Πώς να ξεκινήσετε την κομποστοποίηση σε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος

Πώς να ξεκινήσετε την κομποστοποίηση σε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος

Εάν καλλιεργείτε ήδη βρώσιμα φυτά σε περιορισμένο χώροΚομποστοποίηση στο μπαλκόνι του διαμερίσματος Θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα προς την αυτάρκεια στην πόλη σας.

Θα πρέπει να δημιουργείτε αρκετά υπολείμματα φαγητού και υπολείμματα κάθε μέρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το δικό σας λίπασμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ταΐσετε τα φυτά σας – ένα καλό οργανικό λίπασμα. στο μπαλκόνι σου Εκτός από τα κατοικίδια Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αρουραίους και άλλα ενοχλητικά ζώα. θα μπει στο κομπόστ σας.

Διαβάστε περισσότερα: Οι καλύτερες συμβουλές κομποστοποίησης

Αν πιστεύετε ότι η κομποστοποίηση είναι μια ακατάστατη δουλειά που δημιουργεί μυρωδιές και δεν είναι κατάλληλη για κηπουρούς μπαλκονιών. Το κομπόστ είναι λιγότερο ακατάστατο από τη συμβατική κηπουρική και μπορεί εύκολα να αποσμήσει. Αν είναι πολύ βρωμερό δείξτε ότι κάνετε κάτι λάθος Ένας από τους λόγους είναι η έλλειψη οξυγόνου και αερισμού. Εδώ είναι ένα χρήσιμο άρθρο που καλύπτει αυτό το θέμα.


Ο, τι χρειάζεσαι:

 • Ένα κλειστό δοχείο για την αποθήκευση απορριμμάτων τροφίμων στην κουζίνα, όπως ένας μικρός κάδος απορριμμάτων.
 • Ένας μεγάλος κάδος για το σωρό κομποστοποίησης: μπορεί να είναι παλιό και οι ρωγμές είναι εντάξει. Γιατί το κομπόστ σου χρειάζεται αέρα. Θα πρέπει να έχετε μια τρύπα στο κάτω μέρος για αποστράγγιση.
 • Πιατάκια: Τοποθετήστε τα κάτω από το νεροχύτη για να διατηρήσετε το μπαλκόνι σας καθαρό.
 • Έδαφος ή Άμμος: Η ποιότητα του εδάφους είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείτε συνήθως για τα φυτά σας.
 • Wet Organics: Συλλέξτε υπολείμματα κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων κοχυλιών, σπόρων, σάπιων ωμά ή μαγειρεμένων προϊόντων, θρυμματισμένα τσόφλια αυγών, κατακάθι καφέ, σπόρους και άλλη οργανική ύλη. Μπορείτε να προσθέσετε λωρίδες εφημερίδων και θραύσματα από τον εαυτό σας.
  Στεγνωτήριο.
 • όχι ζωικά προϊόντα εκτός από τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι καλά για κομποστοποίηση. Αλλά θα χωρίσουν και θα μυρίσουν άσχημα. Αποφύγετε λοιπόν και αυτά αν σας απασχολεί η μυρωδιά.
 • Φύλλα, κλαδιά και υγρό ή ξερό γρασίδι.
 • νερό.

Διαβάστε περισσότερα: Πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση


Πώς να φτιάξετε κομπόστ στο μπαλκόνι του διαμερίσματος

Εάν καλλιεργείτε ήδη βρώσιμα φυτά σε περιορισμένο χώρο Η κομποστοποίηση του μπαλκονιού του διαμερίσματός σας είναι το επόμενο σημαντικό βήμα προς την αυτάρκεια στην πόλη σας.

Βήμα 1. Θέλετε να ενθαρρύνετε τα βακτήρια να αναπτυχθούν στην κομποστοποίηση. όπως με κάθε ζωντανό πράγμα Τα βακτήρια χρειάζονται αέρα, νερό και τροφή. Η οργανική ύλη χρησιμεύει ως τροφή και τα βακτήρια βρίσκονται παντού, επομένως η κύρια δουλειά σας είναι να διαθέτετε αέρα και νερό για τα προϊόντα αποσύνθεσης.

Βήμα 2. ξεκινήστε τη συλλογή των απορριμμάτων κουζίνας Τοποθετήστε τον κάδο σας κάπου στην κουζίνα σας και δώστε εντολή σε όλους στο σπίτι να στήσουν τα κατάλληλα αντικείμενα. όταν το δοχείο είναι γεμάτο Βγάλτε το περιεχόμενο στο μπαλκόνι και ρίξτε το σε έναν μεγάλο κάδο κομποστοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα: 12 υπολείμματα κουζίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο

Βήμα 3 Εάν έχετε υλικό γλάστρας ύψους 2-3 ίντσες, τοποθετήστε μια ή δύο ίντσες από το υλικό κήπου πάνω του με ένα στρώμα χώματος ή άμμου. Το χώμα και τα φύλλα βοηθούν στην πρόληψη των οσμών της κουζίνας.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια

Βήμα 4 Μουλιάστε τα πάντα ελεύθερα σε νερό. Η αποστράγγιση είναι σημαντική γιατί δεν θέλετε το κομπόστ να μουλιάσει στο νερό. Δεν χρειάζεται να καλύψετε το σωρό. Εκτός αν ανησυχείτε για την είσοδο παιδιών ή ζώων.

Βήμα 5 Ελέγχετε το σωρό κομποστοποίησης κάθε λίγες μέρες και προσθέτετε νερό όταν χρειάζεται. Κάθε φορά που προσθέτετε απορρίμματα κουζίνας Βρέξτε το ανάχωμα με φυτικό υλικό και φυτικό έδαφος. Συνεχίστε κάθε λίγες μέρες μέχρι να γεμίσει η δεξαμενή.

Βήμα 6 Μπορείτε να το αφήσετε σε αυτό το σημείο, αφήνοντάς το να παραμείνει υγρό έως ότου το κομπόστ είναι έτοιμο μερικές εβδομάδες ή μήνες αργότερα.

Βήμα 7 Αλλά αν θέλετε βιαστείτε Ανακατεύουμε και γυρίζουμε το μείγμα κάθε εβδομάδα περίπου. και παρέχουν φρέσκο ​​αέρα μέσα στο σωρό Στα αρχικά στάδια όταν τα χαλασμένα τρόφιμα μυρίζουν ακόμα. Πρέπει να τα ανακατέψετε και να καλύψετε το ανάχωμα με ένα νέο στρώμα χώματος.

Το κομπόστ είναι έτοιμο όταν έχει ομοιόμορφο μαύρο χρώμα και έχει χονδρόκοκκη υφή και ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά. αλλά χωρίς μυρωδιά Δεν πειράζει αν θυμάστε ακόμα τους σπόρους ή τους φλοιούς. Χρησιμοποιήστε σπιτικό κομπόστ για να ταΐσετε τα φυτά σας και απολαύστε βιολογική κηπουρική!

Διαβάστε περισσότερα: 11 Ιδέες για Μπαλκόνι για Μικρό Διαμέρισμα

Σχολιάστε