Κάντε τα δέντρα του χρήματος όπως η υγρασία (5 τρόποι για να βελτιώσετε την υγρασία)

Κάντε τα δέντρα του χρήματος όπως η υγρασία (5 τρόποι για να βελτιώσετε την υγρασία)

δέντρο χρημάτων (Bashira Aquatica) Του αρέσει ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Και μερικές φορές κάνει τον κηπουρό να ντρέπεται από ένα τόσο όμορφο φυτό. Αυτό είναι πάντα κρίμα. Επειδή όχι μόνο τα φυτά είναι υγιή και ελκυστικά, Τα προβλήματα υγρασίας μπορούν εύκολα να διορθωθούν. χρησιμοποιώντας μερικά από τα βήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Αφού διαβάσετε τις παρακάτω οδηγίες. Είμαι σίγουρος ότι θα εμπνευστείτε να προσθέσετε μία από αυτές τις ομορφιές στη συλλογή σας.

Η υγρασία είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός δέντρου χρήματος σε καλή κατάσταση. μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί Απλώς ακολουθήστε τα απλά βήματα. που μπορεί να κάνει κάθε κηπουρός

Πόση υγρασία είναι κατάλληλη για το δέντρο των χρημάτων σας;

δέντρο χρήματος με υγρασία

Ιδανικά Θα πρέπει να διατηρήσετε την υγρασία στο 50 τοις εκατό και τα φυτά σας θα ευδοκιμήσουν. Η υγρασία σε ένα τυπικό σπίτι είναι συνήθως μεταξύ 30-40%, οπότε μπορείτε να δείτε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε άσχημα για να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για το φυτό χρήματος.

Ο λόγος που η υγρασία είναι σημαντική για το ασημένιο φυτό σας είναι επειδή ρυθμίζει το άνοιγμα και το κλείσιμο των πόρων που ονομάζονται στομία στην κάτω πλευρά των φύλλων.

Αυτά περιορίζουν την ποσότητα CO2 που απορροφούν τα φυτά και επομένως την ποσότητα οξυγόνου που απελευθερώνουν. Αυτό θα επηρεάσει τη συνολική υγεία και το ρυθμό ανάπτυξης των φυτών σας.

λίγο για την υγρασία

Η υγρασία είναι η ποσότητα των υδρατμών στον αέρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η υγρασία.

Σε εξαιρετικά θερμές περιοχές, όπως οι έρημοι, η υγρασία είναι χαμηλή. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα καθώς δεν υπάρχει πηγή νερού που να δημιουργεί υγρασία.

Το δέντρο των χρημάτων σας μεγαλώνει στα έλη και τους βάλτους της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Αλλά και η υγρασία είναι υψηλή. Αυτό μεταφράζεται σε υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Στο σπίτι μας θέλουμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία. Αυτό επηρεάζει την απορρόφηση υγρασίας και αυτό μπορεί να επηρεάσει το δέντρο των χρημάτων μας. Σημαίνει επίσης ότι πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή για αλλαγές στα επίπεδα υγρασίας.

Αυτό είναι συχνά εμφανές όταν αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε διαφορετικές επιλογές κεντρικής θέρμανσης. στη διάθεσή μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα Συχνά έχουν αποτέλεσμα ξήρανσης.

Πώς να μετρήσετε την υγρασία στο σπίτι

Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για τον προσδιορισμό των επιπέδων υγρασίας είναι με έναν αναλυτή υγρασίας. Ψηφιακά υγρόμετρα μπορούν να αγοραστούν στα περισσότερα καταστήματα υλικού και κέντρα κήπου και κοστίζουν μόλις λίγα δολάρια.

Παρέχουν εκπληκτικά ακριβείς μετρήσεις υγρασίας σε κοντινά περιβάλλοντα. Αν έχετε πολλά δέντρα Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε πολλά. Φυτέψτε και διακοσμήστε το δάσος εσωτερικού χώρου σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον μετρητή υγρασίας

Αυτές οι μικρές ψηφιακές συσκευές (Ονομάστε το υγρόμετρο αν θέλετε να μιλήσετε τεχνικά.) Πολύ εύκολο στη χρήση. Συνήθως τροφοδοτείται από μπαταρία. Και το θέμα είναι απλώς να τοποθετήσετε την μπαταρία και να την ενεργοποιήσετε.

Τοποθετήστε το κοντά στο φυτό που ανησυχείτε και αφήστε το για μερικές ώρες, ανάλογα με την κατάσταση του δέντρου. Μετά από αυτό, η περιεκτικότητα σε υγρασία δίνεται ως ποσοστό.

Τα περισσότερα θα σας δώσουν μια ένδειξη θερμοκρασίας. Το Money φυτό προτιμά θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο 60° έως 75° F, (16-24° C).

Εξοικονομήστε το δέντρο χρημάτων σας εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή.

Τώρα που ξέρετε τι είναι η υγρασία. Πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να το διορθώσετε. Αν νομίζεις ότι είναι πάρα πολύ Εδώ είναι μερικά εύκολα βήματα για να μειώσετε

πολύ πότισμα

Αυτό που είναι πάντα επικίνδυνο για το δέντρο του χρήματος Αφήστε το χώμα σχεδόν να στεγνώσει ανάμεσα σε κάθε πότισμα. Χτυπήστε το δάχτυλό σας στο χώμα της γλάστρας και, αν το πάνω μέρος του δακτύλου είναι στεγνό, Δείχνει ότι είναι ώρα για νερό.

Να θυμάστε ότι το υπερβολικό πότισμα είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου φυτών εσωτερικού χώρου. Εμείς οι κηπουροί αγαπάμε μέχρι θανάτου τα φυτά μας.

Ένα σημαντικό σημείο στο πότισμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο του φυτού σας έχει επαρκή αποστράγγιση. Η οπή αποστράγγισης πρέπει να είναι τουλάχιστον αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει ένα δάχτυλο.

πιο μακριά; Αφού ποτίσετε τα φυτά Αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει πριν βάλετε τη γλάστρα με το φυτό στο πιατάκι.

κυκλοφορία του αέρα

Ο περισσότερος εσωτερικός αέρας δεν κυκλοφορεί όπως ο εξωτερικός αέρας. Και ο ακίνητος αέρας επιτρέπει στον αέρα να μεταφέρει την υπερβολική υγρασία. Το άνοιγμα των παραθύρων για μία ή δύο ώρες σε ζεστό καιρό μπορεί να μειώσει αυτό το πρόβλημα.

Επιλέξτε προσεκτικά τη θέση του φυτού σας.

Η τοποθέτηση φυτών κοντά στα παράθυρα επιτρέπει καλύτερη ροή αέρα και λιγότερη υγρασία.

Ωστόσο, προσέξτε να μην εκθέσετε το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως. Το δέντρο του χρήματος εξελίσσεται στο δάσος, προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως από το δάσος. τους αρέσει το έντονο φως Αλλά μπορεί να καταστραφεί από το άμεσο ηλιακό φως.

τύπος εδάφους

Ο πηλός λειτουργεί σαν σφουγγάρι και συγκρατεί την υγρασία. Αν είναι πολύ υγρό, καθώς εξατμίζεται, η υγρασία θα αυξηθεί. Η χρήση χώματος υψηλής αποστράγγισης θα βοηθήσει στην εξάλειψη αυτού του προβλήματος.

Δοκιμάστε να αναμίξετε καλής ποιότητας χώμα γλάστρας με 50 τοις εκατό περλίτη για να αυξήσετε την αποστράγγιση. Ορισμένα χώματα για γλάστρες περιέχουν επίσης φυτικό υλικό που συγκρατεί την υγρασία. πότε να φυτέψετε το δέντρο των χρημάτων σας Αποφύγετε τη φύτευση σε χώμα με πολλή τύρφη ή κοκοφοίνικα.

μεγαλώνουν φώτα

Τα φώτα φυτών εσωτερικού χώρου μειώνουν την ικανότητα του αέρα γύρω από τα φυτά σας να μεταφέρει υγρασία και επιταχύνουν τη διείσδυση του δέντρου των χρημάτων σας. Αυτά τα φώτα έχουν γίνει πολύ προσιτά τα τελευταία χρόνια.

Προσπαθήστε να το τοποθετήσετε εκεί που το φως λάμπει από πάνω. Και μην αφήσετε το φως να χτυπήσει πραγματικά τα φύλλα. Μην τους αφήνετε μόνους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. σαν κι εμάς Τα φυτά χρειάζονται μερικές ώρες διακοπής λειτουργίας για να λειτουργήσουν σωστά. Αφήστε τους λοιπόν να κοιμηθούν το βράδυ.

Σημάδια χαμηλής υγρασίας σε ένα δέντρο χρημάτων

Ξεκάθαρα σημάδια ότι η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Τα φύλλα αρχίζουν να γίνονται καφέ. Και ξεκινήστε από την άκρη και προχωρήστε προς τα μέσα. Μην ανησυχείτε, δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Αυτά τα συμπτώματα είναι παρόμοια με τα συμπτώματα άρδευσης. Εάν ελέγξετε την υγρασία του εδάφους με το δάχτυλό σας και το χώμα είναι υγρό και ακολουθείτε ένα καλό πρόγραμμα ποτίσματος. Μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι η χαμηλή υγρασία είναι η αιτία της δυστυχισμένης συμπεριφοράς του δέντρου.

Αυτά είναι τροπικά φυτά και η χαμηλή υγρασία στα σπίτια μας είναι πιο συνηθισμένη από την υπερβολική υγρασία. Τέτοια προβλήματα τείνουν να επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν χρησιμοποιούνται θερμαντήρες αέρα και άλλες συσκευές θέρμανσης. Τα καλά νέα είναι ότι η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί.

Βελτίωση της υγρασίας του δέντρου χρήματος

Η υγρασία συχνά προκαλεί σύγχυση στους κηπουρούς επειδή πιστεύουν ότι είναι ένας περιβαλλοντικός παράγοντας που δεν μπορούν να ελέγξουν. Αυτό είναι διαφορετικό από το πότισμα και το τάισμα.

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Και οι κηπουροί μπορούν εύκολα να διαχειριστούν τα επίπεδα υγρασίας γύρω από τα φυτά μας χρησιμοποιώντας μια σειρά από απλές τεχνικές.

ομαδοποίηση

Ένα εύκολο κόλπο για να αυξήσετε την υγρασία είναι να έχετε τα φυτά σας σε ομάδες και όχι να στέκονται μόνα τους.

Τα φυτά απελευθερώνουν υγρασία στον αέρα μέσω ενός συστήματος που είναι γνωστό ως διαπνοή. Μοιάζει πολύ με το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Ομαδοποιήστε τα φυτά σας σε ομάδες Η συνδυασμένη διαπνοή αυξάνει το επίπεδο υγρασίας κοντά σε αυτό το σύμπλεγμα. Είναι σαν να χτίζεις μια όαση ή ένα μικροκλίμα.

δίσκος με χαλίκι

Ένας άλλος τρόπος χαμηλής τεχνολογίας για να αυξήσετε την υγρασία είναι να χρησιμοποιήσετε δίσκους με χαλίκι, δίσκους με χαλίκι, ρηχούς δίσκους γεμάτους με χαλίκι. (Ο δίσκος φύτευσης λειτουργεί καλά.) Μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό και να τοποθετήσουμε τη γλάστρα πάνω του.

Το νερό θα εξατμιστεί αργά. και όταν αυξάνεται η υγρασία Η βάση του δέντρου στηρίζεται στα βότσαλα και μένει χωρίς νερό.

ομίχλη

Μια δημοφιλής και εύκολη λύση για τη χαμηλή υγρασία είναι να ποτίζετε περιοδικά τα φύλλα του φυτού καμπάνα. Ένα μπουκάλι μάκτρο γεμάτο με φιλτραρισμένο νερό είναι ιδανικό για αυτό. ειδικά όταν εκπέμπει ένα πολύ λεπτό σπρέι

Εάν τα φύλλα εκτεθούν σε υγρασία, η υγρασία θα αυξηθεί γρήγορα. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό το πρωί για να αφήσετε τον αέρα να απορροφήσει το νερό στα φύλλα. Η νυχτερινή δροσιά στα φύλλα μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και άλλες ασθένειες.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο ή βροχερό νερό, καθώς δεν περιέχει χημικά. Το κοινό οικιακό νερό βρύσης περιέχει χλώριο.

σε μικρές ποσότητες Αυτή η μέθοδος δεν προκαλεί προβλήματα. Με τον καιρό όμως Χημικές ουσίες συσσωρεύονται στα φύλλα και φράζουν τους πόρους. που μειώνει τη διαπερατότητα των φυτών.

Η χρήση αυτής της μεθόδου έχει γίνει πολύ αμφιλεγόμενη τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση και δεν λύνει το πρόβλημα. Ταυτόχρονα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μυκητιασικών παθήσεων. Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται στην καθημερινή ρουτίνα τους.

Έκανα κύκλους κάπου ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα. Μου λείπουν τα φυτά του σπιτιού με χοντρά δερματώδη φύλλα. Και δεν μου λείπουν τα εύθραυστα ή τριχωτά φύλλα.Το δέντρο των χρημάτων μου είναι στην πρώτη κατηγορία.

υγραντήρας

Αυτά τα άμεσα διαθέσιμα προϊόντα αυξάνουν την υγρασία απελευθερώνοντας λεπτή ομίχλη στον αέρα κοντά στο εργοστάσιο χρήματος. Είναι λιγότερο ακριβά και μικρότερα καθώς αυξάνεται η εγχώρια αγορά. Αυτό επιτρέπει στον κηπουρό να βλέπει ανάμεσα στα φυτά του.

Λειτουργούν με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ένας τύπος θερμαίνει το νερό και στέλνει λεπτή ομίχλη στον αέρα. Ενώ ο άλλος τύπος ανακατεύει το νερό και το διασκορπίζει σε μια λεπτή ομίχλη.

Και οι δύο μέθοδοι είναι χρήσιμες και μπορείτε να συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας για συμβουλές σχετικά με το ποιο σύστημα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Τα μοντέλα είναι πλέον συχνά εξοπλισμένα με έναν ανιχνευτή που απενεργοποιείται αυτόματα όταν επιτευχθεί η επιθυμητή υγρασία.

Τώρα ξέρετε ότι η υγρασία 50 τοις εκατό είναι το ιδανικό ποσοστό για το δέντρο των χρημάτων σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε έναν υγραντήρα. Στη συνέχεια, το μηχάνημα θα ανάβει και θα απενεργοποιείται μόνο του όταν χρειάζεται για να διατηρηθεί αυτό το ποσοστό.

Για να λειτουργήσουν αυτοί οι υγραντήρες Πρέπει να είναι κοντά στα φυτά καθώς δεν εκπέμπουν υγρασία σε μεγάλες αποστάσεις.Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε φυτά που χρειάζονται παρόμοια υγρασία γύρω τους.

εσωτερικό θερμοκήπιο

Προβλήματα με τον έλεγχο του περιβάλλοντος περιβάλλοντος Το φυτό σας ασχολείται πάντα με την ποσότητα αέρα που θέλετε να διαχειριστείτε. Εάν τα φυτά σας βρίσκονται σε ανοιχτό δωμάτιο ή τα φυτά βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο, όπως ένα μίνι θερμοκήπιο. Ο έλεγχος της υγρασίας γίνεται πιο δύσκολος.

Ορισμένοι κατασκευαστές αρχίζουν να φτιάχνουν μίνι θερμοκήπια που μπορούν να τοποθετηθούν στο σπίτι σας. Έχουν πλαίσιο που καλύπτεται με γυαλί ή πλαστικό. Και βάζετε τα φυτά μέσα για να τα διατηρείτε σε πιο ελεγχόμενο περιβάλλον και ευκολότερα στη διαχείριση.

Αν και αυτή η μέθοδος με βοηθά να διατηρήσω το περιβάλλον τέλειο. αλλά προσωπικά Μου αρέσει μόνο τα φυτά μου να εκτίθενται στο θερμοκήπιο. Οπότε σπάνια χρησιμοποιώ αυτή τη συσκευή. Αν και ορισμένοι προμηθευτές αρχίζουν να φτιάχνουν φυτά που φαίνονται άνετα στα μάτια.

σημείο κλειδί

  • Θα χρειαστείτε έναν μετρητή υγρασίας.
  • Ελέγχετε τακτικά τα φύλλα του φυτού σας για πρώιμα σημάδια προβλήματος.
  • Ακολουθήστε ένα υγιεινό σύστημα ποτίσματος.
  • Μην περιμένετε ότι η υγρασία θα είναι σταθερή όλη την ώρα.
  • Πειραματιστείτε με μερικές από τις παραπάνω μεθόδους μέχρι να βρείτε μια που να λειτουργεί για εσάς και το οικονομικό σας σχέδιο.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε