Πώς να καλλιεργήσετε ηλίανθους σε γλάστρες: Καλύτερες ποικιλίες, Οδηγός φύτευσης και φροντίδα

καλλιέργεια ηλίανθου

Η καλλιέργεια ηλίανθων σε γλάστρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ενδιαφέρον στον εξωτερικό σας χώρο. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για την κηπουρική σε δοχεία. Όταν φυτεύετε ηλίανθους σε γλάστρες Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος γλάστρας που δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη. Αν θέλετε να μάθετε μερικά χρήσιμα στοιχεία για το πώς να καλλιεργείτε ηλίανθους σε γλάστρες. Αυτό είναι το καλύτερο άρθρο για εσάς.

Ας δούμε πώς να καλλιεργήσουμε αυτά τα καταπληκτικά λουλούδια σε γλάστρες για να τα διατηρήσουμε ευδοκιμή καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου!

Τι είναι ο ηλίανθος;

Ο ηλίανθος ανήκει στο γένος Helianthus.Το γένος αυτό περιλαμβάνει σχεδόν 70 είδη ποωδών φυτών που ανήκουν στην οικογένεια Asteraceae.

Οι περισσότεροι ηλίανθοι είναι εγγενείς στη Νότια και Βόρεια Αμερική. και μερικά καλλιεργούνται ως διακοσμητικά για τα καταπληκτικά κεφάλια και το μέγεθός τους. και για βρώσιμους σπόρους

Ο πιο δημοφιλής ηλίανθος, που ονομάζεται κοινός ηλίανθος (Helianthus Annuus), είναι ένα διετές φυτό με χονδροειδείς τριχωτούς μίσχους και μπορεί να φτάσει τα τρία πόδια σε ύψος και 15 πόδια πλάτος.

Οι περισσότερες από τις δημοφιλείς ποικιλίες ηλίανθου έχουν τόσο διακοσμητική όσο και οικονομική αξία. Οι σπόροι του περιέχουν λάδι και χρησιμοποιούνται ως τροφή. Τα άνθη του παράγουν μια κίτρινη βαφή. και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή.

Αλήθεια: Γνωρίζατε ότι το γλυκό κίτρινο λάδι που λαμβάνεται με τη συμπίεση των ηλιόσπορων είναι ίσο με αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο;

Ποικιλίες ηλίανθων για γλάστρες

Ένα σημαντικό στοιχείο της γνώσης του πώς να καλλιεργείτε ηλίανθους σε γλάστρες είναι να γνωρίζετε ποιες ποικιλίες να φυτέψετε. Οι ηλίανθοι μπορούν να ταξινομηθούν με βάση το ύψος ή τον αριθμό των λουλουδιών. Και αυτά τα χαρακτηριστικά θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο ηλίανθου για φύτευση δοχείων.

ηλιοτρόπια ψηλά

Νάνοι ηλίανθοι – Πρόκειται για ηλίανθους που έχουν ύψος από 12 έως 42 ίντσες. Είναι οι καλύτερες ποικιλίες ηλίανθου για καλλιέργεια σε δοχεία!

Ψηλός ηλίανθος – Κάθε ηλίανθος που μεγαλώνει πάνω από 42 ίντσες θεωρείται ψηλός ή μαμούθ.

Πώς να καλλιεργήσετε ηλίανθους σε γλάστρες

ηλίανθος με παραγωγή λουλουδιών

Ηλίανθος με ένα στέλεχος – Συχνά καλλιεργείται για κομμένα άνθη καθώς παράγει ένα λουλούδι υψηλής ποιότητας ανά μίσχο. Πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί σε δοχεία.

Διακλαδισμένοι ηλίανθοι – Αυτοί οι τύποι ηλίανθων μπορούν να καλλιεργηθούν και σε δοχεία, ωστόσο, θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σύγκριση με τους ηλίανθους με ένα στέλεχος. Γι’ αυτό η επιλογή ενός μεγάλου δοχείου είναι σημαντική αν θέλετε αυτές τις ποικιλίες.

Ποια ηλιοτρόπια είναι καλύτερα να καλλιεργηθούν σε δοχεία;

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ηλίανθου που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες. Αλλά εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες:

 • Double Sun Gold Sunflower
 • πυροτεχνήματα ηλίανθου
 • Σανταστικός ηλίανθος
 • Η λύση είναι το Fire Sunflower.
 • SunBuzz Sunflower
 • Sunflower Sun Infinity

Double Sun Gold Sunflower

Αυτή η ποικιλία μεγαλώνει δύο έως τρία πόδια, καθιστώντας την ιδανική για καλλιέργεια σε δοχεία. Κάθε λουλούδι είναι σε πλήρη άνθιση με διπλά πέταλα. Οι νάνοι ηλίανθοι μπορεί να είναι μικροί. Αλλά hey, παράγουν τόσα πολλά χνουδωτά λουλούδια που μπορείτε να κάνετε σε μπουκέτα μεγάλης διάρκειας.

πυροτεχνήματα ηλίανθου

Θα ερωτευτείτε τα εκπληκτικά δίχρωμα λουλούδια αυτής της ποικιλίας. Το Firecracker Sunflower είναι ένας διακλαδισμένος ηλίανθος που μπορεί να φτάσει σε ύψος 36 έως 42 ίντσες. Η συμπαγής, πυκνή ανάπτυξή του το καθιστά εξαιρετική επιλογή για φυτά σε γλάστρες.

Σανταστικός ηλίανθος

Αυτή η ποικιλία μεγαλώνει με χάρη μέχρι ένα πόδι! Οι ηλίανθοι ανθίζουν πολύ γρήγορα και είναι τέλειοι για παραθυρόφυλλα, γλάστρες και γλάστρες, από σπόρο σε άνθος σε 65 ημέρες!

Η λύση είναι το Fire Sunflower.

Το Solsation Flame sunflower είναι μια ειδική ποικιλία για καλλιέργεια σε δοχεία και γλάστρες. Αν και το μέγεθος δεν είναι μικρό σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες ηλίανθου. που ανέφερα παραπάνω Αλλά η θαμνώδης φύση του το καθιστά εξαιρετική ποικιλία ηλίανθου για καλλιέργεια σε γλάστρες. Για να μην αναφέρουμε ότι φέρει όμορφα δίχρωμα λουλούδια από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι τον παγετό.

SunBuzz Sunflower

Αυτός ο ηλίανθος είναι ιδανικός για φύτευση σε γλάστρες λόγω του μεγεθών του με κασκόλ και του σκούρου καφέ κέντρου του και των φωτεινών κίτρινων πετάλων του. Ανθίζει γρήγορα και έχει φρέσκα λουλούδια όλο το καλοκαίρι.

Sunflower Sun Infinity

Ονομάζεται Γνωστό ως «ηλίανθος επόμενης γενιάς» λόγω της μεγάλης περιόδου ανθοφορίας του, τα ηλιοτρόπια Sunfinity μπορούν να φτάσουν τα τέσσερα πόδια ψηλά και τα δύο πόδια πλάτος. Αυτό το καθιστά ιδανικό για καλλιέργεια σε δοχεία.50 λουλούδια ανά φυτό είναι το καλύτερο!

Πώς να καλλιεργήσετε ηλίανθους σε γλάστρες;

Όταν σκέφτεστε πώς να καλλιεργήσετε ηλίανθους σε γλάστρες. Ο πιο σημαντικός παράγοντας και το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το έδαφος.Γενικά, οι ηλίανθοι αναπτύσσονται καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό, καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και το pH του εδάφους κυμαίνεται από 6,0 έως 7,5.

Διασκεδαστικό γεγονός: Ακόμη και με ιδανικό pH εδάφους μεταξύ 6,0 και 7,5, οι ηλίανθοι εξακολουθούν να ευδοκιμούν σε επίπεδα pH κάτω από 5,5.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προαναμεμιγμένο μείγμα γλάστρας με ετικέτα για την κηπουρική λαχανικών και να το αναμίξετε σε καλά παλαιωμένο κομπόστ για καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τροφή για καλλιέργεια στο έδαφος Δεν χρειάζεται να προσθέσετε χαλίκι ή άμμο, καθώς το χώμα των λαχανικών στραγγίζει καλά.

Να θυμάστε πάντα ότι είναι σημαντικό το έδαφος να στραγγίζει καλά και να αερίζεται καλά για να αποφευχθεί το μούχλα και η σήψη των ριζών.

Ας ξεκινήσουμε με τη διαδικασία.

Πώς να καλλιεργήσετε ηλίανθους σε γλάστρες

1. Αφού ετοιμάσετε τα υλικά για φύτευση Γεμίστε το χώμα στα ⅔ του ύψους του δοχείου, μετά ποτίστε και λιπάνετε ξανά.

2. Τώρα είναι η ώρα της σποράς. για νάνους ποικιλίες ηλίανθου Κρατήστε τους ηλιόσπορους σε τακτοποιημένη απόσταση. Τοποθετήστε τα περίπου 4 ίντσες μεταξύ τους, εάν επιλέγετε μια μεσαίου μεγέθους ποικιλία ηλίανθου με ένα κοτσάνι. Θα πρέπει να στοχεύσετε για έναν σπόρο ανά διάμετρο 12 ιντσών ανά δοχείο 5 γαλονιών.

3. Αν θέλετε, φυτέψτε δύο ηλιόσπορους σε κάθε σημείο. Στη συνέχεια αραιώστε τους ηλιόσπορους όταν είναι περίπου τρεις ίντσες ψηλοί.

4. Τώρα, καλύψτε τους σπαρμένους σπόρους κατά περίπου ½ ίντσα από το ίδιο μείγμα γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες στο πακέτο σπόρων.

5. Στη συνέχεια πιέστε ελαφρά το χώμα για να κρατήσει τους σπόρους. Στη συνέχεια ποτίζουμε τους σπόρους για πιο γρήγορο φύτρωμα.

6. Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε μία ή δύο εβδομάδες. κατά την πρώτη έως δύο εβδομάδες κρατήστε το χώμα ελαφρώς υγρό (Μην το κάνετε πολύ υγρό!)

7. Εάν ξεκινήσετε τους ηλιόσπορους σε εσωτερικούς χώρους πριν τους φυτέψετε στο δοχείο της επιλογής σας. Όταν οι σπόροι αρχίσουν να φυτρώνουν Μετακινήστε τη γλάστρα ή το δίσκο με ηλιόσπορους σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.

8. Θα χρειαστεί να περιστρέψετε ή να επανατοποθετήσετε τον αρχικό δίσκο, ώστε τα σπορόφυτα να μεγαλώσουν ίσια και όχι ποδαράκια.

9. Τώρα αν σπείρετε τους σπόρους σε εξωτερικό χώρο Ίσως χρειαστεί να καλύψετε τις σειρές με ξύλο. (όπως παρακάτω) πάνω από τους σπόρους σε γλάστρες όταν φυτρώσουν. Αυτό θα αποτρέψει τους σκίουρους και τα πουλιά από το να φάνε τα φυτά σας.

δίχτυ κήπου φυτικό δίχτυ Εξαιρετικά λεπτό διχτυωτό δίχτυ 10x33 πόδια, δίχτυα για την καλλιέργεια λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών, φυτών, θερμοκηπίων, καλύμματα σειρών, υπερυψωμένα διαχωριστικά κρεβατιού δίχτυ προστασίας οθόνης

10. Όταν τα σπορόφυτα είναι νεαρά Βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό ηλιακό φως. Εάν όχι, μετακινήστε τα σε ένα ηλιόλουστο σημείο.

11. Αν θέλετε να το φυτέψετε στη σκιά Φροντίστε να το τοποθετήσετε σε μέρος που δέχεται αρκετό ηλιακό φως. Εάν η περιοχή σας δεν έχει πολύ ηλιακό φως Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε φώτα ανάπτυξης όπως τα παρακάτω για να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

12. Επιπλέον, αν μεγαλώνεις σε εσωτερικούς χώρους Το φως του ήλιου δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τα παράθυρα που μπορούν να δέχονται χαμηλές θερμοκρασίες ή ρεύματα.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να φυτέψετε ηλίανθους σε γλάστρες;

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να φυτέψετε ηλίανθους σε γλάστρες.Την εποχή αυτή ο κίνδυνος παγετού μειώνεται σημαντικά. Και οι ηλίανθοι έχουν ακόμα πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν πριν πέσουν ξανά οι θερμοκρασίες το φθινόπωρο.

Εάν πρόκειται να καλλιεργήσετε ηλίανθους σε δοχεία. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους την άνοιξη και να κρατήσετε το δοχείο προστατευμένο από το κρύο. Ένα μικρό θερμοκήπιο όπως το παρακάτω είναι μια καλή επιλογή.

Τέλειο μίνι θερμοκήπιο για το σπίτι - 4 στιβαρά εσωτερικά ράφια εξωτερικού χώρου - Καλλιεργήστε φυτά, σπορόφυτα, βότανα ή λουλούδια σε οποιαδήποτε εποχή - ράφια πράσινου κήπου

Ποιο είναι το καλύτερο μείγμα γλάστρας και λίπασμα για ηλίανθους;

Οι ηλίανθοι αναπτύσσονται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη γλάστρας ενισχυμένα με οργανική ύλη, όπως παλαιωμένο κομπόστ ή κομπόστ. όταν φυτεύουμε ηλίανθους σε γλάστρες Προσθέστε 50% κομπόστ και 50% καλά στραγγισμένο χώμα στη γλάστρα.

Μπορείτε να προσθέσετε βιολογική τροφή για λουλούδια αργής απελευθέρωσης στο μείγμα της γλάστρας σας για να διασφαλίσετε ότι οι ηλίανθοι σας έχουν άφθονα θρεπτικά συστατικά για να ενθαρρύνουν μεγαλύτερες ανθοφορίες και υγιή ανάπτυξη.

Osmocote Smart-Release Plant Food Plus Outdoor & Indoor 8 lbs.

Συμβουλή ειδικού: Εάν το έδαφος είναι ήδη πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει βελτιωθεί με παλαιωμένο λίπασμα, μπορεί να ζυμωθεί. Μπορεί να μην χρειαστείτε κανένα λίπασμα.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζονται οι ηλίανθοι σε γλάστρες;

Το κλειδί εδώ είναι να διατηρείτε το χώμα ελαφρώς υγρό αλλά όχι μουσκεμένο, ειδικά όταν οι ηλίανθοι αρχίζουν να αποκαθίστανται.Έτσι μπορείτε να ποτίζετε τους ηλίανθους σε γλάστρες τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα Διατηρήστε το έδαφος ελαφρώς υγρό, αλλά και πάλι, βεβαιωθείτε ότι το χώμα έχει καλή αποστράγγιση και ότι το φυτό σας βρίσκεται σε καλά αεριζόμενο χώρο για να διατηρείται το χώμα στεγνό.

Συμβουλή ειδικού: Εάν δεν είστε σίγουροι για το πότισμα, Να θυμάστε πάντα ότι το να κρατάτε τα φυτά σας κάτω από το νερό είναι καλύτερο από το υπερβολικό πότισμα. Περιμένετε λοιπόν λίγες μέρες πριν ποτίσετε ξανά.

Ποια παράσιτα και ασθένειες επηρεάζουν τους ηλίανθους σε γλάστρες;

Τα πουλιά και οι σκίουροι μπορεί να είναι παράσιτα που επιτίθενται στους ηλίανθους σε γλάστρες. Μπορείτε να προστατέψετε τους ηλίανθους σας τοποθετώντας δίχτυα ή καλύμματα σειρών πάνω από τις γλάστρες.

Εκτός από τα πουλιά και τους σκίουρους Τα κουνέλια μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να μετακινήσετε τις γλάστρες για να αποτρέψετε τα κουνέλια από το να επιτεθούν στα φυτά σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη γλάστρα στο τραπέζι ή κάτι που θα κάνει το κουνέλι να φτάσει στο φυτό.

για μικρά έντομα Τα έντομα που μπορούν να επιτεθούν στον ηλίανθό σας περιλαμβάνουν τα κοψίματα. Βλαστοτρύπανα, λευκή μύγα και λευκή μύγα Πρέπει να προσέχετε αυτά τα μικρά έντομα για να εξασφαλίσετε ότι ο ηλίανθός σας θα ανθίσει.

Άλλα γνωστά παράσιτα που μπορούν να επιτεθούν στους ηλίανθους σας περιλαμβάνουν τα μαύρα σκαθάρια, τους συρματόσχοινους, τους τρυγόνια, τις κάμπιες του σκόρου, τους σκαθύρους, τα σκαθάρια ηλίανθου και τις αφίδες.

όταν μιλάμε για ασθένεια Προσέξτε το ωίδιο, τη σκουριά και τον περονόσπορο.

Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να το αποτρέψετε δίνοντας στο φυτό σας αρκετή κυκλοφορία αέρα. Επιπλέον, μην προσθέτετε φύλλα όταν ποτίζετε για να αποτρέψετε την εξάπλωση μικροβίων.

Άλλες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν τους ηλίανθους είναι η φλεβίτιδα που προκαλείται από το Phomopsis helianti και η μαύρη βλεφαρίδα Phomo που προκαλείται από τον μύκητα Phomo macdonadi. Και οι δύο ασθένειες μπορούν να προληφθούν διατηρώντας το έδαφος υγρό. κατάλληλη απόσταση φύτευσης και επιλέγοντας ανθεκτικά φυτά

Πότε και πώς να μαζέψετε ηλίανθους σε γλάστρες

Αναμένετε τη συγκομιδή ηλίανθων σε γλάστρες περίπου 30 ημέρες μετά την επικονίαση.

Δείτε πώς να μαζέψετε ηλίανθους σε γλάστρες:

 1. Ξεκινήστε ελέγχοντας την ωριμότητα των σπόρων στις αρχές του φθινοπώρου. Οι ηλιόσποροι αρχίζουν να κοιτάζουν προς τα κάτω καθώς τα πέταλα στεγνώνουν και πέφτουν.
 2. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε τα κεφάλια των σπόρων με τα μακριά κοτσάνια που έχουν απομείνει.
 3. Στη συνέχεια κρεμάστε σε ζεστό μέρος. Καλά αεριζόμενο και στεγνό, απαλλαγμένο από τρωκτικά, πουλιά και έντομα.
 4. Περιμένετε μέχρι να ροδίσουν οι πλάτες των ηλίανθων πριν μαζέψετε τους σπόρους. Αν και μπορείτε να συλλέξετε ώριμους σπόρους νωρίς, Αν όμως αφήσεις το κεφάλι καφέ Η αφαίρεση των σπόρων είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη.
 5. Σημειώστε ότι οι σπόροι θα πέσουν φυσικά από το κεφάλι του ηλίανθου καθώς στεγνώνει. Τοποθετήστε λοιπόν μια χάρτινη σακούλα με τρύπες αέρα ή ένα δίχτυ για να μην πέσουν οι σπόροι. όταν στεγνώσει τελείως Οι ηλιόσποροι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα.

Πώς να αποθηκεύσετε τους ηλίανθους σε γλάστρες;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τους ηλιόσπορους και να τους διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο φρέσκους είναι να τους αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Αυτό θα μειώσει την περιεκτικότητα σε υγρασία. Αν θέλετε να το διατηρήσετε εκτός ψυγείου Θα πρέπει να εισάγετε ένα πακέτο αποξηραντικού για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους ηλιόσπορους σε μια υφασμάτινη σακούλα και να τους αποθηκεύσετε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος με κατάλληλο αερισμό.

Ποιες είναι μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια ηλίανθων σε γλάστρες;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια ηλίανθων σε γλάστρες:

 • Επιλέξτε μια ποικιλία νάνου – Φυσικά, θα θελήσετε να επιλέξετε μια μικρή ποικιλία ηλίανθου, επειδή την καλλιεργείτε σε γλάστρα. Οι καλύτερες ποικιλίες νάνου ηλίανθου είναι το Teddy Bear, το Sunfinity, το Sunbush και το Santatastic.
 • Επιλέξτε το σωστό δοχείο – Θα πρέπει να επιλέξετε μια γλάστρα που να είναι αρκετά μεγάλη για την ποικιλία που θέλετε να καλλιεργήσετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν θέλετε να καλλιεργήσετε ποικιλίες νάνων. (Μπορεί να σκέφτεστε να καλλιεργήσετε γιγάντιους ηλίανθους ή γιγάντιους ηλίανθους!) Είναι επίσης πολύ σημαντικό η γλάστρα που χρησιμοποιείτε να έχει τρύπες αποστράγγισης.
 • Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος – αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καλλιεργείτε ηλίανθους σε γλάστρες. Το έδαφος πρέπει να είναι αρκετά υγρό. Αλλά αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει εύκολα.
 • Ποτίζετε τακτικά – εάν θέλετε τα ηλιοτρόπια σας να είναι υγιή και να παράγουν όμορφα ηλιοτρόπια. Πρέπει να ποτίζετε τακτικά. Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις! Πρέπει να ποτίζετε νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα.
 • Παρέχετε αρκετό ηλιακό φως – Τα περισσότερα ηλιοτρόπια χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Αλλά μερικές φορές το φως του ήλιου είναι πολύ έντονο. Επομένως, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε διακριτικά υφάσματα για να αποτρέψετε τη φθορά από τον ήλιο.
 • Λιπαίνετε περιοδικά – Εάν το έδαφος του φυτού σας δεν έχει πολλή οργανική ουσία. Μπορεί να θέλετε να γονιμοποιήσετε τον ηλίανθό σας για να τον βοηθήσετε να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

FAQ

Πόσο νερό χρειάζεται ένας ηλίανθος;

Γενικά, οι ηλίανθοι χρειάζονται περίπου μια ίντσα νερό κάθε εβδομάδα περίπου ανάλογα με το κλίμα. Αλλά αν το χώμα είναι ακόμα λίγο υγρό, προσπαθήστε να αφήσετε το χώμα να φαίνεται για 1-2 ημέρες.

Πότε ανθίζουν οι ηλίανθοι;

Οι ετήσιοι ηλίανθοι ανθίζουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Τα πολυετή ηλιοτρόπια ανθίζουν για οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες.

Πόσο καιρό μπορεί να μεγαλώσει ένας ηλίανθος;

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ηλίανθων. αλλά κατά μέσο όρο Οι ηλίανθοι χρειάζονται 80 έως 120 ημέρες για να ωριμάσουν.

Πόσο ψηλό μπορεί να μεγαλώσει ένας ηλίανθος;

Ορισμένες ποικιλίες ηλίανθων έχουν ύψος πάνω από 16 πόδια, με κεφάλια λουλουδιών έως και 12 ίντσες σε διάμετρο!

Πόσο ηλιακό φως χρειάζονται οι ηλίανθοι;

για την καλύτερη ανάπτυξη Οι περισσότερες ποικιλίες ηλίανθου χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες πλήρη ήλιο την ημέρα.

Φυτέψτε ηλίανθους σήμερα!

Sunspot Dwarf Sunflower Seeds - 50+ Count Seed Set - Non-GMO - Dwarf Sunflower που παράγει μια ποικιλία λουλουδιών - Country Creek LLC.

Πρόσφατα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε