Πώς να διορθώσετε το υπερβολικά ποτισμένο σύκο Fiddle Leaf (Ficus Lyrata)

Πώς να διορθώσετε το υπερβολικά ποτισμένο σύκο Fiddle Leaf (Ficus Lyrata)

φύλλο βιολιού συκιά σε γλάστρα

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα συκής που έχετε επιτεθεί αρχίζουν να γίνονται καφέ ή κίτρινα. και τα φύλλα τους θα μαραθούν, θα πέσουν ή θα έχουν κόκκινα, στίγματα.

Αυτά είναι σημάδια ότι ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας. Πώς όμως επιλύετε αυτό το πρόβλημα;

δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Οι πληροφορίες στο παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι διαθέτετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να επαναφέρετε το φύλλο σύκου σας σε πλήρη υγεία.

Αν ποτίζεις πολύ το φύλλο συκιού σου Θα προκαλέσει καφέ κηλίδες στα φύλλα. Τα φύλλα μπορεί να κιτρινίσουν ή να πέσουν. και τα φυτά σας μπορεί να σταματήσουν να αναπτύσσονται. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και εναποθέσεις ορυκτών. συμπεριλαμβανομένων άλλων προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φυτά

Πώς να διορθώσετε τα βρεγμένα φύλλα συκής;

 • Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος. Ποτίστε το φυτό την ίδια ώρα κάθε εβδομάδα για να διατηρήσετε τις ρίζες στεγνές.
 • Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει μεγάλες οπές αποστράγγισης και χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από χαλίκι και χώμα.
 • Ποτίζετε μόνο όταν το χρειάζονται τα φυτά. χρησιμοποιώντας έναν μετρητή υγρασίας

Συμπτώματα Ενυδατωμένα Φύλλα Συκής

Τα σύκα από φύλλα βιολιού δείχνουν σημάδια υπερχείλισης νερού.

Η σήψη των ριζών εμφανίζεται ως καφέ κηλίδες στις άκρες και στο κέντρο των φύλλων. Αυτά προκαλούν διάχυση και εκκένωση.

Για να ξέρετε με βεβαιότητα αν το φυτό σας έχει σήψη ριζών Ελέγξτε μόνοι σας τη ρίζα. Οι σάπιες ρίζες είναι λεπτές, υγρές και καφέ.

 • Τα φύλλα γίνονται καφέ και μαραίνονται.

Εάν τα φύλλα του φυτού σας γίνουν καφέ ή εμφανίζονται σκιασμένες κηλίδες στο κέντρο ή γύρω από τις άκρες των φύλλων.Αυτό είναι σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. Τα φύλλα φαίνονται επίσης μαραμένα.

Τα κίτρινα φύλλα είναι σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. Αυτός ο αποχρωματισμός εμφανίζεται πρώτα στα κάτω φύλλα του φυτού.

Τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα καθώς προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια. Αυτό συνήθως υποδηλώνει πρόβλημα εντός του εργοστασίου.

Τα πεσμένα φύλλα του σύκου σας θα μπορούσαν να υποδηλώνουν υπερβολικό πότισμα. που προκαλεί σήψη των ριζών ή έλλειψη θρεπτικών συστατικών

 • Νάνοι δέντρα, κατσαρά φύλλα

Τα σύκα με φύλλα βιολιού συχνά παράγουν νέα φύλλα. Υπάρχει νέα ανάπτυξη κάθε 4-6 εβδομάδες.

Η αργή ανάπτυξη νέων φύλλων μπορεί να υποδηλώνει υπερβολικό πότισμα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει κυρτώσεις των φύλλων.

Το οίδημα μοιάζει με μικρές κόκκινες ή καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στα φύλλα του δέντρου του βιολιού.

Αυτές οι κηλίδες εμφανίζονται όταν οι ρίζες του φυτού απορροφούν περισσότερο νερό από αυτό που μπορεί να αντέξει το φυτό.

Αυτό κάνει τα κύτταρα στα φύλλα να σκάσουν, σκοτεινά σημεία πάνω τους. Τα φύλλα είναι αυτά τα νεκρά κύτταρα..

πώς να φτιάξετε τα υδαρή φύλλα

Αν παρατηρήσετε σημάδια υπερβολικού ποτίσματος στα φύλλα συκής σας Θα χαρείτε να μάθετε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων αμέσως.

Παρακάτω, θα βρείτε διάφορες λύσεις για το πώς να βοηθήσετε τους κατεστραμμένους από το νερό φύλλα συκιού να ανακάμψουν.

Αντιγράψτε το φυτό σας

Εάν τα φυτά σας υποφέρουν από υπερβολικό πότισμα Το να φυτέψετε το σύκο σας θα σας βοηθήσει για τους ακόλουθους λόγους:

 • Το έδαφος μπορεί να είναι υπερβολικά υδατωμένο, οπότε η επανεκκίνηση μπορεί να είναι χρήσιμη.
 • Αν και η αρχική γλάστρα μπορεί να μην έχει αρκετή αποστράγγιση. Η καλή αποστράγγιση θα βοηθήσει στην αποφυγή μελλοντικών υπερχείλισης.
 • Εάν το δοχείο είναι πολύ μεγάλο για τα φυτά σας Μπορεί να υπάρχει υπερβολική υγρασία στο έδαφος. Καταστρέφει τις ρίζες και τα φύλλα του φυτού (οίδημα).

Αντί μόνο για χώμα, προσθέστε 1 έως 2 ίντσες (2,5 έως 5 εκ.) χαλίκι στον πάτο της γλάστρας Τοποθετήστε το χώμα πάνω από το χαλίκι..

Επιλέξτε μια γλάστρα με μεγάλες οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να διασφαλίσετε ότι το υπερβολικό νερό στραγγίζεται εύκολα.

Θα πρέπει να ξαναφυτεύετε συκιές κάθε 1-2 χρόνια κατά τη μεταφύτευση σε νέα γλάστρα. Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι 3 έως 4 ίντσες (7,5 έως 10 εκ.) μεγαλύτερη σε διάμετρο από την προηγούμενη.

Η αναφύτευση μπορεί να λύσει προβλήματα που σχετίζονται με την ακατάλληλη αποστράγγιση και τα υδατωμένα εδάφη που κάνουν τα φύλλα συκής να βουλιάζουν.

Μην ποτίζετε πολύ

Μόλις παρατηρήσετε ότι τα φύλλα συκιάς σας πνίγονται Μπορείτε να λάβετε άμεσα μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συνεχίσει να το κάνει.

Θα πρέπει να μετρήσετε την ποσότητα του νερού που δίνετε στα φύλλα συκής σας και να αποφύγετε την ελεύθερη έκχυση.

Ανάλογα με το μέγεθός τους, αυτά τα φυτά χρειάζονται μόνο 1 – 4 φλιτζάνια νερό την εβδομάδα.

Είναι σημαντικό να μετράτε την ποσότητα του νερού και να είστε συνεπείς με την ποσότητα. καθώς αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχαίου ποτίσματος.

Αυτό θα αποτρέψει τα φυτά σας από το να κάθονται σε πολύ νερό. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συκιές.

ελέγξτε τον φωτισμό

Η ποσότητα φωτός που λαμβάνει η μεμβράνη του φύλλου σας θα επηρεάσει την ποσότητα νερού που απαιτείται.

Εάν τα φυτά σας δεν έχουν αρκετό φως Οι ρίζες μπορεί να σαπίσουν λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Το φως παράγει θερμότητα που βοηθά στην εξάτμιση του νερού στο έδαφος.

Το φύλλο βιολί προτιμά ένα φωτεινό δωμάτιο με άφθονο ηλιακό φως. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να τοποθετείτε το φυτό στη σκιά καθώς το πρόβλημα ξεκινά με το υπερβολικό πότισμα.

Ακολουθήστε το πρόγραμμα ποτίσματος.

Τα σύκα με φύλλα βιολιού είναι ευαίσθητα στο πότισμα. Η χρήση ενός τακτικού προγράμματος ποτίσματος είναι ένας εύκολος τρόπος για να προστατεύσετε τα φυτά σας από το υπερβολικό πότισμα.

Πρώτον, οι συκιές με φύλλα βιολιού πρέπει να ποτίζονται μόνο όταν οι κορυφαίες 2 ίντσες (5 εκ.) του εδάφους είναι στεγνές στην αφή.

Αυτά τα φυτά χρειάζονται συνήθως νερό μόνο μία φορά κάθε 1-2 εβδομάδες. Παρακολουθήστε πότε ποτίζετε φύλλα συκής και παρακολουθείτε την ξηρότητα του εδάφους για την επόμενη εβδομάδα.

Εάν τα δύο πάνω δάχτυλα είναι ακόμα υγρά Ελέγξτε ξανά μετά από μερικές ημέρες.

Σημειώστε πόσες ημέρες χρειάζονται για να στεγνώσει τελείως το φυτικό έδαφος. και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε το πρόγραμμα ποτίσματος σας.

Ποτίστε τα φυτά σε ίσες ποσότητες εβδομαδιαίως για να διατηρήσετε τη συνοχή.

Το πότισμα των φυτών σας κάθε 1-2 εβδομάδες μπορεί να μην φαίνεται. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να δοθεί χρόνος στις ρίζες να στεγνώσουν.

Το άσκοπο συχνό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών ή άλλα προβλήματα. σχετίζεται με υπερβολικό πότισμα εικόνα του βιολι σας

χρησιμοποιήστε υγρόμετρο

Ένας μετρητής υγρασίας είναι ένας καλός τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα της υπερχείλισης.

Ο μετρητής υγρασίας είναι μια μικρή συσκευή με “πόδια” τοποθετημένα στο έδαφος. Αυτά τα “πόδια” περιέχουν αισθητήρες που παρακολουθούν το επίπεδο υγρασίας στο έδαφος.

Ο μετρητής υγρασίας θα δείξει εάν το έδαφος είναι στεγνό, υγρό ή υγρό.

Εδώ είναι ένας απλός τρόπος. Για να μάθετε ποιες συνθήκες βρίσκονται κοντά στις ρίζες του φύλλου σύκου σας – το φυτικό χώμα μπορεί να φαίνεται στεγνό. Αλλά οι ρίζες μπορεί να βραχούν.

όταν χρησιμοποιείτε μετρητή υγρασίας Θα ξέρετε πότε το χώμα είναι στεγνό και πότε χρειάζεστε πότισμα. καθώς και την πρόληψη του υπερβολικού ποτίσματος

Η χρήση ενός μετρητή υγρασίας είναι ένας καλός τρόπος για να δείτε εάν υπάρχουν προβλήματα αποστράγγισης στη γλάστρα σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ρίζας.

καταπολέμηση της σήψης των ριζών

Η σήψη των ριζών μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για το σύκο του φύλλου σας. και προκαλείται από υπερβολικό πότισμα Οι ρίζες κάθονται σε πολύ νερό και ως αποτέλεσμα σαπίζουν.

Ενεργήστε γρήγορα όταν παρατηρήσετε καφέ φύλλα που υποδηλώνουν σήψη των ριζών. Οι καφέ κηλίδες απλώνονται σε όλα τα φύλλα και τελικά πέφτουν.

 • Ξεκινήστε ελέγχοντας εάν οι ρίζες του φυτού σας σαπίζουν. πριν αφαιρέσετε το φυτό από τη γλάστρα Πιέστε προς τα κάτω τον πάτο της γλάστρας για να χαλαρώσει το χώμα.
 • Κρατήστε απαλά το φύλλο συκής σας από το στέλεχος και τραβήξτε το απαλά έξω από το δοχείο.
 • Αξιολογήστε τις ρίζες. Αν φαίνεται πολύ υγρό, απαλό και καφέ Πρέπει να ριζώσετε μερικές ρίζες.
 • Ξεπλύνετε τη ρίζα με νερό για να βλέπετε καθαρά τις ρίζες.
 • Χρησιμοποιήστε κοφτερό ψαλίδι για να αφαιρέσετε τις σάπιες καφέ ρίζες.
 • Μετακινήστε τα φυτά σας χρησιμοποιώντας καθαρά δοχεία και φρέσκο ​​χαλίκι και χώμα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της σήψης.

Η απαλλαγή από τη σήψη έλυσε το τρέχον πρόβλημα. Μπορείτε να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών αποφεύγοντας το υπερβολικό πότισμα στο μέλλον:

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας είναι στο σωστό μέγεθος γλάστρα. έχουν κατάλληλο έδαφος λάβετε τη σωστή ποσότητα φωτός και πότισμα με την κατάλληλη συχνότητα

Εικόνα του πώς να ποτίζετε τα φύλλα κάνναβης

Συμμόρφωση με απλούς κανόνες ποτίσματος Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά όταν πρόκειται για την ευτυχία του φύλλου σου.

Μόλις μάθετε πώς αρέσει να ποτίζονται τα φυτά σας. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να το φροντίσετε.

κανόνες άρδευσης

 • Ποτίζοντας συνεχώς το χώμα, όχι πότισμα των φύλλων. Το νερό απευθείας στα φύλλα θα το καταστρέψει και οι ρίζες του φυτού δεν θα έχουν αρκετό νερό. Αφήστε το νερό να πέσει κατευθείαν στο έδαφος στη βάση του φυτού.
 • Βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι εντελώς στεγνό πριν το πότισμα. Αυτό θα αποτρέψει τις ρίζες από το να μουλιάσουν σε πολύ νερό. ποια φύλλα συκιάς πραγματικά αντιπαθούν!
 • Αυτά τα φυτά προτιμούν ζεστό νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς το κρύο νερό σοκάρει τις ρίζες.

συχνότητα άρδευσης

 • Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος για να ποτίζετε τα φυτά σας την ίδια ώρα κάθε εβδομάδα.
 • Τα σύκα με φύλλα βιολιού πρέπει να ποτίζονται κάθε 1 έως 2 εβδομάδες, παρακολουθώντας πόσο καιρό στεγνώνει το φυτικό έδαφος και καθορίζοντας ένα πρόγραμμα ποτίσματος ανάλογα.

Εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του ποτίσματος

Το κλειδί για τη φροντίδα των φύλλων του σύκου είναι η συνέπεια. Αυτό σημαίνει προσοχή σε εξωτερικούς παράγοντες και πότισμα ανάλογα.

ώστε τα φυτά σας να έχουν πάντα την ίδια ποσότητα υγρασίας.

Περισσότερο ηλιακό φως θα προκαλέσει την ταχύτερη εξάτμιση του νερού από το έδαφος.

 • Αν έχει ήλιο ή ιδιαίτερα ζέστη Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος για να αντισταθμίσετε το νερό που χάνεται λόγω της ζέστης.
 • Όταν είναι υγρό, το νερό δεν θα εξατμιστεί τόσο γρήγορα. γιατί ο αέρας έχει περισσότερη υγρασία όσο μεγαλύτερη είναι η υγρασία Τόσο λιγότερο πιθανό είναι να ποτίσετε τα φυτά.
 • επίσης Το σύκο με φύλλα βιολιού μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο πότισμα σε περιβάλλοντα με χαμηλή υγρασία.

ποιότητα νερού

 • Το νερό της βρύσης περιέχει συχνά χημικές ουσίες όπως χλώριο και φθόριο.
 • Στο νερό της βρύσης μπορεί να υπάρχουν μέταλλα και άλατα. Οι χημικές ουσίες και τα μέταλλα μπορούν να κάψουν τις ρίζες και τα φύλλα της συκιάς του βιολιού σας.
 • Το συλλεγμένο νερό της βροχής είναι το καλύτερο νερό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα φυτά σας. Επειδή το νερό μιμείται το νερό από το φυσικό περιβάλλον.
 • Το απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό είναι καλύτερο για τα φύλλα συκής σας από το νερό της βρύσης επειδή αφαιρούνται πολλές από τις χημικές ουσίες και τα μέταλλα.

Ποσότητα νερού / πότε πρέπει να ποτίσετε

 • Νερό φύλλα συκιάς το πρωί ή το βράδυ. Αυτή είναι η πιο δροσερή ώρα της ημέρας. Το πότισμα όταν κάνει κρύο σημαίνει ότι το νερό εξατμίζεται πιο αργά και τα φυτά σας έχουν περισσότερο χρόνο να απορροφήσουν την υγρασία.
 • Η ποσότητα νερού που πρέπει να δώσετε στα φύλλα του βιολιού εξαρτάται από το μέγεθός τους:
Εικ. Μέγεθος φύλλου βιολιού Ποσότητα νερού (ανά εβδομάδα)
< 2 πόδια (<0,6 m) 1 φλιτζάνι (240 ml)
2 – 3 πόδια (0,6 – 0,9 m) 2 φλιτζάνια (480 ml.)
3-6 πόδια (0,9 – 1,8 μ.) 3 φλιτζάνια (720 ml.)
>6 πόδια (>1,8 m) 4 φλιτζάνια (960 ml)

Πότε να ποτίζετε μετά τη φύτευση Εικόνα φύλλου Biddle

Η καλλιέργεια των φύλλων βιολιού σας πρέπει να γίνεται προσεκτικά, καθώς είναι ευαίσθητα στις κινήσεις και τις αλλαγές στο περιβάλλον.

Για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά κατά την προετοιμασία της μεταφύτευσης του φύλλου βιολιού σύκο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Μην ποτίζετε τα φύλλα του βιολιού σας πριν τα φυτέψετε.
 • Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πολύ πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τα φύλλα συκής σας από την αρχική τους γλάστρα.
  • Το έδαφος πρέπει να είναι ακόμα αρκετά υγρό για να συγκρατείται. αλλά όχι να βρέχεται Το ξηρό χώμα θα διευκολύνει την αφαίρεση του φυτού από το δοχείο.
  • Δοκίμασέ το αποφύγετε το πότισμα Οραματιστείτε το φύλλο του βιολιού σας. τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από τη φύτευση.

Αφού φυτευτεί το φύλλο του βιολιού συκιά Ποτίστε καλά το νέο δοχείο.

Αποτυχία να ποτίσετε τα φυτά σας μέχρι να τοποθετηθεί το νέο δοχείο. Βοηθάτε με διάφορους τρόπους:

 • Αυτό εξαλείφει την ταλαιπωρία της αφαίρεσης των φυτών από τα αρχικά τους δοχεία. προκαλούν λιγότερη ζημιά
 • Το πότισμα μετά τη φύτευση θα επιτρέψει στο σύκο με το φύλλωμά σας να εγκατασταθεί στη νέα του γλάστρα.
 • Ταυτόχρονο πότισμα νέου εδάφους με το χώμα που φυτεύετε με φύλλα συκής θα κάνει το έδαφος ομοιογενές.

Συνήθη λάθη στο πότισμα των φύλλων συκής

Το πότισμα των φύλλων του βιολιού είναι εύκολο. Το να μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο φυτό σας.

Η σήψη των ριζών εμφανίζεται όταν οι ρίζες δεν έχουν την ευκαιρία να στεγνώσουν. ενώ η περίσσεια νερού διοχετεύει θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και στερεί από το φυτό θρεπτικά συστατικά.

επίσης Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει έκρηξη των κυττάρων στα φύλλα λόγω υπερβολικού στρες.

Αυτά τα προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν αισθητικά προβλήματα όπως το καφέ χρώμα των φύλλων, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν θάνατο των φυτών εάν αφεθούν αμετάβλητα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο συνηθισμένα λάθη στο πότισμα των φύλλων σύκων:

 • πολύ πότισμα μπορεί να συμβεί ξεχείλισμαΤο μούλιασμα ενός όμορφου φυτού στο νερό ή το πολύ συχνά πότισμα μπορεί να προκαλέσει πνιγμό.
 • Ακανόνιστο πότισμα Πρόβλημα είναι και τα σύκα με φύλλα βιολιού. Αυτό θα αποτρέψει την ξήρανση του εδάφους ανάμεσα στα ποτίσματα. ή να προκαλέσει υπερβολική ξήρανση του εδάφους Αυτό προκαλεί προβλήματα με το υπερβολικό πότισμα και την έλλειψη νερού.
 • ποτίζουμε τα φύλλα Θα πρέπει να αποφεύγονται τα σύκα με φύλλα βιολιού. Η ζημιά συμβαίνει λόγω της άμεσης επαφής του νερού με τα φύλλα. τίποτα για να ταΐσει τα φυτά σας Η απευθείας άρδευση στο έδαφος επιτρέπει στο νερό να ρέει γρήγορα στις ρίζες.
κοινά λάθη πώς να αποφύγετε
Ακανόνιστο πότισμα Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος ώστε να ποτίζετε τα φυτά σας μία φορά την εβδομάδα ταυτόχρονα.
άφθονη άρδευση Ποτίστε ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου σας: < 2 πόδια (<0,6 m) = 1 φλιτζάνι (240 ml) την εβδομάδα 2-3 πόδια (0,6 – 0,9 m) = 2 φλιτζάνια (480 ml)3 – 6 πόδια (0,9 – 1,8 μ.) = 3 φλιτζάνια (720 ml.)>6 πόδια (>1,8 m) = 4 φλιτζάνια (960 ml)
Βρεγμένο χώμα από υπερβολικό πότισμα. Βεβαιωθείτε ότι ο πάτος της γλάστρας έχει αρκετές τρύπες για καλή αποστράγγιση. Προσθέστε ένα στρώμα 1-2 ιντσών (2,5-5 εκ.) χαλικιού πριν ενσωματώσετε χώμα για να βελτιώσετε την αποστράγγιση.
Ποτίστε τα φύλλα, όχι τις ρίζες. Κατά το πότισμα, στοχεύστε το ποτιστήρι στο έδαφος στη βάση του φυτού και αποφύγετε το πότισμα από πάνω.
Πότισμα σε ζεστό καιρό Ποτίστε το πρωί ή το βράδυ όταν ο καιρός είναι δροσερός.

FAQ

Πώς αναβιώνεις ένα σύκο φύλλων βιολιού που πεθαίνει;

 • Παρέχετε αρκετό ηλιακό φως – τουλάχιστον μερικές ώρες την ημέρα σε ένα φωτεινό δωμάτιο.
 • Κρατήστε μακριά από πρόχειρα και πρόχειρα.
 • Ποτίστε περίπου κάθε 10 έως 14 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Νερό βροχής/απεσταγμένο νερό
 • Ελέγξτε για σάπιες ρίζες και αφαιρέστε τις σάπιες ρίζες.
 • Φυτέψτε το σε γλάστρα με καλές τρύπες αποστράγγισης και μείγμα χώματος και χαλίκι.
 • Εάν οι μίσχοι είναι λυγισμένοι και το φυτό είναι πολύ άρρωστο Κόψτε τους μίσχους πίσω στις 12 ίντσες (30 εκ.) και οι μίσχοι θα πρέπει να αναπτυχθούν ξανά.

Πώς καταλαβαίνετε αν ένα σύκο φύλλων βιολιού έχει σήψη ρίζας;

 • Τα σύκα φύλλων βιολιού εμφανίζουν σήψη ρίζας στα φύλλα.
 • Εμφανίζονται σκούρες καφέ κηλίδες και απλώνονται κατά μήκος των άκρων και του κέντρου των φύλλων.
 • πεσμένα φύλλα
 • Η επιθεώρηση των ριζών μπορεί να επιβεβαιώσει την παρουσία σήψης των ριζών. Οι σάπιες ρίζες είναι υγρές, καφέ και χυλώδεις.

Πρέπει να αφαιρέσω τα καφέ φύλλα από το σύκο μου;

 • Μην αφαιρείτε τα καφέ φύλλα όταν εμφανίζονται. Περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν το αφαιρέσετε. Ακόμα κι αν δεν έχει καταστραφεί πολύ, μπορεί να ανακτηθεί.
 • Είναι καλύτερα να κόψετε τα καφέ μέρη των φύλλων αντί να τα τραβήξετε όλα.
 • Εάν τα φύλλα δεν επανέλθουν μετά από μερικές εβδομάδες Τα κόβουμε με αποστειρωμένο ψαλίδι.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε