Ορτανσία με κίτρινα φύλλα: Ποιες είναι οι αιτίες και πώς να διορθώσετε

κίτρινα φύλλα ορτανσίας

Ορτανσίες όπως η Limelight Hydrangea, η Hydrangea macrophylla (Bigleaf Hydrangea) χρησιμοποιούνται ευρέως στον εξωραϊσμό. Είναι γνωστά για τα μεγάλα, επίπεδα κεφάλια των φωτεινών λουλουδιών τους.Ωστόσο, αυτά τα φυτά είναι ευαίσθητα στις περιβαλλοντικές αλλαγές. Αν παρατηρήσετε ότι η ορτανσία σας έχει κίτρινα φύλλα Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

11 κύριες αιτίες της ορτανσίας με κίτρινα φύλλα:

 • περισσότερο φως
 • πολύ χαμηλό φως
 • πολύ πότισμα
 • υποβρύχιος
 • έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες
 • υποσιτισμός
 • Προβλήματα pH εδάφους
 • συμπιεσμένο χώμα
 • μυκητιασική λοίμωξη
 • χλώρωση
 • κανονική γήρανση των φύλλων

Τι κάνει τα φύλλα της ορτανσίας να κιτρινίζουν;

Αν κιτρινίσουν τα φύλλα της ορτανσίας Αυτό υποδεικνύει τους ακόλουθους λόγους:

πάρα πολύ φως

Αν κιτρινίσουν τα φύλλα της ορτανσίας ειδικά μετά τον μαρασμό Μπορεί να είναι όψιμη μάστιγα. Το κιτρίνισμα από πολύ φως είναι φυσιολογικό εάν τα προσβεβλημένα φύλλα τοποθετηθούν σε άμεσο ηλιακό φως.

Στα φυτά ορτανσίας αρέσει το πλήρες αλλά έμμεσο φως του ήλιου, οπότε αν δώσετε στα λουλούδια της ορτανσίας σας πλήρη ήλιο, θα βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως. Τα φύλλα θα αρχίσουν να πέφτουν και τελικά θα κιτρινίσουν.

Συχνά, τα φύλλα της ορτανσίας θα αρχίσουν να γίνονται καφέ και να αποχρωματίζονται λόγω του καυτό ήλιου.

πολύ λίγο φως

Οι ορτανσίες αναπτύσσονται καλύτερα σε μερική σκιά έως πλήρη ήλιο. Εάν το φυτό της ορτανσίας σας είναι σε πλήρη ηλιοφάνεια χωρίς επαρκές πότισμα Τα φύλλα του θα γίνουν κίτρινα ή καφέ.

επίσης Εάν η ορτανσία σας δεν έχει αρκετό φως και κρατήστε την σε εσωτερικό χώρο, Το χρώμα των φύλλων μπορεί να είναι χλωμό ή ξεθωριασμένο.

Αν δεν μπορείτε να το βοηθήσετε γιατί ο χώρος σας δεν έχει πολύ ηλιακό φως ή φυσικό φως. Συνιστούμε τη χρήση φώτων ανάπτυξης. Είναι ένα τεχνητό φως παρόμοιο με το φως που παράγεται από τον ήλιο.

Είχαμε μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιώντας το Grow Light παρακάτω, οπότε ελέγξτε το αν θέλετε!

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

αγοράστε στο amazon

Υπερπότισμα ορτανσιών

Η κύρια αιτία της κίτρινης ορτανσίας των φύλλων είναι το υπερβολικό πότισμα.

Οι ορτανσίες προτιμούν μέτρια υγρό χώμα γλάστρας που στραγγίζει καλά την ίδια στιγμή. Αν το χώμα δεν στραγγίζει καλά Τα φύλλα της ορτανσίας θα πέσουν και θα κιτρινίσουν.

Το υπερβολικό πότισμα του φυτού μπορεί να προκαλέσει κίτρινα φύλλα στις ορτανσίες.

Επιπλέον, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει το χώμα της γλάστρας να λασπώσει. που μπορεί να προκαλέσει πνιγμό των ριζών Εάν οι ρίζες είναι σε τέτοια κατάσταση, δεν θα μπορούν να λάβουν οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η ανάπτυξη καθυστερεί, οι ρίζες σαπίζουν και τα φύλλα κιτρινίζουν.

Οι ορτανσίες σαν το νερό. Αλλά δεν μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν σε πολύ υγρά περιβάλλοντα. Οι ρίζες της ορτανσίας σας θα αρχίσουν να σαπίζουν λόγω της συνεχούς υγρασίας. και θα παρατηρήσετε ότι τα φύλλα σταδιακά κιτρινίζουν

Αν δεν λύσετε το πρόβλημα του υπερβολικού ποτίσματος Το φυτό της ορτανσίας σας μπορεί να πεθάνει.

υποβρύχιος

Τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος των ορτανσών είναι παρόμοια με το υπερβολικό πότισμα των ορτανσιών. Τα φύλλα μαραίνονται και κιτρινίζουν λόγω ανεπαρκούς νερού.

Η υπερχείλιση είναι συχνά αποτέλεσμα ακατάλληλου ποτίσματος. Αν δεν έχετε ποτίσει την ορτανσία σας για περισσότερο από μία εβδομάδα. Το κύριο σύμπτωμα που θα δείτε είναι τα αποχρωματισμένα φύλλα.

Η καλύτερη λύση όταν βυθιστείτε είναι να στραγγίσετε καλά το μείγμα του εδάφους. και κρατήστε το ριζικό σύστημα του φυτού υγρό χωρίς υπερβολικό πότισμα.

Συμβουλή: Ποτίστε ορτανσίες μία φορά την εβδομάδα. Προσέξτε όμως να μην μουλιάσουν τα φυτά και το χώμα της γλάστρας.

έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες

Οι ορτανσίες δεν είναι ανθεκτικές στον παγετό και ορισμένες ποικιλίες, όπως η ορτανσία Oakleaf, η ορτανσία Mophead (επίσης γνωστή ως H Macrophylla) και η ορτανσία Panicle, δεν είναι ανθεκτικές στο κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τα φύλλα της ορτανσίας σας να κιτρινίσουν και να πέσουν.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι ορτανσίες που εκτίθενται στον άνεμο μπορεί να αποδυναμώσουν την ανοσία των φυτών και να οδηγήσουν σε ασθένειες.

Κατά τη διάρκεια του λήθαργου, οι ορτανσίες είναι ανθεκτικές στον παγετό. Ωστόσο, μόλις τα φύλλα τους έχουν επεκταθεί, Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να βλάψουν τα φυτά.

Οι όψιμοι παγετοί μπορούν να προκαλέσουν μαρασμό και θάνατο των φύλλων της ορτανσίας. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Πρέπει να διατηρείτε τις ορτανσίες σας στο σωστό εύρος θερμοκρασίας.

Η βέλτιστη θερμοκρασία για την καλλιέργεια ορτανσών είναι από 65 βαθμούς Φαρενάιτ έως 75 βαθμούς Φαρενάιτ. Αν θέλετε να προστατέψετε τα φυτά σας από τον άνεμο Μπορεί να θέλετε να το καλύψετε με ένα πανί κηπουρικής.

ECOgardener Premium 5oz Pro Garden Weed Barrier Landscape Fabric Ανθεκτικό και βαρέως τύπου χαλάκι κηπουρικής. Εύκολη εγκατάσταση και καλύτερος έλεγχος ζιζανίων. Φιλικό προς το περιβάλλον και βολικό σχέδιο, 3 πόδια x 50 πόδια.

Εάν η ορτανσία σας υποφέρει από πίεση θερμοκρασίας, μην ανησυχείτε. Αυτά τα φυτά θα ανακάμψουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ταΐσετε τα φυτά σας με υγρό λίπασμα όταν σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία. Αυτό θα βοηθήσει το φυτό σας να εγκλιματιστεί και να ανακάμψει από το άγχος της θερμοκρασίας.

υποσιτισμός

Υπάρχουν δύο τύποι υποσιτισμού: η έλλειψη αζώτου και η έλλειψη σιδήρου. Θα μιλήσουμε για αυτούς παρακάτω.

έλλειψη αζώτου

Τα συμπτώματα ανεπάρκειας αζώτου στα φυτά ορτανσίας περιλαμβάνουν τη γήρανση των φύλλων, τα παλαιότερα φύλλα που γίνονται ωχροκίτρινα. και ολόκληρο το δέντρο μεγάλωσε πιο αργά από το συνηθισμένο

Ορτανσία με κίτρινα φύλλα

Αυτό το πρόβλημα διορθώνεται πολύ εύκολα, ωστόσο, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της έλλειψης αζώτου. και τα φύλλα του κιτρινίζουν Τα θρεπτικά συστατικά εκπλένονται από το δοχείο του φυτού λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Ή οι τρύπες αποστράγγισης της γλάστρας μπορεί να είναι πολύ μεγάλες.

έλλειψη σιδήρου

Τα κίτρινα φύλλα ορτανσίας μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου.

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για τα πράσινα φύλλα και άλλα μέρη των φυτών.

Τα φυτά που αποχρωματίζονται λόγω έλλειψης σιδήρου είναι γνωστά ως χλώρωση σιδήρου.

Η χλώρωση του σιδήρου εμφανίζεται όταν τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετό σίδηρο. Η ανεπάρκεια σιδήρου στα φυτά της ορτανσίας χαρακτηρίζεται από μεσοφλεβιδική χλώρωση, όταν τα φύλλα γίνονται κίτρινα όταν πράσινα. Η αλλαγή χρώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική στη νέα ανάπτυξη.

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να διορθωθεί εύκολα. Παρέχοντας αποτελεσματικό χηλικό σίδηρο στα φυτά σας σε δοχεία.

Grow More GL556546 6546 EDDHA Iron Chelate, £1, Purple

Προβλήματα pH εδάφους

Εάν το πρόβλημα είναι ένα χαμηλό επίπεδο pH, μπορεί να κάνει τα φύλλα της ορτανσίας σας να κιτρινίσουν. Η συνιστώμενη οξύτητα του εδάφους για την καλλιέργεια ορτανσών είναι 5,5 έως 6,5.

Εάν το έδαφος δεν είναι αρκετά όξινο Μπορεί εύκολα να ρυθμίσει την οξύτητα του εδάφους. Με το πότισμα των φυτών με διάλυμα νερού και κιτρικού οξέος.

Milliard κιτρικό οξύ 5 λίβρες - Επαλήθευση έργου 100% καθαρής ποιότητας τροφίμων χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (5 λίβρες)

Είτε το φυτό ορτανσία φυτεύεται σε γλάστρα είτε στον κήπο. Το χώμα της γλάστρας πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο.

Αλήθεια: Το αλκαλικό χώμα θα κάνει τα φύλλα της ορτανσίας σας να κιτρινίσουν.

συμπιεσμένο χώμα

Αν το χώμα της ορτανσίας είναι συμπιεσμένο Οι ρίζες της ορτανσίας δεν απορροφούν αρκετό σίδηρο. Το νερό δεν θα στραγγιστεί εύκολα. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερχείλισης νερού.

συμπιεσμένο χώμα

Οι συμπαγείς τροποποιήσεις εδάφους μπορούν συχνά να διορθωθούν με λίγο πότισμα του εδάφους. Δεν θέλετε να ποτίζετε το συμπιεσμένο χώμα ταυτόχρονα. Διαφορετικά, το νερό θα ξεχειλίσει και οι ρίζες των φυτών σας θα πνιγούν.

Πρώτον, κρατήστε το έδαφος από τη συμπίεση προσθέτοντας ελαφριά υλικά όπως περλίτης ή βερμικουλίτης.

Perfect Plants Οργανικός Περλίτης - Προσθέστε στο έδαφος για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για καλύτερη διαχείριση, αποστράγγιση και ανάπτυξη. (8 τετρ.)

Δεν υπάρχει προϊόν.

μυκητιασική λοίμωξη

Οι μυκητιάσεις στα φυτά ορτανσίας εμφανίζουν συμπτώματα στα φύλλα και τις ρίζες του φυτού.

Για παράδειγμα, η σήψη των ριζών εμποδίζει τα φυτά να απορροφούν θρεπτικά συστατικά και νερό αποτελεσματικά. Όταν επηρεάζονται οι ρίζες, άλλα μέρη του φυτού, ιδιαίτερα τα φύλλα, εμφανίζουν συμπτώματα όπως αποχρωματισμένα φύλλα.

Τα κίτρινα και πεσμένα φύλλα στις ορτανσίες μπορεί να είναι ένα σίγουρο σημάδι μυκητιακής μόλυνσης από σήψη ρίζας. Εάν δεν επιλυθεί το συντομότερο δυνατό Το φυτό σας μπορεί να αντιμετωπίσει το θάνατο.

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα όταν πρόκειται για μυκητιασικές λοιμώξεις είναι η κηλίδα των φύλλων Cercospora (γνωστή και ως σκουριά ορτανσίας) Πρόκειται για μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλεί κίτρινα φύλλα ορτανσίας και μωβ ή καφέ κηλίδες στα φύλλα. ειδικά στη βάση Θα πρέπει να προσέχετε το ωίδιο.

χλώρωση

Η χλώρωση είναι μια βλαστική πάθηση κατά την οποία οι ορτανσίες έχουν κίτρινα φύλλα. Υπάρχει όμως μια πράσινη γραμμή

σε σοβαρή χλώρωση Οι φλέβες κιτρινίζουν και τα φύλλα πεθαίνουν.

Η έλλειψη μαγνησίου και σιδήρου προκαλεί χλώρωση. Συγκεκριμένα, ο σίδηρος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή χλωροφύλλης. Όταν όμως ο σίδηρος είναι χαμηλός Τα φύλλα θα γίνουν πράσινα.

Λάβετε όμως υπόψη ότι η προσθήκη σιδήρου στο χώμα της γλάστρας γύρω από το φυτό σας δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ο λόγος είναι ότι τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν σίδηρο από το έδαφος. Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο.

Σε pH από 7 έως 7,5, τα περισσότερα φυτά δεν μπορούν να απορροφήσουν τον σίδηρο και άλλα μέταλλα. από πόσιμο χώμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε το επίπεδο pH του εδάφους του φυτού σας χρησιμοποιώντας έναν εδαφολογικό ελεγκτή. Οι ελεγκτές εδάφους είναι εύκολο να βρεθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κηπουρικής.

Για εμάς, πήραμε έναν εδαφικό ελεγκτή από την Amazon και λειτουργεί μέχρι στιγμής.

Songir Soil pH Meter, MS02 3-σε-1 Soil Moisture/Light/PH Meter Το καλύτερο εργαλείο κήπου για φροντίδα φυτών, κήπο, γκαζόν, αγρόκτημα, χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (Πράσινο)

αγοράστε στο amazon

Χρησιμοποιήστε έναν μετρητή εδάφους για να προσδιορίσετε τον τύπο του εδάφους που έχουν τα φυτά σας και εάν το επίπεδο pH είναι πάνω από 6,7, ίσως χρειαστεί να οξινίσετε ελαφρώς το έδαφος.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οξινιστές όπως τα προϊόντα σπόματος για τη μείωση του pH του εδάφους.

Έσπωμα οργανικού οξέος εδάφους τροποποιήσεις εδάφους· Μειώνει το pH του εδάφους και κάνει τις ορτανσίες μπλε! Περιέχει στοιχειακό θείο και σακούλα 6 λίβρες - Πακέτο 1 για Βιολογική Κηπουρική

Επαγγελματική συμβουλή: Οι ορτανσίες χρειάζονται pH εδάφους 5,5 έως 6,5 για να αναπτυχθούν καλά.

Μπορείτε να πολτοποιήσετε το έδαφος με κομπόστ καθώς οξινίζει το έδαφος. Θυμηθείτε ότι αυτή είναι μια αργή διαδικασία.

Καλό να γνωρίζετε: σε όξινο έδαφος Ορισμένες ποικιλίες ορτανσίας, όπως το Bloomstruck και το Endless Summer, παράγουν μπλε άνθη ορτανσίας.

Μετά την ελαφρά οξίνιση του εδάφους Εφαρμόστε χηλικό σίδηρο και είστε έτοιμοι!

Υγρό Σίδηρο Χηλικό Κάτω από Ag 16 Oz

κανονική γήρανση των φύλλων

Αν διαπιστώσετε ότι μόνο η βάση των φύλλων της ορτανσίας είναι κίτρινα Πιθανότατα προκαλείται από τη φυσιολογική γήρανση των φύλλων.

Τα φύλλα που κιτρινίζουν λόγω της φυσικής γήρανσης του φυτού είναι συνήθως ορατά μόνο στα κάτω κλαδιά του φυτού.

Μπορείτε να κόψετε αυτά τα φύλλα και να διατηρήσετε την περιοχή γύρω από τη βάση της ορτανσίας καθαρή για σωστή ροή αέρα.

πώς να διορθώσετε τα κίτρινα φύλλα ορτανσίας

Εάν έχετε εμπειρία στην καλλιέργεια ορτανσών Γνωρίζετε ήδη ότι αυτά τα φυτά παράγουν καταπληκτικά λουλούδια ορτανσίας.

Σε σύγκριση με τα φυτά φιλόδενδρων ή Monstera, οι ορτανσίες δεν είναι γνωστές για τα φύλλα τους. αλλά το όνομα του λουλουδιού

Η φροντίδα των φύλλων της ορτανσίας εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική, οπότε αν τα φύλλα της ορτανσίας αρχίσουν να κιτρινίζουν ή να καφέ. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τα κίτρινα φύλλα ορτανσίας.

Χρησιμοποιήστε ορυκτά λιπάσματα.

Εάν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης θρεπτικών ουσιών και μετάλλων Απλώς προσθέστε λίπασμα στο έδαφος.

Προσθέστε ορυκτά λιπάσματα σε αυτό. Η προσθήκη κομπόστ μπορεί να βοηθήσει. Ειδικά όταν φυτεύετε ορτανσίες.

Λίπασμα κοπριάς αγελάδας Black Cove Nitrogen Phosphate Soil για λουλούδια, γλάστρες, υπερυψωμένα κρεβάτια και κομπόστ τσαγιού 4 lbs.

Ένα παράδειγμα ενός πλούσιου σε σίδηρο λιπάσματος, ο μυλοκανίτης, είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα που βοηθά στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της χλωρίωσης σιδήρου και της ανεπάρκειας αζώτου.

Milganite 32 lbs Αζωτούχο λίπασμα αργής αποδέσμευσης

Από την άλλη, αν δεν χρειάζεστε αζωτούχο λίπασμα, το Ironite θα λειτουργήσει.

Διατηρήστε τη σωστή υγρασία του νερού

Αυτό συμβαίνει επειδή το υπερβολικό πότισμα είναι ο κύριος λόγος για το κιτρίνισμα των φύλλων. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος του φυτού σας έχει αρκετή υγρασία/νερό, αλλά όχι μουσκεμένο.

Από την άλλη, αν το πρόβλημα είναι ξηρό έδαφος κάτω από το νερό. Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει τελείως.

Ποτίζετε τακτικά το φυτό της ορτανσίας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αλλά και πάλι, πρέπει να προσέχετε να μην στεγνώσει υπερβολικά το χώμα.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την υγρασία Μπορείτε να πολτοποιήσετε τα φυτά σας.

Όταν παρατηρήσετε ότι το έδαφος είναι πάντα υγρό και στραγγίζει άσχημα Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη γλάστρα της ορτανσίας για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών.

Από την άλλη, αν το πρόβλημα είναι το ακατάλληλο πότισμα. Μπορεί να θέλετε να μειώσετε τη συχνότητα που ποτίζετε τις ορτανσίες σας. Αν το χώμα του δέντρου είναι πάντα υγρό Μπορείτε να σταματήσετε το πότισμα τώρα.

Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τη βύθιση των ορτανσών σε ένα βάλτο χρησιμοποιώντας ένα στρώμα αποστράγγισης από τούβλα ή σπασμένο βράχο στο κάτω μέρος της γλάστρας ή του δοχείου. Τα στρώματα πρέπει να τοποθετούνται μεταξύ ή πριν από τη φύτευση.

παροχή σιδήρου στην ορτανσία

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει έλλειψη σιδήρου που προκαλεί χλωρίωση στο φυτό σας. Εάν είστε σίγουροι ότι η έλλειψη σιδήρου είναι το πρόβλημα Δώστε στις ορτανσίες ένα συμπλήρωμα σιδήρου, όπως χηλικό σίδηρο.

όταν χρησιμοποιείτε λιπάσματα σιδήρου Προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά την ορτανσία.

Το υπερβολικό πότισμα θα ξεπλύνει μόνο το σίδερο που μόλις εφαρμόστηκε. Και αφήστε το χώμα στο δοχείο να περιέχει αρκετά μέταλλα και θρεπτικά συστατικά για να ταΐσει τις ορτανσίες σας.

Δώστε τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός.

Οι ορτανσίες σαν τον πλήρη ήλιο. Εκτός από το έδαφος για γλάστρες που στραγγίζει καλά και το έδαφος που είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Έτσι, για να διορθώσετε τα φυτά ορτανσίας με κίτρινα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας δέχεται τον ήλιο και τη σκιά όλο το απόγευμα.

Τρεις έως έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός είναι αρκετές για την καλλιέργεια ορτανσιών.

Θυμηθείτε ότι το ισχυρό απογευματινό και απογευματινό ηλιακό φως μπορεί να κάνει τα φύλλα της ορτανσίας να κυρτώσουν, να συρρικνωθούν, να πέφτουν και να χάσουν πολύ νερό.

Εάν το πρόβλημα είναι πολύ ή πολύ λίγο φως Τοποθετήστε την ορτανσία σε σημείο που δέχεται τον απογευματινό ήλιο. Το να αφήνετε το φυτό στον ήλιο για 11 έως 15 ώρες μπορεί να είναι επικίνδυνο λόγω των ακτίνων UV.

Τοποθετήστε το φυτό σας εκεί που θα δέχεται έξι ώρες απογευματινού ηλιακού φωτός.

Συμβουλή ειδικών: Δεν θέλετε να εκθέσετε τις ορτανσίες σας στο άμεσο ηλιακό φως για να μην κάψετε τα φύλλα.

Εν τω μεταξύ Λάβετε υπόψη ότι οι ορτανσίες δεν αναπτύσσονται στο σκοτάδι. Γίνονται στάσιμοι αν καλυφθούν από μεγάλους θάμνους ή άλλα ψηλά δέντρα.

Ρυθμίστε το pH του εδάφους.

Έχουμε συζητήσει ότι τα φύλλα της ορτανσίας θα κιτρινίσουν εάν το pH είναι χαμηλό.

Το συνιστώμενο pH του εδάφους για την καλλιέργεια ορτανσιών είναι 5,5 έως 6,5.

Για παράδειγμα, εάν το υπόστρωμα δεν είναι αρκετά όξινο Το επίπεδο pH μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με το πότισμα των φυτών με διάλυμα νερού και κιτρικού οξέος.

Τι μπορώ να κάνω για να το αποτρέψω αυτό στο μέλλον;

Η πρόληψη των κίτρινων ορτανσών δεν είναι αδύνατη. Ξεκινήστε φροντίζοντας να κατανοήσετε τις ανάγκες του φυτού σας σε λίπασμα, θερμοκρασία, έδαφος, πότισμα και φως.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να κάνουν τα φύλλα της ορτανσίας να κιτρινίσουν ή να αποχρωματιστούν. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με βασικές μεθόδους πρόληψης, όπως:

Δώστε στα φυτά της ορτανσίας σας μια θρεπτική ώθηση.

Η σωστή λίπανση είναι πολύ αποτελεσματική στην πρόληψη του κιτρίνισμα των ορτανσών σας. για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των φυτών σας. Μπορείτε να προσθέσετε βιολογικές φυτικές τροφές μερικές φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Λίγα περισσότερα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά χρειάζονται για υγιή ανάπτυξη και ανθοφορία. Εάν το χώμα φύτευσης σας στερείται αυτών Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον σωστό τύπο λιπάσματος.

Κρατήστε ένα καλό πρόγραμμα ποτίσματος.

Ίσως χρειαστεί να δώσετε περισσότερη προσοχή στο πότισμα των ορτανσιών σας. Εξαρτάται από το κλίμα που ζεις. Εάν ζείτε σε ζεστή, ξηρή περιοχή Πρέπει να ποτίζετε κάθε φυτό. δύο ή τρεις μέρες

Εάν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή όπου υπάρχει πολλή βροχή την άνοιξη και το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται να ποτίζετε ορτανσίες.

Επιλέξτε ένα καλό σημείο για τις ορτανσίες σας.

Φυτέψτε ορτανσίες σε σκιερές περιοχές για να αποφύγετε την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία. Φυσικά, θα πρέπει να τα φυτέψετε σε καλά στραγγισμένο χώμα γλάστρας.

Αν δεν τα καλλιεργήσετε σε γλάστρες χρησιμοποιείται επίσης Οι τροποποιήσεις σε ελαφριά υλικά όπως ο περλίτης και ο βερμικουλίτης μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του εδάφους.

Τελευταία ενημέρωση στις 16-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε