Κορυφαία 8 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη μεταφύτευση φυτών εσωτερικού χώρου

Κορυφαία 8 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη μεταφύτευση φυτών εσωτερικού χώρου

διάβασε για στρατηγό Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά την επαναφύτευση σε γλάστρες Ακολουθώντας τους απλούς κανόνες που εισάγονται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Αν θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά σχετικά με τη μεταφορά των παλιών σας φυτών σε νέα δοχεία. Δείτε την παραπάνω ενότητα. Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά την επαναφύτευση σε γλάστρες

εδώ Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου.


Πότε πρέπει να αναπαραχθούν τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Πριν αποφασίσετε να μετακινήσετε τα φυτά σε γλάστρες Αναζητήστε τα παρακάτω σημάδια που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν είναι ώρα να μετακινήσετε τη γλάστρα σας. Πότε να γεμίσετε ένα νέο δοχείο:

  • Παρατηρείτε αργή ανάπτυξη ακόμη και κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
  • Οι ρίζες σχηματίζουν μια μεγάλη και πολύπλοκη μάζα.
  • Οι ρίζες αναδύονται από το κάτω μέρος του δοχείου.
  • Το φυτό στεγνώνει γρήγορα και θέλει πολύ πότισμα.
  • Δεν υποστηρίζει φυτά σε γλάστρες
  • Το νερό βγαίνει πιο γρήγορα από την κάτω τρύπα – αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει λιγότερο χώμα για να συγκρατήσει την υγρασία και περισσότερες ρίζες.
  • Αν δείτε εναποθέσεις αλατιού πάνω από το χώμα

Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά την επαναφύτευση σε γλάστρες

Λάθος 1: Ακατάλληλο μέγεθος γλάστρας

Το μέγεθος της γλάστρας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε όλη τη διαδικασία αλλαγής γλάστρας. Να επιλέγετε πάντα μια κατσαρόλα μεγαλύτερη από το προηγούμενο μέγεθος. Αυτό θα αφήσει αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν οι ρίζες. Και το χώμα δεν θα είναι υγρό για αρκετές ημέρες μετά το πότισμα.

Λάθος 2: Αγνοήστε τη σημασία της αποστράγγισης.

όταν ξαναφύτευση Η αποστράγγιση παίζει σημαντικό ρόλο στην ευημερία των νεοφυτευμένων φυτών. Επίσης, μην πηγαίνετε με την ιδέα να προσθέσετε χαλίκι στον πυθμένα, καθώς αυτό θα αυξήσει τις βρεγμένες περιοχές στο έδαφος και μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Η δεξαμενή πρέπει να έχει αρκετές οπές αποστράγγισης για καλή αποστράγγιση. Εάν χρησιμοποιείτε διακοσμητικές γλάστρες που δεν έχουν τρύπες αποστράγγισης, Μπορείτε να τρυπήσετε παρακάτω.

Λάθος 3: Καταστρέφει εντελώς τη ρίζα.

αντί να αφαιρέσουμε όλα τα rootballs Χαλαρώστε απαλά με τα δάχτυλά σας εάν οι ρίζες είναι πολύ σφιχτές και βαθιά μπερδεμένες. Μουλιάστε τις ρίζες σε νερό για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα. Αυτό θα κάνει τη δουλειά πιο εύκολη για εσάς.

Αν οι ρίζες είναι σφιχτά μπερδεμένες και κατσαρές Η περίσσεια μπορεί να κοπεί χρησιμοποιώντας λεπτό ψαλίδι.

Λάθος 4: Επιλέγοντας λάθος χώμα

Το έδαφος πρέπει να βασίζεται στον τύπο του φυτού. Για παράδειγμα, εάν φυτεύετε δέντρα δρακένα, γιούκα ή καουτσούκ, χρησιμοποιήστε χονδρόκοκκο χώμα, όπως βράχο λάβας ή περλίτη. Περίπου 1/4 ίντσας παρέχει καλή αποστράγγιση και ρίζα ανάπτυξη.

για τις μπιγκόνιες αφρικανική βιολέτα και άλλα μικρά φυτά Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα μείγμα γλάστρας από βερμικουλίτη. τύρφη σφάγνου και περλίτης

Λάθος 5: Επαναποθήκευση σε ψυχρά κλίματα.

Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Αποφύγετε την αναφύτευση το χειμώνα. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό μπορεί να υποστεί σοκ από τη μεταμόσχευση που μπορεί τελικά να πεθάνει. Περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι ή την άνοιξη για αναπαραγωγή.

Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα Μπορείτε να ξαναφυτέψετε όποτε θέλετε.

Λάθος 6: φυτεύω λουλούδια

Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα ανθίσουν όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Και τα λουλούδια θα πέσουν εντελώς όταν ανθίσουν ξανά εκείνη την ώρα.

Λάθος 7: Δεν χρειάζονται όλα τα φυτά μεταφύτευση.

Φυτά όπως το πουλί του παραδείσου και τα κρίνα της ειρήνης τα πάνε εκπληκτικά καλά.

Λάθος 8: Αποφύγετε τη φύτευση μεγάλων φυτών.

αν το δέντρο μεγαλώσει καλά μεγάλο και χαρούμενο Δεν έχει νόημα να τα φυτέψουμε ξανά. Είναι πολύ βαρύ για να σηκώσετε το φυτό από την παλιά γλάστρα. Και τελικά θα το καταστρέψετε στην πορεία. Ξύστε το επάνω χώμα και αντικαταστήστε το με φρέσκο ​​λίπασμα.


συμπέρασμα

Αφαιρέστε τα παλιά φυτά μόνο εάν δείτε ρίζες να βγαίνουν από τη γλάστρα ή θέλετε να μετακινήσετε το φυτό σε διαφορετικό δοχείο ή χρώμα. κατά τη μεταφύτευση Να είστε προσεκτικοί και ευγενικοί όταν μεταφέρετε τα φυτά στα νέα τους δοχεία. Χειριστείτε προσεκτικά τη ρίζα και μην την καταστρέψετε.

μετά τη φύτευση Είναι σημαντικό να παρέχετε στο φυτό αρκετό νερό και να το τοποθετείτε σε φιλτραρισμένη σκιά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για τις πρώτες εβδομάδες.

Σχολιάστε