Πόσο συχνά να ποτίζετε βασιλικό σε γλάστρες: Ένας απόλυτος οδηγός καλλιέργειας

βασιλικός σε κατσαρόλα

Ο βασιλικός είναι φυτό χαμηλής συντήρησης. δεν απαιτεί πολλή φροντίδα Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να μπορέσετε να συνεχίσετε να αναπτύσσεται. Ειδικότερα, το πόσο συχνά ποτίζετε βασιλικό σε γλάστρα είναι σημαντικό. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πότισμα του θυμαριού.

Ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για την καλλιέργεια βασιλικού σε γλάστρες;

Οι καλύτερες συνθήκες για την καλλιέργεια βασιλικού σε δοχεία είναι ο ζεστός, ηλιόλουστος καιρός. Δεν είναι όμως μόνο ο καιρός. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Άλλο όταν πρόκειται για τις καλύτερες συνθήκες για την καλλιέργεια βασιλικού σε γλάστρες.

συνθήκες άρδευσης

Όταν σκέφτεστε πόσο συχνά να ποτίζετε βασιλικό σε γλάστρες Φροντίστε να ποτίζετε σωστά τα φυτά βασιλικού σας για να εξασφαλίσετε καλά φρέσκα φύλλα βασιλικού. Ποτίζετε τακτικά τα φυτά του βασιλικού σας. αλλά συγχρόνως Βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας είναι καλά στραγγιζόμενο και αερισμένο. Συνιστώ επίσης να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα για να διατηρήσετε την υγρασία.

εδαφολογικές συνθήκες

Ο βασιλικός αναπτύσσεται καλύτερα σε υγρό χώμα γλάστρας. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλά στραγγιζόμενο και καλά αεριζόμενο, γι’ αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα να προσθέσετε σάπια φύλλα ή λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά στο χώμα της γλάστρας σας για καλύτερα αποτελέσματα!

συνθήκες φωτός

Ο βασιλικός αναπτύσσεται καλύτερα με έξι έως οκτώ ώρες άμεσου ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Επαρκές ηλιακό φως σημαίνει λιγότερα κοινά προβλήματα και πιο υγιή φυτά συνολικά. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνει ή δεν πέφτει κάτω από αυτόν τον καθορισμένο χρόνο. Μην εκθέτετε τον βασιλικό σε άμεσο, σκληρό ή έντονο ηλιακό φως.

συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας

Στον Βασίλη αρέσει ο ζεστός καιρός. Η βέλτιστη θερμοκρασία για την καλλιέργεια βασιλικού είναι μεταξύ 50 βαθμών Φαρενάιτ και 70 βαθμών Φαρενάιτ. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το φυτό είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και αν το αγγίξετε, θα πεθάνει. Αλλά μην είστε πολύ, διαφορετικά μπορεί να υποφέρετε από προβλήματα μούχλας.

Προϋποθέσεις λίπανσης

Αν θέλετε μια πλούσια σοδειά Χρειάζεστε βασιλικό για να έχει θρεπτικά συστατικά για να ευδοκιμήσει. Μια καλά ισορροπημένη ευέλικτη φυτική τροφή λειτουργεί καλά και βοηθά στη διατήρηση της ανάπτυξης νέων φύλλων.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multipurpose Fertilizer

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το θυμάρι;

Αν και έχουμε ήδη συζητήσει πόσο συχνά ποτίζουμε βασιλικό σε γλάστρα, είναι ακόμα σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο συχνά να ποτίζουμε βασιλικό σε γλάστρα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να ποτίζετε τα φυτά σας. Ποτίζουμε τον βασιλικό από κάτω. Γιατί θα ενθαρρύνει τις ρίζες του φυτού να αναπτυχθούν. ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο νερό και να απορροφούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα οδηγήσει σε μια υγιή και μεγάλη συγκομιδή βασιλικού.

γλάστρα βασιλικού

Αν και γενικά το πότισμα από κάτω είναι καλύτερο από το πότισμα από πάνω. Αλλά δεν σημαίνει ότι το πότισμα από πάνω είναι κακό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν καλλιεργείτε βασιλικό σε γλάστρες ή δοχεία. Το πότισμα από κάτω μπορεί εύκολα να προσφέρει πολλά οφέλη.

Πώς να ποτίζετε αποτελεσματικά τον πάτο Το δοχείο ή η γλάστρα πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης και πιατάκι. Οι γλάστρες από τερακότα όπως οι παρακάτω είναι ιδανικές.

vensovo 6 ιντσών Πήλινη γλάστρα με πιατάκι - 4 Συσκευασία Μεγάλη γλάστρα Terra Cotta με τρύπα αποστράγγισης, γλάστρα με δίσκο, γλάστρα τερακότα για φυτό εσωτερικού χώρου

Επίσης, το πότισμα από κάτω αντί από πάνω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητες υπερχείλισης.

Λάβετε υπόψη ότι το υπερβολικό πότισμα από τον πυθμένα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης, δεν σημαίνει. Γεμίστε το πιατάκι μέχρι τη μέση και φροντίστε να στραγγίξετε το υπερβολικό νερό από το πιατάκι μόλις το χώμα της γλάστρας απορροφήσει αρκετό νερό. Κάνοντας αυτό, το φυτό μπορεί να αναπνεύσει.

Πώς να ποτίσετε το φυτό βασιλικού;

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να ποτίζετε φυτά βασιλικού σε γλάστρες:

 • Ποτίστε τον βασιλικό σας σε γλάστρα από κάτω, ρίχνοντας το νερό απευθείας στο πιατάκι χωρίς να αφαιρέσετε το δοχείο.
 • Ποτίστε το πρωί για να βοηθήσετε τα φυτά να απορροφούν το νερό πιο αποτελεσματικά.
 • Δεν θέλετε να ποτίζετε όταν έχει ήλιο. Επειδή το νερό δεν εισχωρεί εύκολα στην επιφάνεια λόγω του υψηλού ρυθμού εξάτμισης.
 • Όταν τελειώσετε το πότισμα χρησιμοποιώντας το σύστημα ποτίσματος κάτω. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού από το πιατάκι για να επιτρέψετε στο φυτό να αναπνέει.
 • Αν δεν ποτίζετε πολύ Οι ρίζες του δέντρου στερούνται οξυγόνου. προκαλώντας σήψη ριζών και άλλα μυκητιακά προβλήματα

Πόσο θυμάρι πρέπει να ποτίζω;

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πόσο συχνά ποτίζετε τον βασιλικό σε γλάστρα. Η ποσότητα του νερού που πρέπει να παρέχεται εξαρτάται από την εποχή. Δεν θέλετε να ποτίζετε πολύ τα φυτά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο ρυθμός εξάτμισης είναι πολύ χαμηλός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. επίσης Δεν θέλετε να βυθιστεί το φυτό το καλοκαίρι γιατί ο ρυθμός εξάτμισης είναι πολύ υψηλός.

Ας πούμε όμως ότι αυτό το διάστημα ο καιρός είναι πολύ καλός, η φύτευση δεν είναι πολύ ζεστή, ούτε πολύ κρύο. Μόλις επιβεβαιώσετε ότι το χώμα της γλάστρας δεν είναι υγρό. Πρέπει να ποτίζετε καλά τα φυτά.

βασιλικός στην κουζίνα

Πότε πρέπει να ποτίζω το Tulsi;

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για το πότισμα του φυτού βασιλικού. Αν ποτίζετε το πρωί Ο άγιος βασιλικός σας δεν θα αφυδατωθεί και θα μαραθεί όλη μέρα. Το πότισμα το πρωί επιτρέπει στους μίσχους και τα φύλλα του βασιλικού να στεγνώσουν πριν από δροσερές, υγρές νύχτες. που μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ασθένειας

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζεται ο βασιλικός σε γλάστρες;

Θα πρέπει να ποτίζετε βασιλικό κάθε 3-4 ημέρες, εκτός αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός. Μουλιάζουμε τα φυτά σε νερό μέχρι να αδειάσει η γλάστρα.

Το πόσο συχνά χρειάζεται να ποτίζεται ο βασιλικός εξαρτάται από την υγρασία του εδάφους. Γι’ αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας δεν στεγνώνει. ειδικά τις ζεστές μέρες Δοκιμάστε το χώμα της γλάστρας βάζοντας το δάχτυλό σας στο χώμα της γλάστρας και τραβώντας το προς τα έξω. αν υπάρχει βρωμιά πάνω του Δείχνει ότι το έδαφος είναι ακόμα υγρό. Εάν το χώμα της γλάστρας είναι ξηρό Το φυτό βασιλικού σας μπορεί να διψάει.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν η κατσαρόλα είναι μεγάλη ή όχι. Μια μεγαλύτερη γλάστρα θα διατηρήσει την υγρασία περισσότερο. αλλά μικρή κατσαρόλα όχι Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ποτίζετε συχνότερα το θυμάρι που καλλιεργείται σε μεγαλύτερες γλάστρες.

Επιπλέον, εάν η γλάστρα είναι κατασκευασμένη από φυσικά υλικά όπως πηλός ή τερακότα Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ποτίζετε τόσο συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα υλικά διατηρούν την υγρασία περισσότερο από τα μεταλλικά ή πλαστικά δοχεία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δοχεία από τερακότα και τερακότα δεν μεταφέρουν τη θερμότητα τόσο αποτελεσματικά όσο το μέταλλο και το πλαστικό.

Πρέπει να ποτίζετε τα φυτά βασιλικού σας κάθε μέρα;

Εάν καλλιεργείτε βασιλικό σε γλάστρες σε εξωτερικούς χώρους Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε καθημερινά ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και το μέγεθος της γλάστρας. αλλά γενικά Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά βασιλικού σας κάθε δύο έως τέσσερις ημέρες.

Και πάλι, κοιτάξτε την κορυφή του χώματος της γλάστρας και ψάξτε λίγο προς τα κάτω για να δείτε αν το χώμα είναι υγρό. Αν μπορείτε σηκώστε την κατσαρόλα Το βάρος του δοχείου μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το πώς να ποτίζετε τα φυτά σας. Εάν το δοχείο είναι ελαφρύ Τα φυτά σας μπορεί να χρειάζονται μόνο μια μικρή ποσότητα νερού για να πιουν.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή του αγίου βασιλικού;

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ποτίζετε βασιλικό σε γλάστρα. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τη θερμοκρασία, την υγρασία, τη βροχόπτωση, το ηλιακό φως, τη σκιά και την ποιότητα του εδάφους. Ας σκάψουμε λίγο ακόμα.

συντελεστής θερμοκρασίας

Γιατί ο βασιλικός είναι βότανο Η υπερβολική θερμότητα θα κάνει τα φύλλα του βασιλικού να αφυδατωθούν και να μαραθούν εύκολα. Γι’ αυτό θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Εάν μεγαλώνετε σε εξωτερικούς χώρους Είναι σημαντικό να δίνετε στα φυτά ένα ποτό το πρωί πριν ο ήλιος γίνει πολύ δυνατός.

υγρασία στην περιοχή σας

Ο βασιλικός προτιμά τις υγρές συνθήκες ανάπτυξης γιατί είναι τροπικό φυτό ιθαγενές της Νότιας Ασίας. Η υψηλή υγρασία οδηγεί σε χαμηλή διαπνοή. Εάν χαθεί λιγότερο νερό, η συχνότητα του ποτίσματος θα μειωθεί.

Πόσο συχνά βρέχει στο Tulsi;

Προφανώς, η βροχόπτωση θα μειώσει τη συχνότητα του ποτίσματος του θυμαριού σας. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για φυτά εξωτερικού χώρου. Αν καλλιεργείτε θυμάρι σε εσωτερικούς χώρους Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτόν τον παράγοντα.

Πόσο ηλιακό φως παίρνουν τα φυτά σας;

Αν και ο βασιλικός χρειάζεται τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα για να ευδοκιμήσει, χρειάζεται τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Αλλά το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα σας.Επιπλέον, το έντονο, άμεσο φως θα αυξήσει τις ανάγκες του φυτού σας για πότισμα. για να μην αφυδατωθούν τα φυτά Εάν ο βασιλικός σας εκτίθεται πολύ στον ήλιο Ο βασιλικός πρέπει να μετακινηθεί στη σκιά.

Εάν καλλιεργείτε βασιλικό σε εσωτερικούς χώρους και θέλετε δυνατά, μεγάλα φύλλα βασιλικού. Συνιστώ να επενδύσετε σε φώτα ανάπτυξης για να καλύψετε τις ανάγκες των φυτών σας.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

Πόση απόχρωση παίρνει ο βασιλικός σας;

Αν και στον βασιλικό αρέσει το άμεσο ηλιακό φως Το φυτό όμως αγαπά και τη σκιά. Όπως και άλλα βότανα, ο βασιλικός χρειάζεται καταφύγιο από το άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψει το κάψιμο και την αφυδάτωση των φύλλων. Σημειώστε ότι στη σκιά Το φυτικό έδαφος προστατεύεται από το να στεγνώσει εύκολα. και έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερη απώλεια νερού λόγω μικρότερης απώλειας υγρασίας

ποιότητα του εδάφους

Στον βασιλικό αρέσει το υγρό χώμα. αλλά όχι υγρό ή συμπιεσμένο έδαφος Ένα χώμα γλάστρας με χαμηλή υγρασία θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο πολύ ξηρές συνθήκες ανάπτυξης. Αυτό αυξάνει την ανάγκη για συχνό πότισμα.

Από την άλλη πλευρά, εάν το χώμα της γλάστρας είναι υγρό και δεν στραγγίζει καλά, Το πότισμα πρέπει να αποφεύγεται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σήψης των ριζών.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους του θυμαριού Μπορείτε να προσθέσετε κομπόστ για όλες τις χρήσεις στο χώμα της γλάστρας σας πριν φυτέψετε βασιλικό. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την αποστράγγιση για αργιλώδες έδαφος Για να προσθέσετε ασβέστη ή γύψο.

Πώς μπορώ να ξέρω αν ο βασιλικός μου έχει πολύ νερό;

Θα ξέρετε αν τα φυτά βασιλικού σας είναι υπερβολικά ποτιστικά. Αν δείτε ότι τα φύλλα είναι μαραμένα, κιτρινισμένα και χλωμά.Επίσης, αν εξετάσετε τις ρίζες του φυτού. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι ρίζες έχουν γίνει ανοιχτό καφέ.Επίσης, το χώμα της γλάστρας μπορεί να είναι λασπωμένο και το φυτό να είναι σε κακή κατάσταση. Αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε εάν το έδαφος είναι ακόμα λίγο υγρό είναι μετά από μερικές ημέρες.Επίσης, τα αληθινά κίτρινα φύλλα δεν σημαίνουν ότι το φυτό παίρνει πολύ νερό. Αλλά μπορεί να υποδεικνύει μόνο άλλα σοβαρά προβλήματα.

Πώς μπορείς να έχεις πολύ θυμάρι;

Ο υπερβολικά ποτισμένος βασιλικός θα ζαρώσει και θα μαραζώσει. Τα υγιή φύλλα βασιλικού έχουν έντονο πράσινο χρώμα. ένα μάτσο δυνατά φύλλα ελατήρια και χυμώδη στελέχη Εάν το φυτό υποφέρει από σήψη των ριζών Θα παρατηρήσετε κίτρινα φύλλα και μερικές φορές μια άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από τις ρίζες.

Μπορεί να ποτιστεί ο βασιλικός;

Απολύτως ναι! στην πραγματικότητα Όλα τα φυτά μπορεί να υποφέρουν από αφυδάτωση. Εκτός αν τους δοθεί καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο έδαφος. και δοχεία με τρύπες αποστράγγισης, οπότε φροντίστε να έχετε τα πάντα έτοιμα. Ειδικά αν πρόκειται να καλλιεργήσετε βασιλικό σε γλάστρες!

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερχείλισης θυμαριού;

Τα συμπτώματα του ιερού βασιλικού περιλαμβάνουν σκουρόχρωμα στελέχη, κιτρινισμένα φύλλα και μαρασμό ακόμα και όταν το έδαφος είναι υγρό. Μπορεί να υπάρχουν εξογκώματα ή φουσκάλες στα φύλλα του φυτού. Αυτές οι φουσκάλες ονομάζονται οίδημα, μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν ένα φυτό απορροφά περισσότερη υγρασία από αυτή που χρειάζεται.Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια πράσινη επιφάνεια του εδάφους. Αυτό είναι σημάδι ανάπτυξης φυκιών και υπερβολικού ποτίσματος. Το πολύ θυμάρι είναι ευαίσθητο στη σήψη των ριζών και τη μούχλα.

Πώς να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα θυμαριού;

Αν καλλιεργείτε θυμάρι σε δοχείο Θα χρειαστεί να ποτίζετε κάθε 1-2 ημέρες, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Βάλτε τον δείκτη σας στο χώμα και ελέγξτε αν είναι ώρα να δώσετε στο φυτό σας ένα ποτό. Εάν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό Ο βασιλικός σου πρέπει να διψάει. Εν ολίγοις, εξαρτάται από το πόσο υγρό είναι το έδαφος. Δεν θέλετε να ποτίσετε τον βασιλικό εάν το χώμα είναι ακόμα υγρό για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Είναι πρόβλημα το μούσκεμα του βασιλικού;

Ο βασιλικός είναι μεγάλο πρόβλημα, όπως και το υπερβολικό πότισμα. Το καλό όμως είναι ότι η επίλυση προβλημάτων υποβρύχια είναι πολύ πιο εύκολη σε σύγκριση με το υπερβολικό πότισμα.Ωστόσο, αυτός δεν είναι λόγος για να ποτίζετε ακατάλληλα τα φυτά σας. Ο υποβρύχιος βασιλικός μπορεί να βιώσει υψηλά επίπεδα στρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη ανάπτυξη και μεγαλύτερη ευαισθησία σε παράσιτα και ασθένειες.

Ποια είναι τα συμπτώματα ενός υποβρύχιου βασιλικού;

Ο υποβρύχιος βασιλικός έχει θαμπά ή σκονισμένα φύλλα. Όταν τα φυτά σας διψούν Τα φύλλα γίνονται εύθραυστα και ξηρά. Το χώμα της γλάστρας μπορεί να στεγνώσει και να συρρικνωθεί από τα πλαϊνά του δοχείου φύτευσης. Δεν είναι δυνατόν το ανώτερο στρώμα του εδάφους να είναι υγρό και το υπόλοιπο υπόστρωμα να είναι στεγνό. Μετρήστε λοιπόν μια ίντσα ή δύο.

Πώς να αποφύγετε τους υποβρύχιους βασιλικούς;

Είναι καλύτερο να προσέχετε τα πάντα. Έτσι θα έχετε μια καλή ιδέα για το πότε πρέπει να ποτίζετε. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε αν το χώμα είναι ακόμα υγρό ή στεγνό. Αν ξέρεις ότι ποτίζεις πολύ Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μειώσετε το πότισμα. στο τέλος Το να είσαι κάτω από το νερό είναι καλύτερο από το να είσαι κάτω από το νερό.

Πόσο συχνά να ποτίζουμε ποικιλίες βασιλικού;

Όταν πρόκειται για το πόσο συχνά ποτίζουμε τα φύλλα βασιλικού Είναι σημαντικό να μάθετε τους τύπους βασιλικού και τα χαρακτηριστικά τους για να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε σωστά για τον τύπο βασιλικού που θα επιλέξετε. Ο βασιλικός αναπτύσσεται σε ποικιλίες για να γεμίσει πλαστικές γλάστρες έξι ιντσών ή μεγαλύτερες γλάστρες και γλάστρες από τερακότα.

Εκτός από τον κοινό βασιλικό, τον γλυκό βασιλικό και τον βασιλικό Genovese, αναζητήστε σκούρο πράσινο βασιλικό κανέλας (O. basilicum mexican masala) ή βασιλικό λεμονιού (Ocimum basilicum Citriodorum). Και οι δύο αυτές ποικιλίες φτάνουν τα 18 ίντσες. μοναδική μυρωδιά Επιλέξτε την ποικιλία Spicy Globe, μια συμπαγή ποικιλία που μεγαλώνει οκτώ έως δέκα ίντσες σε ύψος.

Μια άλλη ποικιλία που είναι γνωστή ως βασιλικός με σπανάκι (O. basilicum crispum) μπορεί να φτάσει τις 15 ίντσες και θα σας δώσει το τέλειο φύλλωμα αν σας αρέσουν οι σαλάτες caprese, Thai, tulsi ή Aj. Basilicum Slam Queen. μια που μπορεί να φτάσει μέχρι τα δύο πόδια . Η γεύση του που μοιάζει με γλυκόριζα συμπληρώνει πολλές ασιατικές συνταγές. Μια άλλη δημοφιλής ποικιλία είναι ο Purple Basil ή O. Basilicum perpurescens / Compact O. επίσης γνωστός ως Basillicum Basilicum. Έχει διακοσμητικά ροζ άνθη και μωβ φύλλα.

Αλλά γενικά, οι ανάγκες άρδευσης αυτών των ζώων δεν περιπλέκουν η μία την άλλη. αρκεί το μείγμα του εδάφους τους να στραγγίζει καλά και να αερίζεται καλά. Και οι γλάστρες τους έχουν τρύπες αποστράγγισης. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το πότισμα ή τον πνιγμό. Γενικά, το πότισμα πρέπει να διαρκεί περίπου 1-3 ημέρες, ανάλογα με την υγρασία του εδάφους.

Η σημασία του εδάφους ως προς τη συχνότητα του ποτίσματος.

Γνωρίζετε ήδη τη σημασία του εδάφους στο πότισμα των φυτών βασιλικού σας.

Στην ιδανική περίπτωση, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρας που περιλαμβάνει περλίτη. Βερμικουλίτης ή τύρφη για να επιτρέψει στο μείγμα γλάστρας να διατηρείται στον αέρα και να διατηρεί την υγρασία ενώ στραγγίζει καλά.

Περίπου ένα γαλόνι υποστρώματος πρέπει να δίνεται σε κάθε φυτό βασιλικού. Για αναφορά, μια ζαρντινιέρα 12″ μπορεί να χωρέσει μόνο 3 φυτά, αλλά ένα δοχείο 1’x3’x1′ μπορεί να χωρέσει δώδεκα. Εάν αυτή είναι η ρύθμισή σας Διαχωρίστε τα φυτά ώστε να μην μεγαλώνουν κοντά μεταξύ τους και περιορίστε τη ροή του αέρα καθώς ωριμάζουν. Η απόσταση πρέπει να είναι έξι έως δώδεκα ίντσες μεταξύ τους.

Από αυτή την άποψη, θα πρέπει να παρέχετε στο Tulsi σας τουλάχιστον 6-8 ώρες έμμεσου φωτός την ημέρα. Αν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός Το φυτό πρέπει να μετακινηθεί στη σκιά. Οι μικρές γλάστρες μετακινούνται εύκολα για καλύτερο φωτισμό. Θα πρέπει να κρατάτε τους μεγάλους κήπους μακριά από ξηρό αέρα. Η βέλτιστη θερμοκρασία για το θυμάρι είναι μεταξύ 50 βαθμών Φαρενάιτ και 70 βαθμών Φαρενάιτ.

Ο βασιλικός σε γλάστρες απαιτεί πιο συχνό πότισμα από τα φυτά βασιλικού που καλλιεργούνται απευθείας στο έδαφος του κήπου. Αυτό προκαλείται από την εκτεθειμένη πλευρά του δοχείου. Και το σάπιασμα με κομπόστ ή τεμαχισμένο φλοιό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας.

Η επιφάνεια του εδάφους μπορεί να είναι στεγνή.Ωστόσο, εάν το φυτικό έδαφος είναι περίπου 2-3 ​​ίντσες πάνω από το επίπεδο υγρασίας του εδάφους, το φυτό είναι καλά ενυδατωμένο. Λάβετε υπόψη ότι η υπερβολική διατροφή των φυτών βασιλικού μπορεί να υποφέρει από μαρασμό, σήψη ριζών ή μυκητιακή νόσο. Τα υδατωμένα φυτά βασιλικού μπορεί να υποφέρουν από μαρασμό και κιτρίνισμα των φύλλων.

Καλύτερες συμβουλές ποτίσματος για βασιλικό σε γλάστρα

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο βασιλικός σας παίρνει τη σωστή ποσότητα νερού Εδώ είναι μερικές καλές συμβουλές ποτίσματος που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις καλύτερες καλλιέργειες. Ειδικά κατά τη συγκομιδή βασιλικού:

 • Μην αφήνετε τον βασιλικό σας να στεγνώσει. Ωστόσο, αν αυτό δεν σας βοηθήσει, μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμα να τον αποθηκεύσετε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε τον βασιλικό σας από τον ήλιο αν είναι σε γλάστρα. Στη συνέχεια ποτίζουμε καλά και καλά. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας είναι καλά στραγγισμένο και έχει τρύπες αποστράγγισης. μετά από δύο ώρες να ποτίσουν ξανά τα φυτά Αυτό θα γλιτώσει το θυμάρι εάν το χώμα είναι στεγνό.
 • Καθώς μεγαλώνει ο βασιλικός σας Το ίδιο και η ανάγκη για πότισμα. Εάν οι ρίζες του φυτού αναπτύσσονται έξω από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας Μπορείτε να κλαδέψετε ή να μετακινήσετε τη γλάστρα για να μειώσετε την ανάγκη για πότισμα.
 • Ποτίστε το θυμάρι σε γλάστρα μέχρι να στραγγίσει το νερό από τις τρύπες αποστράγγισης. για βασιλικό εσωτερικού χώρου Μπορείτε να το κάνετε στο νεροχύτη και να χρησιμοποιήσετε ένα ακροφύσιο ψεκασμού Ποτίστε απαλά την επιφάνεια του χώματος της γλάστρας. όχι μόνο ένα σημείο Φροντίστε να στραγγίσετε το νερό πριν επιστρέψετε το φυτό βασιλικού στην αρχική του θέση.
 • Συχνά το επάνω χώμα του φυτού σας θα είναι υγρό ενώ το κάτω μέρος θα είναι στεγνό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε την υγρασία στο έδαφος. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας Χρησιμοποιήστε ένα σουβλάκι αντί.
 • Ποτίστε το βασιλικό το πρωί. ειδικά αν φυτευτεί σε εξωτερικό χώρο. Αυτό το βασικό βήμα θα αποτρέψει τα φυτά σας από το να στεγνώσουν όταν ανέβουν οι εξωτερικές θερμοκρασίες.
 • Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς. Λίγη υγρασία είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη.
 • Οι σπόροι βασιλικού που βλασταίνουν πρέπει να λαμβάνουν μόνο μια μικρή ποσότητα νερού. Το κλειδί για την έναρξη της βλάστησης των σπόρων είναι η καλή υγρασία και η κυκλοφορία του αέρα.
 • Ελέγχετε περιοδικά τη γενική υγεία του φυτού βασιλικού. Αφού το κάνετε μερικές φορές, θα μπορείτε να καταλάβετε πότε ο βασιλικός σας χρειάζεται ένα ποτό παρακολουθώντας.

Αγοράστε σπόρους βασιλικού ή δενδρύλλια βασιλικού!

Θέματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε