Πώς να απαλλαγείτε από Peace Lily Bugs (με εικόνες)

Πώς να απαλλαγείτε από Peace Lily Bugs (με εικόνες)

Τα κρίνα της ειρήνης αντιπροσωπεύουν την αληθινή ειρήνη και ηρεμία. Αρκετά ευέλικτο, χωρίς ανησυχίες και ανθεκτικό, αλλά μπορεί να έχει κάποιες παγίδες.

Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τα παράσιτα των κρίνων της ειρήνης όταν εισβάλλουν στο πολύτιμο φυτό σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της σκόνης του κρίνου: Αρχικά, σκουπίστε τα ακάρεα του κρίνου στο ντους ή σε εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας μια δυνατή ροή νερού και ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα. για έλεγχο Ψεκάστε το με λάδι neem. (Ή τυπικό φυτικό έλαιο) και εντομοκτόνο σαπούνι.

Το να διατηρείτε την ψυχική σας ηρεμία υγιή και καλά συντηρημένη είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας ενάντια στα κοινά έντομα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί τα κρίνα της ειρήνης σας έχουν παράσιτα και πώς να τα αποτρέψετε.

Συνήθη λάθη σχετικά με τα κρίνα της ειρήνης

[1] Mealybugs (Pseudococcidae)

Ελέγχετε τακτικά τα κρίνα της ειρήνης σας για να δείτε αν οι αλευρώδεις έχουν κατασκηνώσει. Τείνουν να μαζεύονται στην κάτω πλευρά των φύλλων. ειδικά εκεί που αναδύεται από το έδαφος και κατά μήκος των μεγάλων φλεβών των φύλλων.

Τα Mealybugs είναι μικρά έντομα χωρίς φτερά μήκους περίπου 1/5 ίντσας και έχουν λευκή, γκρίζα ή κηρώδη εμφάνιση.

Σχηματίζουν κολλώδεις βαμβακερές συστάδες στο πίσω μέρος των φύλλων, αλλά μπορείτε επίσης να τις βρείτε σε λουλούδια και μίσχους.

Αυτά τα πτητικά έντομα έχουν στοματικά μέρη κάτω από το δέρμα τους. Τρέφονται με χυμό και εκκρίνουν άπεπτο υλικό όπως κολλώδες νέκταρ. Η κολλώδης σιροπιασμένη ουσία είναι μαγνήτης για τα σπόρια μυρμηγκιών και μούχλας. που θα αναπτυχθεί ως μαύρη ή γκρίζα αιθάλη στα φύλλα

σύμπτωμα

 • παρουσία μαύρης μούχλας ή/και μυρμηγκιών
 • Αφράτες, κηρώδεις ή πουδρώδεις, λευκές συστάδες στο πίσω μέρος των φύλλων.
 • Εάν η σοβαρή μόλυνση θα σταματήσει την ανάπτυξη.
 • δείτε τρύπες που αφήνουν τα έντομα

θεραπεία

Απομονώστε αμέσως το κρίνο σας όταν βρεθούν αλευρώδεις κοριοί. ώστε η αναστάτωση να μην εξαπλωθεί περαιτέρω

Μέθοδος 1: Λήψη αλκοόλ

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να εντοπίσετε τους αλευρώδεις κοριούς πριν πολλαπλασιαστούν, θα είστε εντάξει. Μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς. Ωστόσο, είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι.

Έτσι, η επόμενη καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα εντριβής. Αυτό θα αποδυναμώσει την άμυνα των αλευροφόρων και τελικά θα τους σκοτώσει.

 1. Μουσκέψτε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα.
 2. Χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε την αποικία αλευροφόρων και τα αυγά τους. Εάν είναι δυνατόν, σκουπίστε κάθε έντομο με αρκετό οινόπνευμα για να αφαιρέσετε το κηρώδες «δέρμα».
 3. Χρησιμοποιήστε το άλλο άκρο της μπατονέτας για να σκουπίσετε τα φύλλα, τα άνθη και τους μίσχους. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα σφάλματα από το κρίνο της ειρήνης σας.
 4. Φροντίστε να απορρίπτετε τους αλευροσκούληκες υγιεινά.

Μέθοδος 2: Ψεκάστε νερό

Εάν ο αριθμός των αλευροφόρων είναι πολύ υψηλός για να εξαλειφθεί. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετή. Χρησιμοποιήστε μια ισχυρή ροή νερού από ένα λάστιχο ντους ή κήπου για να αφαιρέσετε τους αλευρώδεις κοριούς από τα κρίνα της ειρήνης σας.

Φροντίστε να τυλίξετε την κατσαρόλα προσεκτικά και με ασφάλεια με πλαστική μεμβράνη. Αυτό θα αποτρέψει το μούσκεμα του μείγματος γλάστρας στο νερό.

Μέθοδος 3: Εντομοκτόνο Σαπούνι Σπρέι

Εάν το κρίνο της ειρήνης σας έχει μολυνθεί με πολλούς αλευρωτούς και το αλκοόλ δεν είναι αποτελεσματικό. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο σαπούνι. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ οργανικό εντομοαπωθητικό σπρέι στο Amazon.

 1. Τα κρίνια της Ειρήνης πρέπει να ψεκάζονται όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 90°F (32°C).
 2. Το σαπούνι μπορεί επίσης να επηρεάσει το κρίνο της ειρήνης σας εάν το νερό είναι συμπυκνωμένο. Επομένως, το πότισμα πρέπει να γίνεται πριν τον ψεκασμό.
 3. φορούν προστατευτικό εξοπλισμό (Μάσκα αναπνευστήρα, αδιάβροχα γάντια κ.λπ.) και ψεκάστε εντομοκτόνο σαπούνι σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.
 4. Συνεχίστε τον ψεκασμό μέχρι το διάλυμα σαπουνιού να καλύψει όλο το φύλλωμα του κρίνου της ειρήνης. Μην ξεχνάτε ότι η κάτω πλευρά των φύλλων και ορισμένα μέρη του στελέχους καλύπτονται με φύλλα.
 5. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε 5-7 ημέρες μέχρι να νικήσετε τους αλευρώδεις κοριούς.

Αν η ήσυχη πασχαλίτσα σας φαίνεται να δέχεται επίθεση Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο εντομοκτόνο (σύνδεσμος από το Amazon) και επεξεργαστείτε το νερό μέσα και γύρω από τις ρίζες.

Μέθοδος 4: Λάδι κηπευτικών

Ένα καλής ποιότητας φυτικό έλαιο ή ακόμα και έλαιο neem θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τους αλευρωτούς.

 1. Ετοιμάστε ένα σπρέι λαδιού χρησιμοποιώντας 1 γαλόνι νερό και τέσσερις κουταλιές της σούπας έλαιο neem.
 2. Ανακατεύουμε ζωηρά τα υλικά για να εξασφαλίσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
 3. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τα κρίνα και η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 100°F (37°C).
 4. Ψεκάστε την επιφάνεια μέχρι να μουλιάσει στο μείγμα του λαδιού.
 5. Ψεκάστε ξανά το κρίνος σας μετά από 5-7 ημέρες.

Επαναλάβετε μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η εστία. Σημειώστε ότι οι παραπάνω θεραπείες λειτουργούν σχεδόν για όλα τα κοινά ζωύφια κρίνων της ειρήνης.

[2] Ακάρεα αράχνης (Tetranicidae)

Τα ακάρεα της αράχνης είναι ένα άλλο έντομο που ρουφάει το χυμό και μπορεί να μολύνει το κρίνο της ειρήνης σας.Σε αντίθεση με τις αφίδες και τα αλευροφόρα, αυτά τα έντομα με 8 πόδια δεν χτίζουν κηρήθρες. Μοιάζουν με μεταξωτές κλωστές στα κρίνα σου.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο κρίνος της ειρήνης σας έχει ακάρεα αράχνης. Ανακινήστε το φυτό σας σε ένα κομμάτι λευκό χαρτί. Θα δείτε ένα κομμάτι σκόνης να κολλάει στο χαρτί.

σύμπτωμα

 • Μοιράστε τον ιστό ανάμεσα στα φύλλα του κρίνου της ειρήνης σας.
 • Κατσαρά, στίγματα ή αποχρωματισμένα φύλλα
 • καφέ κηλίδες στα φύλλα
 • Σοβαρές προσβολές μπορεί να προκαλέσουν χάλκινο ή κίτρινο χρώμα στο φύλλωμα.

θεραπεία

καθώς και αλευροφόρα Το εντομοκτόνο σπρέι σαπουνιού ή το έλαιο neem μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των ακάρεων της αράχνης. Αρχικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ισχυρό νερό για να ξεπλύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα ζωύφια από το κρίνο της ειρήνης σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κάτω πλευρά των φύλλων.

Για κρίνα γαλήνης σε εξωτερικούς χώρους ή στον κήπο. Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα με βάση το θείο, λάδι neem, εντομοκτόνα σαπούνια και τα περισσότερα έλαια κηπευτικών για να σκοτώσετε τα ακάρεα αράχνης σε εξωτερικούς χώρους.

Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη θεραπεία αρκετές φορές την εβδομάδα. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να ελεγχθεί πλήρως η εισβολή.

[3] λέπια έντομο

Μπορείτε επίσης να δείτε λέπια έντομα σε κρίνα της ειρήνης. ειδικά όταν το νερό ξεχειλίζει ή δεν παίρνει αρκετό φως.

Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα έχουν σκληρό κέλυφος και εμφανίζονται ως μικροσκοπικοί φυμάτιοι στα φύλλα και τους μίσχους των κρίνων της ειρήνης. Απορροφούν το χυμό των φυτών σας και παράγουν γλυκό χυμό που προάγει την ανάπτυξη μυκήτων αιθάλης.

σύμπτωμα

 • μαραμένα ή κίτρινα φύλλα
 • καθυστερημένη ανάπτυξη – εάν η μόλυνση είναι εκτός ελέγχου Μπορεί να κατακλύσει τον κρίνο της ειρήνης σας.
 • Μπορείτε να δείτε τα μυρμήγκια λόγω του νέκταρ.
 • Μαύρος μύκητας σε φύλλα και μίσχους

θεραπεία

Ο έλεγχος των λέπινων εντόμων είναι δύσκολος καθώς αναπτύσσουν σκληρά κελύφη. Ωστόσο, μπορείτε να τα σκουπίσετε με οινόπνευμα ή με το χέρι.

Αν είναι ακόμα στο εμβρυϊκό στάδιο Αυτό μπορεί εύκολα να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας εντομοκτόνο σαπούνι ή φυτικά έλαια όπως το έλαιο neem.

ψεκάζεται με χρήση εντομοκτόνων Φροντίστε να εστιάσετε στο πίσω μέρος του φύλλου. Εφαρμόστε ξανά το εντομοκτόνο κάθε 7 έως 10 ημέρες έως ότου η κατάσταση τεθεί υπό έλεγχο.

[4] ψείρα των φυτών

Οι αφίδες είναι το πιο καταστροφικό από όλα τα παράσιτα που μπορούν να εισβάλουν στο κρίνο της ειρήνης σας. Αυτά τα κορόιδα μελιού με μαλακό σώμα 8 φτερών είναι τόσο μικρά (μήκους περίπου 1/4 ίντσας) που είναι αόρατα με γυμνό μάτι.

Αν και τα περισσότερα από αυτά τα έντομα σε σχήμα αχλαδιού είναι ανοιχτό πράσινο, Αλλά μπορούν επίσης να φαίνονται κίτρινα, γκρι, καφέ, μαύρα ή ακόμα και ροζ. Μπορούν να φορούν γούνινα ή κερί παλτά. (εξ ου και το όνομα woolly worm)

Οι αφίδες πολλαπλασιάζονται γρήγορα. με τη συσσώρευση και την αποδυνάμωση των φύλλων και παράγουν νέα ανάπτυξη όπως νεαρούς βλαστούς, μίσχους και φύλλα.

σύμπτωμα

 • Ψάξτε για κίτρινα, ελαττωματικά, κατσαρά ή παραμορφωμένα φύλλα.
 • κολλώδης ουσία στους μίσχους και τα φύλλα
 • Μπορεί να βρείτε μυρμήγκια πάνω ή γύρω του. κρίνο της ειρήνης σου
 • Η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί σε μίσχους, φύλλα ή λουλούδια.

θεραπεία

 1. Οι αφίδες πολλαπλασιάζονται γρήγορα, επομένως πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως μέτρα ελέγχου. Χρησιμοποιήστε δυνατό νερό για να ξεπλύνετε τις αφίδες στα κρίνα της ειρήνης σας. Φυσικά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις αφίδες και να απαλλαγείτε από αυτές με το χέρι. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε το φυτό με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα.
 2. για μεγάλες αποικίες Μπορεί να θέλετε να ψεκάσετε κρίνους ειρήνης χρησιμοποιώντας προπαρασκευασμένο εντομοκτόνο σαπούνι ή φυτικό λάδι. (Ειδικά το έλαιο neem.) Δώστε μεγάλη προσοχή στις τρυφερές αναπτύξεις και στις κάτω πλευρές των φύλλων μέχρι να στάξει σαπούνι ή λάδι από ολόκληρο το φυτό. Εφαρμόστε ξανά εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι κάθε λίγες μέρες για δύο εβδομάδες. (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)
 3. Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις αφίδες είναι η χρήση εντομοκτόνων με βάση το οξικό άλας. Εφαρμόστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή Περιμένετε 7-10 ημέρες πριν ψεκαστεί ξανά.
 4. για έλεγχο σε εξωτερικούς χώρους Μπορείτε να απελευθερώσετε αφίδες ως φυσικά αρπακτικά στον κήπο, το θερμοκήπιο ή την αυλή σας.Τα σκαθάρια, τα σκαθάρια και τα σκαθάρια είναι καλές επιλογές.

[5] Θρίπας (Θυσανόπτερα)

Αν παρατηρήσετε μικρά έντομα λευκό ή μαύρο που πετά γύρω κρίνο της ειρήνης σου Μπορεί να είναι θρίπες. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν προνύμφες που μοιάζουν με αυγά που εμφανίζονται κίτρινες στα φύλλα, τα άνθη, τους μίσχους ή το έδαφος.

θυσανόπτερα

σύμπτωμα

 • Οι σοβαρές λοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν ως καφέ ή ασημί ραβδώσεις. (εμφανίζεται ως κινούμενη γραμμή όταν διαταράσσεται)
 • παραμορφωμένη νέα ανάπτυξη
 • μαύρες κηλίδες κοπράνων στα φύλλα
 • Θαμπά ή χλωμά σπασμένα φύλλα
 • Μη έγκυρη φόρμα μπουμπούκι.

θεραπεία

 1. Γιατί οι θρίπες σπάνια επιτίθενται στο σπίτι. Πολλαπλασιάζονται γρήγορα, άρα νωρίς έλεγχος είναι το κλειδί Και πρέπει να διαχειριστείς και το χώμα σου και το κρίνο της ειρήνης σου.
 2. Πρώτα, χρησιμοποιήστε δυνατό νερό για να αφαιρέσετε τους θρίπες από το κρίνο της ειρήνης σας. Το πίσω μέρος του φύλλου πρέπει να πλυθεί, καθώς εκεί κρύβονται τα περισσότερα από τα ενήλικα.
 3. Για το σπρέι χρησιμοποιήστε λάδι neem. Η χρήση λαδιού (ή τυπικού φυτικού ελαίου) και εντομοκτόνου σαπουνιού είναι μια αποτελεσματική αλλά ασφαλής και βιολογική μέθοδος Επαναλαμβάνετε κάθε 10 ημέρες μέχρι να φύγει η προσβολή.
 4. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια μπλε ή κίτρινη κολλώδη παγίδα κοντά στο κρίνο της ειρήνης σας. Αυτό θα βοηθήσει στην ανίχνευση μελλοντικών λοιμώξεων.

[6] μυκητιακό κουνούπι

Αν η σκνίπα των μανιταριών ζει στο σπίτι της Ειρήνης Lily Θα δείτε μικρές μαύρες μύγες. Πετάξτε γύρω από το εργοστάσιό σας Έχει μακριά πόδια και πλοκάμια. αλλά γεννούν αυγά στο χώμα Τα περισσότερα από αυτά τα έντομα βρίσκονται σε ζεστές και υγρές συνθήκες.

σύμπτωμα

 • μαραμένα φύλλα
 • απώλεια φύλλων
 • κίτρινη κάρτα
 • καθυστερημένη ή κακή ανάπτυξη

θεραπεία

Όπως είπα παραπάνω υπερβολική υγρασία στο έδαφος ή γύρω από αυτό Τα κρίνα της ειρήνης θα προσελκύσουν μούχλα. Επομένως, αφήστε δύο έως τρεις ίντσες χώματος να στεγνώσει ελαφρώς κάτω από την επιφάνεια μεταξύ των ποτισμών.

Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα με βάση την πυρεθρίνη για τον έλεγχο των ενήλικων μυκητιακών σκνίπων. Βεβαιωθείτε ότι τα κρίνα της ειρήνης σας είναι βουτηγμένα με εντομοκτόνο σπρέι. Περιμένετε άλλες δύο ημέρες και επαναλάβετε την ένεση μέχρι να εξαφανιστεί.

Οι κίτρινες κολλώδεις παγίδες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο των μυκητιακών σκνίπων χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Γιατί το κρίνος της ειρήνης μου είναι ελαττωματικό;

υγρές συνθήκες

Τα περισσότερα έντομα που επιτίθενται στα κρίνα της ειρήνης έλκονται από υγρές ή υγρές συνθήκες. Είναι αυτό το ένστικτο που τους βοηθά να επιβιώσουν στα μικροσκοπικά σώματά τους. Πρέπει να βρουν μια υγρή περιοχή για να κρατήσουν τα μικροσκοπικά σώματά τους ενυδατωμένα. Διαφορετικά θα ξεραθούν και θα πεθάνουν.

Τα έντομα όπως οι σκνίπες και οι μύκητες χρειάζονται ζεστό, υγρό μείγμα γλάστρας για να γεννήσουν τα αυγά τους. Το υπερβολικό πότισμα, η υψηλή υγρασία και η υπερχείλιση μπορούν να δημιουργήσουν αυτές τις υγρές συνθήκες που τα παράσιτα αγαπούν τα κρίνα.

υψηλή υγρασία

Όπως έχω ήδη αναφέρει Η υψηλή υγρασία κάνει το μικροκλίμα τριγύρω Το Moist Peace Lily σου Αυτό θα προσελκύσει μούχλα, σκνίπες, αφίδες και άλλα έντομα. βελτιώστε τον αερισμό Και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα για να μειώσετε την υγρασία.

κακός αερισμός

Τα παράσιτα των εντόμων ευδοκιμούν σε περιοχές που δεν αερίζονται καλά.Πρώτον, τα ακίνητα κρίνα γίνονται νωθρά και ανθυγιεινά σε ασφυκτικούς, κακώς αεριζόμενους χώρους. καθιστώντας τα ευάλωτα σε παράσιτα και ευκαιριακές ασθένειες.

Ο αερισμός βοηθά στην εξάτμιση της υγρασίας του εδάφους και του νερού που διατηρεί τα φύλλα υγρά. Αν το χώμα της γλάστρας είναι υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα Αυτό δημιουργεί ένα πιο υγρό περιβάλλον όπου τα έντομα επιθυμούν να ευδοκιμούν.

για να διορθώσει την κατάσταση Αφαιρέστε τα φυτά σας, χρησιμοποιήστε έναν ταλαντευόμενο ανεμιστήρα ή σπάστε ένα παράθυρο. Οπως και να έχει Μετακινήστε το κρίνος σας σε καλά αεριζόμενο χώρο.

επαρκή διατροφή

Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα κρίνα σας ευάλωτα στα παράσιτα. Για παράδειγμα, το μαγγάνιο και το κάλιο απαιτούνται για την παραγωγή βέλτιστων αμυντικών ουσιών που προστατεύουν τα φυτά σας από επιθέσεις εντόμων.

Τα κρίνια της ειρήνης χωρίς θρεπτικά συστατικά όπως πυρίτιο, ψευδάργυρος, βόριο ή ασβέστιο είναι καχακτικά. Παραμορφωμένος, αδύναμος και επιρρεπής σε επιθέσεις.

Θα πρέπει να φυτέψετε τα κρίνα της ειρήνης σας σε χαλαρές, γόνιμες γλάστρες αναμεμειγμένες με άφθονη οργανική ύλη για να αυξήσετε τη γονιμότητα. Ταΐστε τα εβδομαδιαία ή δύο φορές την εβδομάδα με λίπασμα αργής απελευθέρωσης για να υποστηρίξετε την έντονη ανάπτυξη το καλοκαίρι.

χύμα κομπόστ

Θα χρειαστεί να γονιμοποιήσετε τα κρίνα σας πιο συχνά το καλοκαίρι. σταματώντας τους αργούς μήνες ανάπτυξης του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Εάν γονιμοποιείτε τακτικά Η περίσσεια μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες και ζημιά στη ρίζα. Κάντε τα κρίνα σας ευαίσθητα στα παράσιτα.

Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα των κρίνων της ειρήνης με φυσικό τρόπο

[1] λάδι neem

Το έλαιο neem είναι ένα φυσικό, οργανικό εντομοκτόνο που κάνει θαύματα ενάντια στα σιωπηλά παράσιτα. Αυτό έχει ένα υπολειπόμενο αποτέλεσμα που βοηθά στον έλεγχο της μελλοντικής εισβολής του σφάλματος.

Ψεκάστε το μείγμα λαδιού neem πάνω από τους μίσχους και τα φύλλα. Σκοτώνει μερικά από αυτά όταν αγγίζει ή τρώει φύλλα ανακατεμένα με λάδι neem.

[2] εντομοκτόνο σπρέι σαπουνιού

Ένα άλλο αποτελεσματικό οργανικό φάρμακο είναι το εντομοκτόνο σαπούνι. Σκοτώνει αλευρώδη, σκνίπες μούχλας, θρίπες, ακάρεα αράχνης και λέπια έντομα κατά την επαφή. Αυτό θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εντοπίσετε τη μόλυνση έγκαιρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βιολογικά εντομοκτόνα σαπούνια ή να φτιάξετε το δικό σας μείγμα σαπουνιού στο σπίτι. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας (ήπιο) υγρό πιάτων με 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι Προσθέστε ένα γαλόνι νερό και ανακινήστε δυνατά πριν τη χρήση.

Ψεκάστε εντομοκτόνο σαπούνι πάνω από τα φύλλα, τους μίσχους και άλλα μέρη του κρίνου της ειρήνης. Περιμένετε δέκα με δεκαπέντε λεπτά πριν ξεπλύνετε το κρίνο της ειρήνης σας.

[3] σπρέι λαδιού

Τα σπρέι κηπευτικών λαδιών από σόγια, βαμβακόσπορο, τεϊόδεντρο, κανόλα, ηλιέλαιο ή ορυκτέλαια σας παρέχουν έναν φιλικό προς το περιβάλλον και αποτελεσματικό τρόπο για να ελέγξετε τα παράσιτα που επιτίθενται στα κρίνα της ειρήνης σας.

Εξάλλου Μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι λαδιού στο σπίτι χρησιμοποιώντας το υπάρχον λάδι, νερό και σαπούνι. Συνιστώ να αναμίξετε 1 λίτρο λάδι canola με 1 κουταλιά της σούπας νερό και μερικές σταγόνες ήπιου απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων. Θα σκοτώσουν σε επαφή με πολύ μαλακά σφάλματα.

[4] φυτικό σπρέι νερού

Αυτά τα σπρέι είναι εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας. Στο σπίτι, χρησιμοποιήστε ισχυρά βότανα όπως λεβάντα, φασκόμηλο, θυμάρι, μέντα, δεντρολίβανο ή μέντα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε σε ψιλοκομμένα βότανα, σκόρδο και λάδι τσίλι. Φροντίστε να αναμίξετε υγρό πιάτων/σαπούνι ή νερό της Καστίλλης.

[5] πυρεθρίνες

Η πυρεθρίνη είναι η εμπιστοσύνη των κηπουρών εδώ και δεκαετίες. Είναι ένα φυσικό φυτοφάρμακο που προέρχεται από φυτά. που είναι φιλικό προς το περιβάλλον αποτελεσματικός και ασφαλές για εσωτερική χρήση Το δραστικό συστατικό παραλύει το έντομο κατά την επαφή.

[6] σπρέι σκόρδου

Το σκόρδο περιέχει ισχυρές ενώσεις που δρουν για να απωθούν τα έντομα. Για να φτιάξετε ένα σπρέι σκόρδου Μουλιάζουμε 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου σε 1 κουταλιά της σούπας ορυκτέλαιο για 24 ώρες.

Αφαιρέστε τα κομμάτια σκόρδου και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ήπιο σαπούνι ή απορρυπαντικό και μια πίντα νερό πριν από τον ψεκασμό.

[7] γη διατόμων

Η γη διατόμων είναι ένα φυσικό εντομοκτόνο αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει τους περισσότερους μύκητες σκνίπες. συμπεριλαμβανομένων των προνυμφών άλλων εντόμων ωοτοκία σε γλάστρες

Συμβουλές για την πρόληψη των παρασίτων στα κρίνα της ειρήνης

Όταν αντιμετωπίζετε παράσιτα κρίνου Η πρόληψη είναι συχνά η καλύτερη πολιτική. Ακολουθούν μερικοί δοκιμασμένοι και αληθινοί τρόποι για την πρόληψη και την ελαχιστοποίηση της ζημιάς:

 • Ελέγχετε τακτικά τα κρίνα της ειρήνης σας για σφάλματα. Ελέγξτε το πίσω μέρος του φύλλου και βεβαιωθείτε ότι η νέα ανάπτυξη είναι ομαλή.
 • Ελέγξτε τον αερισμό διατηρώντας καλό αερισμό. Περιστασιακό κλάδεμα και χωρίστε το δέντρο σας
 • Αφαιρέστε και απορρίψτε τυχόν άρρωστα, νεκρά ή πεσμένα φύλλα, ιστούς και φυτικό υλικό όπως τα βλέπετε. Όταν συσσωρεύουν υπολείμματα στο μείγμα γλάστρας. Προσκαλούν παράσιτα και ασθένειες.
 • Μην επαναχρησιμοποιείτε το μείγμα γλάστρας όταν φυτεύετε ή μεταφυτεύετε σταθερά κρίνα.
 • Απομονώστε αμέσως άρρωστα ή μολυσμένα φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Το κακό πότισμα μπορεί να προσκαλέσει ανεπιθύμητα έντομα. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. πότισμα από πάνω ή πιτσίλισμα νερού στα φύλλα Ποτίστε τα φυτά σας το πρωί.
 • Αποφύγετε τις υγρές συνθήκες – μην αφήνετε τα κρίνα να εγκατασταθούν σε στάσιμα νερά. Και μην συνωστίζετε τα φυτά στο σπίτι.
 • Λιπάνετε σωστά – Η υπερβολική λίπανση είναι μια κακή πρακτική που ενθαρρύνει την επίθεση παρασίτων. Προσθέστε ένα ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα δέντρων κάθε λίγους μήνες μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αποφύγετε τη λίπανση το χειμώνα.
 • Αφήστε το φως να λάμψει μέσα από τα κρίνα της γαλήνης σας και διατηρήστε την ιδανική θερμοκρασία μεταξύ 68-85 °F (20-29 °C).

(Πηγή: Clemson University)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε