Καφετιές κηλίδες φύλλων σύκου: Αιτίες και διορθώσεις

φύλλο βιολιού εικ

Το φύλλο βιολί είναι ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να φυτευτεί οπουδήποτε. χαμηλή συντήρηση εύκολο στη συντήρηση και πολύ ενδιαφέρον Ωστόσο, υπάρχουν καφέ κηλίδες στα φύλλα. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε γιατί. φύλλο βιολί καφέ στικτό σύκο και πώς να το διαχειριστείτε ή να το ξεφορτωθείτε

8 κύριες αιτίες των καφέ κηλίδων στα σύκα των φύλλων βιολί:

  1. φύλλα καμένα ή καμένα από τον ήλιο
  2. υποβρύχιος
  3. πολύ πότισμα
  4. ξηρός αέρας
  5. σήψη των ριζών
  6. έλλειψη φωτός
  7. βακτηριακή μόλυνση
  8. προσβολή από παράσιτα

Τι είναι η συκιά με φύλλα βιολιού;

Το σύκο με φύλλα βιολιού, γνωστό και ως Ficus Lyrata, είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Moraceae.

Το δέντρο είναι εγγενές στη Δυτική Αφρική και μπορεί να φτάσει σε ύψος 50 ποδιών.Βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν συνθήκες καλλιέργειας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. συμπαγής εξάπλωση και λαμπερά πράσινα φύλλα

Οι συκιές με φύλλα βιολιού είναι πολύ ανθεκτικές. Αλλά ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά είναι οι καφέ κηλίδες στα φύλλα συκής.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες των καφέ κηλίδων στα φύλλα του βιολιού;

Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα συκής μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες, μεγέθη και φύσεις. Ως αποτέλεσμα, απαιτούν διαφορετικές λύσεις.

Για την αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων στα φύλλα συκής Πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά τα φύλλα συκής και να δείτε εάν χρειάζονται επεξεργασία.

Ας δούμε τις πιθανές αιτίες και τα συμπτώματα του καφέ φύλλων συκιάς μαζί με την κατάλληλη θεραπεία.

1. Τα φύλλα είναι καμένα ή καμένα από τον ήλιο.

Οι συκιές δεν εκτίθενται στον παραμικρό ήλιο, αλλά η παρατεταμένη έκθεση σε ισχυρό ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες.

Το ηλιακό έγκαυμα συμβαίνει όταν ένα φυτό εκτίθεται στο φως του ήλιου αμέσως μετά την προέλευσή του από μια σκιερή περιοχή ή όταν το φυτό αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους.

Η διάγνωση της σκουριάς των φύλλων δεν είναι δύσκολη. Μπορεί όμως να εκφραστεί διαφορετικά. Εξαρτάται από το πόσο καμένο είναι το δέρμα και πόσο καιρό έχουν καψει τα φύλλα.

Καφέ φύλλο βιολιού συκιά

Τα ηλιακά εγκαύματα μπορεί να κυμαίνονται από ανοιχτό καφέ ή κίτρινο έως σχεδόν λευκό. Προφανώς, το πρόβλημα τείνει να επικεντρώνεται στο άνω περιθώριο του φύλλου. λόγω μεγαλύτερης έκθεσης στο ηλιακό φως

Όταν τα φυτά σας καίγονται από τον ήλιο Δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Τοποθετήστε τη συκιά σας σε ένα προστατευμένο σημείο και εκθέστε την απαλά στο έντονο ηλιακό φως.

Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα καθώς δεν θα πρασινίσουν ξανά. Επιτρέπει επίσης στα φυτά να επικεντρωθούν στην παροχή θρεπτικών ουσιών και ενέργειας στη νέα ανάπτυξη.

2. Υποβρύχια

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του βιολιού σας σταδιακά αρχίζουν να μεγαλώνουν. γίνεται καφέ και εύθραυστο ξεκινώντας από την άκρη του φύλλου και ούτω καθεξής μέχρι να πέσουν τα φύλλα

Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Θα μπορούσε να είναι σημάδι υπερχείλισης. ειδικά αν το πρόβλημα επικεντρώνεται στη ρίζα του φυτού

Εάν έχετε ήδη πρόγραμμα ποτίσματος Σκεφτείτε ποιες αλλαγές έχουν γίνει και κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται μια συκιά διαφέρει κατά τη διάρκεια του έτους.

Το πότισμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, αλλά και πάλι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον ανάπτυξης του φυτού σας.

Ένα λιγότερο γνωστό πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι τύποι εδάφους μπορεί να συμπιεστούν γύρω του. Οι ρίζες του φύλλου σου του βιολιού σύκο. σχηματίστε μια μικρή μπάλα που δεν ανέχεται το νερό Το νερό τείνει να ακολουθεί το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης, οπότε αν νομίζετε ότι πίνετε ένα καλό ποτό στο φυτό, μπορεί να συσσωρευτεί νερό γύρω του. ρίζες δέντρων αντί

Θα σας βοηθήσει να ελαφρύνετε τον πηλό χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ραβδί για να χαλαρώσετε το υλικό. Αν το χώμα είναι συμπιεσμένο Ίσως χρειαστεί να μεταμοσχεύσετε τα φυτά σας σε πιο χαλαρές γλάστρες.

Συμβουλή ειδικού: Κατά τη μεταφύτευση Αυτό πρέπει να γίνεται πάντα την άνοιξη.

Επιπλέον, εάν τοποθετήσετε τη συκιά σας με φύλλωμα βιολιού κάτω από ένα φωτεινό σημείο, Οι συκιές θα χρειαστούν περισσότερο νερό λόγω της ζέστης. σε αυτή την κατάσταση Το φυτό σας κινδυνεύει πάντα να βυθιστεί. Το καλοκαίρι είναι το ίδιο γιατί κάνει πολύ ζέστη.

3. Πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι μια από τις αιτίες των καφέ κηλίδων στα φύλλα συκής.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μυκητιασικές ασθένειες όπως η σήψη των ριζών. Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα του βιολιού μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος των φύλλων του φυτού λόγω υπερβολικού ποτίσματος.

καφέ φύλλα στη συκιά

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν καφέ κηλίδες στη μέση των φύλλων. προς το στέλεχος ή κοντά στην άκρη Εάν οι κηλίδες είναι πολύ σκούρες καφέ και μαύρες Δείχνει ότι προκαλείται από πολύ πότισμα.

Αν ποτίσεις τη συκιά φύλλου Ποτίστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό πριν το πότισμα ξανά. αν το κάνετε Θα πρέπει επίσης να σταματήσετε την εξάπλωση της καφέ κηλίδας στα φύλλα του βιολιού σε άλλα μέρη του φυτού.

Επιπλέον, η ύπαρξη ενός δοχείου που στραγγίζει καλά είναι επίσης σημαντικό για την υγεία των φύλλων συκής. Οι οπές αποστράγγισης επιτρέπουν την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι συκιές δεν τους αρέσει να στέκονται στο νερό. Εάν το δοχείο του φυτού δεν έχει οπές αποστράγγισης Θα πρέπει να μετακινηθείτε αμέσως σε ένα νέο δοχείο.

Συμβουλή ειδικού: Ενώ η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από περιβαλλοντικούς παράγοντες, Αλλά οι συκιές με φύλλα βιολιού γενικά δεν χρειάζονται εβδομαδιαίο πότισμα.

Τέλος, θα πρέπει να ελέγξετε το επιφανειακό έδαφος του χώματος της γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι στεγνό πριν το ξαναποτίσετε. Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να ποτίζετε το φυτό μόνο όταν τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά.

Χρησιμοποιούμε υγρόμετρο γιατί μας δίνει χρονοδιάγραμμα να ποτίζουμε τα φυτά. Το προτείνουμε στους νέους καλλιεργητές εκεί έξω.

Το εργαλείο REOTEMP 15

αγοράστε στο amazon

4. Ξηρός αέρας

ακριβώς όπως υποβρύχια Οι καφέ κηλίδες προκαλούνται από τον ξηρό αέρα λόγω έλλειψης νερού.

Θυμηθείτε ότι το σύκο με φύλλα βιολιού είναι ένα τροπικό φυτό που του αρέσουν τα υγρά κλίματα.

Η βέλτιστη υγρασία για αυτά τα φυτά είναι πάνω από 60%, αλλά μπορούν να προσαρμοστούν σε χαμηλή υγρασία και ανάλογα με τις ανάγκες (αλλά όχι για πολύ).

Ξηρασία μπορεί να συμβεί εάν το φυτό βρίσκεται κοντά σε κλιματιστικό ή θερμαντήρα. ή σε μέρη με πολύ χαμηλή υγρασία

Ορισμένοι καλλιεργητές συνιστούν τον ψεκασμό των συκιών ως θεραπεία της ξηρασίας. Αλλά αυτό θα αυξήσει την υγρασία μόνο για λίγα λεπτά.

Επίσης, εάν θολώσετε τα φύλλα του φυτού χωρίς κατάλληλο αερισμό, Μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Εάν το σπίτι σας έχει ξηρό περιβάλλον Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας.

Pure Enrichment® MistAire™ Ultrasonic Cool Mist Humidifier - Ήσυχο υγραντήρας αέρα για υπνοδωμάτια, φυτώρια, γραφεία και φυτά εσωτερικού χώρου - Έως 25 ώρες χρήσης, περιστρεφόμενο ακροφύσιο 360°, αυτόματη απενεργοποίηση, νυχτερινό φως.

5. Ρίζα σήψης

Αν παρατηρήσετε αντιαισθητικές καφέ κηλίδες στα φύλλα συκής. Αυτό συνήθως ξεκινά γύρω από τη βάση ή την άκρη και σπάει. Το φυτό σας υποφέρει από σήψη των ριζών.

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι η σήψη των ριζών. Εάν υποψιάζεστε ότι η συκιά σας με φύλλωμα βιολιού υποφέρει από σήψη των ριζών. Ας δούμε το root και ας ελέγξουμε.

σάπια γλάστρα ρίζας

Εάν παρατηρήσετε μια μυρωδιά μούχλας Η συκιά σας με φύλλωμα βιολιού μπορεί να έχει πρόβλημα.

Κόψτε τα προσβεβλημένα φύλλα και ρίζες. Και φροντίστε να ποτίζετε σωστά τα φυτά την επόμενη φορά. Άλλωστε το υπερβολικό πότισμα είναι η κύρια αιτία σήψης των ριζών.

Συμβουλή ειδικών: Όταν κλαδεύετε ρίζες Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία κοπής που θα χρησιμοποιήσετε είναι αποστειρωμένα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της μόλυνσης.

Η ακατάλληλη αποστράγγιση είναι η κύρια αιτία της σήψης των ριζών, όπως και το υπερβολικό πότισμα. Όταν φυτεύετε ένα φύλλο σύκου, χρησιμοποιήστε ένα καλά στραγγισμένο χώμα γλάστρας.

Ένα ιδανικό μείγμα εδάφους θα πρέπει να περιλαμβάνει περλίτη και φλοιό πεύκου για να επιτρέψει στις ρίζες να αναπνέουν και το νερό να διεισδύσει εύκολα.

6. Έλλειψη φωτός

Η έλλειψη φωτός προκαλεί επίσης καφέ κηλίδες στα φύλλα συκής. Όμως η έλλειψη φωτός προκάλεσε το πρόβλημα υπερχείλισης.

Όταν η συκιά σας έχει αρκετό ηλιακό φως Το χώμα της γλάστρας στεγνώνει γρήγορα. Και τα φύλλα του μπορούν να επεξεργαστούν περισσότερο νερό μέσω της φωτοσύνθεσης. κρατήστε το δέντρο σε καλή κατάσταση

Οι συκιές με φύλλα βιολιού προτιμούν τον ήλιο, αλλά θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό, αλλά όχι για πολύ. Η καλύτερη θέση είναι να τοποθετήσετε το φυτό κάτω από έμμεσο φως για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων ή την έλλειψη φωτός.

Εάν ο χώρος σας δεν έχει αρκετό φυσικό φως Είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε λίγο φως για να διατηρήσετε το φυτό σας από φύλλο βιολί υγιές.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

Λάβετε υπόψη ότι όταν το βιολί σας βαριέται η συκιά. Είναι σημάδι ότι αναζητά περισσότερο φως.

8. Βακτηριακή μόλυνση

Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα συκής μπορεί να προκληθούν από βακτηριακή μόλυνση. Αυτή η μόλυνση είναι ένα επίμονο πρόβλημα για τις συκιές.

Εάν η αντιμυκητιασική θεραπεία είναι αναποτελεσματική Πιθανότατα προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη.

Τα σύκα με φύλλα βιολιού που αγοράζονται από το κατάστημα είναι επιρρεπή σε βακτηριακές λοιμώξεις.

Αν δεν ποτίζετε πολύ Η θεραπεία των φυτών και της σήψης των ριζών σας δεν φαίνεται να λειτουργεί. Το πρόβλημα σίγουρα προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη.

Η κύρια ένδειξη ότι η συκιά σας έχει βακτηριακή μόλυνση είναι η θέση και το χρώμα της συκιάς. Οι βακτηριακές λοιμώξεις εμφανίζονται σε διάχυτη μορφή και έχουν καφέ χρώμα. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν οπουδήποτε από το κέντρο του φύλλου του φυτού μέχρι τις άκρες.

Οι βακτηριακές μολύνσεις επηρεάζουν όχι μόνο τα φύλλα. αλλά επηρεάζει και το σώμα του φυτού. Αυτή η μόλυνση καταστρέφει περισσότερο τα νέα φύλλα. που αρχίζουν να παρουσιάζουν σημάδια καθυστέρησης ή αργής ανάπτυξης

εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν να εξαπλωθούν και να προκαλέσουν πτώση των φύλλων από το φυτό.

Ακολουθούν ορισμένες θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βακτηριακές λοιμώξεις:

μυκητοκτόνο θεραπεία

Ένα κατάλληλο μυκητοκτόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Τα μυκητοκτόνα είναι διαθέσιμα σε υγρή και σκόνη.

Βονιδικό Βιομυκητοκτόνο, Συμπύκνωμα Καταπολέμησης Νοσημάτων Βιολογικών Κηπευτικών 16 oz.

επαναλαμβανόμενη θεραπεία

Εάν η βακτηριακή λοίμωξη είναι σοβαρή Η θεραπεία είναι ίδια με τη σήψη των ριζών. Φυτέψτε ξανά τα φυτά σας με ένα νέο, φρέσκο ​​μείγμα εδάφους. Αλλά πριν φυτέψουμε ένα νέο Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν κατεστραμμένες ρίζες.

Μετακινήστε τα φυτά σας έξω.

Είναι χρήσιμο να έχετε τα φυτά σας σε εξωτερικούς χώρους σε άμεσο ηλιακό φως. Αυτό θα εξασφαλίσει σωστό αερισμό και φυσικό φως για το φυτό σας. Αυτό θα αποτρέψει τη βακτηριακή μόλυνση.

Αν βάλετε τα φυτά έξω Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Η βέλτιστη θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 50 βαθμών Φαρενάιτ και 95 βαθμών Φαρενάιτ.

Θεραπεία χωρίς θεραπεία υποκατάστασης

Είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στο σύκο σας και να αρχίσετε να το αντιμετωπίζετε νωρίς, πριν εξαπλωθεί η μόλυνση.

Κλαδέψτε μόνο τα προσβεβλημένα φύλλα. Το πιο σημαντικό, αφήστε το χώμα να στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος και τοποθετήστε το φυτό σας σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία.

Συμβουλή: Εάν περισσότερα από τα μισά φύλλα συκιάς σας είναι κατεστραμμένα, μπορεί να είναι πολύ αργά, οπότε είναι καλύτερα να πάρετε ένα καινούργιο.

7. Προσβολή παρασίτων

Οι μικροσκοπικές καφέ κηλίδες στις συκιές που αργότερα μετατρέπονται σε μικροσκοπικές τρύπες προκαλούνται σχεδόν σίγουρα από προσβολή από έντομα.

Αυτές οι μικρές καφέ κηλίδες αργότερα γίνονται μαύρες ή κόκκινες κηλίδες. Μια προσεκτική επιθεώρηση του φυτού σας μπορεί να γίνει για να ανιχνεύσει μια πιθανή μόλυνση από έντομα.

Οι πιο στοχευμένες περιοχές είναι τα νεαρά και τρυφερά φύλλα και στη συνέχεια απλώνονται σε όλο το φυτό.

Ένας μεγεθυντικός φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη ανίχνευση παρασίτων που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Ocim 2 Pack 75mm 10X μεγεθυντικός φακός, Παιδικός μεγεθυντικός φακός, μεγεθυντικός φακός με αντιολισθητική λαστιχένια λαβή για ανάγνωση ηλικιωμένων και μελέτη φύσης για παιδιά

Υπάρχουν πολλά είδη παρασίτων. Οι συνήθεις ύποπτοι περιλαμβάνουν:

μυκητιακό κουνούπι

Μπορεί να δείτε μύγες να πετούν γύρω από τη συκιά σας. Ωστόσο, αυτά τα ιπτάμενα έντομα δεν αποτελούν πραγματική απειλή. αλλά οι απόγονοί τους στο χώμα. Δεδομένου ότι ο μύκητας τρώει τις ρίζες του φυτού, το φυτό θα πεθάνει σιγά-σιγά εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Στον μύκητα αρέσει η υψηλή υγρασία. Μπορείτε να το αποτρέψετε αφήνοντας το χώμα στο φυτό να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε.

ψείρα των φυτών

Οι περισσότερες αφίδες που επιτίθενται στις συκιές είναι μαύρες ή πράσινες. Αν φυτέψετε το φύλλο σας το σύκο έξω το καλοκαίρι Οι αφίδες εξαπλώνονται πιο εύκολα.

Mealybug

Αυτά τα έντομα είναι τα πιο μισητά μεταξύ των παρασίτων επειδή είναι πολύ ανθεκτικά. Οι αλευρώδεις κοριοί μοιάζουν με μικρές ασαφείς λευκές κηλίδες που προτιμούν τα μέρη των στελεχών και των φύλλων που προσκολλώνται στο φυτό.

καβαλάρης

Αυτά τα σφάλματα είναι τόσο μικρά που μοιάζουν με μικροσκοπικές κουκκίδες. κινητός Μπορείτε εύκολα να τα εντοπίσετε κοιτάζοντας τους ιστούς που κάνουν στην κάτω πλευρά των φύλλων. Τα ακάρεα της αράχνης μισούν την υγρασία. Ελέγξτε λοιπόν τα επίπεδα υγρασίας γύρω από το εργοστάσιό σας και σκεφτείτε να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα για να αποτρέψετε σοβαρές διαταραχές.

YINGJEE Mini Humidifier Υγραντήρας Μονόκλινου Δωματίου με Φορητό Νυχτερινό Φως Aloe Air Humidifier για γιόγκα, γραφείο, σπα, κρεβατοκάμαρα, βρεφικό δωμάτιο, νερό βρύσης Silica Gel Diffuser (Πράσινο)

Άλλα παράσιτα Μερικά από τα πιο σοβαρά καταστροφικά παράσιτα στη συκιά σας με φύλλα βιολιού περιλαμβάνουν λέπια, λευκές μύγες και θρίπες.

Τώρα γνωρίζετε τους τύπους παρασίτων που μπορούν να επιτεθούν στη συκιά σας. Εδώ είναι μερικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν αναπτυχθεί λοίμωξη.

Φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων. Μπορείτε να επιλέξετε ότι θέλετε. Αλλά βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα του σπρέι αναφέρει ποια παράσιτα μπορεί να σκοτώσει.

λάδι neem

Υπάρχουν πολλοί τύποι μεθόδων ελέγχου παρασίτων. Αλλά το καθαρό σπρέι neem είναι ένας φυσικός τρόπος για να καταπολεμήσετε όλα τα παράσιτα που αναφέραμε παραπάνω με ένα ήπιο ψεκασμό. Το μόνο μειονέκτημα του λαδιού neem είναι ότι έχει μια ελαφριά μυρωδιά.

Βιολογικό Έλαιο Neem - Καθαρό, Ψυχρής Έκθλιψης για Φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου - Σπρέι φύλλων λάμψης (8 oz.)

σπρέι νερού

Οι ψεκασμοί νερού υψηλής πίεσης σε φύλλα συκιάς-φύλλων καστανής συκής είναι εύκολα ευαίσθητα στα έντομα. Βεβαιωθείτε ότι το βρώμικο νερό δεν μολύνει τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Εύκαμπτος σωλήνας κήπου 75 ποδών από ανοξείδωτο χάλυβα - Μεταλλικός σωλήνας νερού με 2 άκρα, ελαφρύς, χωρίς μπερδέματα, βαρέως τύπου, υψηλής πίεσης, εύκαμπτος, ανθεκτικός σε σκύλους.

χειροκίνητη αφαίρεση

Αν έχεις μόνο ένα δέντρο Μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από σφάλματα και ιστούς αράχνης. χρησιμοποιώντας λάδι neem και βαμβάκι Θα πρέπει να βουτήξετε ένα βαμβάκι σε λάδι neem για να απαλλαγείτε από ζωύφια και ιστούς αράχνης.

Να κόψω τα φύλλα της οξιάς από το φύλλο του βιολιού;

Ναι, ειδικά αν τα καφέ φύλλα έχουν κηλίδες ή τρύπες. Αν βρείτε τα φύλλα καφέ και φαίνονται κατεστραμμένα. Πιθανότατα θα επανέλθει στο κανονικό πράσινο. Γιατί τα φύλλα δεν θα επιστρέψουν στο κανονικό πράσινο χρώμα τους.

πράσινο φύλλο

Το κλάδεμα των φύλλων οξαλίδας από τη συκιά των φύλλων βιολιού μπορεί να σώσει το φυτό από ένα σοβαρό πρόβλημα. Το φυτό σας μπορεί να επικεντρωθεί στη νέα ανάπτυξη αντί να χάνει χρόνο φροντίζοντας τα νεκρά, ξερά φύλλα.

Τα φύλλα συκής μεγαλώνουν ξανά;

Όχι, τα φύλλα συκής δεν ξαναβγαίνουν. Βιολίνα Τα φύλλα συκιάς δεν μπορούν να αναπτυχθούν εκεί που έχουν πέσει στο παρελθόν. Επομένως, το κλάδεμα των κακών φύλλων θα βοηθήσει στην παραγωγή νέων, υγιών κλαδιών και φύλλων.

Ωστόσο, με μια μέθοδο γνωστή ως εγκοπή Θα ήταν αδύνατο να αναπτυχθούν υποκαταστήματα σε αυτές τις περιοχές για να συμπληρωθούν τα κενά.

Τι κάνεις με τα νεκρά φύλλα συκής;

Τα νεκρά φύλλα συκιάς θα πρέπει να αφαιρεθούν καθώς δεν είναι πλέον χρήσιμα, από την άλλη, μπορεί να προκαλέσουν μυκητιακές ή βακτηριακές ασθένειες αν μείνουν μόνα τους.

όπως αναφέραμε προηγουμένως Το φυτό συκιάς με φύλλα βιολιού εστιάζει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του στα υγιή φύλλα του. κι αν κόψεις τα νεκρά φύλλα θα υπάρξει νέα ανάπτυξη

Όταν όμως κλαδεύουμε νεκρά φύλλα συκής Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία κοπής που θα χρησιμοποιήσετε είναι αποστειρωμένα.

Αν ψάχνετε για συμβουλές Προτείνουμε ψαλίδι από Conical, το χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια. Αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. Πρέπει να το ελέγξεις!

gonicc Premium Professional Titanium Bypass Pruning Ψαλίδι 8' (GPPS-1003), Κλάδεμα Χεριών, Ψαλίδι Κήπου

αγοράστε στο amazon

Τελευταία ενημέρωση στις 16-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε