Καφέ κηλίδες στο Peace Lily (Αιτίες και λύσεις)

Καφέ κηλίδες στο Peace Lily (Αιτίες και λύσεις)

Τα κρίνα ειρήνης εσωτερικού χώρου παρουσιάζουν σημάδια καφέ κηλίδων.

κρίνος ειρήνης Το Spathiphyllum είναι ένα κοινό φυτό εσωτερικού χώρου που είναι εύκολο στη συντήρηση και τη φροντίδα του.Ωστόσο, το πιο κοινό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με αυτό το φυτό είναι η καφέ κηλίδα. (Λευκά βράκτια γύρω από τα βράκτια) που εμφανίζονται στα φύλλα ή στα βράκτια.

Η παρουσία αυτών των καφέ κηλίδων υποδηλώνει τη γενική υγεία του φυτού. Και είναι κάτι που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Οι καφέ κηλίδες στα κρίνα της ειρήνης είναι αποτέλεσμα αλλαγών στο περιβάλλον που καθιστούν ορισμένες συνθήκες δυσμενείς για την ανάπτυξη των φυτών. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια δυσλειτουργία στη συντήρηση της εγκατάστασης. Μπορεί να προκληθεί από επιβλαβείς μικροοργανισμούς ή ζημιές που προκαλούνται από κατοικίδια ζώα που επηρεάζουν το φυτό.

Παρακάτω γίνεται μια λεπτομερής συζήτηση για τις πιθανές αιτίες και πώς να αντιμετωπίσετε το καθένα. Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις κύριες αιτίες των καφέ κηλίδων του κρίνου.

Πώς να εντοπίσετε καφέ κηλίδες στα κρίνα της ειρήνης

Μπορεί να εμφανιστούν καφέ κηλίδες στα φύλλα ή τα λουλούδια του κρίνου σας. Μερικές φορές εμφανίζεται και στα δύο.

Πρώτα πρέπει να μάθετε πού βρίσκονται αυτές οι καφέ κηλίδες. Στη συνέχεια, εξηγήστε πώς εμφανίζονται αυτές οι καφέ κηλίδες. Μπορείτε να βρείτε την αιτία του προβλήματος χρησιμοποιώντας απλά διαγνωστικά.

Ήρεμες καφέ κηλίδες κρίνου στα φύλλα

Είναι πολύ συνηθισμένο να εμφανίζονται καφέ κηλίδες στα φύλλα των φυτών μας. Μερικές φορές τείνουμε να τα παραβλέπουμε. Ακούγεται απλό. Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τις καφέ κηλίδες ως κόκκινες σημαίες.

καφέ κηλίδες και ρίγες στην επιφάνεια των φύλλων

Οι καφέ κηλίδες και οι ραβδώσεις στα φύλλα υποδεικνύουν ότι το κρίνο της ειρήνης φωτίζεται πολύ. Η άμεση έκθεση σε φως υψηλής έντασης μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα.

Στην καμένη περιοχή εμφανίζονται καφέ κηλίδες. Είναι πιθανό να εμφανιστεί καφέ χρώμα εάν το κρίνο της ειρήνης σας εκτεθεί στο άμεσο ηλιακό φως.

καφέ στις άκρες ή στα περιθώρια των φύλλων

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το κρίνο της ειρήνης σας είναι κάτω από το νερό. έλλειψη υγρασίας ή έχει υπεργονιμοποιηθεί Επειδή πολύ λίγο νερό παραδίδεται στα φυτικά κύτταρα. Τα μέρη που βρίσκονται πιο μακριά δεν λαμβάνουν πλέον νερό.

όταν η υγρασία είναι χαμηλή Ο αέρας θα είναι πολύ ξηρός. Αυτό δυσκολεύει τα κρίνα σας να απορροφήσουν επιπλέον υγρασία από τον αέρα. Η αφυδάτωση προκαλεί τη συρρίκνωση και τον θάνατο των κυττάρων.

Το πολύ λίπασμα οδηγεί σε εγκαύματα. Δημιουργήστε συνθήκες ξηρασίας για το κρίνο της ειρήνης σας. δημιουργούν αλάτι στο έδαφος και να μειώσει τη χρήση νερού από τα φυτά

Η βάση του στελέχους, του παλιού φύλλου ή του μίσχου είναι καφέ.

Αν ο κρίνος σας έχει καφέ κηλίδες στα κάτω φύλλα Αυτή μπορεί να είναι η αιτία. πολύ πότισμα, σήψη ριζών ή προβλήματα μούχλας Τα παλαιότερα φύλλα συχνά εμφανίζουν αυτό το σύμπτωμα επειδή βρίσκονται πιο κοντά στις ρίζες και το έδαφος.

Τα παλαιότερα φύλλα θα γίνουν καφέ και θα γίνουν πιο λεπτά όταν τσιμπηθούν λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Όταν προσπαθείτε να σηκώσετε το φυτό από τη γλάστρα Θα παρατηρήσετε ότι η βάση είναι αδύναμη και σάπια.

εμφανίζεται σήψη των ριζών όταν το έδαφος είναι βρεγμένο Αυτό εμποδίζει τις ρίζες να αναπνέουν λόγω έλλειψης οξυγόνου που οδηγεί στο θάνατό τους.

Μια άλλη πιθανή αιτία μαύρισμα των φύλλων είναι για παράδειγμα ένα μυκητιακό πρόβλημα. Cylindrocladium spathiphylli Η σήψη των ριζών και των μίσχων εμφανίζεται στα νούφαρα.

Ήρεμες καφέ κηλίδες κρίνου στα λουλούδια

Οι καφέ κηλίδες εμφανίζονται μόνο στα φύλλα. στο φτυάρι επίσης Η αλλαγή χρώματος είναι πολύ σημαντική αφού η σκαπάνη ειρήνης είναι λευκή.

Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση καφέ κηλίδων θα σας προκαλέσει άμεσο πανικό.

Το καφέ χρώμα του ώριμου λουλουδιού συμπεριλαμβανομένου του μίσχου.

Αυτός ο τύπος μαύρισμα είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας που ονομάζεται γήρανση. σημαίνει ότι το λουλούδι θα φτάσει στο τέλος του

Τα κρίνα της ειρήνης γενικά ανθίζουν για πέντε έως έξι εβδομάδες.Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να περιμένετε καφέ κηλίδες στα ακίνητα κρίνα και αυτό είναι φυσιολογικό.

Το καφέ χρώμα των νεαρών λουλουδιών που δεν έχουν ακόμη ανοίξει.

Εάν τα νεαρά λουλούδια σας αρχίζουν να γίνονται καφέ και δεν τα ανοίξατε ποτέ. Είναι πιθανό το σπίτι σας να έχει χαμηλή υγρασία. Ένα περιβάλλον χαμηλής υγρασίας θα εμποδίσει τα κρίνα να ανθίσουν.

Οι καφέ κηλίδες εμφανίζονται ως έλκη στα βράκτια.

Αν τα έντομα διαταράσσουν την ειρήνη κρίνο Θα προκαλέσουν καφέ κηλίδες στο φυτό. Μερικοί ανεπιθύμητοι οργανισμοί προτιμούν να μασούν φυτικό ιστό και να απορροφούν χυμό.

Ως αποτέλεσμα, αφήνουν βλάβες στην επιφάνεια. Όποτε βλέπετε καφέ κηλίδες Ελέγχετε πάντα τα φυτά για παράσιτα.

Τι προκαλεί τις καφέ κηλίδες στα φύλλα του κρίνου;

Τώρα που ξέρετε πού βρίσκονται οι καφέ κηλίδες και πώς εμφανίζονται στα κρίνα της ειρήνης. Η εύρεση της αιτίας δεν είναι δύσκολη. Ο τύπος και η θέση στην οποία εμφανίζονται αυτές οι κηλίδες σχετίζεται συχνά με την υποκείμενη αιτία.

πάρα πολύ φως

Τα κρίνα της ειρήνης χρειάζονται μέτριο έμμεσο φως. Ανθεκτικό στο φως ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού Έτσι μπορείτε να καταλάβετε ότι η έκθεση σε έντονο φως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Είναι ευαίσθητα σε υψηλές συγκεντρώσεις φωτός. Επομένως, είναι σημαντικό να το έχετε κατά νου όταν βρίσκετε ένα μέρος για το κρίνο της ειρήνης σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε τη σωστή έκθεση.

σκεφτείτε την εποχή

Κάθε εποχή έχει διαφορετικό επίπεδο φωτός.Το καλοκαίρι ο ήλιος πάντα λάμπει. Ενώ το χειμώνα υπάρχει λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία. Άρα υπάρχει περισσότερο φως.

Μην τοποθετείτε κρίνα σε πολύ φωτεινές περιοχές μια ηλιόλουστη μέρα.Βεβαιωθείτε ότι είναι 10 έως 15 πόδια μακριά από ένα παράθυρο για να έχετε μέτριο φως.

απόχρωση

Απαιτείται 80% σκιά για να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες φωτισμού για γαλήνια κρίνα. Αυτό γίνεται για τη δημιουργία φιλτραρισμένου φωτός το καλοκαίρι. Οι κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φιλτράρουν το άμεσο φως.

Το χειμώνα, όταν τα επίπεδα φωτός είναι σχετικά χαμηλά, Οι αποχρώσεις μπορούν να προσαρμοστούν έως και 70% Οι αποχρώσεις λειτουργούν ως ασπίδα για να προστατεύσουν τα κρίνα της γαλήνης σας από την έντονη ένταση φωτός.

χρησιμοποιήστε τεχνητό φως

Τα κρίνα της ειρήνης φαίνονται υπέροχα ακόμα κι αν δεν έχετε παράθυρα στο δωμάτιό σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να παρέχετε μια τεχνητή πηγή φωτός.

Γενικά, ένας λαμπτήρας φθορισμού αρκεί για την ανάπτυξη των φυτών. Αλλά αν θέλετε να ενθαρρύνετε την ανθοφορία Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φώτα ανάπτυξης που εκπέμπουν κόκκινα μήκη κύματος.

Τοποθετήστε τα κρίνα της γαλήνης σας κάτω από μια πηγή φωτός σε απόσταση τουλάχιστον 12 ιντσών μεταξύ τους.

θερμοκρασία και υγρασία

Η θερμοκρασία και η υγρασία παίζουν έναν παράγοντα για την γαλήνια καφέ κηλίδες των κρίνων. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ξηρός αέρας μπορεί να αφυδατώσουν τα φυτά. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει Η ειρήνη σου έχει κουλουριάσει τα φύλλα του κρίνου..

Η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των φυτικών κυττάρων και θα παρατηρήσετε ότι το κρίνο συρρικνώνεται. Ακολουθεί το ξερό φυτό που γίνεται καφέ και μετά πεθαίνει.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλαγών θερμοκρασίας και υγρασίας:

Προσέξτε για ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας.

Η πρόβλεψη της θερμοκρασίας της επόμενης ημέρας δεν είναι δύσκολη, επομένως είναι καλύτερα να ξέρετε μελλοντικά. Θα είναι πιο ζεστό αύριο;

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε αρκετό χρόνο για να προετοιμάσετε και να μεταφέρετε τα φυτά σας σε ασφαλές μέρος. Η θερμοκρασία ποικίλλει από μέρα σε μέρα. Επομένως, υπάρχουν φορές που μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε φυτά για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Αποφύγετε τα ζεστά ή κρύα ρεύματα.

τζάμι που εκπέμπει θερμότητα Εάν το φυτό σας είναι αρκετά κοντά ώστε να αγγίξει το ποτήρι Η ζέστη μπορεί να κάψει τα φύλλα ή τα λουλούδια.

Το έντονο κρύο μπορεί να προκαλέσει στα φύλλα να γίνουν καφέ και ξαφνικά καφέ κηλίδες. Φροντίστε να τοποθετήσετε το κρίνο της ειρήνης σας κάπου από αυτά τα σκίτσα.

αυξήστε την υγρασία στο σπίτι

Ως τροπικό φυτό Τα κρίνα της ειρήνης χρειάζονται υψηλή υγρασία. να διατηρήσει αυτή τη θέση Πρέπει να κάνετε επιπλέον προσπάθεια για να ανεβείτε επίπεδο με ορισμένες τεχνικές.

Το Mist είναι ένα από αυτά. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάζετε τα φυτά σας καθημερινά για να υγράνετε τον αέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για αυτό το σκοπό.

Ένα άλλο κόλπο είναι να ομαδοποιήσετε τα κρίνα της ειρήνης σας με άλλα τροπικά φυτά. Αυτό προάγει τα αμοιβαία οφέλη. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα φυτό μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία που δέχεται ένα άλλο φυτό.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια από χαλίκι. Τοποθετήστε τη γλάστρα σας σε ένα δίσκο μισογεμάτο με νερό και αφήστε το νερό να εξατμιστεί.

προσβολή από έντομα

Ένας άλλος λόγος που τα κρίνα της ειρήνης έχουν καφέ κηλίδες είναι η παρουσία εντόμων. Οι συνηθισμένοι ανεπιθύμητοι επισκέπτες περιλαμβάνουν λέπια και αλευρώδεις κοριούς. Αν και τα κρίνα της ειρήνης δεν επηρεάζονται από τα έντομα, δεν επηρεάζονται από τα έντομα. Αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε την απειλή που αποτελούν.

Συμβουλές για να απαλλαγείτε από παράσιτα:

φυσικός έλεγχος

Όταν ο αριθμός των παρασίτων των εντόμων είναι μικρός, μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσικές μέθοδοι για την καταπολέμησή τους. Μπορείτε να εισαγάγετε αρπακτικά που είναι χρήσιμα στο κυνήγι.

Γιατί τα θηλυκά σκαθάρια τρώνε λέπια Κρατώντας τους τριγύρω θα αποτρέψει περαιτέρω προσβολές από πασχαλίτσες, σκαθάρια και σκαθάρια (Cryptolaemus montrouzieri) αρπακτικά των αλευροφόρων

μηχανικό έλεγχο

Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα έντομα είναι να αφαιρέσετε ένα κάθε φορά από το φυτό. Εάν τα παράσιτα είναι λίγα, η χειροκίνητη αφαίρεση είναι εύκολη. Αυτή είναι η πρώτη σας επιλογή.

Το κλάδεμα είναι μια άλλη μέθοδος αντιμετώπισης παρασίτων χρησιμοποιώντας μηχανικές μεθόδους. Μπορείτε να κόψετε τα προσβεβλημένα μέρη, όπως τα φύλλα και τα λουλούδια, για να αποτρέψετε την εξάπλωση των παρασίτων.

χημικός έλεγχος

Η τελευταία επιλογή που έχετε είναι να χρησιμοποιήσετε χημικά για να σκοτώσετε τα παράσιτα. Υπάρχουν τόσο οργανικά όσο και ανόργανα φυτοφάρμακα.

Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε ένα διάλυμα DIY χρησιμοποιώντας ένα μείγμα εντομοκτόνου σαπουνιού, ελαίου neem και νερού.Αυτό το διάλυμα μπορεί να ψεκαστεί σε πληγείσες περιοχές κρίνων ειρήνης.

Το σκούπισμα των φύλλων λωτός με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος. στην αντιμετώπιση των αλευροφόρων και των φολίδων

Βακτηριακή κηλίδα φύλλου

Η βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα είναι μια ασθένεια που απαντάται συνήθως στα φύλλα της πασχαλιάς. μπορεί να προκληθεί από βακτήρια Ξανθομόνας καμπέστρις πβ., Κιχώριο Pseudomonas, Ερβίνια Καροτοβόρα μικρό Καροτοβόλα και ε χρυσάνθεμο

Η μόλυνση εμφανίζεται όταν το έδαφος είναι μολυσμένο με προηγουμένως μολυσμένα απόβλητα. Αυτά τα βακτήρια μπορούν επίσης να εξαπλωθούν μέσω του νερού ή του ανέμου.

Συμβουλές για την πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων:

Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο χώμα.

Η απολύμανση του εδάφους μπορεί να βοηθήσει να σκοτωθούν τα παθογόνα μικρόβια. Η χρήση υγιούς εδάφους θα οδηγήσει σε υγιή φυτά. Η αποστείρωση μειώνει τον αριθμό των επιβλαβών βακτηρίων εκεί. Διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με το χώμα του κρίνου της ειρήνης για να μάθετε περισσότερα.

Αποστειρωμένο χώμα διατίθεται από καταστήματα κήπου. Αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ο πηλός μπορεί να ψηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων, να ψηθεί ή στον ατμό στους 82°C (180°F) ή υψηλότερη για τουλάχιστον 30 λεπτά. (Πηγή: ScienceDirect)

Αποφύγετε το πότισμα το βράδυ.

Ένα υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μαζικό πολλαπλασιασμό βακτηρίων και μυκήτων. Αποφύγετε το πότισμα το βράδυ για να αποφύγετε παρατεταμένες συνθήκες υγρασίας.

Αποφύγετε τα πλήθη φυτών.

Τα βακτήρια μπορούν να ταξιδέψουν μέσω του αέρα για μικρές αποστάσεις. Όσο πιο κοντά είναι τα φυτά σας μεταξύ τους, τόσο το καλύτερο. τόσο πιο γρήγορη είναι η μεταφορά. Εάν δεν είστε σίγουροι για την υγεία των φυτών σας πρέπει να φυλάσσεται μακριά από άλλους

Αποστειρώστε τα εργαλεία σας.

Τα μικρόβια μπορούν επίσης να εξαπλωθούν μέσω εργαλείων. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα εργαλεία σας μετά τη χρήση. Το φθηνότερο λευκαντικό χλωρίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε εργαλεία.

Μυκητιακή ασθένεια κηλίδων στα φύλλα

Ασθένεια κηλίδας στα φύλλα που προκαλείται από μύκητες κοινά παθογόνα που προκαλούν αυτή την ασθένεια Alternaria alternata, Cercospora, Colletotrichum (ανθρακνόζη), Myrothecium roridum Η μυκητιακή κηλίδα στα φύλλα είναι σχεδόν ίδια με τη βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα.. (Πηγή: University of Massachusetts Amherst)

Για την αποφυγή μόλυνσης από μικρόβια που προκαλούν αυτές τις ασθένειες. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες συμβουλές που αναφέραμε παραπάνω.

σκουριά

Η σκουριά είναι επίσης μύκητας. Τα αρχικά προσβεβλημένα φύλλα εμφανίζονται χλωρωτικά. Όταν όμως σχηματίζονται σπόρια Οι κατεστραμμένες περιοχές εμφανίζονται επίσης ως καφέ κηλίδες.

Η θεραπεία σκουριάς είναι παρόμοια με άλλες θεραπείες μυκήτων. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες.

πρόβλημα με το λίπασμα

Αναφέραμε προηγουμένως ότι η υπερβολική γονιμοποίηση το προκαλεί αυτό. καφέ φύλλα Σημείωση: Τα λιπάσματα ταχείας αποδέσμευσης καθιστούν διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά για φυτική κατανάλωση. Αλλά μεγάλες ποσότητες μπορούν να παράγουν αλάτι στο έδαφος. Τα κρίνα της ειρήνης δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα. Επομένως, θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση σας.

Συμβουλές για τη λίπανση των κρίνων:

χρόνος εφαρμογής

Λιπάνετε την άνοιξη και το καλοκαίρι κάθε 6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών θα εμφανιστεί ενεργή ανάπτυξη. Έτσι το κρίνο της ειρήνης σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά που το ταΐζετε.

τύπος λιπάσματος που χρησιμοποιείται

Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο οικιακό λίπασμα για να διατηρήσετε υγιή τα φύλλα του κρίνου. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε βιολογικά και ανόργανα προϊόντα.

Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο για την προώθηση της ανθοφορίας. Δεν έχει σημασία τι λίπασμα χρησιμοποιείτε. Να θυμάστε πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Ακανόνιστο πότισμα

Το ακατάλληλο πότισμα συχνά προκαλεί πολλά προβλήματα στα φυτά. Πολύ ή πολύ λίγο νερό μπορεί να οδηγήσει σε κρίνα ειρήνης. παράγουν καφέ φύλλα καθώς και καφέ κηλίδες για αποφυγή τέτοιων προβλημάτων Ποτίστε το κρίνο της ειρήνης με τρόπο που το κάνει χαρούμενο.

Συμβουλές για το πότισμα των κρίνων της ειρήνης:

Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι υγρό.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζετε τα φυτά πριν στεγνώσει τελείως το έδαφος. Αλλά μην αφήνετε την κατσαρόλα να καθίσει στο νερό για πολλή ώρα.

Προσαρμόστε τις εποχικές ανάγκες ποτίσματος.

απαιτεί περισσότερο νερό το καλοκαίρι χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό το χειμώνα Ρυθμίστε το πότισμα ανάλογα με το ζεστό ή κρύο περιβάλλον.

ποιότητα νερού

Εκτός από ακατάλληλο πότισμα Ένας άλλος λόγος που το κρίνο της ειρήνης σας μπορεί να έχει καφέ κηλίδες είναι η ποιότητα του νερού. Το νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε χλώριο και φθόριο μπορεί να είναι τοξικό για τα φυτά.

Ως αποτέλεσμα, τα φύλλα έχουν φλέβες και οι άκρες των φύλλων καίγονται. Τα ροδάκινα είναι ευαίσθητα στο φθόριο. Προσοχή λοιπόν με το νερό που χρησιμοποιείτε.

Συμβουλές για την αποφυγή δηλητηρίασης από νερό:

χρησιμοποιώντας το νερό της βροχής

Αυτή είναι μια ακόμη καλύτερη επιλογή για τα φυτά.Όποτε είναι δυνατόν, συλλέγετε το νερό της βροχής σε κουβάδες ή μεγάλα δοχεία. Αυτό θα βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών των φυτών σας σε νερό.

Αφήστε το νερό να καθίσει για 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.

Το νερό της κοινότητας είναι η κοινή μας επιλογή απουσία βρόχινου νερού. Λειτουργεί καλά, αλλά θα χρειαστεί να καθίσετε για μια μέρα για να εξατμιστεί το χλώριο. Μετά από αυτό, είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Cactus Soil for Peace Lilies (και πώς να φτιάξετε το δικό σας)

Πώς να αντιμετωπίσετε τις καφέ κηλίδες στα κρίνα της ειρήνης

Η αντιμετώπιση των καστανών κηλίδων κρίνος ειρήνης είναι το επόμενο δύσκολο έργο που θα αντιμετωπίσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτρέψετε αυτές τις καφέ κηλίδες από το να βλάψουν τα φυτά σας. Φυσικά, κάθε λύση εξαρτάται από το τι προκάλεσε το πρόβλημα.

αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αφαίρεση της πληγείσας περιοχής είναι αρκετή για να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες. Για τη γήρανση των φύλλων και των λουλουδιών, αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. καθώς και εκείνων που πλήττονται σοβαρά από παράσιτα.

Διατηρήστε τις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας

Αυτό περιλαμβάνει την προσαρμογή στις αλλαγές στο φως, την υγρασία και τη θερμοκρασία. Αυτοί οι παράγοντες είναι συχνά πέρα ​​από τον έλεγχό σας. Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε το φυτό σας να αντεπεξέλθει. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί το περιβάλλον κοντά στις βασικές συνθήκες ανάπτυξης.

Προσαρμόστε τη χρήση του νερού και του λιπάσματος.

Αυτά είναι λίγο πολύ επιβλαβή για το κρίνο της ειρήνης σας. Πρέπει να ξέρετε πότε τα φυτά διψούν ή/και πεινούν. Παρέχετε τη σωστή ποσότητα νερού και λιπάσματος την κατάλληλη στιγμή.

αντιμετωπίζονται με μυκητοκτόνα βακτηριοκτόνος

Τα παθογόνα που προκαλούν ασθένειες είναι δύσκολο να εξαλειφθούν μόλις εισέλθουν.Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε το έδαφος ή να φυτέψετε ένα φυτό κρίνου. όταν χρησιμοποιείτε χημικά για τον έλεγχο της νόσου Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ετικέτα.

FAQ

Γιατί το κρίνο της ειρήνης μου γίνεται καφέ;

Το Browning Peace Lily έχει πολλές έννοιες. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ηλικίας. έλλειψη υγρασίας έντομα ή παθογόνα που προκαλούν ασθένειες Για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία, τα συμπτώματα πρέπει να παρατηρούνται προσεκτικά.

Να κλαδέψω καφέ κρίνα ειρήνης;

Εξαρτάται από το τι προκαλεί το μαύρισμα. Αν είναι παλιό, μπορείτε να περιμένετε για τα γλυκά λουλούδια πριν μπορέσετε να το αφαιρέσετε. Εάν η ασθένεια είναι η αιτία του καφέ χρώματος Θα πρέπει να κοπεί αμέσως.

Να κόψω τις καφέ άκρες των κρίνων της ειρήνης;

γενικά Μπορείτε να αφήσετε με ασφάλεια καφέ κηλίδες στα κρίνα της ειρήνης. Εκτός κι αν το κρίνο είναι ασθένεια, ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις αισθητικές σας προτιμήσεις. Αν θέλετε να το κόψετε Να κάνω αυτό

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε