Πώς να σώσετε έναν υπερβολικά ποτισμένο κάκτο: Πώς να εντοπίσετε και να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα

κάκτος σε γλάστρα

Οι κάκτοι είναι αγκαθωτά φυτά που χρειάζονται πολύ λίγη φροντίδα μόλις φυτευτούν.Ωστόσο, ένα κοινό πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση της υπερβολικής αλόης βέρα. Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο πρόβλημα. Αλλά ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να διορθωθεί. Το υπερβολικό πότισμα των κάκτων προκαλείται συχνά από τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου που υπερποτίζουν τα νέα τους φυτά για να τα προστατεύσουν από τον ξηρό αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να διαγνώσουμε και να διορθώσουμε τα προβλήματα του κατάφυτου κάκτου.

Πώς καταλαβαίνετε αν ένας κάκτος ανθίζει πάρα πολύ;

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν ο κάκτος σας παίρνει πολύ νερό. Τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος της αλόης βέρα περιλαμβάνουν ευαισθησία, ρυτίδες και συρρίκνωση. Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο πότισμα και αφήστε το να στεγνώσει λίγο περισσότερο.

Οι κάκτοι εσωτερικού χώρου πρέπει να ποτίζονται βαθιά και συχνά όταν στεγνώσουν, ωστόσο, δεν θέλετε να τους βάλετε κάτω από το νερό! Έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πότισμα του κάκτου σας; Περιμένετε να στεγνώσουν οι κορυφαίες 2 ίντσες του εδάφους πριν ποτίσετε ξανά.

Μπορείτε να ελέγξετε πόσο στεγνό είναι το χώμα εισάγοντας το δείκτη σας στο υπόστρωμα, τραβώντας το προς τα έξω και αν δείτε βρωμιά γύρω από το δάχτυλό σας, το χώμα είναι ακόμα υγρό. Αν ισχύει αυτό Πρέπει να περιμένετε δύο μέρες ακόμα.

Θα καταλάβετε αν ποτίζετε υπερβολικά τον κάκτο σας σε εσωτερικούς χώρους, εάν το χώμα μυρίζει άσχημα. αν συμβεί αυτό Ελέγξτε τις ρίζες του φυτού για να δείτε αν είναι σάπιες. Θυμηθείτε ότι η σήψη των ριζών μπορεί να βλάψει τα φυτά σας. Πρέπει λοιπόν να δράσετε το συντομότερο δυνατό.

Ποια είναι τα συμπτώματα ενός υπερβολικά ποτισμένου κάκτου;

Το υπερβολικό πότισμα κάκτων εσωτερικού χώρου είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους θανάτωσης κάκτων. Είναι σημαντικό να σημειώσετε τα σημάδια ενός κάκτου που ποτίζει υπερβολικά. Έτσι μπορείτε να αναλάβετε δράση και να σώσετε τον κάκτο!

Ένα σημάδι ότι ένας κάκτος υποφέρει από συχνό πότισμα είναι ο μαρασμός. Αν δείτε τον κάκτο σας να φυτρώνει υποδηλώνει ανεπαρκή πρόσληψη νερού Ένα άλλο σύμπτωμα είναι το κιτρίνισμα των φύλλων ή των φύλλων. Εάν τα φύλλα του κάκτου σας κιτρινίσουν δείχνει ότι το φυτό παίρνει πολύ νερό Το οίδημα, ή οίδημα που προκαλείται από την υπερβολική κατακράτηση υγρών, είναι ένα άλλο σύμπτωμα του υπερβολικού ποτίσματος της αλόης βέρα. Προσέξτε αυτά τα σημάδια για να διορθώσετε το πρόβλημα έγκαιρα!

Άλλα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος του κάκτου περιλαμβάνουν:

 • Το δέρμα στα φύλλα της αλόης βέρα αρχίζει να χωρίζεται.
 • Τα φύλλα αλόης βέρα σχηματίζουν πτυχές ή ρυτίδες στο δέρμα και είναι λεπτά.
 • χώμα που ήταν βρεγμένο για πολύ καιρό
 • Ο κάκτος σας θα γίνει καφέ ή μαύρος.
 • νεκρός κάκτος το χειμώνα
 • Ο κάκτος σας έχει μικρές μαύρες στρογγυλές κηλίδες.
 • Τελικά μυρίζει σάπιο!
υδάτινος κάκτος

Πλημμυρισμένος κάκτος πώς να διορθώσετε;

Αν ποτίσετε υπερβολικά τον κάκτο σας, μην ανησυχείτε, υπάρχει ακόμα ελπίδα! Ο κάκτος είναι ευαίσθητος στο υπερβολικό πότισμα. Επομένως, είναι σημαντικό να τους δίνετε αρκετό φως και νερό μόνο όταν αισθάνονται ξηρά. Μερικές φορές ένας κάκτος δεν απορροφά αρκετή βροχή. ή το έδαφος είναι πολύ υγρό για να επιβιώσουν τα φυτά. Σε μια τέτοια περίπτωση Θα πρέπει να διατηρήσετε τον κάκτο στεγνό μέχρι να αναρρώσει ή να σταματήσει να ποτίζει εντελώς.

Ένας τρόπος για να διορθώσετε έναν κάκτο είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αισθητήρα υγρασίας εδάφους όπως ο κάτω.

XLUX Long Probe Μετρητής υγρασίας εδάφους εφαρμογής βαθιάς εφαρμογής, αισθητήρας ένδειξης παρακολούθησης νερού, υγρόμετρο για μεγάλα φυτά σε γλάστρες εσωτερικού χώρου, λουλούδια, κήπο, γεωργία

Αυτές οι έξυπνες συσκευές σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την υγρασία του εδάφους. και σας ειδοποιεί όταν έρθει η ώρα να ποτίσετε ξανά. Μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας τρυπώντας το χώμα με το δάχτυλό σας – σταματήστε να ποτίζετε για μια στιγμή εάν αισθάνεστε πιο υγρό από το συνηθισμένο.

Ο κάκτος χρειάζεται πολύ ηλιακό φως. Φροντίστε λοιπόν να έχετε αρκετό φως. αλλιώς θα πεθάνει Εάν δυσκολεύεστε να κρατήσετε τον κάκτο σας στο άμεσο ηλιακό φως Μετακινήστε τον κάκτο πιο κοντά σε ένα παράθυρο ή χρησιμοποιήστε μια τεχνητή πηγή φωτός.

αποξηραμένη αλόη βέρα σε χαρτί Εάν δεν μπορείτε να ποτίσετε τον κάκτο αμέσως Τοποθετήστε γύρω του στεγνό χαρτί. στέλεχος για διατήρηση της υγρασίας

Ο κάκτος δεν θα πάρει νερό για τις επόμενες τρεις ημέρες ανάλογα με το πότε θα ανακαλυφθεί. Στο μεταξύ, φροντίστε να υπερποτίσετε τον κάκτο σας! Άλλωστε, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποτραπεί το υπερβολικό πότισμα του κάκτου;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα ενός κάκτου είναι να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό. Πρέπει πάντα να μετράτε την υγρασία του φυτού πριν το πότισμα. Και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους χειμερινούς μήνες που ο κάκτος χρειάζεται τη σωστή ποσότητα νερού. Οι κάκτοι μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται μόνο μία φορά το μήνα το χειμώνα. Μην ποτίζετε λοιπόν πολύ!

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας σας στραγγίζει καλά. Μην αφήνετε τα φυτά σας να κάθονται σε λιμνάζοντα νερά. γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο Βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας σας στραγγίζει καλά. Και μην το αφήνετε να κάθεται σε λιμνάζοντα νερά χωρίς να το στραγγίζετε πριν αρχίσετε να ποτίζετε ξανά μετά τη βροχή.

Αλλά ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα ενός κάκτου είναι να βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα ή το δοχείο του φυτού έχει τρύπες αποστράγγισης! Ακόμα κι αν το έδαφος είναι συμπιεσμένο ή ελαφρώς αερισμένο. αρκεί η γλάστρα να έχει τρύπες αποστράγγισης Το δέντρο σας δεν θα βυθιστεί!

πολύ υδαρής κάκτος

Πώς να αποθηκεύσετε μια αλόη βέρα που είναι πολύ αφυδατωμένη

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του κάκτου που ποτίζει υπερβολικά:

 • Αν παρατηρήσετε ότι το χώμα της γλάστρας είναι υγρό Αλλά δεν βλέπετε σημάδια στρες στο νερό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε το χώμα της γλάστρας να στεγνώσει και να μην ποτίσετε ποτέ ξανά το φυτό.
 • Μετακινήστε τον κάκτο σας σε μια τοποθεσία που δέχεται περισσότερο ηλιακό φως. Αυτό θα βοηθήσει το φυτό να χρησιμοποιήσει το νερό καθώς αυξάνεται ο ρυθμός εξάτμισης.Οι κάκτοι γενικά ευδοκιμούν στον ήλιο. Επομένως, είναι καλή ιδέα να μετακινήσετε τα φυτά σας μπροστά από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό για να λαμβάνετε αρκετό ηλιακό φως.
 • Μεταφέρετε τον κάκτο σας σε ξηρή τοποθεσία στην αυλή σας. Εάν ο κάκτος σας βρίσκεται κοντά σε υγραντήρα Μπορεί να θέλετε να το μετακινήσετε σε ξηρό μέρος.
 • Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα ραβδί για να ανοίξετε μικρές τρύπες. Τοποθετήστε το στο υπόστρωμα για να αυξήσετε τον αερισμό γύρω από τις ρίζες του φυτού.Αυτό αυξάνει την παροχή οξυγόνου στο ριζικό σύστημα του κάκτου και βοηθά το χώμα της γλάστρας να στεγνώσει πιο γρήγορα.
 • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τρόπος διαφυγής νερού από το υπόστρωμα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σηκώνοντας την κατσαρόλα πάνω από ένα πιατάκι που μπορεί να πιάσει τυχόν περίσσεια νερού που στραγγίζει μέσα από τις οπές αποστράγγισης. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν νερό που έχει παγιδευτεί στο πιατάκι για να αποτρέψετε τον πνιγμό του φυτού.
 • Ιδανικά Δεν θέλετε ο κάκτος να πιει ξανά μέχρι να στεγνώσει τελείως η κορυφή ή δύο ίντσες του εδάφους του κάκτου.
 • Αν το χώμα είναι βρεγμένο Στραγγίστε το ASAP!

Πώς να αναβιώσετε έναν κατεστραμμένο κάκτο

Μόλις σώσετε τα φυτά σας από το υπερβολικό πότισμα. Ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε τη ζημιά του φυτού σας. Εάν παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας δείχνει σημάδια βλάβης, όπως υπερανάπτυξη ή κιτρίνισμα των φύλλων. Θα πρέπει να εκτιμήσετε τη σοβαρότητα της ζημιάς.

στην αρχή Τυλίξτε το φυτό σας με εφημερίδα και αφαιρέστε το από τη γλάστρα Αφαιρέστε προσεκτικά τυχόν βρωμιά από τις ρίζες.

Αν δείτε ότι οι περισσότερες ρίζες είναι ακόμα λευκές Αυτά είναι καλά νέα! Αυτό δείχνει ότι η ζημιά δεν έχει εξαπλωθεί πολύ. Και το φυτό σας θα είναι πολύ πιο εύκολο να ανακτηθεί.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να διατηρήσετε τον κάκτο σας σε καλή υγεία κάνοντας τα εξής:

Αποκατάσταση κατεστραμμένου κάκτου – βήμα προς βήμα

 • Κόψτε τα φύλλα από την κορυφή του κάκτου. κάνοντας έτσι Τα φυτά μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να αποκαταστήσουν πλήρως την ισορροπία ενέργειας και θρεπτικών συστατικών.
 • Εάν το έδαφος για φύτευση είναι πολύ υγρό Αφαιρέστε τον κάκτο από τη γλάστρα του και στεγνώστε τις ρίζες με καθαρή εφημερίδα. Μεταφέρετε το φυτό σας σε ξηρό, ζεστό χώρο και εξασφαλίστε τη σωστή κυκλοφορία του αέρα.
 • Εάν θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε το χώμα (Το οποίο δεν συνιστώ.) Φροντίστε να εφαρμόσετε μυκητοκτόνο στο χώμα της γλάστρας. Ή για ασφάλεια, αν προχωρήσετε με αυτόν τον τρόπο, εφαρμόστε αντιμυκητιακή φαρμακευτική αγωγή και στο νέο χώμα φύτευσης. Να θυμάστε ότι η μούχλα ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφευχθεί το υπερβολικό πότισμα του εδάφους και η ανάπτυξη των φυτών.
 • ακόμα και μετά από όλα αυτά Αν το χώμα της γλάστρας είναι ακόμα υγρό Αυτό μπορεί να είναι το δοχείο ή ο τύπος χώματος για γλάστρες που χρησιμοποιείτε. Αν ισχύει αυτό Θα χρειαστεί να επαναφυτεύσετε τα φυτά σας σε νέα δοχεία και να τα ανακατέψετε με νέες γλάστρες. (το οποίο θα καλύψω στην επόμενη ενότητα, επόμενη ενότητα)

Τώρα αν δείτε ότι οι ρίζες είναι σχεδόν μαύρες λεπτό και δύσοσμο Ο κάκτος σας μπορεί να υποφέρει από σήψη των ριζών. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συλλέξετε και να πολλαπλασιάσετε μερικά από τα πιο ανθεκτικά φυτά κάκτων στο φυτό σας. και δείτε αν μεγαλώνουν. Εδώ είναι μερικά εύκολα βήματα. Για τη θεραπεία κάκτων που έχουν προσβληθεί από σήψη ριζών

Πώς να αντιμετωπίσετε τον κάκτο που έχει προσβληθεί από τη σήψη της ρίζας

 • Χρησιμοποιήστε κοφτερό, αποστειρωμένο ψαλίδι και κόψτε το σάπιο μέρος των ριζών. Προσέξτε να μην χάσετε τα σάπια κομμάτια, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλη μόλυνση.
 • Κρατήστε το φυτό σας μακριά από το χώμα της γλάστρας και αφήστε το να στεγνώσει για μια ή δύο μέρες μέχρι να σχηματιστούν ψώρα στη μερίδα που κλαδέψατε.
 • Όταν στεγνώσουν οι νιφάδες Τώρα είστε έτοιμοι να φυτέψετε τον νέο σας κάκτο. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία της καλλιέργειας ενός βρεγμένου κάκτου.

Πώς να αντιμετωπίσετε μια μυκητιασική λοίμωξη ενός κάκτου

Τώρα, εάν ο κάκτος σας έχει μυκητιασική λοίμωξη Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Αρχικά, επιθεωρήστε τον κάκτο σας και αναζητήστε σημάδια μυκητιασικής λοίμωξης. Συμπεριλαμβανομένων μικρών βυθισμένων κηλίδων, λεπτών περιοχών και μικρών αποχρωματισμένων κηλίδων.
 • Χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι για να κόψετε την κατεστραμμένη περιοχή.
 • αφήστε την τρύπα να στεγνώσει Μην ποτίζετε υπερβολικά το φυτό μέχρι να επουλωθεί η πληγή.
 • Εάν η μόλυνση αρχίσει να εξαπλώνεται στις ρίζες Θα πρέπει να αφαιρέσετε το μολυσμένο χώμα γλάστρας και να φυτέψετε ξανά τον κάκτο σας με φρέσκο ​​μείγμα γλάστρας. Φροντίστε να ξεπλύνετε τις ρίζες του φυτού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει μολυσμένη βρωμιά.

Πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο που ξεχειλίζει

Η καλλιέργεια ενός κάκτου που ξεχειλίζει δεν είναι δύσκολη.

 • Αρχικά, επιλέξτε μια γλάστρα από τερακότα ή χωρίς γλάσο που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μέγεθος του κάκτου.
 • Στη συνέχεια γεμίστε το δοχείο με καλά στραγγισμένο, χαλαρό χώμα γλάστρας. Μπορείτε να βρείτε συστατικά καλλιέργειας κάκτων στο τοπικό σας κατάστημα κήπου ή στην ηλεκτρονική αγορά, όπως το Amazon.
 • Μείγματα εδάφους γλάστρας ενισχυμένα με υλικά όπως ο περλίτης μπορούν να βοηθήσουν στον αερισμό του εδάφους της γλάστρας και να βελτιώσουν σημαντικά την αποστράγγιση.
 • Μόλις το χώμα της γλάστρας είναι έτοιμο, τοποθετήστε απαλά τον κάκτο σας στο νέο μέσο. Προσέξτε να μην ενοχλήσετε πολύ τις ρίζες.
 • Φυτέψτε τον κάκτο σας περίπου μια ίντσα βαθιά σε φρέσκο, νέο χώμα γλάστρας.
 • Στη συνέχεια, προσθέστε περισσότερο μείγμα γλάστρας στην κατσαρόλα.
πότισμα αλόης βέρα

Overwater Cactus vs Underwater Cactus – Differences

Τόσο οι βυθισμένοι όσο και οι βυθισμένοι κάκτοι έχουν σχεδόν τα ίδια συμπτώματα. Εδώ είναι λοιπόν ένα σύντομο διάγραμμα. Έτσι μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ βυθισμένων και βυθισμένων κάκτων.

Ιδιαίτερα ενυδατική αλόη βέρα υποβρύχιος κάκτος
υπάρχουν νεκρά φύλλα μαραμένα φύλλα
Οι βελόνες και τα στελέχη είναι εύθραυστα. Οι βελόνες και τα στελέχη αρχίζουν να στεγνώνουν και να κατσαρώνουν.
Η βάση του κάκτου μπορεί να είναι σκούρα. Η βάση του στελέχους μπορεί να αλλάξει ελαφρώς το χρώμα.
σήψη ρίζας αλόης βέρα Οι ρίζες του κάκτου σας θα είναι αρκετά εύθραυστες.
το χώμα μυρίζει μούχλα καμία μυρωδιά
Οι μίσχοι και τα φύλλα γίνονται πράσινα σε μαύρα ή καφέ. Οι μίσχοι και τα φύλλα γίνονται από πράσινα σε κίτρινα.

Συνολικά, οι κάκτοι που έχουν υπερποτιστεί θα είναι τραγανοί ενώ οι υποβρύχιοι θα στεγνώσουν.

Εάν ο κάκτος σας είναι βρεγμένος Η ποσότητα και η συχνότητα του ποτίσματος πρέπει να μειωθεί.

Ποιος τύπος εδάφους είναι καλύτερος για κάκτους;

Όταν πρόκειται για ανάμειξη υγρών Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Δεν είναι όλα τα φυτά ίδια. Και δεν χρειάζεται να είναι όλα του ίδιου τύπου εδάφους. Για παράδειγμα, τα παχύφυτα και οι κάκτοι ευδοκιμούν σε έδαφος γρήγορης αποστράγγισης που επιτρέπει τη σωστή αποστράγγιση και την κυκλοφορία του αέρα. Αν το μείγμα στην κατσαρόλα είναι πολύ πυκνό Το νερό δεν μπορεί να στραγγίσει σωστά και οι ρίζες θα σαπίσουν. προκαλέσει το θάνατο του φυτού

Υπάρχουν πολλά είδη αργίλου στην αγορά. Επομένως, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι είδους χώμα να αγοράσετε. Ένας τρόπος για να προσδιορίσετε εάν το έδαφος είναι κατάλληλο για τον κάκτο σας είναι να χώσετε το δάχτυλό σας στο χώμα για να δοκιμάσετε την αποστράγγιση του. Εάν το χώμα αισθάνεται υγρό Δεν είναι ακόμα έτοιμο να ποτιστεί!

Αν θέλετε χώμα κάκτου Δοκιμάστε τα παρακάτω προϊόντα Το χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Hoffman 10404 Organic Cactus and Succulent Soil Mix 4-Quart Brown/A

Τώρα, αν δεν έχετε τον προϋπολογισμό, μην ανησυχείτε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα ή το δοχείο για τον κάκτό σας έχει τρύπες αποστράγγισης.Επίσης, μην χρησιμοποιείτε πιατάκι για τη γλάστρα. Γιατί θα προκαλέσει το νερό στην πισίνα και θα προκαλέσει τον πνιγμό των φυτών!

Να θυμάστε πάντα ότι το υγρό χώμα δεν είναι ιδανικό για κάκτους! Εκτός από το είδος του εδάφους Το καλύτερο νερό για να ταΐσετε τον κάκτο σας είναι το φιλτραρισμένο νερό ή το νερό της βροχής. Εάν όχι, βεβαιωθείτε ότι το νερό της βρύσης δεν θα μείνει όλη τη νύχτα, ώστε να απορροφήσει σωστά τις σκληρές χημικές ουσίες όπως το χλώριο.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζεται ένας κάκτος;

Θυμηθείτε ότι ο κάκτος αποθηκεύει νερό στα φύλλα και τους μίσχους του. Αφήστε λοιπόν το φυτό να πίνει μόνο όταν χρειάζεται. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν ποτίζετε υπερβολικά.

Το σωστό πότισμα είναι να ποτίζετε το χώμα της γλάστρας όταν το φυτόχωμα του κάκτου είναι σχεδόν τελείως στεγνό. Επειδή ορισμένα είδη κάκτων (π.χ. κάκτοι Χριστουγέννων) κάκτος του φεγγαριού κάκτος φραγκόσυκο Ο κάκτος της ερήμου) δεν έχει εκτεταμένο ριζικό σύστημα. Συνιστώ να ποτίζετε τον κάκτο μόνο αφού στεγνώσει η κορυφαία ίντσα του εδάφους φύτευσης.

Ιδανικά Θα πρέπει να δίνετε στον κάκτο ένα ποτό μόνο κάθε 10 ημέρες, ανάλογα με το κλίμα της χώρας σας. Το φυτόχωμα μπορεί να στεγνώσει πιο αργά ή πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Γι’ αυτό, κατά γενικό κανόνα, Θα πρέπει να αφήσετε το μείγμα της γλάστρας να στεγνώσει εντελώς πριν το ξαναποτίσετε. για να αποφύγετε τον κίνδυνο υπερβολικού ποτίσματος

Μπορείτε να προσδιορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο χώμα της γλάστρας εισάγοντας τον δείκτη σας στο υπόστρωμα για να νιώσετε την υγρασία. Εάν αισθάνεστε υψηλή αντίσταση όταν εισάγετε το δάχτυλό σας Αν ναι, τότε το χώμα συμπιέζεται λόγω ξηρότητας.Σε αυτή την περίπτωση δώστε στο φυτό σας ένα ποτό.Διαφορετικά μπορείτε να περιμένετε μια ή δύο μέρες πριν ποτίσετε τον κάκτο σας.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε έναν κάκτο;

Η αλόη βέρα είναι αρκετά ανεκτική στην ξηρασία. Αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η καλύτερη ώρα για πότισμα είναι το πρωί. Έτσι το φυτό έχει όλη την ημέρα για να απορροφήσει την υγρασία. πριν ξαναποτίσεις Χτυπήστε το δάχτυλό σας στο χώμα για να ελέγξετε για υγρασία. Αν στεγνώσει, ποτίζουμε καλά. Αλλά αν είναι υγρό, μπορείτε να περιμένετε άλλες δύο ημέρες.

FAQ

Θα επιβιώσει ο λεπτός κάκτος;

Εάν η σήψη των ριζών προκαλεί μούχλα Εξαρτάται από τη σοβαρότητα της σήψης της ρίζας. Εάν η σήψη της ρίζας δεν έχει εξαπλωθεί Μπορείτε να θεραπεύσετε έναν κάκτο αφαιρώντας τις σάπιες ρίζες. Κόψτε τις μολυσμένες ρίζες με απολυμασμένο ψαλίδι και φυτέψτε τον κάκτο σας σε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας.

Τώρα, αν η ευαισθησία δεν προκλήθηκε από τη σήψη των ριζών Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί μπορείτε να διατηρήσετε τον κάκτο σας ανέπαφο. Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία από τη γλάστρα και να αφήσετε το φυτό να στεγνώσει εντελώς. όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως Φυτέψτε τα σε φρέσκο ​​χώμα ανακατεμένο με άμμο ή περλίτη. Τέλος, τοποθετήστε τον κάκτο σε ένα ηλιόλουστο σημείο. και περίμενε υπομονετικά να αρχίσει να ξαναζωντανεύει. με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση Ο κάκτος σας θα είναι τόσο καλός όσο καινούργιος.

Μπορεί ένας κάκτος να συνέλθει από τη σήψη;

Ναι, οι κάκτοι μπορούν να ανακάμψουν από την ήπια σήψη. Μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε πότε ένας κάκτος αρχίζει να σαπίζει. Η σήψη αρχίζει συνήθως στην επιφάνεια του φυτού. Επομένως, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν υπάρχει πρόβλημα μέχρι να είναι πολύ αργά.

Η αλόη βέρα προκαλείται συχνά από υπερβολικό πότισμα. Αν ποτίζετε πολύ τον κάκτο σας Το υπερβολικό νερό θα παγιδεύσει τη γλάστρα και θα κάνει το χώμα μουσκεμένο. Αυτό προκαλεί σήψη των ριζών και θάνατο των φυτών.

Εάν πιάσετε τον κάκτο προτού σαπίσει εντελώς, έχουν περισσότερες πιθανότητες ανάκαμψης Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε άμεσα διορθωτικά μέτρα.Αρχικά, σταματήστε το πότισμα του κάκτου μέχρι να στεγνώσουν τελείως οι ρίζες. Στη συνέχεια, φυτέψτε τον κάκτο σας σε ξηρό έδαφος και περιμένετε να αναπτυχθούν νέες ρίζες πριν ποτίσετε ξανά.

Γιατί ο κάκτος μου είναι καφέ και λεπτός;

Ο κάκτος σας μπορεί να γίνει καφέ και λεπτός λόγω του υπερβολικού ποτίσματος. (Υπερποτίζοντας τον κάκτο) ή το χώμα τους δεν στραγγίζει καλά. ή γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης

Αν παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας γίνεται καφέ και λεπταίνει. Είναι σημαντικό να δράσουμε τώρα! Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσδιορίσετε εάν ο κάκτος ποτίζει υπερβολικά. Αν είναι έτσι Πρέπει να λάβετε μέτρα για να διορθώσετε την κατάσταση. Αυτά περιλαμβάνουν την παροχή λιγότερου νερού στα φυτά. Μετακινήστε τη νέα γλάστρα σε ένα πιο στεγνό μίγμα εδάφους. Ή μετακινήστε το φυτό σε πιο φωτεινή τοποθεσία με λιγότερη υγρασία.

Μπορεί ένας πολύ ποτισμένος κάκτος να ανακάμψει;

Ναι.Αρκεί να λάβετε άμεσα μέτρα όταν παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας ποτίζει υπερβολικά. Το δέντρο σας μπορεί ακόμα να ανακάμψει. Μπορείτε να ξεκινήσετε μειώνοντας την ποσότητα νερού που δίνετε στα φυτά σας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τον έλεγχο για πιθανή σήψη της ρίζας. Αρκεί να κάνεις όπως είπα παραπάνω. Ο κάκτος μας είναι έτοιμος!

Εάν ο κάκτος δεν επουλωθεί αλλά πεθάνει από τη σήψη των ριζών και τα προβλήματα υπερβολικού ποτίσματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νεκρό κάκτο ως λίπασμα.

Άρθρα που σχετίζονται με την αλόη βέρα:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε