Πώς να μεγαλώσετε ένα δέντρο Baobab

εικόνα δέντρου μπαομπάμπ

γιγάντιο δέντρο μπαομπάμπ Εξωτικό και ασυνήθιστα όμορφο Μάθετε πώς να καλλιεργείτε δέντρα μπαομπάμπ. Γιατί η καλλιέργεια μπαομπάμπ δεν είναι δύσκολη αν καταλαβαίνεις τα βασικά. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα δέντρο μπονσάι μπαομπάμπ που είναι φοβερό.

Τι είναι το baobab;

Τα μπαομπάμπ είναι φυτά χαμηλής συντήρησης. και θεωρείται το μεγαλύτερο παχύφυτο στον κόσμο Μπορεί να καλλιεργηθεί και σε γλάστρες. Τα μπονσάι μπαομπάμπ είναι δημοφιλή και ιδανικά για αρχάριους. Και αν έχετε μια μεγάλη αυλή μπορεί να φυτευτεί έξω από το σπίτι Το φυτό μπαομπάμπ ευδοκιμεί σε φτωχό έδαφος. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και έχει την ικανότητα να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού και να επιβιώνει από την ξηρασία.

Ζώνες USDA: 10 – 12 μπορούν να φυτευτούν σε άλλες περιοχές σε γλάστρες με χειμερινή φροντίδα.

Δυσκολία: μέτριος

Αλλα ονόματα: Adansonia (επιστημονική ονομασία), boab, popova, tabaldi, μπουκαλόδεντρο, ανάποδα και δέντρο ψωμιού μαϊμού.

ύψος: έως 30 μέτρα

Χρώμα άνθισης: άσπρο

διάδοση

Ακόμη και οι κηπουροί χωρίς πράσινα δάχτυλα μπορούν να καλλιεργήσουν φυτά μπαομπάμπ με λίγη υπομονή. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό:

Το Biopop αναπτύσσεται από σπόρους.

Πριν από τη σπορά, οι σπόροι μπαομπάμπ πρέπει να εμποτιστούν σε θερμοκρασία δωματίου. Για να το κάνετε αυτό, μουλιάστε τους σπόρους baobab σε ζεστό νερό για μια μέρα και στη συνέχεια ξύστε τους σπόρους baobab με γυαλόχαρτο για να φανεί το λευκό στρώμα μέσα.

Στεγνώστε τους σπόρους στη σκιά μια μέρα πριν τη φύτευση. Επειδή οι σπόροι μπαομπάμπ έχουν χαμηλό ρυθμό βλάστησης. Επομένως, πρέπει να σπείρουν 3 φορές περισσότερους σπόρους από ό,τι απαιτείται.

Σπείρετε σπόρους μπαομπάμπ σε βάθος 1 έως 2 ίντσες και η θερμοκρασία του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 βαθμοί Φαρενάιτ. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το έδαφος συνεχώς υγρό. αλλά όχι υγρό

όταν είναι ριζωμένο Τα μπαομπάμπ μπορούν να φυτευτούν σε μεμονωμένες γλάστρες ή στο έδαφος. Η γλάστρα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον επτά εκατοστά.

Η βλάστηση των σπόρων baobab συμβαίνει περιοδικά και η βλάστησή τους μπορεί να διαρκέσει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα. Η καλλιέργεια μπαομπάμπ από σπόρους απαιτεί υπομονή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η βλάστηση μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

πολλαπλασιασμός από μοσχεύματα

Τα μπαομπάμπ μπορούν να καλλιεργηθούν με μοσχεύματα. Για αυτό, κόψτε το από το δέντρο την άνοιξη. Τα μοσχεύματα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρία φύλλα.

μετά την κοπή Αφήστε να στεγνώσει για μερικές ημέρες για να μειώσετε την πιθανότητα προσβολής από μύκητες και σήψης των ριζών. Μετά από αυτό, φυτέψτε τα μοσχεύματα σε ένα μείγμα άμμου και τύρφης.

χρειάζομαι

τόπος και χώμα

Τα αναπτυσσόμενα μπαομπάμπ χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες απευθείας ηλιακού φωτός, ανάλογα με την ποσότητα του ηλιακού φωτός που δέχονται. Εάν το baobab παίρνει πολύ λίγο ηλιακό φως Μεγαλώνει αργά και περιστρέφεται. και τα φύλλα θα κιτρινίσουν

για τη δημιουργία κατάλληλων εδαφικών συνθηκών για μαγγρόβια Το έδαφος πρέπει να στραγγίζει καλά και να είναι αμμώδες. Για να προετοιμάσετε το έδαφος μπαομπάμπ στο σπίτι, ανακατέψτε 1 μέρος χώματος με 3 μέρη κομπόστ και 2 μέρη άμμου.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να αγοράσετε λίγο χώμα για γλάστρα για κάκτους. Αυτό επιτρέπει στο έδαφος να αερίζεται καλύτερα και να αποτρέπει τη σήψη των ριζών.

πότισμα και λίπανση

Οι ανάγκες άρδευσης Baobab είναι μέτριες έως χαμηλές, καθώς προέρχονται από άνυδρες περιοχές της Αφρικής. και πρέπει να γίνει προσεκτικά Εάν καλλιεργείτε μπαομπάμπ σε δοχεία Επιλέξτε ένα δοχείο με καλές οπές αποστράγγισης για να επιτρέψετε την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τον πυθμένα.

Το υπερβολικό πότισμα πρέπει να αποφεύγεται. Ελέγχετε πάντα ότι το χώμα είναι στεγνό πριν ποτίσετε ξανά το φυτό. Αν είναι υγρό, μην το ποτίζετε. Τα μπαομπάμπ είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Μην ποτίζετε λοιπόν αν δεν είστε σίγουροι.

Τα ώριμα μπαομπάμπ στο έδαφος δεν απαιτούν λίπασμα. Λιπαίνετε τα νεαρά φυτά και τα φυτά σε γλάστρες μηνιαίως με υγρό λίπασμα πλούσιο σε κάλιο και χαμηλό σε άζωτο.

φροντίδα baobab

Η φροντίδα του baobab είναι εύκολη. Τα ανθεκτικά εξωτικά φυτά προτιμούν ζεστά μέρη. Υπήρχε φως του ήλιου και ήταν φωτεινό. Τα μεγαλύτερα δείγματα μπορούν να επιβιώσουν σε παρατεταμένη ξήρανση Τα σπορόφυτα, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται άφθονο νερό και πρέπει να διατηρούνται μέτρια υγρά. Αν το μπαομπάμπ μεγαλώσει με επιτυχία Το δέντρο θα σας ανταμείψει όχι μόνο με τον παχύ διακοσμητικό κορμό και το φρέσκο ​​πράσινο φύλλωμά του. αλλά παράγει και μεγάλα λευκά άνθη και βρώσιμους καρπούς.

Baobab τον χειμώνα

Γνωρίζοντας πώς να καλλιεργήσετε ένα φυτό μπαομπάμπ Ειδικά αν ζείτε σε ψυχρό κλίμα. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το χειμώνα. Πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή για να το μειώσετε.

Τοποθετήστε το σε εσωτερικό χώρο κοντά σε παράθυρο σε φωτεινό, ζεστό μέρος. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία γύρω στους 10 C. Οποιαδήποτε χαμηλότερη από αυτή θα εμποδίσει το biobop.

Το χειμώνα, τα μπαομπάμπ πέφτουν και κοιμούνται. Ποτίστε με φειδώ αυτή τη στιγμή. Το νερό του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

και σταματήστε τη λίπανση. Την άνοιξη, βάλτε το στην κανονική του θέση. Συνεχίστε να ποτίζετε όταν τα μπουμπούκια αρχίσουν να φουσκώνουν.

επανεκκίνηση

Baobab Bonsai_Mini
Τα δέντρα μπαομπάμπ μπορούν εύκολα να γίνουν μπονσάι.

Εάν φυτεύετε ένα φυτό μπαομπάμπ σε μια γλάστρα, πρέπει να αναφυτευτεί Η ανάπτυξη της ρίζας του Baobab είναι πολύ έντονη. Επομένως, το δέντρο χρειάζεται αρκετό ανοιχτό χώρο. Μεταφυτέψτε το baobab όταν το δέντρο φαίνεται να έχει ρίζες και οι ρίζες αρχίζουν να εμφανίζονται στην επάνω επιφάνεια.

κλάδεμα

Τα μπαομπάμπ μπορούν να κλαδευτούν όλο το χρόνο εκτός από το χειμώνα. Είναι πολύ απλό. Αφαιρέστε τους βλαστούς κάτω από την κύρια κόμη Αν είναι δυνατόν, κόψτε κοντά στα μπουμπούκια. ώστε να σχηματιστεί ένα νέο βλαστάρι στο κλαδί

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε μεμονωμένα κλαδιά.

Ασθένειες, παράσιτα και άλλα προβλήματα

Μερικά κοινά παράσιτα που προσελκύονται από τα φυτά μπαομπάμπ είναι τα αλευροφόρα, τα ακάρεα της αράχνης και οι μύκητες.

Γεγονότα και προσαρμογές των μαγκρόβων

Έχει ισχυρά κλαδιά. Εντυπωσιακοί μίσχοι και σαρκώδη φύλλα

Το φυτό μπαομπάμπ παράγει μεγάλα λευκά άνθη μετά από μερικά χρόνια ανάπτυξης. και καρποφορεί που δίνει καλή γεύση και ενέργεια.

Ο καρπός είναι πλούσιος σε ασβέστιο και ελαφρώς όξινος.

Τα μπαομπάμπ είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες νερού στους μίσχους και τις ρίζες τους.

Είναι ένα συγχωρητικό, εύρωστο και χαμηλής συντήρησης φυτό.

Το δέντρο μπαομπάμπ είναι ένα δέντρο που μπορεί να ζήσει έως και 1.000 χρόνια.

Σχολιάστε