Πώς να δημιουργήσετε έναν χυμώδη κήπο στο μπαλκόνι

Πώς να δημιουργήσετε έναν χυμώδη κήπο στο μπαλκόνι

Οι σαρκοφάγοι δίαιτες είναι πολύ δημοφιλείς σήμερα. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοντέρνα εμφάνιση χωρίς συντήρηση. όμορφος κήπος στο μπαλκόνι? Είναι εύκολο!

Στους ανθρώπους αρέσει να φυτεύουν λουλούδια, φτέρες, βότανα, λαχανικά και μερικές φορές φρούτα όπως λεμόνια και φράουλες σε δοχεία. Δεν είναι πολλοί αυτοί που αποφασίζουν να ξεκινήσουν έναν κήπο με ζουμερά δοχεία. Αλλά αν είσαι μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους Για όσους επιθυμούν να αφιερώσουν τον χώρο τους στην καλλιέργεια αυτών των καταπληκτικών φυτών. Αυτή η ανάρτηση είναι για εσάς.

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε άλλα φυτά που αγαπούν τον ήλιο, όπως παχύφυτα.

Δείτε φωτογραφίες από όμορφους εσωτερικούς κήπους χυμώδεις. εδώ

Γιατί να φυτέψετε έναν χυμώδη κήπο στο μπαλκόνι σας;

  • Επειδή είναι χαμηλής συντήρησης – είναι δύσκολο να αναπτυχθούν με άλλα φυτά, αλλά ο καθένας μπορεί να καλλιεργήσει ένα παχύφυτο. Μεγάλωσαν αδιάφορα!
  • Αν είσαι πολυάσχολος άνθρωπος Τα παχύφυτα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ποτίζετε συνεχώς. Χρειάζεται επίσης λιγότερο λίπασμα.
  • Εάν σκοτώνετε συχνά φυτά, μην τα ποτίζετε πολύ. Δώστε τους καλό αερισμό και ηλιακό φως και θα μεγαλώσουν.
  • Τα παχύφυτα είναι σύγχρονα φυτά για μοντέρνα εμφάνιση. Φυτέψτε τα για να δώσετε στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τη βεράντα σας μια κομψή εμφάνιση.
  • Αυξάνουν την ελκυστικότητα – Πολλοί καλλιεργητές και κηπουροί πιστεύουν ότι τα παχύφυτα αυξάνουν την ελκυστικότητα.

Διαβάστε περισσότερα: 18 Συμβουλές για κηπουρούς στο μπαλκόνι

Από πού να αρχίσω?

κάκτος στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού

Είναι απλότητα! Πρέπει να σχεδιάσετε και να παρατηρήσετε τις πρόχειρες λεπτομέρειες του μπαλκονιού σας. Γράψτε ερωτήσεις και σημειώστε, για παράδειγμα, πόσες ώρες λαμβάνετε απευθείας ηλιακό φως; τι γραμμή είναι το μπαλκόνι σου κ.λπ.

Εάν έχετε ένα πολύ σκιερό και σκοτεινό μπαλκόνι χωρίς άμεσο ηλιακό φως – ακυρώστε αυτό το έργο. Ωστόσο, μερικά παχύφυτα αναπτύσσονται στη σκιά. αλλά χρειάζεται φως για να λάμπει όλη μέρα, οπότε αν το μπαλκόνι σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία Φυτέψτε παχύφυτα ανθεκτικά στη σκιά, όπως φυτά φιδιού, φοίνικες αλογοουράς κ.λπ.

Εάν είστε τυχεροί και έχετε ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι ή αίθριο. Μπορείτε να καλλιεργήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος παχύφυτου. Μάθετε πώς να φτιάξετε έναν όμορφο κήπο εδώ.

Αυτό δεν σημαίνει βαρετό.

Διάφορα παχύφυτα στο μπαλκόνι

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα φυτά. με πολύπλοκη δομή Διαφορετικά σχήματα και πλούσια χρώματα και μεγέθη. Μπορείτε να πειραματιστείτε μαζί τους. Υπάρχουν επίσης παχύφυτα που αναφέρονται εδώ. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε βρώσιμα παχύφυτα. Το Dragon fruit είναι ένας κάκτος που μπορείτε να καλλιεργήσετε εύκολα σε ένα δοχείο.

χρησιμοποιήστε κάθετο χώροΠώς να δημιουργήσετε έναν χυμώδη κήπο στο μπαλκόνι

Η καλλιέργεια παχύφυτων κάθετα θα σας δώσει επιπλέον χώρο, ο οποίος είναι άχρηστος. Κρεμάστε μικρού και μεσαίου μεγέθους γλάστρες σε τοίχους και κάγκελα μπαλκονιού. Μπορείτε να βάλετε μια σκάλα ή μια βιβλιοθήκη και να φυτέψετε γλάστρες. Αυτή είναι μια ιδέα κάθετου κήπου για το μπαλκόνι.

Διαβάστε περισσότερα: DIY κάθετος χυμώδης κήπος

αλλαγή ύψους φυτού

Αν έχετε το ίδιο μέγεθος κατσαρόλας Ένας χυμώδης κήπος στο μπαλκόνι σας θα φαίνεται βαρετός.Μην το θεωρείτε δεδομένο, αλλάξτε το ύψος των γλαστρών χρησιμοποιώντας διαφορετικού ύψους φυτοστάσια και δοχεία. Κάντε χώρο για παχύφυτα σε τουλάχιστον μία μεγάλη γλάστρα για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό κομμάτι στο μπαλκόνι σας. Υπάρχουν πολλά ψηλά παχύφυτα όπως η αγαύη, ο κάκτος με καντήλια. και μανιόκα

Διαβάστε περισσότερα: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο μπαλκόνι Attribution-NonCommercial-ShareAlike

δημιουργία θα είναι

Μην φυτεύετε μόνο κάκτους, κότες και νεοσσούς και φυτά νεφρίτη, κρεμάστε μερικά κρεμαστά καλάθια ενώ τα παχύφυτα που χύνονται από τις γλάστρες είναι όμορφα. Εδώ είναι 20 φυτά.

Το κύριο πλεονέκτημα της καλλιέργειας παχύφυτων είναι ότι μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε μοναδικούς κήπους DIY, όπως πέργκολα, τσαγιέρες, βάζα, παιχνίδια, κλουβιά πουλιών και κορνίζες. Πάρτε έμπνευση από αυτό το άρθρο και γίνετε δημιουργικοί.

Για έναν επιτυχημένο μπαλκονόπαχινο κήπο Παρακαλούμε δείτε τις συμβουλές μας για την καλλιέργεια χυμώδεις. εδώ.

Σχολιάστε