιση και τον αερισμό του παχύφυτός σας Μπορείτε να το φτιάξετε με περλίτη.

Scotts Perlite, 8 τετρ., 2-συσκευασία

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας χυμώδες καλλιεργητικό μέσο Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα γλάστρας αναμειγνύοντας ένα μέρος ελαφρόπετρας ή περλίτη, δύο μέρη φλοιού και τρία μέρη κοινού χώματος κήπου.

8 φύλλα πράσινο μπονσάι και ελαφρόπετρα στον κήπο παχύφυτο από αποξηραμένα σακουλάκια χαλαζία.

Ελέγξτε τη ρουτίνα ποτίσματος σας.

Η χρήση ενός εμπορικού μεζούρα ή κανάτας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στον έλεγχο της ποσότητας νερού που δίνετε στο παχύφυτό σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το δοχείο που χρησιμοποιείτε δεν έχει οπές αποστράγγισης. Εργαλεία κηπευτικών, όπως υγρόμετρο ή μετρητής υγρασίας εδάφους, όπως τα παρακάτω, μπορούν να σας βοηθήσουν να ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσετε στα παχύφυτά σας ένα ποτό.

Ελεφαντικός μετρητής υγρασίας εδάφους, μετρητής υγρασίας εδάφους, μετρητής υγρασίας εδάφους για φυτά σε γλάστρες, κήπος, αγρόκτημα, γκαζόν (Δεν απαιτείται μπαταρία)

Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε πότε μεγαλώνουν τα παχύφυτά σας. Γιατί πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό αυτή την εποχή σε σύγκριση με τον χειμερινό λήθαργο.

Τι χώμα για γλάστρα να χρησιμοποιήσω για παχύφυτα;

Το χώμα για γλάστρα που χρησιμοποιείτε μαζί με τις σωστές μεθόδους ποτίσματος. Να θυμάστε πάντα ότι τα παχύφυτα χρειάζονται ένα μείγμα εδάφους που να στραγγίζει καλά. Σε αυτά τα φυτά δεν αρέσει να κάθονται σε βρεγμένο έδαφος ή βρεγμένο έδαφος για μεγάλες χρονικές περιόδους. Συνήθως τους αρέσει να μουλιάζουν στο πηγάδι και να τα αφήνουν στην άκρη για να στεγνώσουν.

Ένα καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο χώμα γλάστρας θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το πολύ υγρό του παχύφυτό σας. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα χυμώδους γλάστρας ή δημιουργήστε το δικό σας μείγμα εδάφους αναμειγνύοντας ίσα μέρη βιολογικών υλικών, όπως χοντρή άμμο κηπευτικών. Τύρφη ή κομπόστ και χονδρόκοκκα υλικά όπως λεπτή λάβα, περλίτης ή χαλαζίας κηπευτικών.

Φυτέψτε το παχύφυτό σας σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο δοχείο για να βοηθήσετε το χώμα της γλάστρας να στεγνώσει γρήγορα. Εξαρτάται από τον ρυθμό ανάπτυξης του παχύφυτός σας. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αναφύτευση κάθε χρόνο. Καθώς μεγαλώνουν σε περίπου μια ίντσα σε μέγεθος και μεγαλώνουν σε μέγεθος γλάστρες.

Τι πρέπει να κάνω εάν το παχύφυτό μου έχει μολυνθεί από σήψη ρίζας;

Εάν το παχύφυτό σας αρχίζει να δείχνει σημάδια σήψης ιδιαίτερα στις ρίζες και τους μίσχους Μπορείτε να ξαναφυτέψετε μερικά και να φυτέψετε νέα.

Τα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται σχετικά εύκολα από φυτικό υλικό. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Συγκεντρώστε όσο το δυνατόν περισσότερα υγιή φύλλα από το παχύφυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα φύλλα είναι άθικτα και δεν έχουν υποστεί ζημιά. Δεν θέλω τα κάτω φύλλα γιατί είμαι πολύ μεγάλος.
 • Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτά τα φύλλα έξω σε ξηρό μέρος σε άμεσο ηλιακό φως. Συνιστώ να κρατάτε τα φύλλα σε χαρτί για να αποφύγετε τη μόλυνση.
 • Αφήστε τα φύλλα εκεί για δύο ημέρες. Φυσικά, θα πρέπει να τα φέρετε μέσα αν βρέχει.
 • όταν τα φύλλα έχουν στεγνώσει Μπορείτε να το προσθέσετε στο στραγγισμένο μείγμα ή να ανακατέψετε το δικό σας. Τοποθετήστε τα φύλλα όρθια στο υπόστρωμα ή τοποθετήστε τα απευθείας στο χώμα της γλάστρας. Εάν έχετε προϋπολογισμό Βουτήξτε τα φύλλα σε ορμόνη ριζοβολίας είναι επίσης μια καλή ιδέα. γιατί θα ενθαρρύνει τις ρίζες να αναπτυχθούν πιο γρήγορα

Bonide Bontone II Rooting Powder, 1,25 oz, έτοιμη προς χρήση σκόνη επιταχυντή ανάπτυξης ριζών για φυτά εσωτερικού χώρου και μεταμοσχεύσεις.

 • Κρατήστε τους νεοφυτεμένους φυτικούς ιστούς μακριά από το έντονο ηλιακό φως. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να το καλύψετε με κάποιο είδος πλαστικού με μερικές μικρές τρύπες για να αυξήσετε την υγρασία.
 • Δεν χρειάζεται πότισμα. Απλά ψεκάστε το από καιρό σε καιρό.
 • σε λίγες εβδομάδες Το φυτό πρέπει να έχει γερές ρίζες. όταν είναι έτοιμο Μπορείτε να μεταφέρετε παιδικά παχύφυτα σε μεμονωμένες γλάστρες.

Τι θα έκανες αν πέθανες από αφυδάτωση;

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά. Αν υπάρχει πολύ νερό, θα πεθάνουν όλοι. δεν θα μπορέσει να αναβιώσει

Ωστόσο, εάν το παχύφυτο έχει πεθάνει για λίγες μόνο ώρες και η αιτία θανάτου δεν είναι η σήψη των ριζών. Μπορείτε ακόμα να διατηρήσετε τα υγιή μέρη ραντίζοντάς τα σε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας.

Εάν σκέφτεστε να κομποστοποιήσετε ένα νεκρό παχύφυτο, φροντίστε να το κομποστοποιήσετε. Συνιστώ να μην το κάνετε αυτό εάν η σήψη των ριζών προκαλεί το θάνατο των φυτών σας, διαφορετικά προχωρήστε και ανακυκλώστε αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Ειδικά τα νεκρά φύλλα!

Overwater vs Underwater Succulents- Πώς να πεις τη διαφορά;

Ίσως αναρωτιέστε πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα υδρόβιο παχύφυτο και ένα υποβρύχιο.

Τα αφυδατωμένα χυμώδη φύλλα είναι γενικά λεπτά. ενώ τα αφυδατωμένα χυμώδη φύλλα έχουν ανοιχτό καφέ ή κιτρινωπό καφέ.

Τα παχύφυτα που υπερποτίζονται θα κιτρινίσουν πρώτα και μετά θα γίνουν ημιδιαφανή. Το υπερβολικό πότισμα κάτω από το νερό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των φύλλων.

Γιατί πεθαίνουν τα χυμώδη φύλλα μου;

Αν παρατηρήσετε ότι τα χυμώδη φύλλα σας πεθαίνουν Μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό πότισμα. Όταν τα παχύφυτα παίρνουν πολύ νερό Τα φύλλα τους γίνονται μαλακά, υγρά και χυλώδη—και πέφτουν από το δέντρο. Επιπλέον, τα φύλλα και οι μίσχοι των φυτών μαυρίζουν λόγω υπερβολικού ποτίσματος, που είναι γνωστή ως «μαύρη σήψη ρίζας», και είναι μια πολύ καταστροφική μυκητιακή ασθένεια.

για αποφυγή αφυδάτωσης Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ποσότητα νερού που λαμβάνουν τα παχύφυτά σας. Φροντίστε να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το ξαναποτίσετε. (Μπορείτε να το δοκιμάσετε εισάγοντας το δάχτυλό σας στο χώμα – μην ποτίζετε εάν το χώμα είναι υγρό.) Λάβετε μέτρα για να στεγνώσετε γρήγορα το χώμα (για παράδειγμα, τοποθετήστε το σε άμεσο ηλιακό φως) με λίγη προσοχή. Μπορείτε και εσείς να διατηρήσετε το ζουμερό σας!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν τα φυτά από το υπερβολικό πότισμα;

Τα φυτά μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες έως μία εβδομάδα ή περισσότερο για να ανακάμψουν από το υπερβολικό πότισμα. Ο χρόνος που χρειάζεται για να ανακάμψει πλήρως ένα φυτό εξαρτάται από το πόση ζημιά έχει προκληθεί. Αν το φυτό πάρει πολύ νερό Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επανέλθει.

Τα φυτά είναι πιο επιρρεπή στο υπερβολικό πότισμα παρά στο νερό. Φροντίστε λοιπόν να το διατηρήσετε μέτρια ζουμερό. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους θανάτου των φυτών είναι το υπερβολικό πότισμα. Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Είναι σημαντικό να αλλάξετε το πρόγραμμα ποτίσματος. Αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε το ριζικό σύστημα για να δείτε αν είναι ακόμα ζωντανό. Εάν υπάρχουν σημάδια φθοράς Αυτό υποδηλώνει ότι το φυτό έχει εξαντληθεί και πρέπει να πεταχτεί.

FAQ

Θα ξαναβγαλθούν τα χυμώδη φύλλα;

Ναι, όπως και ο κάκτος. Τα χυμώδη φύλλα ή τα φύλλα θα ξαναβγούν. Εάν το παχύφυτό σας έχει χάσει πολλά φύλλα λόγω υπερβολικού ποτίσματος, μην ανησυχείτε – το φυτό σας μπορεί να ανακάμψει, εφόσον δεν υποφέρει από σήψη των ριζών. Εάν δώσετε στα φυτά σας την ευκαιρία να στεγνώσουν και να ανακάμψουν. Σύντομα θα δείτε εντελώς νέα φύλλα ή νέα φύλλα να φυτρώνουν από τους μίσχους.

Τι θα λέγατε για ένα παχύφυτο που σαπίζει ή για ένα παχύφυτο που πεθαίνει;

Σαν κάκτος που σαπίζει Τα παχύφυτα έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά από το χώμα που σαπίζει και τα μαύρα φύλλα ξεκινώντας από το κάτω μέρος. Ο κορμός είναι καφέ ή εντελώς μαύρος. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι χυμώδεις ρίζες σας σαπίζουν λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Εάν δεν επισκευαστεί το συντομότερο δυνατό Το παχύφυτό σας θα συνεχίσει να αποσυντίθεται και θα είστε ένα απελπιστικό παχύφυτο.

Αξίζει να περιποιηθώ τα παχύφυτά μου με χυμώδη φύλλα;

Με την προϋπόθεση ότι τα παχύφυτά σας δεν είναι κατεστραμμένα ή σάπια. Και θέλετε να καλλιεργήσετε τέτοια φυτά Ναι, αξίζει τον κόπο! ειδικά Είναι πολύ εύκολο να διορθώσετε το περιττό κρέας. αρκεί να έχεις τη σωστή γνώση

Στην πραγματικότητα, τα παχύφυτα είναι ανθεκτικά φυτά που κάνουν υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου. Προτείνω την αφαίρεση. Διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει άλλα φυτά. το δικό σας μπορεί να μολυνθεί

Είδη που σχετίζονται με το κρέας:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε