Πόσο συχνά να ποτίζετε ανθούρια: Ένας πρακτικός οδηγός

Πόσο συχνά να ποτίζετε ανθούρια: Ένας πρακτικός οδηγός

Ένα λαμπερό και χαρούμενο ανθούριο με πολλά λουλούδια είναι απόλαυση. Εάν αποφασίσετε να τα κάνετε να εμφανίζονται στη συλλογή σας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε τη σωστή ποσότητα νερού με τον σωστό τρόπο.

Το ανθούριο χρειάζεται πολύ λίγο νερό. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή κατά τη διάρκεια της θερμής καλλιεργητικής περιόδου. Διαφορετικά, ποτίστε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να ελέγξετε το t.Βάλτε την κατσαρόλα με το δάχτυλό σας ή ένα υγρόμετρο. Εάν η κορυφή είναι 1-2 ίντσες στεγνή, ήρθε η ώρα να ποτίσετε το ανθούριο σας.

Φυσικά δεν είναι τόσο απλό. Θα σας δώσω μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την ανάπτυξη του ανθουρίου σας.

Το ανθούριο αρέσει πολύ στο νερό;

ανθούριο σε γλάστρα εσωτερικού χώρου

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για το πότισμα των ανθούριων μας. Θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε πόσο νερό χρειάζονται αυτές οι φωτεινές ομορφιές.

Το ανθούριο είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής. όπου αναπτύσσονται σε δάση, σε κληματαριές καλυμμένες με βρύα ή σε δάση με πεσμένα φύλλα.

Ενώ το τροπικό δάσος έχει υγρό περιβάλλον. Αυτό το καλλιεργητικό μέσο διατηρεί πολύ λίγο νερό. Και το ανθούριο έχει μάθει να κάνει πολύ λίγα.

Το ανθούριο ευδοκιμεί σε υγρό αλλά υγρό έδαφος για να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία. Πρέπει να γνωρίζετε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τη βιολογία των φυτών.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ποτίζετε το ανθούριο σας

εποχή

Όλα τα φυτά χρειάζονται περισσότερο νερό το καλοκαίρι και την άνοιξη από ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Καλοκαίρι και άνοιξη:

όταν ο καιρός είναι ζεστός Το ανθούριο σας θα στεγνώσει γρήγορα. Η θερμότητα τα αναγκάζει να τεντώνονται και να αναπτύσσονται ανάλογα με τις σχετικές απαιτήσεις πόρων.

Τα φυτά δεν χρειάζονται απλώς περισσότερο νερό. Αλλά οι υψηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν επίσης εξάτμιση περισσότερου χώματος στη γλάστρα σας. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα από αυτά που έρχονται δεν έχουν καμία πιθανότητα να φτάσουν στο εργοστάσιο. Η στενή παρακολούθηση της υγρασίας του καλοκαιριού είναι απαραίτητη.

Φθινόπωρο και χειμώνας:

Από την άλλη πλευρά, οι ψυχρότερες συνθήκες το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι πιο αργές. Το τροπικό ανθούριο ανταποκρίνεται στο κρύο. προκαλώντας μειωμένη ανάπτυξη και λήθαργο

Το νερό παραμένει στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και τα χαμηλά επίπεδα φωτός οδηγούν σε φωτοσύνθεση. χρειάζονται λιγότερο νερό

άνθισμα

Το ανθούριο είναι ένα μοναδικό και μακρόβιο φυτό που φεύγει όλο το χρόνο. όταν το λουλούδι μεγαλώνει Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα φυτά σας στεγνώνουν πιο εύκολα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το χαρούμενο δέντρο αντιπροσωπεύεται από μια πολύχρωμη οθόνη. Και τα σωστά ποτισμένα φυτά θα ανθίζουν συχνά και άφθονα.

μέγεθος φυτού

Κάθε όμορφο γυαλιστερό φύλλο είναι ένα φυτό που μετατρέπει το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα σε ζάχαρη για το φυτό σας. Πάντα εκπλήσσομαι με τα θαύματα που τα φυτά μετατρέπουν το νερό και τον αέρα σε πράσινα φύλλα. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα φύλλα υπάρχουν. Τα φυτά σας μπορούν να απορροφήσουν μόνο τόσο πολύ νερό. μετατρέποντας τον ήλιο σε αυτό το απλό επιδόρπιο

θερμοκρασία

όπως και με τα περισσότερα τροπικά φυτά Το ανθούριο σας αγαπά τη θερμότητα. Αυτοί οι επαγγελματίες της δασοκομίας χρειάζονται θερμοκρασίες μεταξύ 60-90ºF (15-32°C) για να ευδοκιμήσουν. Χρησιμοποιήστε υψηλότερη θερμοκρασία εάν θέλετε να ανθίσει το ανθούριο.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν υποκινούν απλώς την ανάπτυξη. Στεγνώνει επίσης το μείγμα γλάστρας. Λάβετε λοιπόν υπόψη σας ότι το περιβάλλον ανάπτυξης σας είναι από την ορεκτική πλευρά.

υγρασία

Τα ανθούρια ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα και η βιολογία τους αντανακλά αυτό. Χάνουν νερό από την αφυδάτωση. Είναι σαν να χάνουμε την υγρασία όταν αναπνέουμε. Αν νιώθετε ξεραμένοι από τον καιρό θερμαντήρας εσωτερικού χώρου ή κλιματισμό Μπορεί να είναι και το ανθούριο σου.

τοποθεσία εργοστασίου

Η ξαπλωμένη στον ήλιο το καλοκαίρι μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να διψάσει. Και τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν διαφέρουν. Το Anthurium αγαπά τη σκιά και ανέχεται πολύ λίγο φως.

Τοποθετήστε μια από αυτές τις λαμπερές ομορφιές σε μια φωτεινή περιοχή. Και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν υγρά. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Όμως το διάχυτο φως μπορεί να αυξήσει τις ανάγκες του φυτού σε νερό.

τύπος γλάστρας

Δεν δημιουργούνται όλα τα δοχεία ίσα. Τα πορώδη φυσικά υλικά, όπως η τερακότα ή το ξύλο, θα απορροφήσουν την υγρασία από το μείγμα γλάστρας και θα την απελευθερώσουν στον αέρα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για να αυξήσετε την υγρασία γύρω. το ανθούριο σου Μπορεί όμως να στεγνώσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας.

Το πλαστικό, το γυαλί και τα τζάμια κεραμικά, από την άλλη πλευρά, διατηρούν καλά την υγρασία. Λιγότερη απώλεια μέσω της επιφάνειας της γλάστρας. Φυσικά, αυτό οδηγεί στο αντίθετο πρόβλημα – μπορεί να αποτρέψει τη σωστή αποστράγγιση του εδάφους.

Ανεξάρτητα από το υλικό, όλες οι δεξαμενές πρέπει να έχουν οπές αποστράγγισης έτσι ώστε το νερό να συσσωρεύεται στο κάτω μέρος και να λιμνάζει. Η δροσιά στη γλάστρα είναι χειρότερη από το καθόλου νερό. Βοηθά στην πρόληψη της σήψης των ριζών και άλλων ασθενειών.

μέγεθος γλάστρας

Σκεφτείτε τη γλάστρα σας ως δεξαμενή για τα φυτά σας. μικρή κατσαρόλα Ειδικά οι γλάστρες με μεγάλα φυτά μέσα τους. Υπάρχει πραγματικά ένα όριο στη διατήρηση της υγρασίας. Μεγαλύτερο μέγεθος για τις ρίζες, το έδαφος και το νερό του ανθουρίου που πρέπει να αναπτυχθεί.

Μια μεγάλη γλάστρα δεν σημαίνει ότι το ανθούριο σας δεν θα ξεμείνει από νερό. Το μούλτι ενός φυτού είναι τόσο καλό όσο οι ρίζες του. σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα Το νερό συσσωρεύεται στον πάτο της μεγάλης κατσαρόλας, γύρω από το χείλος, που είναι πιο μακριά.

Χρειάζεται περισσότερο νερό για να βραχεί. Αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν είναι χρήσιμα για το φυτό σας και είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι πρέπει να προσθέσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε.

Τύποι μιγμάτων γλάστρας

Είναι εύκολο να παραβλέψετε τη σημασία του σωστού μείγματος γλάστρας για το ανθούριο σας. Αυτό το τροπικό θαύμα προτιμά το ελεύθερο στραγγιζόμενο έδαφος. Δεν τους αρέσει να βρέχονται τα πόδια τους, οπότε η παροχή εδάφους που να μπορεί να στραγγίσει μπορεί να φαίνεται αντιφατική. Αλλά η φροντίδα είναι σημαντική για αυτούς.

Το βαρύ χώμα και η υψηλή κατακράτηση νερού τα καθιστούν ευαίσθητα στη σήψη των ριζών και χωρίς υγιείς ρίζες Δεν έχει σημασία πόσο νερό είναι στο μείγμα – απλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Πώς να δείτε ένα ανθούριο βυθισμένο

Όταν καταλαβαίνεις τους παράγοντες αυτό έχει ήδη συμβεί Προτείνω να σκεφτείτε πώς επηρεάζει το ανθούριο σας. Αυτή η μεγάλη αστραφτερή ομορφιά σε ένα μικρό περίτεχνο μπολ από τερακότα σε ζεστό, έντονο φως θα χρειαστεί πιο συχνό πότισμα από ένα μικρό κεραμικό μπολ με σκιά. Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε τι χρειάζεται το ανθούριο σας.

Ανθούριο κάτω από το νερό

 • μαραμένα ή μαραμένα φύλλα

Το ανθούριο χαρακτηρίζεται από μυτερά φύλλα σε ένα χαριτωμένο μακρύ μίσχο. Τα φύλλα που πέφτουν ή μαραίνονται είναι το πρώτο σημάδι ότι το φυτό σας χρειάζεται ένα ποτό.

Οι άκρες του αγελαδιού προσώπου σας φαίνονται ξηρές ή καμένες; Οι ξηρές, καφέ άκρες των φύλλων είναι ένα κοινό σύμπτωμα αφυδάτωσης.

Τα φύλλα με ζαρωμένη επιφάνεια μαραίνονται λόγω απώλειας νερού. Το εξωτερικό στρώμα της λακκούβας, καθώς τα φύλλα μαραίνονται, είναι μια σαφής ένδειξη ότι είναι ώρα για νερό.

 • Τα φύλλα γίνονται καφέ ή κίτρινα.

Αν πάτε διακοπές και η οικονόμος ξεχάσει να ποτίσει Ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε στα ξερά φύλλα. Τα φύλλα είναι καφέ ή κίτρινα αντί για ένα λαμπερό λαμπερό πράσινο.

Σημάδια ότι το ανθούριο σας είναι πολύ υδαρές

όπως είπα Τα ανθούρια δεν χρειάζονται πολύ νερό και δεν τους αρέσει να κάθονται σε υγρά μέρη. Το υπερβολικό πότισμα των φυτών μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Μερικές φορές φαίνεται ότι δεν υπάρχει καθόλου νερό.

Τα σημάδια ότι ποτίζετε υπερβολικά το ανθούριο σας περιλαμβάνουν:

 • μαραμένα ή μαραμένα φύλλα

Το ανθούριο χαρακτηρίζεται από μυτερά φύλλα σε ένα χαριτωμένο μακρύ μίσχο. Τα φύλλα που πέφτουν ή μαραίνονται είναι το πρώτο σημάδι ότι το φυτό σας χρειάζεται ένα ποτό.

Οι άκρες του αγελαδιού προσώπου σας φαίνονται ξηρές ή καμένες; Οι ξηρές, καφέ άκρες των φύλλων είναι ένα κοινό σύμπτωμα αφυδάτωσης.

Τα φύλλα με ζαρωμένη επιφάνεια μαραίνονται λόγω απώλειας νερού. Το εξωτερικό στρώμα της λακκούβας, καθώς τα φύλλα μαραίνονται, είναι μια σαφής ένδειξη ότι είναι ώρα για νερό.

 • Τα φύλλα γίνονται καφέ ή κίτρινα.

Αν πάτε διακοπές και η οικονόμος ξεχάσει να ποτίσει Ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε στα ξερά φύλλα. Τα φύλλα είναι καφέ ή κίτρινα αντί για ένα λαμπερό λαμπερό πράσινο.

Πώς να ελέγξετε τη στάθμη του νερού του ανθουρίου σας

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που χρησιμοποιώ για να ελέγξω τη στάθμη του νερού στο φυτό μου.

 • Δοκιμάστε το επίπεδο υγρασίας με το δάχτυλό σας ή το ραβδί σας.

Ακομπλεξάριστο και απλό, φαίνεται αληθινό – βάλτε το δάχτυλό σας στην κατσαρόλα και αισθάνεστε όμορφα παντού. Τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους μπορούν να αφεθούν να στεγνώσουν – και για να αποφευχθεί το υπερβολικό πότισμα – αλλά το χώμα εξακολουθεί να είναι υγρό. Αν όχι, είναι ώρα ποτίσματος.

Αυτό είναι ένα κόλπο που πρέπει να εξασκηθεί. Αφού ποτίσετε το ανθούριο σας, σηκώστε τη γλάστρα, το φυτό και όλα. Παρατηρήστε πόσο βαρύ είναι. Δεν χρειάζεται να είστε ακριβείς. Σημειώστε όμως πώς το νερό αλλάζει το βάρος της γλάστρας.

όταν ξέρεις Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να επιθεωρήσετε το φυτό σας είναι να σηκώσετε τη γλάστρα. Εάν το ανθούριο σας πρέπει να ποτιστεί Όλη η κατσαρόλα θα είναι πιο ελαφριά.

Φυσικά, πολλοί από εμάς θέλουμε απλώς τη βεβαιότητα. Ο μετρητής υγρασίας είναι ένα όργανο χαμηλού ρεύματος που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της περιεκτικότητας σε νερό στο έδαφος. Κάποιοι θα δοκιμάσουν πράγματα όπως η θερμοκρασία, το pH.

Είναι εύκολο στη χρήση και αν έχετε ταλέντο στην επιστήμη. Είναι τόσο διασκεδαστικοί Ορισμένες μάρκες φτιάχνουν παιχνιδιάρικα μετρητές υγρασίας πουλιών που αφήνουν στη γλάστρα και τραγουδούν όταν το χώμα στεγνώνει πολύ.

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το ανθούριο σας

άρδευση από ψηλά

Ως αειθαλές φυτό Το Anthurium δεν φοβάται το πότισμα από πάνω και επωφελείται από την πρόσθετη υγρασία από τέτοιες θεραπείες. Νερό από ψηλά:

 • Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό, φίλτρα ή νερό βροχής.
 • Ποτίστε στη βάση του φυτού μακριά από τα φύλλα.
 • Αφήστε το νερό να τρέξει μέχρι το τέλος της γλάστρας και τις τρύπες αποστράγγισης για να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες έχουν αρκετό νερό.
 • Ρίξτε το νερό από το πιάτο ή το δίσκο.
 • Αφήστε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν πριν τα ποτίσετε ξανά.

άρδευση από κάτω

Αυτή είναι μια χαμηλής συγκέντρωσης, αλλά πολύ αποτελεσματική, μέθοδος για την ενυδάτωση του χαλαρού υλικού και των χυμωδών ριζών του ανθουρίου. Αυτή η τακτική λειτουργεί για φυτά σε γλάστρες με καλές οπές αποστράγγισης.

 • Προσθέστε απεσταγμένο, φιλτραρισμένο ή βρόχινο νερό σε ένα ρηχό δίσκο ή πιάτο. Θα πρέπει να είναι περίπου μια ίντσα (2,5 cm) βάθος.
 • Τοποθετήστε την κατσαρόλα σας σε ένα δίσκο και αφήστε το νερό να εισχωρήσει στο μείγμα της κατσαρόλας.
 • Όταν το ανθούριο απορροφά νερό στο υλικό φύτευσης Ρίξτε περισσότερο νερό στο τηγάνι. Αν είναι πάντα υγρό Σταματήστε να προσθέτετε περισσότερο νερό.
 • Αφήστε τα φυτά να καθίσουν για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το δίσκο.
 • Αφήστε την κατσαρόλα να στραγγίσει και μπορείτε να επαναφέρετε το ανθούριο στη θέση της στη συλλογή σας.

αυτοποτιζόμενη γλάστρα

Ένας τρόπος για να αποφύγετε την ταλαιπωρία της διατήρησης της βέλτιστης στάθμης νερού για το ανθούριο σας είναι να επενδύσετε σε μια αυτοποτιζόμενη γλάστρα. Κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

 • Αν και υπάρχουν πολλές καλής ποιότητας αυτοποτιζόμενες γλάστρες στην αγορά, Αλλά οι γλάστρες με μετρητές νερού ή καθαρές δεξαμενές είναι οι καλύτερες.
 • Προσθέστε απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό στη δεξαμενή.
 • Φροντίστε να γεμίζετε τη δεξαμενή κάθε μήνα. Μια άδεια γλάστρα αυτόματου ποτίσματος δεν θα φτάσει την τυπική γλάστρα.

Χρυσοί κανόνες για το πότισμα του ανθούριου σας

 • Διατηρήστε σταθερή υγρασία του εδάφους.
 • Αφήστε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν μεταξύ των ποτισμών.
 • Ποτίστε ανθούριο το πρωί ή το βράδυ.
 • πότισμα στη βάση του φυτού Γιατί από εκεί πηγάζουν οι ρίζες.
 • Ποτίστε τόσο ώστε το νερό να φτάσει στις ρίζες.
 • Αποφύγετε να παγιδεύσετε το ανθούριο σας. Διατηρείτε άδεια πιάτα και δίσκους. και αποφύγετε τις μεγάλες γλάστρες
 • Χρησιμοποιήστε μείγμα γλάστρας με ελεύθερη αποστράγγιση.

Ποτίστε το ανθούριο μετά τη μεταφύτευση της γλάστρας.

Μου αρέσει να είμαι συντηρητικός όταν αναφυτεύω ανθούριο. Είναι από τα λίγα φυτά που δεν τους πειράζουν οι μικρές γλάστρες γιατί παρέχουν επαρκή αποστράγγιση ενώ επιτρέπουν στα φυτά καλή πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά και νερό.

Ωστόσο, τα ανθούρια επωφελούνται από την αναφύτευση κάθε δύο ή τρία χρόνια. Το πότισμα των ανθουρίων πριν από τη μεταφύτευση είναι πολύ σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι τα ανθούρια ανακάμπτουν γρήγορα.

Οι επαναλαμβανόμενες γλάστρες καταπονούν το φυτό. Έτσι, το να πίνετε ένα καλό ποτό πρώτα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή για τις δοκιμές που θα ακολουθήσουν. Μουλιάστε για δύο ή τρεις ώρες πριν τη φύτευση. Αφήστε την κατσαρόλα να στραγγίσει κανονικά. Έτσι, δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε μπάλες λάσπης αντί για υγιή φυτά!

Η νέα γλάστρα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από την παλιά. Αυτό που δίνει μια ίντσα χώρου γύρω από την υπάρχουσα ριζική μάζα είναι ιδανικό και θα πρέπει να καλύπτεται με ελεύθερα ρέον υλικό φύτευσης. Το μείγμα ορχιδέας λειτουργεί καλύτερα. καθώς και ένα μείγμα από χώμα γλάστρας, περλίτη και σφάγνο.

Όταν η λαμπερή ομορφιά σου βρίσκεται σε μια νέα γλάστρα Νερό από πάνω ή από κάτω όπως προαναφέρθηκε. Αυτό διασφαλίζει ότι το νέο σας μείγμα σε γλάστρα φτάνει τη σωστή υγρασία αμέσως. Εάν χρησιμοποιείτε αυτοποτιζόμενη γλάστρα Διαχειριστείτε μόνο αρκετά για να διατηρήσετε το έδαφος υγρό και να γεμίσετε τη δεξαμενή.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε