Πόσο συχνά να ποτίζουμε τα φυτά φιδιών; Παρακολουθήστε το φυτό σας φιδιού να ευδοκιμεί

φυτό φιδιού σε γλάστρα

Είσαι ο νέος κηπουρός και έχεις ένα φυτό φιδιού. Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που μας έρχονται είναι πόσο συχνά ποτίζουμε τα φυτά φιδιών. Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζονται τα φυτά του φιδιού;

Ενώ το πότισμα είναι συχνό, τα φυτά φιδιού πρέπει να ποτίζονται κάθε δύο εβδομάδες για να είναι ασφαλή. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν δώσετε στο φίδι σας άλλο ένα ποτό για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών και τη μυκητιασική μόλυνση. το χειμώνα Εάν το μείγμα γλάστρας είναι ακόμα υγρό μετά από δύο εβδομάδες Είναι καλύτερο να ποτίζετε το φυτό φιδιών σας μόνο μία φορά το μήνα.

Ποιες είναι οι ανάγκες σε πότισμα των φυτών φιδιού;

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις απαιτήσεις ποτίσματος για τα φυτά φιδιού. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν είναι υπερβολικά ποτισμένα ή βυθισμένα.

επίπεδο υγρασίας

Η υγρασία έρχεται με τη θερμοκρασία εάν ο αέρας γύρω από το φυτό φιδιών σας είναι πολύ ξηρός. Το φυτό σας θα αρχίσει να αρρωσταίνει.Ωστόσο, τα φυτά φιδιού ταξινομούνται επίσης ως φυτά της ερήμου και είναι ευαίσθητα σε ασθένειες όπως οι μύκητες εάν αφεθούν σε υπερβολική υγρασία χωρίς σωστή κυκλοφορία αέρα. Οπότε αν ξέρετε ότι η υγρασία είναι υψηλή Θα πρέπει να δίνετε στα φυτά της Sunsevieria λιγότερο νερό. εάν η υγρασία είναι χαμηλή Θα πρέπει να ποτίζετε λιγότερο για να αποφύγετε προβλήματα με υπερβολικό πότισμα και βακτήρια και μύκητες.

θερμοκρασία

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για την καλλιέργεια φυτών φιδιού είναι από 55 βαθμούς Φαρενάιτ έως 85 βαθμούς Φαρενάιτ. Μην αφήνετε τη θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 50 βαθμούς Φαρενάιτ. γιατί θα βλάψει τα φυτά σας αν η θερμοκρασία είναι υψηλή που συνήθως συμβαίνει το καλοκαίρι Θα χρειαστεί να ποτίσετε περισσότερο λόγω του υψηλότερου ρυθμού εξάτμισης. και τους κρύους μήνες που είναι φθινόπωρο και χειμώνας Θέλετε να ποτίζετε λιγότερο το φυτό του φιδιού σας γιατί ο αέρας είναι πιο ξηρός.

εποχή

Ποτίστε τα φυτά σας κάθε δύο εβδομάδες κατά την περίοδο ανάπτυξης της άνοιξης και του καλοκαιριού. το φθινόπωρο και το χειμώνα Το φυτό φιδιού σας πρέπει να ποτίζεται μία φορά το μήνα. καθώς ο αέρας είναι ξηρός κατά τους ψυχρότερους μήνες

τοποθεσία

Η επιλογή μιας κατάλληλης τοποθεσίας για τα φυτά φιδιού είναι σημαντική όταν πρόκειται για πότισμα. Πρέπει να σκεφτείτε πόσο φως χρειάζεται το φυτό φιδιών σας, συμπεριλαμβανομένων των κρύων και ζεστών αύρων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σχετίζονται με την άρδευση. Εάν τοποθετήσετε τα φυτά σας σε σημείο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως Θα χρειαστεί να ποτίσετε τα φυτά λίγο περισσότερο. Ή αν τοποθετήσετε το φυτό κοντά σε μια τρύπα που δέχεται δροσερό αέρα. μειώστε το πότισμα Σημειώστε ότι στη σκιά Η αναπνοή και η εξάτμιση μειώνονται.

μέγεθος γλάστρας

Εάν το δοχείο είναι πολύ μεγάλο σε σύγκριση με τη ρίζα Το χώμα για γλάστρα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια. και θα συγκρατήσει περισσότερο νερό όταν είναι υγρό Όταν η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη Ένα σημαντικό μέρος του μίγματος του εδάφους της γλάστρας δεν θα καλύπτεται από ρίζες. και μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση νερού Αν ισχύει αυτό Θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό φιδιών σας ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου.

τύπος γλάστρας

Ο τύπος της γλάστρας στην οποία έχει φυτευτεί το φίδι σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πότισμα. Για παράδειγμα, μια πλαστική ή εμαγιέ γλάστρα δεν επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας από τις πλευρές του δοχείου. Εν τω μεταξύ Οι γλάστρες από τερακότα είναι πορώδεις. Αφήστε λίγη από την υγρασία που ετοιμάσατε να εξατμιστεί μέσα από τα τοιχώματα του δοχείου. Έτσι μπορεί να χρειαστεί να ποτίσετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τον τύπο της γλάστρας.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζεται ένα φυτό φιδιού σε γλάστρα;

μέγεθος φυτού

Ας υποθέσουμε ότι αγοράσατε ένα φυτό όπως ένα φυτό φιδιού ή ένα φυτό αράχνης. (Ή άλλο φυτό φιδιού, όπως η sansevieria cylindrica.) Φυσικά, θα χρειαστεί να ποτίσετε λίγο. Όσο μεγαλύτερο είναι το δέντρο, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται. Τα μεγαλύτερα φύλλα απελευθερώνουν περισσότερη υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά σε σύγκριση με μικρότερα φυτά με μικρότερα φύλλα.

Τύπος εδάφους γλάστρας

όταν ποτίζετε φυτά φιδιού Ο τύπος του μέσου άγαρ είναι η πιο σημαντική απαίτηση ποτίσματος. Θέλετε ένα καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο μίγμα εδάφους γλάστρας. Διαφορετικά, το φυτό του φιδιού σας μπορεί να πνιγεί λόγω υπερβολικού ποτίσματος ή σήψης των ριζών.

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το νερό για τα φυτά φιδιών;

Δεν είναι μόνο η συχνότητα του ποτίσματος των φυτών φιδιών. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε αυτά τα όμορφα φυτά.

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε τα φυτά του σπιτιού σας είναι να ρίξετε νερό στην επιφάνεια του χώματος της γλάστρας χρησιμοποιώντας μια στάμνα ή ποτιστήρι. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μια λεκάνη ή νεροχύτη και ρίξτε νερό μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει νερό από τις οπές αποστράγγισης στον πάτο του δοχείου. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης γνωστή ως μέθοδος τάφρου και αποστράγγισης ή μέθοδος αποστράγγισης.

Κρατήστε το νερό στοχευμένο στην επιφάνεια του εδάφους φύτευσης και αποφύγετε να ποτίζετε τα φύλλα του φυτού. Όταν τελειώσετε, στραγγίστε το νερό.

Ή μπορείτε να αφήσετε την κατσαρόλα να καθίσει σε ένα δοχείο με νερό. Εάν αφήσετε τις γλάστρες στην μπανιέρα για πολύ καιρό, Το χώμα της γλάστρας θα αρχίσει να απορροφά νερό μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται όσμωση.

μετά τη διαδικασία Φροντίστε να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό. Η δεύτερη φορά, φυσικά, διαρκεί περισσότερο.Ωστόσο, είναι χρήσιμο εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας του φυτού σας είναι καλά εμποτισμένο.

πότισμα του φυτού φιδιού

Διατηρήστε το έδαφος συνεχώς υγρό.

Θέλετε να αποφύγετε καταστάσεις όπου οι ρίζες του φυτού φιδιού σας παραμένουν υγρές για πολύ καιρό. Το έδαφος πρέπει να είναι σταθερά υγρό, όχι μουσκεμένο. Εάν δεν είστε σίγουροι πότε να ποτίσετε ξανά το φυτό φιδιών σας, Είναι καλύτερο να ποτίζετε αμέσως μόλις δείτε ότι το χώμα είναι σχεδόν τελείως στεγνό.

Πώς να ποτίζετε σωστά τα φυτά φιδιού;

Εκτός από το να γνωρίζετε πόσο συχνά να ποτίζετε τα φυτά του φιδιού σας, Υπάρχουν μερικοί ακόμη κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε όταν πρόκειται για το πότισμα. Εάν δεν συμμορφωθείτε με ένα ή δύο Αυτό δεν σημαίνει ότι το φυτό σας κινδυνεύει. Αν όμως το ακολουθείς με συνέπεια, σίγουρα θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

Ποτίστε το φυτό το πρωί ή το βράδυ.

Οι καλύτερες ώρες για να ποτίσετε το φυτό φιδιών σας είναι νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν. Επειδή η εξάτμιση συμβαίνει λιγότερο σε αυτό το διάστημα. και τα φυτά σας δεν εκτίθενται πολύ. Γι’ αυτό τα φυτά έχουν περισσότερο χρόνο να απορροφήσουν νερό και δεν ανταγωνίζονται τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αφήστε το μείγμα της γλάστρας να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου δεν μπορούν να ανεχτούν την ξήρανση.Αν το έδαφος είναι ξηρό, τα φύλλα θα αρχίσουν να μαραίνονται και το φυτό θα γίνει ελαστικό και αδύναμο. Αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα φυτά φιδιού. Στην πραγματικότητα, απαιτούν να στεγνώσει το χώμα πριν ποτίσετε ξανά!

Βεβαιωθείτε ότι το νερό φτάνει στις ρίζες.

Όταν ποτίζετε το φυτό φιδιών σας Είναι προτιμότερο να ποτίζουμε καλά τα φυτά παρά να τα ποτίζουμε λίγο-λίγο. Αυτό θα βοηθήσει τις ρίζες χρησιμοποιώντας ισχυρές ριπές ανέμου. Φροντίστε όμως το νερό που δίνετε στο φυτό να στραγγίζει εύκολα και να μην μαζεύεται στον πάτο της γλάστρας ή του πιατιού.Επίσης, χρησιμοποιήστε νερό της βροχής ή φιλτραρισμένο νερό για καλύτερα αποτελέσματα.

Αποφύγετε το πότισμα των φύλλων.

Αν τα φύλλα είναι συνεχώς υγρά Η υγρασία προσελκύει φυτικές ασθένειες όπως μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις. για να αποφύγετε το πότισμα των φύλλων Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ποτιστήρι με μακρύ στόμιο. Έτσι μπορείτε εύκολα να στοχεύσετε στην επιφάνεια του εδάφους.

καλά στραγγισμένο έδαφος

Εάν το φυτό σας φιδιού είναι φυτεμένο σε γλάστρα που έχει το σωστό μέγεθος και έχει κατάλληλες τρύπες αποστράγγισης. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το υπερβολικό πότισμα. Εκτός αν χρησιμοποιείτε χώμα αναμεμειγμένο με νερό. Η πρώτη σας προτεραιότητα είναι να έχετε καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο χώμα γλάστρας. Ο τύπος της γλάστρας, το μέγεθος και οι οπές αποστράγγισης έρχονται σε δευτερόλεπτα.

αποφύγετε την υπερχείλιση

Το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο φυτό του φιδιού σας είναι να το αφήσετε σε παρατεταμένη επαφή με βρεγμένο χώμα γλάστρας. αλλά μην ανησυχείς Μπορείτε να αποτρέψετε την υπερχείλιση του εδάφους παρέχοντας στη γλάστρα τρύπες αποστράγγισης. Μερικές φορές το δοχείο έχει οπές αποστράγγισης. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένα πιατάκι το οποίο δεν είναι καλό. Το νερό δεν στραγγίζει καλά και μαζεύεται στο πιατάκι. κάνει το χώμα υδατωμένο

Πόσο νερό χρειάζεται ένα φυτό φιδιού;

Η κατανόηση του πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε το φυτό φιδιών σας και το πόσο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν την εποχή, το κλίμα στην περιοχή σας, το μέγεθος της γλάστρας, την υγρασία και όλους τους παράγοντες που ανέφερα παραπάνω. αλλά γενικά Θα πρέπει να ποτίζετε περισσότερο τα φυτά του φιδιού σας χρησιμοποιώντας ένα σύστημα εμποτισμού και αποστράγγισης. Είναι σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο το έδαφος να στραγγίζει καλά και να έχει οπές αποστράγγισης.

Ποια είναι τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος του φυτού του φιδιού;

Τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος του φυτού φιδιού περιλαμβάνουν τις έντονες λευκές ρίζες που γίνονται καφέ. Τα φύλλα του φυτού φιδιού μεγαλώνουν με καθυστέρηση και έχουν δηλητηριώδεις καφέ κηλίδες. Στην επιφάνεια του εδάφους εμφανίστηκαν μύκητες. και ακόμα νερό στη μπανιέρα μετά το πότισμα των φυτών. Σάπισμα ριζών λόγω έλλειψης οξυγόνου, σάπια μυρωδιά, νεαρά και μεγάλα φύλλα πέφτουν ταυτόχρονα.

Ποια είναι τα σημάδια του να είσαι υποβρύχιος σε φυτά φιδιού;

Το ίδιο ισχύει και για το υπερβολικό πότισμα. Η βύθιση του φυτού του φιδιού μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του φυτού σας. Αν και τα φίδια των δέντρων δεν χρειάζονται πολύ νερό, χρειάζονται. Αλλά μπορεί να υποφέρει εάν παραμείνει σε έντονο φως ή χωρίς νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Τα σημάδια για να δείτε εάν το φυτό σας φιδιού χρειάζεται ένα ποτό περιλαμβάνουν κατσαρά φύλλα, πεσμένα φύλλα, φύλλα που γίνονται καφέ και αρχίζουν να χωρίζονται. Τα φύλλα έχουν καφέ άκρες. και ζαρωμένα φύλλα

Πώς να εντοπίσετε βυθισμένα ή βυθισμένα φυτά φιδιών;

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πόσο συχνά ποτίζετε το φυτό φιδιού σας, Μπορούν να γίνουν υπερχειλισμένα ή υποβρύχια. Η αποκατάσταση ενός φυτού φιδιού που ποτίζεται ή πνίγεται συχνά δεν είναι δύσκολη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και είστε έτοιμοι:

Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα

Η επιλογή της σωστής γλάστρας για το φυτό φιδιού σας είναι πολύ σημαντική. κατά την επιλογή ενός τύπου Να έχετε πάντα υπόψη σας την ανάγκη για φύτευση. συμπεριλαμβανομένης της δομής, του τύπου και του μεγέθους

σύστημα πλήρωσης

Αφού η αλόη είναι όρθιο φυτό Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει φυτευτεί ανάλογα με το ύψος του φυτού φιδιού. Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά φιδιών συνήθως φτάνουν τα πέντε πόδια ψηλά όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους.

τύπος γλάστρας

Επιλέξτε γλάστρες που είναι διάτρητες για να επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση τόσο της υγρασίας όσο και του αέρα. Ένα καλό παράδειγμα αυτού του στυλ είναι τα πήλινα αγγεία.

μέγεθος γλάστρας

μέγεθος γλάστρας

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το φυτό φιδιού σας. Θα πρέπει να βρείτε ένα δοχείο τουλάχιστον 2 ίντσες σε διάμετρο μεγαλύτερο από τη ρίζα του φυτού φιδιού.

Δώστε το σωστό πλαίσιο

Οι κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη του φυτού φιδιού σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας βρίσκεται σε καλά φωτισμένη τοποθεσία. επαρκή υγρασία και κατάλληλη θερμοκρασία Θα πρέπει να αποφεύγετε μέρη με ακραίες υπαίθριες καιρικές συνθήκες, όπως κλιματιστικά ή αεραγωγούς θερμότητας.

Χρησιμοποιήστε το σωστό είδος νερού.

Φυσικά, το υπερβολικό πότισμα ή οι σωστές μέθοδοι ποτίσματος δεν αρκούν για να αναζωογονήσουν ένα μολυσμένο φυτό φιδιού. Να παίρνετε πάντα φιλτραρισμένο νερό που είναι απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες όπως το χλώριο.Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης. Φροντίστε όμως να το αφήσετε όλη τη νύχτα για να αφαιρέσετε το χλώριο.

σωστή άρδευση

Ποτίστε τα φυτά του φιδιού σας με μέτρο. Αν και δεν θέλει πολλή φροντίδα, το φίδι φυτεύει Αλλά τουλάχιστον λάβετε κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα του φυτού.

παρέχουν σωστή διατροφή

γενικά Τα φυτά φιδιού απαιτούν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα για την αναζωογόνηση τους. Τα θρεπτικά συστατικά των φυτών θα αντισταθμίσουν το έλλειμμα που δεν μπορούν να προσφέρουν το φως, το νερό και το έδαφος.

Χρησιμοποιήστε το σωστό μέσο καλλιέργειας.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει το φυτό φιδιών σας. Χρειάζεστε λοιπόν ένα μείγμα εδάφους γλάστρας που να στραγγίζει εύκολα. Αλλά ταυτόχρονα διατηρούν κάποια υγρασία και θρεπτικά συστατικά.

Υπάρχουν ιδιαίτερες σκέψεις κατά το πότισμα των φυτών φιδιών;

Ναι, υπάρχουν μερικές ειδικές σκέψεις κατά το πότισμα των φυτών φιδιού: εποχή, θερμοκρασία, θέση των φυτών. επίπεδο υγρασίας τύπος μίξης κατσαρόλας Τύπος γλάστρας, μέγεθος φυτού και λίπασμα Αυτές οι ιδιότητες είναι αυτονόητες χωρίς περαιτέρω εξήγηση. για παράδειγμα σεζόν Φυσικά, τα ποσοστά εξάτμισης και διαπνοής είναι πολύ υψηλά αυτό το διάστημα. Έτσι θέλετε να ποτίσετε περισσότερα φυτά.

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι το φυτό μου φιδιού χρειάζεται νερό;

Είναι εύκολο να καταλάβετε εάν το φυτό σας φίδι χρειάζεται μια μικρή ποσότητα ποτού, εκτός από συμπτώματα όπως μαραμένα ή μαραμένα φύλλα. Καφέ άκρες φύλλων, μαραμένα φύλλα και καφέ ή κίτρινα φύλλα. Μπορείτε να καταλάβετε εάν το φυτό φιδιών σας χρειάζεται νερό χρησιμοποιώντας ένα τεστ έκθεσης.

Βάλτε τον δείκτη σας στο χώμα του φυτού. Τραβήξτε το και αν δείτε βρωμιά στο δάχτυλό σας Δείχνει ότι το έδαφος είναι ακόμα υγρό. αν συμβεί αυτό Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία ή δύο μέρες, διαφορετικά τα φυτά σας μπορεί να χρειαστούν λίγο πότισμα.

Εάν έχετε αρκετό προϋπολογισμό Μπορείτε να επενδύσετε σε έναν μετρητή υγρασίας όπως παρακάτω.

Kensizer Soil Tester, Soil Moisture/PH Meter, Horticultural Farm Lawn Tester, Digital Plant Probe, Water Moisture Meter για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, Δεν απαιτούνται μπαταρίες

Ονομάζεται επίσης ανιχνευτής εδάφους. Το όργανο μπορεί να εισαχθεί στο έδαφος και να διαβάσει το επίπεδο υγρασίας στο έδαφος.

Πόσο καιρό επιβιώνει ένα φυτό φιδιού χωρίς νερό;

Τα φυτά φιδιού που ονομάζονται επίσης πεθερά, dracaena trifasciata ή sansevieria trifasciata, είναι πολύ ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου σε σύγκριση με τα τροπικά φυτά. Γιατί μπορούν να επιβιώσουν έως και δύο εβδομάδες χωρίς νερό! Ωστόσο, αν γνωρίζετε ότι το έδαφος είναι σχεδόν εντελώς στεγνό. Θα πρέπει να ποτίσετε το φίδι σας πριν υποστεί υποβρύχια ζημιά.

Πώς ποτίζω ένα φυτό φιδιού εσωτερικού χώρου;

Δείτε πώς να ποτίζετε σωστά το φυτό φιδιού εσωτερικού χώρου:

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι συνεχώς υγρό.

Αρχικά, διατηρήστε το έδαφος ομοιόμορφα υγρό. Δεν θέλετε οι ρίζες του φυτού σας να είναι κορεσμένες με υγρασία για αρκετές ημέρες. Αλλά ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αφήνουμε το έδαφος να στεγνώσει εντελώς. Διαφορετικά, τα φυτά σας δεν θα μπορούν να απορροφήσουν σωστά τα θρεπτικά συστατικά.

Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στο πότισμα.

Προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά το φυτό και αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. έχοντας χρόνο για ξεκούραση Το έδαφος στεγνώνει εξαιρετικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποτίστε τα φυτά σας την κατάλληλη στιγμή.

Νωρίς το πρωί και το βράδυ είναι οι καλύτερες ώρες για να ποτίσετε τα φυτά σας. καθώς η θερμοκρασία πέφτει πολύ αυτό το διάστημα.

Μην προσθέτετε φύλλα όταν ποτίζετε.

αν τα φύλλα είναι υγρά Αυτή η υγρασία δημιουργεί ιδανικά ενδιαιτήματα για φυτικές ασθένειες. Ιδιαίτερα μυκητιασικές ασθένειες που ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα.

παρέχει πρόσβαση στο νερό στις ρίζες

όταν ποτίζετε τα φυτά Ποτίστε καλά αντί για λίγες σταγόνες τη φορά. Αν κάνεις το δεύτερο Το νερό δεν θα φτάσει αποτελεσματικά στις ρίζες του φυτού σας.

αποφύγετε την υπερχείλιση

Να έχετε πάντα κατά νου ότι το πιο επικίνδυνο πράγμα στο οποίο μπορεί να εκτεθεί ένα φυτό φιδιού είναι ένα υγρό καλλιεργητικό μέσο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να αποφευχθεί. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας σας στραγγίζει καλά και έχει τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος της γλάστρας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο εδάφους.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε σωστά τα φυτά σας είναι πόσο καλά στραγγίζει το έδαφος. Ένα τυπικό μείγμα γλάστρας πρέπει να περιλαμβάνει βερμικουλίτη, περλίτη, άμμο, σκόνη κακάο και τύρφη. Φροντίστε να στραγγίζει καλά.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το φυτό φιδιού μου;

Σε σύγκριση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, τα φυτά φιδιού είναι πολύ ανθεκτικά στην ξηρασία. λόγω αυτών των χαρακτηριστικών Έτσι τα φυτά φιδιού μπορούν να ποτίζονται κάθε 1-2 εβδομάδες.Αν ξεχάσετε να πιείτε, μην ανησυχείτε. Τα φυτά μπορούν να αφυδατωθούν για έως και δύο εβδομάδες. μερικές φορές ακόμη περισσότερο

Πώς μπορώ να ξέρω αν το φιδάκι μου χρειάζεται πότισμα;

Το ίδιο ισχύει και για το υπερβολικό πότισμα. Το να δίνετε πολύ νερό στο φυτό φιδιών σας μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του φυτού σας εάν δεν διορθωθεί το συντομότερο δυνατό. Τα φυτά φιδιού, ωστόσο, είναι δημοφιλή επειδή δεν απαιτούν πολύ νερό. Μπορεί όμως να υποφέρει αν δεν έχει ποτιστεί για πολύ καιρό. Για να δείτε αν το δέντρο σας χρειάζεται νερό Ας δούμε αν τα φύλλα είναι ζαρωμένα ή κατσαρά ή όχι. Αλλά ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να δοκιμάσετε με την αφή για να δείτε αν το χώμα είναι ακόμα υγρό.

Ποια είναι τα σημάδια ότι το φυτό φιδιού μου δεν παίρνει αρκετό νερό;

Τα σημάδια ότι το φυτό φιδιών σας δεν παίρνει αρκετό νερό περιλαμβάνουν κατσαρά, μαραμένα φύλλα, τραγανά, καφέ φύλλα. Τα φύλλα έχουν καφέ άκρες. και ζαρωμένα φύλλα

Ποια είναι τα σημάδια ότι το φυτό φιδι μου παίρνει πολύ νερό;

Μερικά πρώιμα σημάδια ότι το φυτό φιδιών σας παίρνει πολύ νερό περιλαμβάνουν κίτρινα ή καφέ φύλλα. Σκούρο πράσινο, καφέ φύλλα, λεπτές ρίζες, μύκητες επικαλυμμένοι με χώμα, υφή λεπτού φύλλου, κατακράτηση νερού στο δοχείο μετά το πότισμα Το φυτό είναι πότης. Υπάρχει μια σάπια μυρωδιά από την έλλειψη οξυγόνου. Μικρά και μεγάλα φύλλα πέφτουν μαζί.

Μπορεί το υπερβολικό νερό να σκοτώσει τα φυτά φιδιών;

Φυσικά ναι! Εάν το έδαφος δεν στραγγίζει καλά και αερίζεται καλά και γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης Το πολύ νερό μπορεί να σκοτώσει το φυτό φιδιών σας. Αν το χώμα και ο πυθμένας της γλάστρας είναι πνιγμένοι Οι ρίζες δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Στερούνται οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών που τελικά οδηγεί σε σήψη των ριζών εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα. Τα φυτά φιδιού μπορούν να πολλαπλασιαστούν με ασφάλεια με τη λήψη μοσχευμάτων φύλλων. ή αν η ζημιά δεν είναι σοβαρή Μπορείτε να φυτέψετε το φίδι σας σε φρέσκο ​​χώμα για να το σώσετε.

Εάν το δέντρο φιδιού σας έχει πολύ νερό Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για τον τρόπο εξοικονόμησης νερού: Διασώστε υπερχειλισμένα φυτά φιδιών.

Άρθρα που σχετίζονται με το φυτό φιδιού:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε