Πόσο συχνά να ποτίζετε το μπρόκολο: Ο πλήρης οδηγός

μπρόκολο στον κήπο

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε το μπρόκολο; Αυτό είναι το ερώτημα στο μυαλό όλων. Κάποιοι λένε ότι ποτίζεις αυτό το λουλούδι κάθε μέρα. Κάποιοι λένε μια φορά την εβδομάδα. Και κάποιοι θα υποστήριζαν ότι δεν είναι καλή ιδέα. Εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για το πόσο συχνά ποτίζετε το μπρόκολο, διαβάστε!

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε το μπρόκολο;

Η απάντηση στο πόσο συχνά ποτίζετε το μπρόκολο εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες, όπως ο καιρός, ο τύπος του εδάφους και οι βροχοπτώσεις. Γενικά, το μπρόκολο χρειάζεται περίπου μια ίντσα νερό την εβδομάδα. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα όταν ποτίζετε μπρόκολο είναι να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας φυτεύονται σε πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αν το καλλιεργήσετε σε γλάστρα Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει οπές αποστράγγισης για να αποφύγετε την υπερχείλιση.

Διασκεδαστικό γεγονός: Μπρόκολο (Brassica oleracea var. italica)) Το Cole ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά. (γνωστά και ως σταυρανθή λαχανικά))Αυτά περιλαμβάνουν το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κινέζικο λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ονομάζονται επίσης φθινοπωρινές καλλιέργειες επειδή τους αρέσει ο δροσερός καιρός.

Πρέπει να ποτίζω το μπρόκολο μου κάθε μέρα;

Όχι, το μπρόκολο δεν χρειάζεται να ποτίζεται κάθε μέρα. Το εβδομαδιαίο πότισμα λειτουργεί καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις. Προσπαθήστε να δίνετε στο φυτό δύο ίντσες νερό την εβδομάδα. Προσθέστε δύο έως τρία γαλόνια νερού ανά τετραγωνικό πόδι όταν είναι ώρα για ένα μικρό πότισμα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ σωλήνα νερού Το πότισμα πρέπει να ολοκληρωθεί σε περίπου 30 με 45 λεπτά.

Όταν ποτίζετε, να ποτίζετε πάντα το μπρόκολο. Στη συνέχεια, αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν δώσετε στο φυτό άλλο ένα ποτό. Αν είναι βροχερός μήνας Η συχνότητα του ποτίσματος πρέπει να μειωθεί για να αποφευχθεί το υπερβολικό πότισμα και τελικά το υπερβολικό πότισμα. Σήψη ριζών ή άλλες ασθένειες Αυτό συνεπάγεται υπερβολικό πότισμα, φυσικά, το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Θα πρέπει να ποτίζετε το μπρόκολο σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. ή ανάλογα με το πόσο στεγνό είναι το έδαφος (Βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι τελείως στεγνό!)

Το μπρόκολο χρειάζεται πολύ νερό;

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα φύτρα του μπρόκολου σας παραμένουν πυκνά και δυνατά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό να μάθετε πόσο και πόσο συχνά να ποτίζετε τα φυτά του μπρόκολου σας.

Θυμηθείτε ότι τα φυτά του μπρόκολου αγαπούν το νερό. Και αν θέλετε να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν. Δεν πρέπει να μειώσετε τις ανάγκες σας σε πότισμα. όπως ήδη αναφέρθηκε Το φυτό μπρόκολου σας χρειάζεται τουλάχιστον 1 ίντσα έως 1,5 ίντσα νερό κάθε εβδομάδα. Εάν ζείτε σε χώρα με χαμηλές βροχοπτώσεις Θα πρέπει να προγραμματίσετε και να προετοιμαστείτε για το σωστό πότισμα. Αυτό γίνεται για να διασφαλίσετε ότι το μπρόκολο σας παίρνει τουλάχιστον μια ίντσα νερό κάθε εβδομάδα.

μπρόκολο νερού

Αν έχετε παρατηρήσει πώς επανειλημμένα ανέφερα 1″ έως 1,5″ νερό ως το “ελάχιστο”, αυτό συμβαίνει επειδή αυτό είναι το λιγότερο που μπορείτε να περιμένετε από ένα φυτό μπρόκολου όταν αναπτύσσεται. με άλλα λόγια Το μπρόκολο δεν πειράζει να πίνει μερικά επιπλέον εκατοστά νερό. και μπορεί ακόμη και να αρέσει

Τώρα, αν ζείτε σε μια χώρα όπου βρέχει τον περισσότερο χρόνο. Μάλλον δεν χρειάζεται να ποτίζετε τόσο πολύ τα φυτά του μπρόκολου σας (δηλαδή αν τα φυτέψετε σε έναν υπαίθριο λαχανόκηπο). Από την άλλη πλευρά, αν έχετε μόνο λίγα μπρόκολα σε μια γλάστρα ή δοχείο ή δίσκο, θα θέλετε να τα καλλιεργήσετε όλα μαζί. Φυσικά, πρέπει να ποτίζετε όσο χρειάζεται.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε το μπρόκολο;

Όταν πρόκειται για το πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά του μπρόκολου σας Πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένους παράγοντες για να αποφύγετε προβλήματα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του ποτίσματος του μπρόκολου περιλαμβάνουν:

 • Στάδια καλλιέργειας του μπρόκολου σας
 • καιρός και θερμοκρασία
 • καθώς και τον τύπο του εδάφους
Πότισμα δενδρυλλίων μπρόκολου

Αυτοί οι τρεις παράγοντες θα επηρεάσουν πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τα φυτά του μπρόκολου σας.Τα αμμώδη εδάφη γενικά χρειάζονται περισσότερο πότισμα από τα αργιλώδη. Ο ζεστός και ξηρός καιρός απαιτεί συχνότερο πότισμα. ενώ ο πιο δροσερός καιρός θα σας επιτρέψει να ποτίζετε λιγότερο. Τελικά Τα νεαρά βλαστάρια και τα λάχανα μπρόκολου χρειάζονται περισσότερο νερό από το ώριμο μπρόκολο.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το μπρόκολο χρειάζεται νερό;

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταλάβετε εάν το μπρόκολο σας χρειάζεται πότισμα είναι να δοκιμάσετε το έδαφος.Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι υγρό.Αν το χώμα είναι στεγνό, τα φυτά σας θα πρέπει να διψούν.

Συμβουλή ειδικών: Μην ποτίζετε το μπρόκολο σας τόσο πολύ ώστε να περιμένετε να στεγνώσει τελείως το χώμα. Θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό!

Μπορείτε επίσης να καταλάβετε εάν το μπρόκολο χρειάζεται νερό από τα φύλλα. Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού σας μαραίνονται Το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να πιείτε λίγο!

Άλλα σημάδια ότι το μπρόκολο σας χρειάζεται νερό περιλαμβάνουν:

 • Τα κοτσάνια του μπρόκολου σας αισθάνονται εύθραυστα.
 • Το φυτό αρχίζει να παράγει μικρά, κίτρινα άνθη, γνωστά ως μπουλόνια ή σχηματισμοί μπουμπουκιών.
 • Τα φύλλα του μπρόκολου σας θα αρχίσουν να πέφτουν.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Πρέπει οπωσδήποτε να πιείτε το μπρόκολο σας.

Μπολ μπρόκολου

Μπορείτε να μαγειρέψετε μπρόκολο;

Ναι, αλλά μόνο εάν το έδαφος του φυτού σας στραγγίζει καλά. Σε αυτή την περίπτωση, «υπερπότισμα» σημαίνει να ποτίζετε καλά το φυτό σας για να φτάσει σε όλες τις ρίζες του.

Τώρα, όταν φυτεύετε το μπρόκολο σας σε χώμα που δεν στραγγίζει καλά. Το υπερβολικό πότισμα είναι επίσης ένα πρόβλημα εάν ποτίζετε πολύ. Γιατί αν ποτίζετε το φυτό πολύ συχνά με αυτό το είδος χώματος. Θα μαζευτεί νερό τριγύρω ρίζες μπρόκολου και προκαλούν προβλήματα όπως σήψη ριζών

Θυμηθείτε: Το υπερβολικό πότισμα θα εμποδίσει την ικανότητα του φυτού να απορροφά οξυγόνο. και μπορεί να προκαλέσει μυκητιακά προβλήματα

Τα φυτά του μπρόκολου χρειάζονται το χώμα για να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα, οπότε μπορεί να θέλετε να τα ποτίζετε κάθε λίγες μέρες ή κάθε εβδομάδα. Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα στεγνώνει το έδαφος.

Συμβουλή ειδικών: Το εβδομαδιαίο πότισμα λειτουργεί καλύτερα!

σε θερμά κλίματα με θερμοκρασίες πάνω από 75 βαθμούς Φαρενάιτ Τα φυτά σας χρειάζονται νερό δύο φορές την εβδομάδα. Επομένως, οι περιοδικές συνθήκες του εδάφους, όπως η θερμοκρασία του εδάφους και το pH του εδάφους, θα πρέπει να ελέγχονται περιοδικά.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει το μπρόκολο σας αν δεν το αντιμετωπίσετε γρήγορα. Το πολύ συχνά πότισμα των φυτών σας θα προκαλέσει δυσκολία στα φυτά να απορροφήσουν οξυγόνο στο επίπεδο της ρίζας. Το περιττό νερό μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα μούχλας. Και τα δύο προβλήματα μπορούν να σκοτώσουν το μπρόκολο σας μέσα σε λίγες εβδομάδες, επομένως διατηρήστε το μπρόκολο σας υγιές και δυνατό ποτίζοντας μόνο όταν το φυτικό χώμα φαίνεται στεγνό.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του πνιγμού ή του υποβρύχιου μπρόκολου;

Αν δεν το φτιάξεις Εδώ είναι ένα σύντομο διάγραμμα. σχετικά με τις επιπτώσεις υπερ και υποβρύχιων συνθηκών

πολύ πότισμα υποβρύχιος
σήψη των ριζών καχεκτική ανάπτυξη
Μυκητιακή ή βακτηριακή ασθένεια ξηρά ή καφέ φύλλα
Η απόδοση μειώνεται λόγω της σήψης των ριζών και της σήψης των φύλλων. Τα κίτρινα φύλλα μειώνουν την παραγωγικότητα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το μπρόκολο;

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το μπρόκολο είναι να ποτίσετε στη βάση του. για κάποιο λόγο Πότισμα μπρόκολου ή άλλων λαχανικών Δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ποτίζετε τα φυτά του μπρόκολου στη βάση και αφήνετε το νερό να εισχωρήσει όσο πιο βαθιά γίνεται στο χώμα.

Επιπλέον, όταν ποτίζετε, πρέπει να ποτίζετε αργά, βαθιά και απαλά εάν θέλετε τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο για το μπρόκολο όσο και για το χώμα σας. Η διατήρηση της ροής του νερού ομαλή και αργή θα αποφύγει καταστάσεις διάβρωσης του εδάφους που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Η τοποθέτηση ενός ψεκαστήρα στη μία άκρη του εύκαμπτου σωλήνα του κήπου σας και το πότισμα του στη βάση των φυτών μπρόκολου σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα. Δεν πρέπει να το πιέζετε πολύ για να αποτρέψετε επιπλοκές.

Συμβουλή ειδικών: Το πότισμα των φυτών μπρόκολου πάνω ή από πάνω ενέχει περιττό κίνδυνο μυκητιάσεων και άλλων ασθενειών. που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών

Ποιες είναι μερικές άλλες συμβουλές για το πότισμα του μπρόκολου;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ποτίζετε τα φυτά του μπρόκολου σας:

 • Ποτίστε το μπρόκολο σας τακτικά κατά τη διάρκεια ζεστού και ξηρού καιρού. Εάν το δέντρο σας έχει αναπτυχθεί πλήρως Το πότισμα δύο φορές την εβδομάδα είναι καλύτερο.
 • Πριν δώσετε στα φυτά νερό για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Ελέγξτε αν το χώμα είναι ακόμα υγρό ή στεγνό.
 • Προσθέστε σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά σας για να διατηρήσετε την υγρασία του εδάφους. Συνιστώ τα προϊόντα σάπια φύλλα παρακάτω.

100% φυσικό απορρίμματα κέδρου | σάπια φύλλα | Κατάλληλο για φυτά σε γλάστρες εξωτερικού χώρου ή εσωτερικού χώρου | Κρεβάτι σκύλου (4 λίτρα)

 • Χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα εμποτισμού ή στάξτε νερό απευθείας στις ρίζες. Μειώνει επίσης την εξάτμιση.
 • Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε το μπρόκολο είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. έτσι ώστε τα φυτά να μπορούν να απορροφούν αποτελεσματικά το νερό

Αγαπάει το μπρόκολο το υγρό ή το στεγνό χώμα;

Ναι και όχι. Στο μπρόκολο δεν αρέσει το υγρό ή το ξηρό έδαφος για μεγάλες χρονικές περιόδους. αλλά μόνο για λίγες ώρες

Βλέπετε, το μπρόκολο ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενο, ξηρό έδαφος. Το να διατηρείτε το χώμα του φυτού υγρό για πολύ καιρό μπορεί να βλάψει το νέο σας μπρόκολο.

Για το λόγο αυτό, μουλιάστε το φυτό σας με ένα λάστιχο για 30 έως 45 λεπτά και στη συνέχεια ελέγξτε το έδαφος για υγρασία. Ιδανικά Το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάζοντος νερού θα πρέπει να στραγγίσει μέσα από τις οπές αποστράγγισης μέσα σε λίγες ώρες. Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε τα φυτά του μπρόκολου σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Εξαρτάται από το φως του ήλιου, τις καιρικές συνθήκες ή τις συνθήκες του εδάφους που δέχονται τα φυτά σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το έδαφος του φυτού σας βάζοντας τον δείκτη σας στο χώμα. Αν το χώμα είναι στεγνό μέχρι τον αστράγαλο Δείχνει ότι το φυτό του μπρόκολου χρειάζεται νερό. Εάν το έδαφος εξακολουθεί να είναι υγρό Δείχνει ότι τα φυτά σας έχουν περισσότερο νερό. Εάν συμβαίνει αυτό, περιμένετε δύο ημέρες πριν το πότισμα.

Για να είμαστε πιο ακριβείς Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μετρητή υγρασίας εδάφους όπως παρακάτω.

Kensizer Soil Tester, Soil Moisture/PH Meter, Horticultural Farm Lawn Tester, Digital Plant Probe, Water Moisture Meter για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, Δεν απαιτούνται μπαταρίες

Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη:

 • Το μπρόκολο αναπτύσσεται καλύτερα σε βαθύ, καλά ποτισμένο έδαφος που αφήνεται να στεγνώσει μεταξύ κάθε ποτίσματος.
 • Το πολύ υγρό χώμα μπορεί να βλάψει τα φυτά μπρόκολου σας.
 • Αν δεν ποτίζετε τακτικά το μπρόκολο σας. Μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ανάπτυξης του μπρόκολου.
 • Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να προσδιορίσετε την περιεκτικότητα σε υγρασία στο έδαφος για να δείτε εάν πρέπει να δώσετε στο φυτό ένα ποτό ή να περιμένετε μια ή δύο μέρες.
 • Εάν έχετε τον προϋπολογισμό, δοκιμάστε έναν μετρητή υγρασίας εδάφους για καλύτερη ακρίβεια.

Συμπτώματα βυθισμένων φυτών μπρόκολου και υπερχείλισης νερού

Τα πιο κοινά συμπτώματα των βυθισμένων φυτών μπρόκολου είναι τα ξηρά και μαραμένα φύλλα. Ο κορμός είναι λεπτός και αγκαθωτός. Σε φυτά μπρόκολου με νερό, τα φύλλα θα συρρικνωθούν, θα κιτρινίσουν και θα είναι ελαφρώς υγρά.Επιπλέον, τα καλά ποτισμένα φυτά μπρόκολου έχουν παχύτερο, πιο λείο μίσχο.

Γιατί είναι σημαντικό να πίνετε χυμό μπρόκολου;

Το ίδιο ισχύει και για άλλα λαχανικά, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση. Τα λάχανα μπρόκολου είναι εξαιρετικά θρεπτικά. Και οι διατροφικές τους ανάγκες καλύπτονται με το πότισμα.

Αν το μπρόκολο σας δεν έχει αρκετό νερό ή υγρασία. Θα εμποδίσει την ικανότητά σας να απορροφάτε θρεπτικά συστατικά και μέταλλα από το έδαφος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις στο μπρόκολο σας. αναγκάσει την ανάπτυξη να σταματήσει Και στη χειρότερη μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Γεγονός: Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μπρόκολου, όπως Waltham 29, Sun King, Romanesco, Early Purple Sprouting, Green Magic, Eastern Magic, DiCicco, Destiny, Calabrese και Belstar. Ποιο είδος μπρόκολου είναι το αγαπημένο σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Επιπλέον, το μούλιασμα του μπρόκολου σε νερό μπορεί να βλάψει τα φύλλα του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα φυτά σας αρχίζουν να εγκαθίστανται στο έδαφος. Εάν δεν παρέχετε αρκετό νερό Τα φύλλα θα αλλάξουν χρώμα και θα γίνουν καφέ από τις άκρες. όταν η ανάπτυξη των φύλλων καθυστερεί ή καθυστερεί Σημαίνει ότι το φυτό σας δεν είναι έτοιμο να παράγει μεγάλες ή μεσαίες κεφαλές μπρόκολου. που σημαίνει κακή παραγωγικότητα

Η διατήρηση του εδάφους του μπρόκολου ελαφρώς υγρό θα βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων ζιζανίων και ασθενειών. Αυτό σας εξοικονομεί πολύ χρόνο για τα βοτάνια. Θα προσκαλείτε μυκητιασικές ασθένειες και λοιμώξεις στα λαχανικά σας.

Συμβουλές φροντίδας φυτών μπρόκολου εκτός από το νερό

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε ότι το πότισμα του μπρόκολου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του μπρόκολου. Αλλά αν κοιτάξετε πιο βαθιά, δεν πρόκειται για πότισμα. Πρέπει να πληροίτε άλλες απαιτήσεις ανάπτυξης. του εργοστασίου επίσης Διαφορετικά, θα κάνει τα φυτά του μπρόκολου σας να αναπτυχθούν ανθυγιεινά.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές φροντίδας για το μπρόκολο όταν πρόκειται για τις άλλες αναπτυσσόμενες ανάγκες του φυτού σας.

λίπασμα

Όπως είπα παραπάνω Το μπρόκολο είναι ένα πολύ θρεπτικό φυτό. Αυτή τη φορά, φυσικά, δεν έχει να κάνει με την ποσότητα του νερού αλλά το λίπασμα που χρειάζονται αυτά τα φυτά. Το μπρόκολο θέλει συχνό πότισμα. Όπως το μπρόκολο χρειάζεται φυτική τροφή κάθε εβδομάδα.

Το μπρόκολο αναπτύσσεται καλύτερα με μια φυτική διατροφή με ισορροπημένη αναλογία NPK (ίσες αναλογίες αζώτου, φωσφόρου και καλίου) όπως η παρακάτω.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multipurpose Fertilizer

Αλλά το μπρόκολο δεν χρειάζεται αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε ίσες αναλογίες. Και μερικές φορές είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο. Εάν χρησιμοποιείτε στερεά φυτική τροφή, όπως πέλλετ, φροντίστε να την απλώσετε ομοιόμορφα στο έδαφος.

Εν τω μεταξύ Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υγρό λίπασμα Πρέπει να αραιώσετε την αντοχή του λιπάσματος, μειώνοντας σταδιακά την ποσότητα του νερού καθώς τα φυτά σας προσαρμόζονται στη φυτική τροφή.

Όταν πρόκειται για διαφορετικούς τύπους λιπασμάτων Το βιολογικό λίπασμα είναι το πιο δημοφιλές είδος για όλα τα είδη λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι το μπρόκολο. Τα βιολογικά φυτικά τρόφιμα περιέχουν συχνά οργανική ύλη, όπως περλίτη ή τύρφη για πρόσθετη θρέψη και αποστράγγιση. Μπορείτε να αναμίξετε το δικό σας χώμα ή να το αγοράσετε online όπως παρακάτω.

Back to the Roots Μείγμα για γλάστρες για όλες τις χρήσεις 6 τεταρτημόρια (καλύτερης αξίας), 100% βιολογικό και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ, θρεπτική φυτική τροφή, σκουλήκια και έλεγχος υγρασίας Yucca (η συσκευασία μπορεί να ποικίλλει)

πρόληψη ασθενείας

Να θυμάστε ότι το μπρόκολο είναι λαχανικό. Είναι πολύ ευαίσθητο σε παράσιτα και ασθένειες όπως τα σκουλήκια του λάχανου, οι τρύπες των ριζών και τα σκουλήκια λάχανου. Οι ασθένειες μπορούν να προληφθούν ελέγχοντας την ανάπτυξη των φυτών του μπρόκολου δύο φορές σε ένα σημείο.

σκουλήκι λάχανου
σκουλήκι λάχανου

Διάφορες ασθένειες μπορούν να κάνουν το μπρόκολο σας ανθυγιεινό. και αν φαγωθεί Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας και της οικογένειάς σας.

Επομένως, ο πιο αποτελεσματικός και ευκολότερος τρόπος είναι να κόψετε την πληγείσα περιοχή με κοφτερό ψαλίδι. Αποστειρωμένο και απορρίπτεται από τον κήπο σας. Αυτό θα αποφύγει τη διάδοση της ασθένειας στα άλλα φυτά σας.

θερμοκρασία

Όταν πρόκειται για θερμοκρασία Το μπρόκολο αναπτύσσεται καλύτερα όταν διατηρείται σε ένα ζεστό και περιποιητικό περιβάλλον. Το καλύτερο εύρος θερμοκρασίας για να αποθηκεύσετε το μπρόκολο σας είναι μεταξύ 45 βαθμών Φαρενάιτ και 75 βαθμών Φαρενάιτ. Σίγουρα, το μπρόκολο μπορεί να αναπτυχθεί στους 20 βαθμούς Φαρενάιτ, αλλά όχι για πολύ.

Fun Fact: Η καλλιεργητική περίοδος του μπρόκολου είναι από τα τέλη του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου στις περισσότερες περιοχές. Το μπρόκολο φυτεύεται νωρίς την άνοιξη για να ωριμάσει σε δροσερό καιρό.

Η αποθήκευση του μπρόκολου σας σε δροσερές θερμοκρασίες απαιτεί ορισμένα εργαλεία, όπως να χρησιμοποιήσετε μια πλωτή κουβέρτα και να το καλύψετε για να το προστατέψετε από το κρύο του χειμώνα. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο για τα φυτά μπρόκολου που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους. Τα καλύμματα πλωτής σειράς βελτιώνουν επίσης τη θερμοκρασία του αέρα περιβάλλοντος κατά έναν ή δύο βαθμούς. Για να προσφέρετε στο μπρόκολο σας τη ζεστασιά που χρειάζεται για υγιή ανάπτυξη.

Walibay Φυτικό κάλυμμα από παγετό 10 πόδια x 30 πόδια Κάλυμμα πλωτής σειράς Φυτικό κάλυμμα κήπου Φυτικό κάλυμμα χειμερινής προστασίας από παγετό Αντιηλιακή προστασία (10FT X 30FT)

Η καλλιέργεια μπρόκολου είναι διασκεδαστική και ικανοποιητική. Φυτέψτε λοιπόν τους σπόρους του μπρόκολου σας σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους σήμερα και αποκομίστε μια πλούσια σοδειά!

Μπρόκολο Calabrese 25 Seeds Heirloom ΜΗ ΓΤΟ

Σχετικά Άρθρα:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε