Καλλιέργεια λαχανικών σε γλάστρες | Ξεκινώντας ένα κοντέινερ λαχανόκηπο

Καλλιέργεια λαχανικών σε γλάστρες | Ξεκινώντας ένα κοντέινερ λαχανόκηπο

Η καλλιέργεια λαχανικών σε δοχεία είναι μια καλή ιδέα εάν έχετε περιορισμένο χώρο. Ξεκινώντας τον δικό σας κήπο με κοντέινερ σας δίνει την ευκαιρία να μαζέψετε πολλά φρέσκα και νόστιμα προϊόντα!

όταν διαβάζετε αυτό το άρθρο Πιθανότατα έχετε αποφασίσει ότι η καλλιέργεια δοχείων είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Έχετε δίκιο. Μπορείτε να καλλιεργήσετε τα φυτά σας στο μπαλκόνι, στην ταράτσα, στο αίθριο, στο αίθριο ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους στο περβάζι σας. οι πιθανότητες είναι ατελείωτες Και μπορείτε να παράγετε πολλά φαγώσιμα.

Διαβάστε περισσότερα: Λαχανόκηπος στο περβάζι

προσδιορίζουν και σχεδιάζουν

Ρίξτε μια ματιά στις τοποθεσίες που έχετε επιλέξει για να ξεκινήσετε τον λαχανόκηπο σας με κοντέινερ.

Δείτε πού επιλέξατε να ξεκινήσετε. κοντέινερ λαχανόκηπο! κοιτάξτε πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά σύνοψη, κατευθύνσεις! που βλέπει νότια ή δυτικά (ειδικά σε κρύο καιρό) είναι το καλύτερο, και αν η θέση σας βλέπει βόρεια. Οι επιλογές σας είναι πολύ περιορισμένες.

Πριν ξεκινήσουμε ειδοποίηση Η επιλεγμένη τοποθεσία είναι καλή για μια ή δύο ημέρες. Γιατί; Η γωνία που δέχεται τις περισσότερες φωτεινές και σκιερές περιοχές για τον υπολογισμό των ωρών ηλιοφάνειας. Ελέγξτε αν φυσάει, έχει υγρασία ή πολύ κρύο.

Σημειώστε τις λεπτομέρειες σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμού ή σημειωματάριο στο τηλέφωνό σας. έργοΟ χώρος σας δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως; Αυτό είναι απαραίτητο για την επιτυχή καλλιέργεια λαχανικών σε γλάστρες! Εάν φυσάει, το φυτό σας θα στεγνώσει γρήγορα. Η χρήση ενός αυτοποτιζόμενου δοχείου είναι μια καλή ιδέα για αυτό.

Επιλογή γλάστρας για λαχανόκηπο κοντέινερ

Κόκκινες ντομάτες και κολοκυθάκια σε μεγάλες γλάστρες ενός αστικού κήπου στο μπαλκόνι ενός σπιτιού της πόλης.

Αφού κάνετε όλα τα παραπάνω. Τώρα ήρθε η ώρα να μαζέψετε τις γλάστρες για τον λαχανόκηπο που σκοπεύετε να φτιάξετε. Θα πρέπει να εξετάσετε μια ποικιλία επιλογών – τυπικές γλάστρες, κουτιά παραθύρων, σακούλες φυτών, μπανιέρες, κουβάδες, μισούς κουβάδες. Γλάστρες φυτών Rail, κρεμαστά καλάθια και DIY γλάστρες φυτών!
στο σχεδιασμό του λαχανόκηπου σας σε δοχεία Φροντίστε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τις ιδέες σχεδιασμού λαχανόκηπων δοχείων.

Ποιο πρέπει να είναι το μέγεθος της γλάστρας για την καλλιέργεια λαχανικών;

ανάλογα με το είδος των λαχανικών Για παράδειγμα, οι ντομάτες μπορούν να καλλιεργηθούν σε μικρά έως μεγάλα δοχεία. (Ανάλογα με την καλλιέργεια.) Τα λαχανικά όπως τα βότανα, το μαρούλι και το σπανάκι δεν χρειάζονται μεγάλες γλάστρες (το βάθος 6-8 ίντσες είναι αρκετό). Και τα περισσότερα λαχανικά όπως οι πιπεριές, τα ραπανάκια, οι μελιτζάνες και οι μπάμιες ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα: Καλλιέργεια ασιατικών λαχανικών σε δοχεία Attribution-NonCommercial-ShareAlike

Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες

 • ντομάτα: αν εσύ κοντέινερ λαχανόκηπο Λαμβάνοντας αρκετό ηλιακό φως, προσπαθήστε να καλλιεργήσετε ντομάτες. Το μέγεθος της γλάστρας εξαρτάται από τον τύπο της ποικιλίας. Εδώ είναι μια λίστα με τις καλύτερες ποικιλίες ντομάτας για δοχεία.
 • φασόλι: Τα περισσότερα φασόλια είναι αναρριχητικά ή κρεοπωλεία και ψηλώνουν. Αποδίδουν σε γλάστρες και είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Θα χρειαστείτε μια γλάστρα βάθους τουλάχιστον 12 ιντσών (ανάλογα με την ποικιλία) για να τη φυτέψετε.
 • Πιπέρι και τσίλι: Η καλλιέργεια πιπεριών σε δοχείο απαιτεί μια γλάστρα με πλάτος και βάθος τουλάχιστον 10-12 ίντσες.Σε έναν τέτοιο κουβά μπορείτε να καλλιεργήσετε έως και 2-3 φυτά (μικρές ποικιλίες) Για τις πιπεριές χρειάζεστε μια μεγάλη γλάστρα.
 • Πράσινη σαλάτα: Η καλλιέργεια μαρουλιού σε δοχεία είναι εύκολη. Επιλέξτε μια γλάστρα 6-8 ίντσες βάθος, πολύ φαρδύ Μπορείτε να καλλιεργήσετε μαρούλι, σπανάκι, πράσινο μαρούλι, ρόκα κ.λπ. Αυτά τα λαχανικά μπορούν να αποθηκευτούν σε μερική σκιά.
 • Καρότα και ραπανάκια: Η καλλιέργεια καρότων και ραπανιών σε δοχεία είναι εύκολη.Για τα καρότα, επιλέξτε μια γλάστρα 6-12 ίντσες βάθους (ανάλογα με την ποικιλία). Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα 6-8 ίντσες βάθος.
 • Κουνουπίδι και λάχανο: Για να καλλιεργήσετε κουνουπίδι σε δοχεία Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα δοχείο με βάθος 12 ιντσών και φυτέψτε ένα φυτό σε αυτό. Το μέγεθος της γλάστρας είναι το ίδιο με το λάχανο που μεγαλώνει.
 • Πιτ: Αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο λαχανικό μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες βάθους 10 έως 12 ιντσών σε πλήρη ήλιο έως μερική σκιά.
 • κολοκύθι: Τα κολοκυθάκια είναι ένα από τα λαχανικά σε γλάστρα. Επιλέξτε ένα δοχείο με βάθος 12 ίντσες.
 • βότανο: Κάντε χώρο για βότανα και στον λαχανόκηπο σας. Τα περισσότερα βότανα καλλιεργούνται σε γλάστρες βάθους 6-12 ιντσών.

Διαβάστε περισσότερα: παραγωγή λαχανικών σε δοχεία

Καλλιεργήστε λαχανικά σε δοχεία

Η καταλληλότερη περίοδος για φύτευση λαχανικών είναι από τις αρχές της άνοιξης έως το φθινόπωρο. (φθινόπωρο) και μάλιστα χειμώνα Εάν ζείτε σε ένα θερμότερο κλίμα ή μπορείτε να φροντίσετε τα φυτά σας λίγο περισσότερο κρατώντας τα σε εσωτερικούς χώρους ή σε θερμοκήπιο.
Ξεκινήστε σπόρους ή αγοράστε σπορόφυτα και σπορόφυτα από ένα κοντινό φυτώριο. Εάν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα δέντρο. Αυτό είναι ένα κατατοπιστικό άρθρο για την καλλιέργεια λαχανικών από σπόρους που αξίζει να διαβάσετε!

γη

Το χώμα για γλάστρες είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον λαχανόκηπο σας! Μην χρησιμοποιείτε κανονικό χώμα γλάστρας. Χρησιμοποιήστε μείγμα γλάστρας για δοχεία ή φτιάξτε το δικό σας. Ακολουθούν μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με την παρασκευή γλάστρας. Επισκεφτείτε το BHG για να διαβάσετε και τα Νέα της Μητέρας Γης για να διαβάσετε!

άρδευση

πότε φυτέψτε λαχανικά σε γλάστρεςΠροσοχή στο πότισμα γιατί το φυτό θα στεγνώσει γρήγορα, διαφορετικά αν ποτίζετε πολύ συχνά, θα στεγνώσει. Τα φυτά θα πεθάνουν από το υπερβολικό πότισμα. Το πότε το πότισμα εξαρτάται από το είδος της καλλιέργειας που φυτεύετε. Μια συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να ποτίζετε μόνο όταν το πάνω μέρος της 1 ίντσας του εδάφους φαίνεται στεγνό. Αποφύγετε να το κάνετε αυτό με φυτά που τους αρέσει το υγρό έδαφος ή εάν ζείτε στις τροπικές περιοχές.

επιπρόσθετες σημειώσεις

 • Τα φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία συχνά υποφέρουν από ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Μια καλή ιδέα είναι να εφαρμόζετε ένα υγρό λίπασμα γενικής χρήσης (10-10-10) μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λιπάσματα με βάση το χρόνο.
 • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση αζώτου σε φρούτα και λαχανικά όπως ντομάτες και πιπεριές.
 • Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά λιπάσματα Χρησιμοποιήστε καλά σαπισμένο κομπόστ σε επίπεδο 20-30%.
 • Εάν καλλιεργείτε λαχανικά σε ψυχρό κλίμα Τοποθετήστε τη γλάστρα κοντά στο νότιο ή δυτικό τοίχο.
 • Ελέγχετε πάντα για παράσιτα και ελέγχετε τις κάτω πλευρές των φύλλων για να ανιχνεύσετε την έγκαιρη επίθεση παρασίτων.

Δείτε τα εκπληκτικά αναπτυσσόμενα δοχεία λαχανικών. εδώ


τότε κάνε το!

Η καλλιέργεια λαχανικών σε δοχεία είναι μια καλή ιδέα εάν έχετε περιορισμένο χώρο. Ξεκινώντας τον δικό σας κήπο με κοντέινερ σας δίνει την ευκαιρία να μαζέψετε πολλά φρέσκα και νόστιμα προϊόντα!

Σχολιάστε