Κινεζικά χρήματα που πέφτουν φύλλα (αιτίες και λύσεις)

Κινεζικά χρήματα που πέφτουν φύλλα (αιτίες και λύσεις)

Εσωτερικό κινέζικο λουλούδι με φθινοπωρινά φύλλα

Εάν μπορείτε να αγοράσετε κινέζικο φυτό χρήματος (Phyllia Peperomiotis) Είστε τυχεροί Τα κινέζικα φυτά χρήματος έχουν πολύ ελκυστικά σκούρα πράσινα γυαλιστερά στρογγυλά φύλλα.

Δυστυχώς, η πτώση των φύλλων είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με αυτό το φυτό. Μπορεί να αναρωτηθήκατε

Τα κινεζικά φυτά χρήματος ρίχνουν φύλλα λόγω κακής αποστράγγισης του εδάφους. πολύ πότισμα Επιπλέον, οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά του εδάφους, η έλλειψη έντονου φωτός, οι προσβολές εντόμων, ο παγετός, τα παλιά φύλλα των φυτών είναι πιθανές αιτίες αυτού του προβλήματος.

Δεν είναι διαθέσιμο τώρα όπως άλλα φυτά εσωτερικού χώρου που γνωρίζουμε. Αν και διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο Αλλά τα κινέζικα νομίσματα είναι δύσκολο να βρεθούν.

Γι’ αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά συντηρημένο για να σας κρατήσει πολύ. Αυτό το δοχείο είναι εύθραυστο.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί το κινεζικό φυτό χρήματος ρίχνει φύλλα.

Τι προκαλεί την πτώση φύλλων στο κινέζικο δέντρο χρημάτων σας;

για διάφορους λόγους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πρέπει να παρατηρήσετε προσεκτικά τη συμπεριφορά των φυτών για να αξιολογήσετε σωστά την πολυπλοκότητα. Η πτώση των φύλλων του κινεζικού δέντρου χρήματος μπορεί να προκληθεί από έναν μόνο παράγοντα ή από έναν συνδυασμό παραγόντων.

Εξετάστε τις ακόλουθες σκέψεις για να δείτε ποια μπορεί να είναι η αιτία.

κακή αποστράγγιση του εδάφους

αν το χώμα του δέντρου δεν στραγγίζει καλά Το νερό θα μαζευτεί στον πάτο της κατσαρόλας. Η περίσσεια νερού εμποδίζει τη διαθεσιμότητα οξυγόνου στο έδαφος. Φανταστείτε την αίσθηση του πνιγμού. Αυτό συμβαίνει με τα φυτά.

Ως αποτέλεσμα, οι ρίζες πεθαίνουν και σαπίζουν. όταν οι ρίζες είναι κατεστραμμένες Μεταφορά βασικών ορυκτών σε άλλα μέρη του φυτού θα σταματήσει Τελικά, ολόκληρο το φυτό θα μαραθεί και τα φύλλα θα πέσουν.

Η κακή αποστράγγιση του εδάφους έχει ως αποτέλεσμα την κακή ανάμειξη του εδάφους. Εάν το έδαφος δεν συμπιέζεται και δεν αερίζεται Το νερό δεν θα στραγγίζει ελεύθερα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το δοχείο σας δεν έχει τρύπες αποστράγγισης.

Υπερβολικό πότισμα ή πότισμα

Τα κινέζικα φυτά χρήματος είναι χυμώδη. Έχουν τον τρόπο να αποθηκεύουν περισσότερο νερό για τον εαυτό τους και να επιβιώνουν περισσότερο σε ξηρά μέρη. Έχει σαρκώδεις μίσχους και φύλλα που αποθηκεύουν όλη την επιπλέον υγρασία για μελλοντική χρήση.

Η προσθήκη περισσότερου νερού δεν είναι σοφή κίνηση, καθώς απομένει ακόμα λίγο νερό. Τα αποτελέσματα του υπερβολικού ποτίσματος είναι παρόμοια με την κακή αποστράγγιση του εδάφους.

Οι ρίζες θα σαπίσουν υπόγεια και υπόγεια. και το φυτό θα έχει κίτρινα φύλλα Τελικά θα έπεφταν ένα-ένα.

Από την άλλη πλευρά, τα υποβρύχια φυτά μπορεί να έχουν έλλειψη νερού. Τα κύτταρα συρρικνώνονται λόγω έλλειψης νερού. Τα φυτά χάνουν πτητικά χαρακτηριστικά. Εάν δεν προστατευτεί, το φυτό θα μαραθεί γρήγορα.

Έλλειψη θρεπτικών ουσιών στο έδαφος

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών καθιστά το φυτό ανθυγιεινό. ακριβώς όπως ένας άνθρωπος Τα φυτά με έλλειψη θρεπτικών συστατικών έχουν αδύναμη δομή και σχήμα. Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά αναγκάζουν ολόκληρο το φυτό να σταματά ή να αναπτύσσεται αργά.

Τα λιγότερο ζωντανά χρώματα είναι ένα άλλο ορατό αποτέλεσμα. Όπως το κίτρινο, τα μπούκλα και τα φύλλα πέφτουν.

έλλειψη έκθεσης στη λάμψη

Το κινεζικό φυτό χρήματος αρέσει το έντονο φως. Αλλά η έκθεση πρέπει να είναι έμμεση. Χρειάζονται μια επαρκή πηγή φωτός για να αναπτυχθούν καλά και να παραμείνουν υγιείς. Εάν το δωμάτιο είναι αμυδρό, τα φυτά έχουν πόδια.

Επειδή οι μίσχοι και τα φύλλα του έχουν αδύναμα κυτταρικά τοιχώματα. Ως εκ τούτου, ψηλώνουν περισσότερο από το κανονικό με λεπτή εμφάνιση. Ολόκληρα τα φύλλα του φυτού είναι χλωμά και λεπτά. Οδηγεί σε πτώση φύλλων και λουλουδιών στα ποδαράκια φυτά.

προσβολή από έντομα

Τα παράσιτα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στα κινεζικά φυτά χρήματος, ωστόσο, είναι μια ευκαιρία που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Κάτω από τα φύλλα συναντώνται συχνά αλευροφόρα και λέπια.

Μπορούν να εργαστούν λεπτομερώς. Εάν δεν ελέγχετε τακτικά τα φυτά σας. Μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Ρουφούν τα φύλλα και κάνουν τρύπες σε αυτά.

Τα τραυματισμένα φύλλα αργότερα κιτρινίζουν και κουτσούν. Τα φύλλα που κρέμονται χαλαρά θα πέσουν τελικά.

Οι προσβολές από παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν καφέ ή μαύρες κηλίδες στα φύλλα του φυτού phyla. Διαβάστε αυτό το άρθρο για άλλες αιτίες και θεραπείες.

παγωμένος

Τα κινεζικά φυτά χρήματος αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 16 και 24°C.ωC (60 έως 75ωστ) Πιο ανθεκτικό από τη χαμηλή θερμοκρασία Επομένως, μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας το χειμώνα μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Τα κινεζικά φυτά χρήματος δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό. Αν το αφήσετε απροστάτευτο το χειμώνα, τα φύλλα θα παγώσουν. Τα νεκρά φύλλα πέφτουν.

παλαιότερα φύλλα φυτών

Η πτώση των φύλλων μπορεί να είναι αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι φυσιολογικό το φυτό να ρίχνει τα φύλλα του.

Αυτή είναι μια ευκαιρία για νεαρά φύλλα να αναπτυχθούν. Το γήρας είναι η φυσιολογική διαδικασία παρακμής των φυτών.

Προϊόντα λάμψης φύλλων

Ενώ όλοι θέλουμε τα φυτά μας να έχουν λαμπερό φύλλωμα. Η εφαρμογή λαμπρυντικών φύλλων μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Όταν επικαλύπτετε τα φύλλα με μια σκιά, καλύπτετε τα στομία.Γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι καθώς λειτουργούν ως κανάλια ανταλλαγής αερίων.

Εάν τα στομία είναι φραγμένα Τα φύλλα δύσκολα προσλαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα. περιορισμένη παρουσία CO2 μπορεί να μειώσει τη φωτοσυνθετική δραστηριότητα

Καθώς η ποσότητα της παραγόμενης τροφής μειώνεται, το φυτό πεθαίνει από την πείνα και μετά το φυτό αρχίζει να ρίχνει τα φύλλα του.

άνεμο μέρος

Η υπερβολική ροή αέρα μπορεί να βλάψει τα φύλλα των φυτών. Εάν το φυτό σας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση Μπορεί να είναι ο λόγος που πέφτουν τα φύλλα.

Παραδείγματα είναι τα ανοιχτά παράθυρα και τα ανοίγματα κλιματιστικών. Αυτά μπορούν να χωρίσουν αμέσως τους μίσχους των φύλλων.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Why Is My Azalea Falling Off; (και πώς να το διορθώσετε)

Πώς να αποτρέψετε το κινεζικό δέντρο χρήματος από το να πέφτουν φύλλα;

Τώρα γνωρίζετε την αιτία της πτώσης των φύλλων. Ας μιλήσουμε για το πώς να αποτρέψετε αυτό να συμβεί στο κινεζικό δέντρο χρημάτων σας.

Χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά και γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης.

Το μείγμα εδάφους θα βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν καλά. Να ξεκινάτε πάντα με καλά υλικά. Μπορείτε να προσθέσετε άμμο, περλίτη ή βερμικουλίτη.

Αυτά τα μικρά κενά επιτρέπουν στο νερό να περνά εύκολα. Αυτό δημιουργεί καλό αερισμό και δίνει στις ρίζες του φυτού περισσότερο οξυγόνο.

Μετά την ανάμειξη του εδάφους Ελέγξτε πόσο γρήγορα στραγγίζει το χώμα ρίχνοντας νερό. Εάν χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να βγει από τις οπές αποστράγγισης, αυτό είναι εντάξει.

Από την άλλη πλευρά, εάν το νερό χρειάζεται αρκετά λεπτά για να στραγγίξει, θα πρέπει να διορθωθεί.

Επίσης, οι τρύπες αποστράγγισης πρέπει να είναι ανάλογες με το μέγεθος της γλάστρας. ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο

Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Είναι φυσιολογικό να ποτίζουμε τα φυτά κάθε μέρα όπως κάνουμε συνήθως. Αλλά στους αργυροχόους της Κίνας δεν λειτουργεί.

Το πότισμα μία φορά την εβδομάδα σε ζεστό καιρό είναι αρκετό. Αν είναι χειμώνας, όπως χειμώνας, θα πρέπει να ποτίζετε λιγότερο. Το πότισμα γίνεται μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ή και μία φορά το μήνα ανάλογα με την περίσταση.

για να πει αν είναι ώρα να ποτίσεις ή όχι Βουτήξτε το δάχτυλό σας στο χώμα τουλάχιστον 2 ίντσες βάθος και δείτε αν μπορείτε να αισθανθείτε υγρασία. Εάν ναι, μην ποτίζετε ακόμα. Δεν χρειάζεται να πιέζουμε τα φυτά να πίνουν όταν δεν διψάνε.

Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το χώμα πριν ποτίσετε ξανά. με μια καλή δεξαμενή Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως στεγνώσει η μπανιέρα. Ελέγξτε ξανά για να προσδιορίσετε τον σωστό χρόνο.

Να βεβαιώνεστε πάντα ότι το νερό είναι φιλτραρισμένο.

Κατά το πότισμα, βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει μέσα από το έδαφος και έξω από τις τρύπες αποστράγγισης. Δεν θέλετε πολύ νερό στο δοχείο εξαιτίας αυτού. εμφανίζεται σήψη των ριζώνΤέλος, στραγγίστε το νερό και τοποθετήστε το ξανά στη θέση του.

Να θυμάστε πάντα να αφαιρείτε το δίσκο από τον πάτο της γλάστρας όταν ποτίζετε. Διαφορετικά, όλο το υγρό που βγαίνει από την αποχέτευση θα είναι εκεί.

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε γλάστρες από τερακότα καθώς στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Το μέγεθος της γλάστρας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για το φυτό. Αυτό θα συσσωρεύσει περισσότερο νερό από αυτό που χρειάζεται το φυτό.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Dracaena Leaves Fall (7 λόγοι και λύσεις)

λίπασμα νερού

Όπως κάθε άλλο φυτό, το κινεζικό φυτό χρήματος χρειάζεται άφθονες ποσότητες θρεπτικών συστατικών για να ευδοκιμήσει. Αν θέλετε τα φυτά σας να διαρκέσουν. Πρέπει να ταΐζετε το έδαφος τακτικά.

Μπορείτε να προσθέσετε λίπασμα σε διαστήματα δύο μηνών. Αλλά εξαρτάται από την κατάσταση του φυτού.

Χρησιμοποιήστε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα στη μισή συγκέντρωση της αρχικής. Τα κινεζικά φυτά αργύρου δεν χρειάζονται τόσο πολύ λίπασμα ούτως ή άλλως. Διαλύουμε το νερό και το ρίχνουμε στο χώμα του φυτού.

Προσέξτε να μην υπεργονιμοποιήσετε γιατί αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο.

Εκπέμπει ένα έντονο αλλά έμμεσο φως

Βρείτε μια τοποθεσία με άφθονες πηγές φωτός. Τα παράθυρα είναι τέλεια μέρη, ειδικά εκείνα που βλέπουν ανατολικά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως στα φυτά σας. για να αποτρέψετε το θερμικό στρες και το κάψιμο των φύλλων

Εάν έχετε ένα γυάλινο παράθυρο Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Μην το βάζετε κοντά στο ποτήρι γιατί θα ζεσταθεί. Αφήστε αρκετό χώρο για ροή αέρα.

Την εποχή που το φως δεν είναι αρκετό Το τεχνητό φως είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε οποιαδήποτε πηγή φωτός στο δωμάτιό σας και να την αφήσετε να αντισταθμίσει το χαμένο ηλιακό φως. Μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν σκιές, όπως κουρτίνες, για να μεγιστοποιήσετε το φως σε αυτές.

Απαλλαγείτε μόνοι σας από τα παράσιτα.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σφάλματα είναι να τα αφαιρέσετε με το χέρι από τα φύλλα. Δεν χρειάζονται συνθετικά φυτοφάρμακα. ειδικά για φυτά εσωτερικού χώρου

Τα τοξικά χημικά υπάρχουν στο σπίτι σας και μπορείτε να τα εισπνεύσετε. Εάν βρείτε ένα ή δύο σφάλματα διαγράψτε το αμέσως

Μην περιμένετε να πολλαπλασιαστεί. Εάν τα φύλλα έχουν επηρεαστεί σοβαρά, μαδήστε τα επίσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαμηλή συγκέντρωση υγρού σαπουνιού για ψεκασμό σε φύλλα που έχουν προσβληθεί από έντομα λέπια.

Οι νέοι βλαστοί πρέπει να μεταμοσχευθούν γρήγορα για να πολλαπλασιαστούν νέα φυτά. Αυτό θα προστατεύσει τα νεαρά φυτά από τη μόλυνση.

Παρατηρήστε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας.

Το σημερινό κλίμα είναι εξαιρετικά απρόβλεπτο, ειδικά η υπερθέρμανση του πλανήτη. για αυτόν τον λόγο Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν παρατηρήσετε μια απροσδόκητη αύξηση ή μείωση της θερμοκρασίας.

όταν συμβαίνει αυτό Πρέπει να κάνετε γρήγορα αλλαγές. αν είναι πολύ ζεστό βρείτε ένα πιο δροσερό μέρος Αν κάνει πολύ κρύο Μπορείτε να βάλετε σκιά γύρω του. το δέντρο σας ή προσθέστε φωτισμό

Πάντα έτοιμος για τον χειμώνα Κλείστε τα κινεζικά εργοστάσια χρήματος και προστατέψτε τα.

αφαιρέστε τα παλιά φύλλα

Μόλις παρατηρήσετε τα παλιά φύλλα αρχίζουν να εμφανίζονται. Πάρτε το ελεύθερο να κόψετε δέντρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε μόνο φωτεινά και υγιή φύλλα στα φύλλα σας.

Αυτό βοηθά στη δημιουργία χώρου για τα νεαρά φύλλα να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Διατηρήστε τη φρεσκάδα και την καλή εμφάνιση του φυτού.

Προσέξτε να μην καταστρέψετε τα άλλα φύλλα. Εργαλεία όπως ψαλίδι ή κανονικό ψαλίδι μπορούν να βοηθήσουν.

επιλέξτε σταθερή θέση

Τα μέρη με λιγότερη κίνηση είναι τα καλύτερα. Τα κινέζικα φυτά είναι πολύ εύθραυστα. Επομένως, θα πρέπει να τα προστατεύετε εκεί που δεν θα ενοχληθούν.

Αποφύγετε να το τοποθετείτε κοντά σε κλιματιστικά, ανεμιστήρες ή θερμάστρες. Εάν φυσάει, χρησιμοποιήστε άλλο ισχυρό φυτό για σκιά.

χρησιμοποιήστε νερό για να πλύνετε τα φύλλα

Εάν η σκόνη καθίσει Για ψεκασμό νερού στα πάνω φύλλα. Μπορείτε να το σκουπίσετε με ένα καθαρό, υγρό πανί.

Είναι ένα κινεζικό εργοστάσιο χρήματος μια καλή επένδυση σε γλάστρες;

Φυσικά ναι! Γενικά, η συντήρηση του κινεζικού εργοστασίου αργύρου δεν είναι δύσκολη.

Μπορεί να φαίνεται εύθραυστο εξωτερικά, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα Είναι μια δύσκολη ζωή

Επιπλέον, ο πολλαπλασιασμός είναι επίσης εύκολος. Σε ένα φυτό σχηματίζονται πολλά μπουμπούκια ανθέων.

Αντί λοιπόν να εστιάσουμε σε ένα μόνο είδος φυτού, να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη διάδοση

Ακολουθήστε τα βήματα σωστά και μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί να μετατρέψετε την κινεζική ασημουργία σας σε μια κερδοφόρα επιχείρηση σε ελάχιστο χρόνο.

Ποιος θα αρνηθεί αυτό το κομψό φυτό;

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε