Πόσο συχνά ποτίζουμε φράουλες σε γλάστρες; Καλλιεργήστε την Τέλεια Φράουλα

φυτό φράουλας σε γλάστρα

Μία από τις πιο κοινές ερωτήσεις μεταξύ των αρχαρίων καλλιεργητών είναι πόσο συχνά ποτίζονται φράουλες σε γλάστρα. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή. Αυτά τα νόστιμα φρούτα χρειάζονται τη σωστή ποσότητα νερού και υγρασίας εδάφους για να καλλιεργήσουν σωστά τις φράουλες. Το θέμα όμως είναι Οι φράουλες μπορεί να είναι ένα ακατάστατο φυτό. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιθεωρείτε τα φυτά σας και να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές για το πόσο συχνά ποτίζετε τις φράουλες σε γλάστρα. Για να μην έχετε κανένα πρόβλημα, διαβάστε!

Οι φράουλες μεγαλώνουν καλά σε γλάστρες;

Το πιο ακριβές! Έχουμε δει την καλλιέργεια φράουλας σε φάρμες. αλλά περίμενε Αυτά τα νόστιμα φρούτα μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες εάν φροντίζετε σωστά τα φυτά.

Θα θελήσετε να τοποθετήσετε τις φράουλες σε γλάστρα σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία προσθέτοντας ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. πότε να φυτέψετε φράουλες Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο pH του εδάφους. Θα πρέπει να είστε μεταξύ 5,5 και 6,5, που είναι στην όξινη πλευρά.

Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά τα φυτά της φράουλας σας και να λιπάνετε κάθε 2-3 εβδομάδες για καλές αποδόσεις.

Ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για μια φράουλα;

Οι βέλτιστες συνθήκες για την καλλιέργεια φράουλας σε γλάστρες εξαρτώνται από τρεις παράγοντες: έδαφος, ήλιος και νερό.

Πρώτα από όλα, το ιδανικό χώμα πρέπει να στραγγίζει καλά και το pH να είναι μεταξύ 5,5 και 6,5 για καλύτερα αποτελέσματα. Ακολουθεί ο παράγοντας ηλιακού φωτός. Είναι γνωστό ότι ο ήλιος είναι σημαντικός για την παραγωγή τροφής και ενέργειας για τη φωτοσύνθεση νέων φυτών. Όταν οι φράουλες είναι στην κατσαρόλα Θα πρέπει να δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα.

Τέλος, το νερό. Αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικός γιατί βοηθά στη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς και τα κύτταρα του φυτού. Οι φράουλες γενικά απαιτούν τουλάχιστον μια ίντσα άρδευσης ή βροχοπτώσεων την εβδομάδα όταν καλλιεργούνται σε αγρόκτημα ή κήπο. Αλλά για τις φράουλες σε γλάστρα, αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. (για το οποίο θα μιλήσω αργότερα)

Εκτός από το χώμα, τον ήλιο και το νερό, τα υλικά κηπουρικής των δοχείων είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα όταν καλλιεργείτε φράουλες σε γλάστρες. Ορισμένα υλικά, όπως η τερακότα, στεγνώνουν πιο γρήγορα από ό,τι φυσικά. Επομένως, πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά από τις πλαστικές γλάστρες. Επιπλέον, ορισμένα προϊόντα μπορούν να διοχετεύσουν μεταλλικά στοιχεία στο έδαφος της γλάστρας που δεν είναι ωφέλιμα για το φυτό. Είναι σημαντικό να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση. γιατί θα κάνει το έδαφος να έχει πάρα πολλά αλάτι ορυκτά Εάν το έδαφος συσσωρεύεται, είναι επιβλαβές για την υγεία των φυτών.

Είναι δυνατή η καλλιέργεια φράουλας σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους σε διάφορα δοχεία: γλάστρες, κουτιά φυτών φράουλας, βάζα φράουλας, κουτιά παραθύρων ή κρεμαστά καλάθια. Οι στοιβαζόμενες γλάστρες με φράουλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφήσετε τα φυτά σας να πάρουν λίγη ηλιοφάνεια εξοικονομώντας χώρο στο κατάστρωμα ή το αίθριο σας!

χυμό φράουλας σε ένα μπολ

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζονται οι φράουλες σε γλάστρες;

Η συχνότητα του ποτίσματος των φραουλών σε γλάστρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο του εδάφους στο οποίο καλλιεργούνται. και την ποσότητα του ηλιακού φωτός που δέχονται Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε.

Γενικά, θα πρέπει να προσπαθείτε να ποτίζετε τα φυτά της φράουλας σας όποτε δεν υπάρχει βροχή ή χιόνι στο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζετε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ημέρες, ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα πράγματα. Και μην αφήσετε το φυτό να στεγνώσει πολύ ή να αρχίσει να σαπίζει στο ίδιο το φυτό.

Σε ιδιαίτερα ζεστό καιρό ή εάν το έδαφος είναι ιδιαίτερα ξηρό. Οι φράουλες σε γλάστρα μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται τρεις έως πέντε φορές την ημέρα. Να προσέχετε πάντα τα δοχεία σας. Μην αφήνετε το δοχείο να βραχεί πολύ ή να καταστραφεί το νερό!

Πρέπει να ποτίζω τις φράουλες μου κάθε μέρα;

Ναι, θα πρέπει να ποτίζετε φράουλες σε γλάστρα κάθε μέρα. Οι φράουλες πρέπει να ποτίζονται καθημερινά για να διατηρούνται υγιείς και καρποφόρες. Φροντίστε να δίνετε στο φυτό σας τουλάχιστον έξι ώρες πλήρες ηλιακό φως κάθε μέρα. και τοποθετήστε το σε ανοιχτό ή σκιερό χώρο στον κήπο σας.

Μπορείτε να φάτε χυμό φράουλας;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν οι φράουλες μπορούν να ποτιστούν. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο συχνά ποτίζετε φράουλες σε γλάστρα Η απάντηση είναι ναι, μπορείτε να ρίξετε νερό πάνω από τις φράουλες. Ωστόσο, δεν είναι τόσο κοινό όσο άλλα φυτά. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη ριζών, μυκητιασική μόλυνση και βλάβη από έντομα. εν συντομία Αν ποτίζετε πολύ τις φράουλες σας Δεν θα μπορείτε να απολαύσετε μια νόστιμη σοδειά.

Θέλετε να δώσετε στο φυτό την ποσότητα νερού που χρειάζεται. Αλλά δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση για το πότισμα. Μην αφήσετε τις φράουλες να «πνιγούν», αλλά φροντίστε να έχουν αρκετό νερό. (Όχι πάρα πολύ) αν δεν είστε σίγουροι αν οι φράουλες σας χρειάζονται περισσότερο νερό. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα πριν ποτίσετε ξανά.

Πόσο συχνά ποτίζετε φράουλες σε γλάστρα

Ποια είναι τα συμπτώματα ενός υπερχειλισμένου ή υποβρύχιου φυτού φράουλας;

Το να αποφασίσετε πόσο συχνά θα ποτίζετε τις φράουλες σε γλάστρα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη φροντίδα των φυτών. Και το σωστό πότισμα μπορεί να είναι δύσκολο. Το υπερβολικό πότισμα ή η βύθιση του φυτού φράουλας μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Επομένως, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τα σημάδια.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν ποτίζετε αρκετά τα φυτά σας, ελέγξτε το χώμα παραπάνω Αν νιώθετε ότι στεγνώνει, είναι ώρα για πότισμα. δείχνει ότι υπάρχει πολύ νερό Αν δεν ενεργήσετε γρήγορα όταν διαπιστώσετε ότι οι φράουλες σας γίνονται πολύ υδαρείς, Οι φράουλες σας κινδυνεύουν να σαπίσουν τις ρίζες σας. Επίσης, τα συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν δυσάρεστες οσμές από το έδαφος και πεσμένα φύλλα.

Από την άλλη, εάν το χώμα παραμένει στεγνό και τα φυτά σας μαραθούν. δείχνει ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό που είναι σημάδι υποποτίσματος. Λάβετε υπόψη ότι το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε μαρασμό. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο μαρασμός κάτω από το νερό αφήνει τα φύλλα στεγνά και διαυγή. Ο μαρασμός λόγω υπερβολικού ποτίσματος προκαλεί τα φύλλα να βραχούν αρκετά και να πέφτουν.

Πώς να ποτίζετε αποτελεσματικά τα φυτά φράουλας;

Το πότισμα των φυτών φράουλας μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά η σωστή διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των φυτών της φράουλας. Ένας τρόπος για να ποτίσετε αποτελεσματικά τα φυτά φράουλας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα στάγδην άρδευσης όπως το παρακάτω.

Rainbird LNDDRIPKIT Τοπίο/Κήπος στάγδην άρδευση  Σετ άρδευσης κήπου με microbubble και microspray

Αυτό το σύστημα θα σταδιακά Αδειάζει νερό απευθείας στις ρίζες των φυτών. Βοηθήστε στην πρόληψη της απορροής και της σπατάλης νερού.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σωλήνα έγχυσης όπως το παρακάτω.

Swan Products Element CELSP38050 SoakerPro Garden Hose 50', 3/8

Παρέχει νερό απευθείας στις ρίζες των φυτών. Αντίθετα, κάντε αυτό με το να μουλιάζετε το χώμα γύρω του, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα όπως θα κάνατε με έναν παραδοσιακό σωλήνα κήπου. επομένως χρήσιμο Μένουν σε ένα μέρος και παρέχουν νερό όσο χρειάζεται.

Εάν χρησιμοποιείτε γλάστρα ή δοχείο για το φυτό φράουλας σας Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα ή το δοχείο είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει αρκετή υγρασία. Αν καλλιεργείτε φράουλες σε μικρές γλάστρες Ίσως χρειαστεί να ποτίζετε τις φράουλες σας δύο φορές την ημέρα. Μία φορά το πρωί και μία το βράδυ αρκεί αν η κατσαρόλα σας είναι μεγάλη.

Συνολικά, μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά φράουλας σας πιο αποτελεσματικά καταφεύγοντας σε αποτελεσματικές συσκευές ποτίσματος, όπως συστήματα σταγόνων ή ψεκαστήρες.

Ποιες γλάστρες είναι καλύτερες για τα φυτά φράουλας;

Πότε να φυτέψετε φράουλες σε γλάστρες Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο γλάστρας. Η γλάστρα πρέπει να είναι βαθιά για να κρατά τις ρίζες δροσερές.Επιπλέον, το δοχείο πρέπει να έχει καλή στράγγιση. Διαφορετικά, το νερό δεν θα στραγγίσει αρκετά γρήγορα για να δροσίσει τις ρίζες του φυτού το καλοκαίρι.

Γενικά, η καλλιέργεια φράουλας σε γλάστρες είναι πολύ εύκολη. Και τα καλύτερα δοχεία για φυτά φράουλας είναι βάζα και γλάστρες με τρύπες στα πλάγια.

Οι φράουλες αναπτύσσονται καλά σε αυτό το είδος γλάστρας. Δεδομένου ότι οι φράουλες είναι μικρά φυτά με ρηχά ριζικά συστήματα, Επιπλέον, γιατί οι φράουλες δεν αγγίζουν το χώμα. Η χρήση τέτοιων δοχείων μπορεί να αποτρέψει μυκητιακές και βακτηριακές ασθένειες.

Pro-Tip: Μπορείτε να καλύψετε αυτούς τους τύπους γλάστρες με άχυρο, πριονίδι ή άλλο λίπασμα.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι γλάστρες με φράουλα: πλαστικές, κεραμικές και τερακότα γλάστρες.

Τα δοχεία με κεραμική επίστρωση είναι μια καλή επιλογή επειδή είναι πορώδη, επιτρέποντας καλύτερο αερισμό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι αρκετά βαρύ, ειδικά όταν ποτίζουμε φράουλες.

Εν τω μεταξύ Οι γλάστρες από τερακότα είναι επίσης μια καλή επιλογή επειδή είναι πιο πορώδεις και ελαφρύτερες από τις κεραμικές γλάστρες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι περισσότερες γλάστρες από τερακότα δεν είναι επικαλυμμένες με υδατοαπωθητικό. Και αυτά τα μη επεξεργασμένα πήλινα δοχεία θα σπάσουν μετά από ένα ή δύο χρόνια.

Το πλαστικό είναι μια καλή επιλογή εάν καλλιεργείτε φράουλες για χόμπι και διακοσμητικούς σκοπούς. Επειδή οι πλαστικές γλάστρες είναι μη πορώδεις. επομένως δεν είναι κατάλληλο για υπερβολικό πότισμα φυτών.

Συνολικά, οι καλύτερες γλάστρες για φυτά φράουλας είναι οι κεραμικές γλάστρες. Όμως, ενώ οποιοσδήποτε από αυτούς τους τύπους δοχείων θα λειτουργήσει ιδιαίτερα καλά με καρποφόρες φράουλες όπως Quinault, Tillicum ή Ozark Beauty, να γνωρίζετε τα μειονεκτήματά τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι η γλάστρα ή το δοχείο που θα επιλέξετε έχει τρύπες αποστράγγισης.

Fun Fact: Μερικές γλάστρες με φράουλα είναι φτιαγμένες από ξύλο!

Πρέπει να λιπάνετε φράουλες σε γλάστρα;

Πότε να φυτέψετε φράουλες σε γλάστρες Η τακτική γονιμοποίηση είναι απαραίτητη για καλύτερα αποτελέσματα. Εξάλλου, καλλιεργούνται κυρίως για τον καρπό!

Είναι καλύτερο να λιπάνετε κάθε 7-10 ημέρες με ένα ισορροπημένο λίπασμα όπως το παρακάτω.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multipurpose Fertilizer

Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά πριν τη λίπανση και να ποτίζετε ξανά για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση.

Ποια είναι μερικά κοινά προβλήματα με τα φυτά φράουλας σε γλάστρες;

Υπάρχουν μερικά κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν καλλιεργείτε φράουλες σε γλάστρες: Πρώτον, το χώμα γίνεται κορεσμένο με αποτέλεσμα τα φυτά να μαραίνονται και να πεθαίνουν. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι γλάστρες δεν στραγγίζουν καλά. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών Τελικά, τα φυτά της φράουλας δεν θα αναπτυχθούν καλά αν δεν δοθεί αρκετό ηλιακό φως στη γλάστρα.

Εκτός από τη συμπίεση του εδάφους και τη σήψη των ριζών. Οι φράουλες σε γλάστρα μπορεί επίσης να είναι ευαίσθητες σε ορισμένες ασθένειες των φυτών, όπως η κόκκινη σήψη των ριζών του σιδήρου. (Lanarkshire) Κηλίδα φύλλων, μούχλα, μούχλα και γκρίζα μούχλα φράουλας Verticillium και σήψη του δέρματος

Τα δυνητικά προβληματικά έντομα περιλαμβάνουν τον τρυπητή κορυφής φράουλας. Τραχύδαλος φράουλας, λευκή μύγα, αφίδα ριζοφάγων, αφίδα κουλούρας φύλλων, έντομο φράουλας κουρευτική μηχανή φράουλας γυμνοσάλιαγκες και στίγματα φυτοφάγων

Μπορείτε να αποτρέψετε αυτά τα κοινά προβλήματα φροντίζοντας σωστά τα φυτά σας. ειδικά όσον αφορά το πότισμα

Πώς φροντίζετε τις φράουλες σε γλάστρες;

Οποιοσδήποτε τύπος φράουλας θα καρποφορήσει όταν φυτευτεί σε γλάστρες ή δοχεία. Οι φράουλες Ιουνίου θα σας δώσουν την κύρια καλλιέργεια σε περίπου δύο εβδομάδες στις αρχές του καλοκαιριού. Γνωρίζατε ότι οι ουδέτερες φράουλες δύο ημερών έχουν μεγαλύτερη εποχή σε σύγκριση με τις ποικιλίες που αντέχουν τον Ιούνιο;

Οι φράουλες που είναι ουδέτερες για την ημέρα παράγουν περιστασιακά μούρα όλο το καλοκαίρι. Και τα φυτά φράουλας καρποφορούν μερικές φορές κάθε εποχή. ό,τι κι αν διαλέξεις Θα λάβουν σχεδόν την ίδια φροντίδα.

Δείτε πώς να φροντίζετε τις φράουλες σε γλάστρες:

την ανάγκη για ηλιακό φως

Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μέρος που δέχεται τουλάχιστον 8-12 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Αν το φως του ήλιου λάμπει από μία κατεύθυνση Περιστρέψτε τις γλάστρες κάθε 2-4 ημέρες για να διατηρήσετε τις φράουλες να μεγαλώνουν ομοιόμορφα.

θέση κοντέινερ

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας προστατεύονται. Ακριβώς επειδή οι φράουλες σας βρίσκονται σε δοχεία δεν σημαίνει ότι τα παράσιτα δεν μπορούν να τις φτάσουν. Έντομα, πουλιά, ακόμη και τρωκτικά μπορούν να προσελκύσουν τα φυτά σας ανά πάσα στιγμή. Προστατέψτε λοιπόν τα φυτά σας τοποθετώντας τα στο σωστό μέρος. Μπορείτε να το προστατέψετε με φράχτη ή δίχτυ.

απαιτήσεις άρδευσης

Ποτίστε τις φράουλες σας σε γλάστρες περίπου μια ίντσα από την επιφάνεια ή δύο φορές την εβδομάδα όποτε το χώμα είναι στεγνό. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα φυτά που βρίσκονται σε βρεγμένο έδαφος ή νερό. Γι’ αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος της βάσης είναι ελαφρώς υγρό. υγρό και όχι στεγνό Αυτό θα είναι το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των καρπών της φράουλας.Γενικά, το χώμα σε γλάστρα στεγνώνει πιο γρήγορα από το έδαφος στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά σας μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται δύο φορές την ημέρα σε μεγάλες περιόδους ζεστού και ξηρού καιρού.

απαιτήσεις για λίπασμα

Τα περισσότερα φυτά σε γλάστρες Οι φράουλες (σε αυτή την περίπτωση, οι φράουλες σε γλάστρες) θα ωφεληθούν από τη συμπληρωματική διατροφή. Πρέπει να λιπάνετε τις φράουλες σας με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Το φθινόπωρο οι φράουλες θα αρχίσουν να σχηματίζουν μπουμπούκια ανθέων με στέμμα που θα γίνει καρπός την επόμενη χρονιά. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ισορροπημένο λίπασμα.

παρέχουν προστασία το χειμώνα

Αν αφήσετε τις φράουλες να κοιμηθούν το χειμώνα Θα φέρουν περισσότερους καρπούς. Αλλά οι ρίζες τους μπορούν να παγώσουν σε πιο κρύες περιοχές. Και μερικές γλάστρες θα σπάσουν αν αφεθούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. για να προστατέψετε τις φράουλες σε γλάστρες Μπορείτε να μετακινήσετε τις φράουλες κάτω από ένα μη θερμαινόμενο κατάστρωμα ή γκαράζ για να τις προστατέψετε από το χειμώνα.

φράουλες σε κρεμαστές γλάστρες

Συμβουλές για την καλλιέργεια φράουλας σε γλάστρες

Αν είσαι αρχάριος Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια φράουλας σε γλάστρες:

Σημειώστε το μέγεθος της κατσαρόλας.

Οι φράουλες είναι μικρές και χωράνε εύκολα στα περισσότερα δοχεία. Στις φράουλες δεν αρέσουν τα πολυσύχναστα μέρη. Επομένως, όταν φυτεύετε φράουλες σε γλάστρες Φυτέψτε μόνο ένα έως τρία φυτά ανά τετραγωνικό πόδι εδάφους. Επειδή οι φράουλες έχουν σχετικά ρηχό ριζικό σύστημα, Επομένως, η επιφάνεια είναι επαρκής για χρήση ως είδος αναφοράς. Αν και πολλά φυτά σε δοχεία μπορούν να προσφέρουν πράσινο και πλούσιο φύλλωμα, Αλλά δεν απέδωσε πολλά.

οργανώνουν δρομείς

Οι περισσότερες φράουλες ρίχνουν φυτά δρομέα. Αν και φτιάχνουν όμορφες στρώσεις από κρεμαστά δοχεία. Αλλά επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του φυτού σας να παράγει καρπούς. Η αφαίρεση της γούρνας μόλις το δείτε βοηθά και ενθαρρύνει τα φυτά σας να εστιάσουν τα αποθέματά τους ενέργειας και θρεπτικών συστατικών για να παράγουν νόστιμες, φρέσκες φράουλες.

προστασία της ρίζας

Φυσικά, η οικογένεια της φράουλας Αναπτύσσονται δηλαδή στις εύκρατες περιοχές του κόσμου. τόσο κάτω όσο και πάνω από τον τροπικό ισημερινό Οι φράουλες δεν ανέχονται καλά τον ζεστό καιρό χωρίς τον έλεγχο του κλίματος. Η καλλιέργεια φράουλας σε γλάστρες εκθέτει τις νεαρές ρίζες του φυτού σε θερμότερο αέρα από ό,τι θα λάμβαναν κανονικά στο έδαφος. Βασικα Θέλετε το χώμα να είναι αρκετά παχύ ώστε να περιβάλλει σωστά τις ρίζες του δέντρου και να παρέχει μονωτικές ιδιότητες. Επομένως, για τη φροντίδα των ριζών, μπορεί να τοποθετηθεί αλουμινόχαρτο γύρω από τη γλάστρα για να προσφέρει σκιά και να μειώσει τη θερμότητα. Τα οργανικά υλικά όπως το σάπια φύλλα είναι επίσης καλά.

Πώς να βοηθήσετε ένα βρεγμένο φυτό φράουλας;

Εάν ποτίζετε πολύ τα φυτά φράουλας σας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Υπάρχει τρόπος να τους βοηθήσεις.

  • Αρχικά, σταματήστε το πότισμα για μερικές μέρες και αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο.
  • Στη συνέχεια ποτίστε βαθιά. Αλλά μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
  • Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να ποτίζετε το πρωί, ώστε τα φύλλα να στεγνώσουν πριν νυχτώσει.
  • Τέλος, φροντίστε τα φυτά σας να έχουν καλή αποστράγγιση. ώστε να μπορεί να αποστραγγιστεί το υπερβολικό νερό
  • Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Θα πρέπει επίσης να διαβάσετε για το πόσο συχνά ποτίζετε τις φράουλες σε γλάστρες.

Κατάλληλες τεχνικές για το πότισμα των φυτών φράουλας σε γλάστρες

Το πότισμα των φυτών φράουλας σε γλάστρες μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Αλλά αν γίνει σωστά μπορεί να κάνει τα φυτά πλούσια και δυνατά Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το χώμα πρέπει να είναι στεγνό πριν το πότισμα ξανά. Ένα σύστημα στάγδην άρδευσης επιτρέπει στα φυτά να λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα νερού την κατάλληλη στιγμή.

Γιατί οι φράουλες είναι οπωροφόρα δέντρα Η παροχή νερού ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Ποτίζουμε το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη όταν ο καρπός είναι αραιός ή κάθε 10 μέρες που ο καρπός αρχίζει να παίρνει σχήμα. Μειώστε το νερό σε μία φορά την εβδομάδα. και κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (Τέλη άνοιξης έως τέλη καλοκαιριού) Πότισμα δύο φορές την εβδομάδα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι φράουλες που καλλιεργούνται σε δοχεία απαιτούν πιο συχνό πότισμα από αυτές που καλλιεργούνται στο έδαφος. Αυτό συνήθως απαιτεί πότισμα κάθε δεύτερη μέρα και κάθε δεύτερη μέρα για τα φυτά στο έδαφος.

Γιατί να καλλιεργείτε φράουλες σε γλάστρες;

Οι φράουλες είναι μια εξαιρετική επιλογή ως φυτά σε γλάστρες για τους ακόλουθους λόγους:

  • Μπορείτε να παραλάβετε ένα δοχείο με φράουλες κοντά στο υπαίθριο σαλόνι ή στην κουζίνα.
  • Ορισμένες ποικιλίες φράουλας, όπως η φράουλα Άλπεων ή η φράουλα των Άλπεων Δίνει λουλούδια που μοιάζουν με μινιατούρες αγριοτριανταφυλλιάς. που είναι νόστιμο και όμορφο
  • Οι φράουλες είναι συμπαγή φυτά. Και ακόμη και οι καλλιεργητές με περιορισμένο χώρο μπορούν να φυτέψουν πολλές γλάστρες.
  • Η καλλιέργεια φράουλας από το έδαφος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παρασίτων, ακόμη και μυκητιακών και βακτηριακών ασθενειών. Επιπλέον, η καλλιέργεια φράουλας σε γλάστρες διαφέρει από την καλλιέργεια φράουλας απευθείας στο έδαφος ή στο έδαφος. Μεταμόρφωση φράουλας ή Μεταμόσχευση Φράουλας Η καλλιέργεια φράουλας σε γλάστρες βοηθά στην αποφυγή χημικών ουσιών στον κήπο και το γκαζόν σας. ζιζανιοκτόνο και τα περιττά φυτοφάρμακα πιο εύκολα

Αγοράστε σπόρους φράουλας!

2000+ σπόροι κόκκινης φράουλας για φύτευση

Ακολουθεί ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε