Πόσο συχνά να ποτίζετε λεβάντα σε γλάστρες; Ο Πλήρης Οδηγός

λεβάντα σε γλάστρα

Όταν καλλιεργείτε λεβάντα σε γλάστρες Μπορεί να είστε λίγο μπερδεμένοι σχετικά με το πόσο συχνά ποτίζετε. στο τέλος Είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί σε ξηρά κλίματα όπως το μεσογειακό. και έχει και ψευδώνυμο Είναι γνωστό ως «φυτό ξηρού κλίματος» επειδή δεν χρειάζεται πολύ νερό για να αναπτυχθεί. Σημειώστε ότι λέμε «Πόσο συχνά να ποτίζεις λεβάντα σε γλάστρες;» όχι «Πόσο συχνά να ποτίζεις φυτά λεβάντας;» Αυτό συμβαίνει επειδή η καλλιέργεια φυτών λεβάντας σε δοχεία είναι εντελώς διαφορετική από την καλλιέργεια τους απευθείας στο έδαφος.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω λεβάντα σε γλάστρα;

Σε σύγκριση με τα φυτά λεβάντας που έχουν φυτευτεί στο έδαφος. Η λεβάντα σε γλάστρα θέλει λίγη περισσότερη φροντίδα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ποτίζετε συχνά τη λεβάντα σε γλάστρα.

Η λεβάντα σε γλάστρα πρέπει να ποτίζεται κατά μέσο όρο κάθε δύο εβδομάδες. Αν και βρέχει τις τελευταίες εβδομάδες. Συνιστούμε να ποτίζετε τη λεβάντα σε γλάστρες γιατί οι γλάστρες είναι πάνω από το έδαφος και θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.

για το θέμα αυτό Η λεβάντα σε γλάστρα χρειάζεται έμμεσο ηλιακό φως για να παράγει τα καλύτερα λουλούδια, άρωμα και αιθέριο έλαιο λεβάντας. Την ίδια στιγμή Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι το ισχυρό ηλιακό φως και η υπερβολική ζέστη μπορεί να στεγνώσουν το μείγμα γλάστρας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ποτίζετε πιο συχνά τη λεβάντα σε γλάστρα. παρόλο που βρέχει εδώ και εβδομάδες

Αποφύγετε το πότισμα της λεβάντας μόνο αν το χώμα είναι πολύ υγρό. Μπορείτε να εισάγετε τον δείκτη σας στο χώμα και να νιώσετε αν το υπόστρωμα είναι ακόμα υγρό.

Λάβετε υπόψη ότι το υπερβολικό πότισμα μπορεί να είναι επικίνδυνο. Επειδή η λεβάντα ευδοκιμεί σε ζεστές, ξηρές συνθήκες καλλιέργειας, συνιστούμε να μην ποτίζετε τη λεβάντα σας σε γλάστρα περισσότερο από μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Το υπερβολικό πότισμα είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου από λεβάντα ιδιαίτερα.

Παράγοντες ποτίσματος για φυτά λεβάντας σε γλάστρα

Επειδή τα φυτά της λεβάντας είναι ευαίσθητα στο νερό Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη ρουτίνα ποτίσματος ενός φυτού. Ορισμένοι παράγοντες σίγουρα θα επηρεάσουν το πόσο συχνά ποτίζετε λεβάντα σε γλάστρες. Αυτοί οι παράγοντες θα καθορίσουν επίσης εάν το διάστημα μεταξύ των συνεδριών άρδευσης θα πρέπει να αυξηθεί.

χώμα γλάστρας

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε όμορφη και υγιή λεβάντα Το υγρό έδαφος δεν είναι κατάλληλο. Αυτός ο τύπος εδάφους είναι εμποτισμένο με νερό και μπορεί να προκαλέσει σήψη και σήψη ριζών. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να κάνουν τα φύλλα του φυτού σας να μαραθούν και να κιτρινίσουν.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βελτιώσετε το έδαφος με κάποιο υλικό που βελτιώνει τις αποστραγγιστικές του ιδιότητες. Εάν έχετε κοινό χώμα κήπου Μπορείτε να προσθέσετε μικρές πέτρες, χαλίκι ή άμμο.Έχοντας χώμα γλάστρας που στραγγίζει καλά και έχει αρκετό αέρα για λεβάντα στη γλάστρα σας.

Mosser Lee ML1122 Pearl Stoneware Pot, 5 lbs.

Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος δεν είναι ιδανικό για λεβάντα γιατί ενθαρρύνει την ανάπτυξη των φύλλων. (ειδικά νεοφυτεμένη λεβάντα) που δεν χρειάζεστε, γιατί η λεβάντα είναι πολύτιμη για τα λουλούδια της.

υγρασία

Ο ζεστός αέρας που περνά μέσα από τη λεβάντα θα κάνει τα φύλλα να στεγνώσουν γρήγορα. Γι’ αυτό ο αέρας θα πρέπει να είναι ένας παράγοντας για τον καθορισμό του πότε θα ποτίσετε τη λεβάντα σας σε γλάστρα. Στις τροπικές χώρες το καλοκαίρι είναι ζεστό, που σημαίνει υψηλή υγρασία.Σε αυτή την περίπτωση, η λεβάντα σας θα χρειαστεί να ποτιστεί λιγότερο για να αποφευχθεί το υπερβολικό πότισμα. Να θυμάστε ότι τα φυτά λεβάντας ευδοκιμούν φυσικά σε ξηρά, ξηρά περιβάλλοντα. Επομένως, θέλετε να τηρείτε τέτοιες συνθήκες καλλιέργειας.

ένταση του ηλιακού φωτός

Η λεβάντα σε γλάστρα χρειάζεται πλήρες ηλιακό φως για να ανθίσει όμορφα. Αν δεν δίνετε πολύ ηλιακό φως Περιορίζετε την ικανότητα του φυτού να παράγει μεγάλες ποσότητες λεβάντας.

Η ποσότητα και η συχνότητα του ποτίσματος πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός. Αν η ζέστη είναι πολύ καυτή Φυσικά, τα φυτά σας χρειάζονται λίγη παραπάνω λεβάντα για να πιουν.

Γεγονός: Η λεβάντα δεν είναι φυτό που αγαπά τη σκιά! Ο ήλιος της αγάπης.

Λάβετε υπόψη ότι εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την έλλειψη φυσικού ηλιακού φωτός. Θα χρειαστεί να προμηθεύετε τα φυτά σας μόνοι σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα φως ανάπτυξης όπως το παρακάτω.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

εποχή

Οι εποχικοί παράγοντες σίγουρα θα επηρεάσουν τη ρουτίνα ποτίσματος λεβάντας σε γλάστρα. Γιατί σε κάθε εποχή η ποσότητα της υγρασίας στον αέρα ποικίλλει. Μερικές εποχές είναι ξηρές ενώ άλλες είναι υγρές.

Πόσο συχνά να ποτίζετε λεβάντα σε γλάστρα το καλοκαίρι

Όποτε αλλάζουν οι εποχές Η ρουτίνα σας για το πότισμα λεβάντας θα αλλάξει και θα πρέπει να αλλάξει ανάλογα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ποσότητα υγρασίας στην ατμόσφαιρα ποικίλλει από εποχή σε εποχή. Μερικές εποχές είναι υγρές και πολύ δραστήριες και άλλες όχι. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσετε πόσο συχνά θα ποτίζετε τη λεβάντα σε γλάστρες.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω λεβάντα σε γλάστρα;

Το καλοκαίρι λοιπόν Θα πρέπει να ποτίζετε τακτικά το φυτό σας τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες, αλλά φροντίστε το χώμα του φυτού να στραγγίζει καλά και ο πάτος της γλάστρας να έχει τρύπες αποστράγγισης.

Εν τω μεταξύ Ορισμένες ποικιλίες λεβάντας, όπως η αγγλική λεβάντα που αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους, δεν χρειάζονται πολύ νερό. ακόμα και το καλοκαίρι

Πόσο συχνά να ποτίζετε λεβάντα σε γλάστρα το χειμώνα

Η λεβάντα σε γλάστρα δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. το χειμώνα γιατί το δέντρο θα είναι αδρανές Θυμηθείτε ότι η λεβάντα είναι φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία και θα αδρανήσει τον χειμώνα. Έτσι δεν χρειάζεται να ποτίζετε τη λεβάντα στη γλάστρα σας τόσο συχνά.

Μερικές φορές τα φυτά κινδυνεύουν κατά τους ψυχρότερους μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή το μείγμα κρύας γλάστρας δεν στεγνώνει αρκετά γρήγορα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στις ρίζες της λεβάντας δεν αρέσει να κάθονται σε βρεγμένο έδαφος. (και περισσότερο από αυτό Είναι κρύο χώμα!)

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα είναι Βεβαιωθείτε ότι η λεβάντα είναι ενισχυμένη με πολύ χαλίκι ή άμμο. Αυτά τα υλικά παρέχουν αποτελεσματική αποστράγγιση. και δεν συγκρατεί και δεν απορροφά νερό όπως γόνιμο χώμα γλάστρας.

Εάν η λεβάντα σας είναι ανθεκτική στο κρύο, όπως η αγγλική λεβάντα, η Lavandula angustifolia και έχει μείνει έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα. μην ανησυχείς Η λεβάντα παίρνει αρκετή υγρασία από τον αέρα και δεν χρειάζεται να την πιείτε.

Εάν κρατάτε λεβάντα σε μια κατσαρόλα, όπως γαλλική λεβάντα (Lavandula stochas) ή ισπανική λεβάντα Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας μία ή δύο φορές το χειμώνα για να μην στεγνώσουν. Κάνετε αυτό κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Πώς μοιάζει μια υπερποτισμένη λεβάντα;

Δεν ξέρετε πόσο συχνά να ποτίζετε τη λεβάντα σας; Μπορεί να ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά λεβάντας σας. Ξέρετε ότι έχετε ποτίσει υπερβολικά τη λεβάντα σας αν στην αρχή υπάρχουν κίτρινα φύλλα και πολλή λεβάντα στην κάτω πλευρά. αλλά εκτός από αυτό Τα φύλλα που πέφτουν και η μυρωδιά μούχλας σας δείχνουν ότι η λεβάντα σας παίρνει πολύ νερό. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κοιτάξετε το έδαφος. Αν φαίνεται υγρό για πολλή ώρα Ενεργήστε γρήγορα καθώς το φυτό σας είναι επιρρεπές στη σήψη των ριζών. Πολλαπλασιάστε τη λεβάντα χρησιμοποιώντας σπορόφυτα λεβάντας εάν οι ρίζες δεν έχουν ακόμη εξαπλωθεί πλήρως.

Η λεβάντα μου τελειώνει ή ποτίζει;

Οι λεβάντες που αναπτύσσονται τόσο στο έδαφος του κήπου σας (όπως τα φυτά λεβάντας) όσο και σε γλάστρες μπορεί να υποφέρουν από υπερχείλιση και βύθιση. Αλλά, φυσικά, θα επικεντρωθούμε στη λεβάντα σε γλάστρες.

Πότισμα λεβάντας σε γλάστρες

Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν η λεβάντα σας είναι πολύ γλαστρωμένη ή κάτω από το νερό; Τα φυτά της λεβάντας είναι κίτρινα και τα φύλλα πέφτουν πολύ. Αν μυρίσετε την επιφάνεια θα μυρίζεις σάπιο Θα καταλάβετε ότι το φυτό σας έχει πάρα πολύ νερό αν βάλετε το δάχτυλό σας στο υπόστρωμα. Εάν το τραβήξετε έξω και έχει κολλήσει βρωμιά στο δάχτυλό σας. Υποδεικνύει ότι το έδαφος είναι υγρό, διαφορετικά δώστε στο φυτό σας ένα ποτό.

Εν τω μεταξύ, η βυθισμένη λεβάντα θα συρρικνωθεί και το μείγμα γλάστρας θα είναι εντελώς στεγνό. Για να φτιάξετε αποξηραμένη λεβάντα με αποξηραμένα άνθη. Μουλιάστε καλά το έδαφος για φύτευση. Στη συνέχεια, αφήστε το πάνω χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν δώσετε στο φυτό σας άλλο ένα ποτό.

Γιατί ανθίζει η λεβάντα μου;

Ακόμα κι αν η λεβάντα σου δεν διψάει. Αλλά εξακολουθεί να παραμένει επειδή βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Το κρέμασμα είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε τη λεβάντα υγρή. Λόγω του κατσαρώματος των φύλλων του, η αναπνοή μειώνεται, εν ολίγοις, η απώλεια υγρασίας είναι μικρότερη.

Τώρα, αν παρατηρήσετε ότι το φυτό σας μαραίνεται και δεν πιστεύετε ότι οφείλεται σε υπερβολικό πότισμα ή χρήση λάθος τύπου χώματος για γλάστρα. Ελέγξτε το όταν δύει ο ήλιος. Τα φυτά μπορούν να ανακάμψουν αυτόματα.

Πώς να ποτίζετε σωστά τη λεβάντα σε γλάστρες

Εκτός από το να γνωρίζετε πόσο συχνά να ποτίζετε τη λεβάντα σε γλάστρες, Τα φυτά λεβάντας σε γλάστρες χρειάζονται επίσης λίγο περισσότερο νερό από αυτά που καλλιεργούνται σε χώμα κήπου. Γιατί αν το χώμα είναι κατάλληλο, που είναι χώμα λεπτόκοκκο Η υγρασία θα διαφύγει εύκολα.

Δώστε στη λεβάντα νερό σε γλάστρα τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες εάν ο καιρός είναι καλός. Αν είναι μια βροχερή εβδομάδα Θα πρέπει να μειώσετε το πότισμα των φυτών.

Τώρα, όταν ήρθε η ώρα να ποτίσετε σωστά τη λεβάντα στην κατσαρόλα σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη σωστή ποσότητα νερού που πρέπει να δώσετε στο δέντρο σας.

Η λεβάντα σε γλάστρα χρειάζεται τη σωστή ποσότητα νερού για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης και ανάπτυξης. Εάν δεν ποτίζετε σωστά τα φυτά Η λεβάντα μπορεί να πεθάνει σε γλάστρες!

Πώς να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα λεβάντας σε γλάστρα

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε όταν καλλιεργείτε λεβάντα σε γλάστρες είναι το υπερβολικό πότισμα.

Λεβάντα σε κατσαρόλα με εργαλεία

Τα φυτά λεβάντας σε υγρό χώμα γλάστρας θα προκαλέσουν σχεδόν σίγουρα σήψη και θάνατο των ριζών εάν δεν αντιμετωπιστούν σύντομα, αλλά μην το κάνετε, καθώς υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα της λεβάντας σας:

 • Ποτίστε τη λεβάντα όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Και αποφύγετε το πότισμα τις βροχερές και συννεφιασμένες μέρες.
 • Τα φυτά λεβάντας χρειάζονται περίπου έξι ώρες έμμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το φως του ήλιου θα αφαιρέσει την ανεπιθύμητη υγρασία από το μείγμα γλάστρας και θα προσφέρει καλές συνθήκες ανάπτυξης για τη λεβάντα σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο φύτευσης έχει τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε μια στρώση από χαλίκι μπιζελιού ή βότσαλο στον πάτο που δεν θα βουλώσει και θα συμπυκνώσει το χώμα. Εν ολίγοις, βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν λιμνάζει στον πάτο της γλάστρας.
 • Τα φυτά λεβάντας αναπτύχθηκαν σε ένα καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο μέσο. Αποτελείται από τα δύο τρίτα λίπασμα ή άμμο και το ένα τρίτο κομπόστ. Αυτό μπορεί να αντανακλά τις καλές συνθήκες αποστράγγισης του φυσικού μεσογειακού εδαφικού περιβάλλοντος.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να δείτε την όμορφη και εκπληκτική λεβάντα και να τη μυρίσετε όλη!

Το έδαφος είναι σημαντικό όταν πρόκειται για συχνότητα ποτίσματος.

Η λεβάντα δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. εξαιτίας αυτών των φυτών (ή βότανα) προτιμά ένα μίγμα εδάφους με χαμηλή έως μέτρια θρεπτική αξία. γι’ αυτό συνιστάται η χρήση αμμώδους εδάφους. Αυτό είναι καλό γιατί το αμμώδες έδαφος στραγγίζει πολύ εύκολα σε σύγκριση με άλλους τύπους εδάφους.

Τα αμμώδη εδάφη διαθέτουν μεγάλους θύλακες αέρα ανάμεσα στα σωματίδια που επιτρέπουν στο νερό να διαφεύγει εύκολα. Είναι ένα εξαιρετικό καλλιεργητικό μέσο για την καλλιέργεια λεβάντας.

Εν τω μεταξύ Ο πηλός συγκρατεί περισσότερο νερό επειδή τα μικρότερα σωματίδια συσσωρεύονται μεταξύ τους. Αλλά αν έχεις μόνο πηλό Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα τροποποιώντας περλίτη ή βερμικουλίτη μαζί με κομπόστ και οργανική ύλη.

Scotts Perlite, 8 τετρ., 2-συσκευασία

Να θυμάστε ότι το καλό χώμα σε γλάστρες με το σωστό pH του εδάφους είναι το κλειδί για να έχετε όμορφα, όμορφα και αρωματικά άνθη λεβάντας.

Η φύτευση είναι σημαντική όταν πρόκειται για συχνότητα ποτίσματος.

Η επιλογή του κατάλληλου δοχείου για τη λεβάντα σας είναι πολύ σημαντική όσον αφορά τη συχνότητα ποτίσματος. Το ιδανικό δοχείο για φυτά λεβάντας πρέπει να έχει τρύπες στο κάτω μέρος για να επιτρέπει στο νερό να στραγγίζει εύκολα και άνετα.

Τοποθετώντας τις ρίζες της λεβάντας στον πάτο της γλάστρας με ένα στρώμα χαλίκι για να δημιουργήσετε θύλακες αέρα θα συμβάλει στη συμπίεση του εδάφους της γλάστρας και θα επιβραδύνει το νερό.

Εάν οι ρίζες της λεβάντας έρχονται σε επαφή με βρεγμένο έδαφος για πολύ καιρό, Κινδυνεύετε να σαπίσουν οι ρίζες. που τελικά θα προκαλέσει τον θάνατο της Λεβάντας.

Το δοχείο πρέπει να έχει αρκετές οπές αποστράγγισης και να έχει βάθος τουλάχιστον 12 ίντσες και πλάτος 16 ίντσες για να φιλοξενήσει ένα ώριμο φυτό λεβάντας.

Εάν μπορείτε να τοποθετήσετε βότσαλα ή γλάστρες από το έδαφος Αυτό θα επιτρέψει στο νερό να εισχωρήσει και να αποστραγγιστεί ελεύθερα. αντί να μαζεύονται στον πάτο της κατσαρόλας

UFelice 24 Pack Αόρατα πόδια γλάστρας με βελτιωμένες αντιολισθητικές επιφανειακές λαβές για γλάστρες και λουλούδια φυτών, συμπαγείς λαστιχένιες ανυψωτικές γλάστρες, συμπαγείς ανυψωτές γλάστρας για φυτά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Τέλος, αν το δοχείο του φυτού σας έχει δίσκο ή πιατάκι στο κάτω μέρος. Συνιστούμε την αφαίρεση καθώς θα μαζέψει νερό και θα προκαλέσει υπερβολικό πότισμα.

Γιατί είναι σημαντικό να ποτίζουμε τη λεβάντα σε γλάστρα;

καθώς και άλλα φυτά Η λεβάντα χρειάζεται νερό για φωτοσύνθεση Χωρίς νερό, η λεβάντα σας δεν θα μπορεί να παράγει σάκχαρα για καύσιμο και τελικά θα πεθάνει. Αν και τα περισσότερα φυτά λεβάντας είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αλλά δεν πρέπει να αμελείτε να τους δίνετε ένα ποτό από καιρό σε καιρό!

Τι θα συμβεί αν δεν ποτίσετε αρκετή λεβάντα στις γλάστρες σας;

Αν δεν ποτίζετε αρκετά λεβάντα Τα φυτά σας θα καθυστερήσουν και θα παράγουν λιγότερα μοβ άνθη. Τα φύλλα λεβάντας είναι από τα πρώτα. παρουσιάζοντας σημάδια μαρασμού Αν θέλετε να δείτε μια όμορφη έκθεση λουλουδιών Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά σας σε μέρος με άφθονο ηλιακό φως.

Τι συμβαίνει με το υπερβολικό πότισμα λεβάντας σε γλάστρες;

Εξαρτάται από το πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τη λεβάντα σας σε γλάστρα. Τα φυτά λεβάντας είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Τα φυτά της λεβάντας είναι σαν τα παχύφυτα και οι κάκτοι. εκτός από το ότι είναι όλα ανθεκτικά στην ξηρασία. Τα παχύφυτα και οι κάκτοι μπορούν να αποθηκεύσουν νερό στα φύλλα τους.

Έτσι, αν ποτίσετε υπερβολικά τη λεβάντα στην κατσαρόλα σας, Η λεβάντα δεν μεγαλώνει καλά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το χώμα της γλάστρας δεν στραγγίζει καλά. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φυτών, καφέ φύλλα, σήψη των ριζών και ακόμη και θάνατο.

Μερικοί αρχάριοι κηπουροί αναρωτιούνται αν μπορούν να ποτίζουν τα φυτά τους σε γλάστρες κάθε μέρα. Και η απάντηση είναι σίγουρα όχι!

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που αγαπά το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και θα αναπτυχθούν μια μέρα χωρίς πότισμα. ακόμα και το καλοκαίρι Η λεβάντα μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πολλή συντήρηση.

Μερικές υπέροχες συμβουλές για το πόσο συχνά ποτίζετε τη λεβάντα σε γλάστρες.

 • Τα φυτά λεβάντας προτιμούν χώμα γλαστρών με γρήγορη αποστράγγιση, όπως χαλίκι και αμμώδες έδαφος. Γιατί δεν τους αρέσει οι ρίζες να είναι υγρές. Οι λεβάντες συχνά πεθαίνουν από σήψη των ριζών λόγω υπερβολικού ποτίσματος στην περιοχή της ρίζας.
 • το χειμώνα Η λεβάντα σε γλάστρα πρέπει να ποτίζεται κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να αποφευχθεί η πλήρης ξήρανση της λεβάντας.
 • Η λεβάντα σε γλάστρα είναι ιδανική για πότισμα κάθε δύο εβδομάδες. Επειδή όμως αυτά τα δοχεία κινδυνεύουν να στεγνώσουν γρήγορα. Επομένως, πρέπει να ποτίζεται κάθε 10 ημέρες.
 • Οι βροχοπτώσεις αυξάνουν την υγρασία στην ατμόσφαιρα. Έτσι ακόμα κι αν καλλιεργείτε λεβάντα σε γλάστρες Θα πρέπει να μειώσετε τη συχνότητα του ποτίσματος.
 • Κατά τις κρύες εποχές όπως το φθινόπωρο και ο χειμώνας Τα φυτά λεβάντας είναι σε λήθαργο και δεν χρειάζονται πότισμα. Τα φυτά μπορούν να πάρουν αρκετή υγρασία από τον αέρα.
 • Πότε να φυτέψετε λεβάντα σε γλάστρες Ένα πρόγραμμα ποτίσματος ανά δύο εβδομάδες είναι καλύτερο από ένα αυστηρό πρόγραμμα ποτίσματος. ιδιαίτερα στις αρχές της άνοιξης και του καλοκαιριού

Αγοράστε σπόρους λεβάντας σήμερα!

1400 σπόροι αγγλικής λεβάντας για εσωτερική ή εξωτερική φύτευση 90% βλάστηση για να σας δώσει τα φυτά λεβάντας που χρειάζεστε. μη gmo Heirloom Herb Seeds (1 πακέτο)

Σχετικά Άρθρα:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε