Πώς μοιάζει το φυτό με το δεντρολίβανο: Ένας οδηγός για την αναγνώριση των φυτών

τι φυτά μοιάζουν με δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο, γνωστό και ως Rosmarinus officinalis, είναι θάμνος εγγενής στη Μέση Ανατολή και σε μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτός ο πολυετής θάμνος αναπτύσσεται καλά σε μεσογειακά περιβάλλοντα καθώς ανέχεται την ξηρασία και τις πλημμύρες. Οι βελόνες και τα στελέχη του δεντρολίβανου χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για να καρυκεύσουν κρέας ή ψάρι και ως μπαχαρικό για αλμυρά πιάτα. Τι φυτό μοιάζει με δεντρολίβανο και πώς να τα αναγνωρίσετε ώστε να τα καλλιεργήσετε μόνοι σας στην αυλή σας.

Είναι σημαντικό να μάθετε ποια φυτά μοιάζουν με το δεντρολίβανο γιατί υπάρχουν και άλλα φυτά που το μοιάζουν. Δεν θέλετε να το μπερδέψετε με δεντρολίβανο.

Τα 10 κορυφαία φυτά που μοιάζουν με δεντρολίβανο:

 1. Ruff Falls Penny Royal
 2. Νομισματοκοπείο Βιρτζίνια Mountain
 3. στενή ορεινή μέντα
 4. καναδική μορίνγκα
 5. μαραθόσκυλος
 6. Ρωσικό φασκόμηλο (Perovskia atriplicifolia)
 7. Λεβάντα (Lavender angustifolia)
 8. American Penny Royal (Hedioma bulegaoides)
 9. Φασκόμηλο με πινέλο (Artemisia tridentata)
 10. ใบแกง (Helichrysum itlium)

Θα συζητήσουμε για καθένα από αυτά τα φυτά παρακάτω.

Τι γίνεται με τα φύλλα δεντρολίβανου;

Το δεντρολίβανο έχει μικρά, στενά, σκληρά, μέτρια πράσινα φύλλα. Ως επί το πλείστον, τα φύλλα είναι σκούρα και γκριζοπράσινα κάτω, υπόλευκα.

Τα φύλλα του δεντρολίβανου μοιάζουν με φύλλα πεύκου. Τα φύλλα είναι διατεταγμένα κατά μήκος του στελέχους. Τα παλαιότερα φυτά δεντρολίβανου σπάνια έχουν φύλλα. ειδικά στο κάτω μέρος γι’ αυτό θα αποκαλυφθεί η τραχιά δομή του κλαδιού και ο απολεπισμένος φλοιός.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα φυτό είναι δεντρολίβανο;

Θα καταλάβετε εύκολα ότι το φυτό είναι δεντρολίβανο, επειδή αυτός ο γκρίζος πολυετής θάμνος έχει ένα πικάντικο άρωμα που μοιάζει με πεύκο. Επίσης έχει φολιδωτό φλοιό και φύλλα απέναντι Στενά φύλλα Παχύ δέρμα Λευκό κάτω και σκούρο πράσινο από πάνω.

Οι φλέβες θα φαίνονται να τρέχουν προς τα κάτω στη μέση του φύλλου και οι άκρες θα κυρτώνουν. Τα γαλάζια άνθη έχουν μήκος μισή ίντσα και αναπτύσσονται σε κοντές μασχάλες φύλλων. Όταν το δεντρολίβανο είναι σε πλήρη άνθιση Μπορεί να προσφέρει εκπληκτική σκιά. Όσο για τον καρπό του, είναι ένα πολύ μικρό σφαιρικό καρυδάκι.

δενδρολίβανο

Πώς να ξεχωρίσετε το δεντρολίβανο από άλλα φυτά

Δείτε πώς να ξεχωρίσετε το δεντρολίβανο από άλλα φυτά:

 1. Μετρήστε το μέγεθος του φυτού Οι όρθιες ποικιλίες δεντρολίβανου, όπως το δεντρολίβανο, μπορούν να φτάσουν τα πέντε πόδια ψηλά. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ποικιλίες δεντρολίβανου που μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος και να πολλαπλασιαστούν.
 2. Αναζητήστε κοντά φυτά που μοιάζουν με πεύκο με μικρά κοντά και μακριά κλαδιά που αναπτύσσονται κατευθείαν στον αέρα από τον φαρδύ κορμό του δέντρου.Το δεντρολίβανο τείνει επίσης να πέφτει στο έδαφος εάν δεν κλαδευτεί.
 3. Δείτε αν το δέντρο έχει ξύλο και φολιδωτό γκρι φλοιό. είναι δεντρολίβανο
 4. μετρήστε τη βελόνα του φυτού Οι βελόνες του Rosemary κυμαίνονται σε μήκος από 0,8 ίντσες έως 1,6 ίντσες.
 5. Δείτε αν κοντές και μακριές βελόνες αρχίζουν να αναπτύσσονται από τη βάση του κλαδιού περίπου το ένα τέταρτο της διαδρομής προς τα πάνω και πυκνώνουν.
 6. Οι φυτικές βελόνες είναι σκούρο πράσινο-γκρι. και εξετάστε τις ορατές φλέβες στη μέση κάθε βελόνας Οι ζωηρές βελόνες δεντρολίβανου παραμένουν πράσινες όλο το χρόνο.
 7. Ελέγξτε το ασήμι κάτω από την καρφίτσα. Ελέγξτε εάν οι άκρες είναι λυγισμένες προς τα κάτω. Η βάση των βελόνων του δεντρολίβανου είναι πολύ θολή στην αφή.
 8. Άρωμα φύλλων Το Rosemary έχει έντονο ξυλώδες άρωμα. Κάποιοι λένε ότι μυρίζει λεμόνι και πεύκο. Κάποιοι λένε ότι μυρίζει καμφορά.
 9. Το δεντρολίβανο έχει ισχυρές ιδιότητες πρόσφυσης. που είναι μοναδικό και θα πάρει τα χέρια σας από πάνω σας αν τραβήξετε τη βελόνα από το στέλεχος του φυτού.
 10. Ψάξτε για μωβ, ροζ, μπλε ή λευκά λουλούδια στις άκρες των κλαδιών. Σημειώστε ότι οι περισσότερες ποικιλίες δεντρολίβανου ανθίζουν το καλοκαίρι σε ζεστά κλίματα. Εν τω μεταξύ Το ζεστό χειμωνιάτικο δεντρολίβανο ανθίζει όλο το χρόνο.

Ποιο βότανο μοιάζει με το δεντρολίβανο;

Εδώ είναι μερικά βότανα που μοιάζουν με δεντρολίβανο:

Ruff Falls Penny Royal

Αυτό το φυτό είναι ετήσιο εγγενές σε κάθε πολιτεία της Νέας Αγγλίας. Αλλά ένα πρόχειρο ψεύτικο φλουρί Δεν είναι συνηθισμένο στο Νιου Χάμσαϊρ και στο Μέιν. και θεωρείται σπάνιο στη Μασαχουσέτη.

Πίστωση εικόνας: Matt Lavin από το Bozeman, Montana, ΗΠΑ, CC BY-SA 2.0, μέσω Wikimedia Commons.

Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε εδάφη με υψηλό pH, ξηρά χωράφια και τοπικά πετρώματα. Το Rough pennyroyal ευδοκιμεί επίσης σε κατάφυτες περιοχές όπως οι χωματερές και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Γεγονός: Το σφριγηλό φυτό της πενηνιάς παραβλέπεται εύκολα.

Τα χονδροειδή βασιλικά φύλλα είναι λοβωτά ή λοβωτά αλλά δεν χωρίζονται σε φυλλαράκια.Οι άκρες των φύλλων είναι 2λοβες κατά μήκος του στελέχους.Οι άκρες των λεπίδων του φυτού δεν έχουν λοβούς ή δόντια.

Τα λουλούδια κυμαίνονται από μπλε έως μοβ. Τα σέπαλα ή τα πέταλα σχηματίζουν σχήμα σωλήνα ή κυπέλλου.

Νομισματοκοπείο Βιρτζίνια Mountain

Αυτό το φυτό, που μοιάζει με δεντρολίβανο, ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae, που είναι είτε θάμνος είτε αρωματικό βότανο. Σπάνια αμπέλια ή δέντρα, τα φυτά του γένους Lamiaceae έχουν συχνά τετράγωνους μίσχους και διαμήκεις συστάδες λουλουδιών.

Η μέντα Viginia mount είναι ένα φυτό παρόμοιο με το δεντρολίβανο.

Η ορεινή μέντα της Βιρτζίνια είναι ένα δυναμικό πολυκλαδικό πολυετές φυτό ύψους δύο έως τριών ποδιών. Υπάρχουν μικρά λευκά λουλούδια που θυμίζουν μέντα. έχουν συχνά μωβ κηλίδες Τα άνθη βγαίνουν σε πολλές μικρές συστάδες. σε συστάδες, σιγά σιγά, που αναδύονται από τα φύλλα στο τέλος των στελεχών Φύλλα μέντας της Βιρτζίνια καλυμμένα με λευκά άνθη

στενή ορεινή μέντα

Η μέντα Snarrowleaf Mountain, ή Bysanthemum tenuifo, είναι βραβευμένη για τη μακρά περίοδο ανθοφορίας της. Αυτό το φυτό έχει πολλά άκαμπτα και όρθια κλαδιά. Είναι καλλωπιστικό πολυετές φυτό με αργυρόχρωμα φύλλα λεπτά, σχεδόν σαν βελόνες.

Τα φύλλα του στενόφυλλου φασκόμηλου του βουνού εκπέμπουν ένα γλυκό άρωμα όταν συνθλίβονται. Από τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο Μικρά λευκά άνθη με δύο στοματικά μέρη εμφανίζονται σε πυκνές συστάδες στην κορυφή των μίσχων.

Τα άνθη αυτού του φυτού ευνοούνται από επικονιαστές όπως οι πεταλούδες και οι μέλισσες. Επιπλέον, τα φύλλα του χρησιμοποιούνται και για να αρωματίσουν το τσάι.

Συμβουλή: Το Narrowleaf Mountain Mint είναι υπέροχο στην άκρη του δάσους, των πάρκων άγριας ζωής ή των ελεύθερων βοσκοτόπων.

καναδική μορίνγκα

Αυτό το φυτό, που μοιάζει με δεντρολίβανο, είναι ένα φυσικά όρθιο βότανο. Αναπτύσσεται σε ελαφρώς ραβδωμένους μίσχους ύψους δύο έως επτά ποδιών. Οι μίσχοι δεν διακλαδίζονται κάτω από την ταξιανθία. Παράγει σπόρους και, όταν βλαστήσει το φθινόπωρο, παράγει μια ροζέτα.

Το καναδικό χρένο είναι ένα φυτό που μοιάζει με δεντρολίβανο.

Τα φύλλα της καναδικής αλογοουράς έχουν χοντρούς μίσχους και γραμμικό σχήμα. Τα πάνω φύλλα είναι μικρά και χωρίς δόντια. Τα κάτω φύλλα έχουν συχνά δόντια. Υπάρχουν λεπτές λευκές τρίχες στις άκρες των φύλλων και συχνά φλέβες. Τα κάτω φύλλα είναι περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερα. Συνήθως όχι περισσότερο από ½ ίντσα πλάτος.

Μπορείτε να βρείτε καναδική αλογοουρά κατά μήκος των άκρων των μονοπατιών ή σε ενοχλημένες τοποθεσίες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους εδάφους και από τη σκιά μέχρι τον ήλιο. με επαρκές πότισμα Η καναδική αλογοουρά μεγαλώνει σε πολύ μεγάλο ύψος.

μαραθόσκυλος

Ο μάραθος σκύλου είναι η κοινή ονομασία για ορισμένα φυτά και μπορεί να αναφέρεται σε:

 • Eupatorium Capillifolium
 • Εξάλλου
 • κουτάλι προσευχής

Eupatorium Capillifolium

Eupatorium Capillifolium Είναι πολυετές φυτό της οικογένειας των ηλίανθων. Ιθαγενής στην Κεντρική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος 6,5 ποδιών, με πολυάριθμους μίσχους να φυτρώνουν από την τεράστια βάση του.

Eupatorium Capillifolium

Η βάση και ο κορμός καλύπτονται με φύλλα που όταν κόβονται σε κομμάτια μοιάζουν με πράσινες κλωστές που διακλαδίζονται από τον κορμό.

Διασκεδαστικό γεγονός: Τα φύλλα και τα άνθη του Eupatorium Capillifolum παράγουν μια δυσάρεστη οσμή όταν συνθλίβονται.

Εξάλλου

Αυτό το φυτό είναι ένα μικρό γένος που ανήκει στην οικογένεια των μαργαριτών, γνωστό και ως χαμομήλι.Το πιο διάσημο χαμαιμέλι είναι το ρωμαϊκό χαμομήλι ή Chamaemelum Nobile. Τα φυτά Chamaemelum είναι πολυετή ή ετήσια βότανα που φτάνουν σε ύψος έως και δύο πόδια. Συχνά παράγουν διακριτικά λευκά λουλούδια μαργαρίτας με κίτρινο κέντρο.Το Chamaelum είναι εγγενές στην Ευρώπη. αλλά διανέμεται σε όλο τον κόσμο εκτός από την Ανταρκτική

κουτάλι προσευχής

Το Anthemis Cotula είναι επίσης γνωστό ως βρωμερό χαμομήλι. Είναι ποώδες φυτό με έντονο άρωμα. Μερικές φορές η μυρωδιά είναι ανεπιθύμητη. Για αυτό το λόγο έχει άλλο όνομα. «Μυρισμένο άνθος χαμομηλιού» Εκτός από αυτό το κοινό όνομα, το Anthemis cotula έχει αμέτρητα άλλα ονόματα όπως Chamomile puente, Wild Chamomile, Manzanilla loca, Cotula maruta foetida, Maroon cotula, Maroot, Johnyweed, Mayweed, Cigarweed, Big-Sty Daisy , Dog-Daisy, Dog-Fingle, Hawks-Fennel, Mather και πολλοί άλλοι.

Ρωσικό φασκόμηλο (Perovskia atriplicifolia)

Το ρωσικό φασκόμηλο είναι ένα φυλλοβόλο πολυετές φυτό που μοιάζει με δεντρολίβανο. Ιθαγενής στα νησιά της Κεντρικής και των Μπαχαρικών στη νοτιοδυτική Ασία.

αιωνόβιος Αλλά είναι θάμνος. Έχει μικρούς πανίκους με μπλε άνθη λεβάντας και αρωματικά γκριζοπράσινα φύλλα.

Ρώσος σοφός

Επιπλέον, οι μακριές ταξιανθίες τους γίνονται πιο ζωντανές καθώς απλώνονται. Το ρωσικό φασκόμηλο ανθίζει από τα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Η εποχή της ανθοφορίας είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο οποιουδήποτε. ακόμα και το χειμώνα Ο κορμός είναι επίσης ένα όμορφο χαρακτηριστικό στο τοπίο.

Γεγονός: Το ρωσικό φασκόμηλο είναι τέλειο για ξεσκέπασμα.

παρόλο που φαίνεται απαλό Επιπλέον, το ρωσικό φασκόμηλο είναι ιδιαίτερα ανεκτικό στα έντομα, το φτωχό έδαφος, τη ζέστη και την ξηρασία. Μπορεί να φτάσει τα τρία έως τέσσερα πόδια σε ύψος.

Το ρωσικό φασκόμηλο μπορεί να φτάσει τα τέσσερα πόδια και έχει μια συνήθεια όρθιας ανάπτυξης. Μοιάζει με δεντρολίβανο. Κυρίως στα λεπτά κομμένα γκριζοπράσινα φύλλα, τα άνθη του ρωσικού φασκόμηλου μοιάζουν επίσης με ομίχλη λεβάντας-μπλε.

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για το τοπίο για ανοιχτούς χώρους.

Λεβάντα (Lavender angustifolia)

Το Lavender angustifolia ήταν παλαιότερα γνωστό ως Lavender officinalis. Είναι ένας δημοφιλής θάμνος που βγάζει όμορφα μωβ άνθη και είναι μυρωδάτος.Το Lavender angustifolia ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Προστίθεται στον κατάλογο των φυτών που μοιάζουν με δεντρολίβανο λόγω των θαμνωδών και αρωματικών πολυετών ιδιοτήτων του. Ιθαγενής στη Μεσόγειο αλλά τώρα μπορεί να βρεθεί σε όλο τον κόσμο

λεβάντα

Διασκεδαστικό γεγονός: Το Lavender angustifolia είναι ένας αγαπημένος επικονιαστής. Ειδικά οι πεταλούδες και οι μέλισσες.

φυτά χαμηλής ανάπτυξης Η συνήθεια είναι ένας θάμνος με ξυλώδη βάση. Υπάρχουν επίσης ποώδεις βλαστοί καλυμμένοι με λεπτά γκριζοπράσινα φύλλα. στολισμένο με αιχμηρά λουλούδια που είναι εντυπωσιακά και εντυπωσιακά

Το Lavender angustifolia είναι ένας καλός χαμηλός θάμνος. Ιδανικό για εισόδους ή διαδρόμους. Και η έντονη μυρωδιά μπορεί να μυριστεί εύκολα Αυτό το δέντρο φυτεύεται συνήθως σε οικόπεδα λαχανικών ή εξοχικούς κήπους.

Προτιμά ξηρά, αργιλώδη, αμμοχάλικο εδάφη. Επομένως, δεν πρέπει να τα φυτεύετε σε τσέπες παγετού ή πηλού.Το τακτικό κλάδεμα είναι επίσης απαραίτητο για να διατηρείται η ανάπτυξη των φυτών σύντομη και τακτοποιημένη. Το κλάδεμα ενθαρρύνει το φυτό να ανθίσει.

Η λεβάντα, με τα γκριζοπράσινα φύλλα της, είναι αειθαλής σε ζεστά κλίματα όλο το χρόνο. Υπάρχουν μικρά λουλούδια συγκεντρωμένα σε όμορφες συστάδες.

Διασκεδαστικό γεγονός: Δεν είναι όλη η λεβάντα μωβ. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα. Ορισμένες υβριδικές λεβάντες έρχονται σε απαλό ροζ, λευκό, κίτρινο, ροζ και γαλαζωπό.

American Penny Royal (Hedioma bulegaoides)

Το American Pennyroyal, επίσης γνωστό ως American False Pennyroyal, είναι ένα γένος Hedioma που είναι εγγενές στην ανατολική Βόρεια Αμερική. από το νότιο δυτικό Οντάριο και τη Νέα Σκωτία έως τη Νότια Ντακότα και τη Μινεσότα. και έφτασε στο βόρειο Αρκάνσας και τη Γεωργία. Είναι επίσης γνωστό με άλλα ονόματα, όπως απωθητικό για τα κουνούπια, βρώμα βάλσαμο, τσιμπούρι, μέντα και μοσχοκάρυδο.

Πίστωση εικόνας: Salicina, CC BY-SA 4.0, μέσω Wikimedia Commons.

Το American pennyroyal είναι ένα χαμηλής ανάπτυξης, αρωματικό βότανο που φτάνει σε ύψος 6 έως 12 ίντσες. Έχει κοντούς, όρθιους, έντονα διακλαδισμένους, πολύ τριχωτούς μίσχους. Τα φύλλα είναι μικρά, λεπτά και σχετικά λεπτά. Έχει πικάντικη γεύση και έντονο άρωμα μέντας. Τα βασιλικά λουλούδια της αμερικανικής πένας έχουν ανοιχτό μπλε χρώμα. μονό λουλούδι σε μικρές συστάδες

Επιπλέον, το Hedeoma Pulegioides είναι ένα αρωματικό ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Συνήθως είναι μικρό και λεπτό. (μερικές φορές επιμήκη) με γαλάζια άνθη. Αυτό το φυτό αρχίζει να ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού. Τα φύλλα έχουν λείες άκρες, αλλά η άκρη του φύλλου έχει αμβλεία δόντια.

Το American Pennyroyal πολλαπλασιάζεται εύκολα με σπόρο. Θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένες συνθήκες όπως το pH του εδάφους, η γονιμότητα του εδάφους, ο αερισμός κ.λπ.

Αναπτύσσεται καλά σε ηλιόλουστες συνθήκες και ακόμη και σε χαμηλή σκιά σε ξηρά κλίματα. Ο τύπος του εδάφους που είναι κατάλληλος για την καλλιέργεια της πενιχρής είναι αργιλώδες. Σε σύγκριση με άλλα φυτά αυτής της λίστας. Σε αυτό το φυτό αρέσει η πολύ υψηλή υγρασία. Τελικά Το καλύτερο περιβάλλον για την καλλιέργεια του American Pennyroyal είναι το ξηρό έδαφος χωρίς βλάστηση. Τέτοιοι βιότοποι μειώνουν τον ανταγωνισμό από ψηλά φυτά.

Φασκόμηλο με πινέλο (Artemisia tridentata)

Το φασκόμηλο, γνωστό και ως Great Basin Sagebrush ή Big Sage, είναι ένας αρωματικός θάμνος που ανήκει στην οικογένεια Asteraceae.Το φασκόμηλο αναπτύσσεται σε ημίξηρες και ξηρές συνθήκες σε δροσερά βουνό, λιβάδια και ερημικούς βιότοπους της Βόρειας Αμερικής.

φιλόσοφος

Γεγονός: Το όνομα “βούρτσα” ισχύει επίσης για ορισμένα συγγενικά μέλη του γένους Artemisia, συμπεριλαμβανομένου του φασκόμηλου της Καλιφόρνια ή του Artemisia californica.

Αυτός ο αρωματικός θάμνος είναι ένας πολύκλαδος θάμνος με ασημί-γκρίζα φύλλα και κίτρινα άνθη. Μεγαλώνοντας μέχρι τα 10 πόδια, το φασκόμηλο μοιάζει με δεντρολίβανο από μακριά.

Το φασκόμηλο περιέχει ενώσεις όπως αιθέρια έλαια, πτητικά έλαια και καμφορά.

Η καλλιέργεια φυτών μέντας στην πίσω αυλή δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να φροντίσετε το χώμα να στραγγίζει καλά και να έχει κάποιο χοντρό υλικό μέσα. για καλύτερα αποτελέσματα Προσθέστε ίσες ποσότητες περλίτη και άμμου.

Το καλύτερο πράγμα για την καλλιέργεια φασκόμηλου είναι ότι είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και απαιτεί ελάχιστο πότισμα καθώς ωριμάζει.

Η Artemisia tridentata είναι ένα εξαιρετικό είδος φυτού στη Μεγάλη Λεκάνη της Βόρειας Αμερικής. Αυτό το φυτό είναι βιότοπος και τροφή για πολλά ζώα όπως ελάφια μουλαρίκια, νάνοι κουνέλια, γκρίζο βίρο και αντιλόπη με λαγούμια. και ο γκρινιάρης σοφός

Διασκεδαστικό γεγονός: Το φασκόμηλο είναι απαραίτητο για τα ζώα του χειμώνα.

για ανθρώπινους σκοπούς Οι βούρτσες φασκόμηλου χρησιμοποιούνται για καυσόξυλα. Δεδομένου ότι το λάδι από ξύλο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο, το φασκόμηλο είναι επίσης ένα φαρμακευτικό φυτό.

ใบแกง (Helichrysum itlium)

Το φυτό κάρυ, ή Helichrysum italicum, είναι πολύτιμο για τα φύλλα του. πικάντικο άρωμα (εξ ου και το όνομα) και φωτεινά λουλούδια. Είναι ένας μικρός αειθαλής θάμνος. Έχει όμορφα, κομψά, ασημί, γραμμικά φύλλα με άρωμα κάρυ. Όταν τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο, η μυρωδιά του κάρυ ήταν μαγευτική.

Το φυτό που μοιάζει με δεντρολίβανο είναι το δεντρολίβανο.

Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Μεσόγειο και αναπτύσσεται σε βραχώδες και αμμώδες έδαφος. Ο κορμός έχει συνήθως ξύλο στη βάση του. Το δέντρο neem είναι δύο πόδια ψηλό και τρία πόδια πλάτος.

Στα μέσα του καλοκαιριού, μικρά, λεμονοκίτρινα λουλούδια ανθίζουν σε συστάδες. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς και έχει ισχυρές ιδιότητες αναγέννησης ιστών. Βοηθά στο σχηματισμό ουλώδους ιστού Τα φύλλα κάρυ χρησιμοποιούνται μερικές φορές για να αρωματίσουν τα τρόφιμα.

Αλήθεια: Τα φύλλα κάρυ είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Το μισούν και τα ελάφια. Αν και απαλλαγμένο από παράσιτα Πρέπει όμως να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποφευχθεί το ωίδιο.

Ο ιερός βασιλικός είναι εύκολο να αναπτυχθεί καθώς απαιτεί μόνο επαρκές πότισμα και είναι ανθεκτικός στην ξηρασία. Μπορείτε να ριζώσετε αυτό το φυτό από ημίσκληρα μοσχεύματα το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι φυτεύετε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε μερική σκιά όσο και σε πλήρη ήλιο. Εάν σκοπεύετε να μεγαλώσετε από σπόρους Διατηρήστε το εύρος θερμοκρασίας στους 64 βαθμούς Φαρενάιτ έως 73 βαθμούς Φαρενάιτ.

Και αυτό το συνοψίζει! Εάν ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε δεντρολίβανο ή άλλα φυτά, που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά που έχουμε αναφέρει σε αυτόν τον οδηγό. Δείτε τα φυτά που έχουμε συμπεριλάβει παρακάτω.

Η συγκομιδή δεντρολίβανου είναι διασκεδαστική. Μεγαλώστε σήμερα!

Τελευταία ενημέρωση στις 16-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε