Γιατί τα φύλλα του κρίνου My Peace κουλουριάζουν; (Και πώς να το διορθώσετε)

Γιατί τα φύλλα του κρίνου My Peace κουλουριάζουν;  (Και πώς να το διορθώσετε)

Τα κρίνα της ειρήνης είναι υπέροχες προσθήκες σε κάθε σπίτι! Έχουν όμορφα πράσινα φύλλα και λεπτά λευκά άνθη.

Χρειάζονται μόνο λίγο για να επιβιώσουν. Έτσι, είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν τα φύλλα αυτού του ζωηρού φυτού αρχίζουν να καμπυλώνουν. Αλλά μην χάνετε την ελπίδα! Με μερικές απλές αλλαγές, μπορείτε να κάνετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν ξανά σε χρόνο μηδέν.

Το κατσάρωμα των φύλλων του κρίνου είναι σημάδι υπερβολικού άμεσου ηλιακού φωτός ή ότι το φυτό σας βρίσκεται σε υπερβολική ζέστη. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν δεν χρησιμοποιείτε ισορροπημένο νερό ή σωστή ποιότητα νερού. ή αν γονιμοποιήσετε πολύ λίγο ή πολύ Λιγότερο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν τη σήψη των ριζών, τα επίπεδα υγρασίας και τα έντομα.

για οποιοδήποτε λόγο Με μερικές απλές αλλαγές, τα κρίνα της γαλήνης σας θα ανθίσουν στο σπίτι σας σε ελάχιστο χρόνο!

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι προκαλεί τις μπούκλες και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε.

Εσωτερική γλάστρα Curly Leaf Peace Lily
Ο λόγος για την ειρήνη άφησε το κρίνο που μπούκλα

Ο λόγος για την ειρήνη άφησε το κρίνο που μπούκλα

Μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό όταν κάποια από τα φύλλα στο σπίτι σας πεθαίνουν. Ειδικά όταν αγοράζετε φυτά. Εάν το φυτώριο που παραλάβατε σας είπε ότι τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν σε όλες τις συνθήκες.

Αυτό ισχύει για το κρίνο της ειρήνης, αν έχετε μερικά πράγματα στο μυαλό σας. Τα κατσαρά φύλλα δεν είναι το τέλος του κόσμου. (ή η ζωή της ειρήνης σου κρίνο)!

Ακόμη και οι αρχάριοι κηπουροί μπορούν να έχουν κρίνα με έντονα χρώματα σε εσωτερικούς χώρους. Μόλις διορθώθηκαν μερικά προβλήματα. Τότε μπορείτε να συνεχίσετε!

πάρα πολύ ηλιακό φως

Τα κρίνα της ειρήνης βρίσκονται συνήθως σε τροπικές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Μπορεί να νομίζετε ότι ευδοκιμούν κάτω από τον ήλιο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Το πολύ ηλιακό φως είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα κρίνα αρχίζουν να καμπυλώνουν. Μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Τα φύλλα του κρίνου γίνονται καφέ.

Εάν τα φύλλα σας κατσαρώνουν Ελέγξτε για να δείτε εάν υπάρχει άμεσο ηλιακό φως. Αυτό εκθέτει το φυτό στο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κατσαρά φύλλα.

Τα καλά νέα είναι ότι η λύση είναι τόσο απλή όσο μεταφέροντας τα φυτά σας στη σκιά!

πίεση θερμοκρασίας

Το άγχος της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει τη συστροφή των φύλλων του κρίνου. Εάν η θερμοκρασία του δωματίου σας είναι πάνω από 90°F (32°C), μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό για τα φυτά σας.

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που διορθώνεται εύκολα. Εάν το δωμάτιό σας είναι πολύ ζεστό Μεταφέρετε το φυτό σε ένα πιο δροσερό δωμάτιο για να δείτε αν μεγαλώνουν τα φύλλα.

αν είναι έτσι Θα ξέρετε γιατί το φυτό σας δεν είναι ευχαριστημένο. Εάν τα φύλλα σας εξακολουθούν να κατσαρώνουν και έχετε ελέγξει απευθείας το φως και τη θερμοκρασία, μην πανικοβληθείτε! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για άλλους λόγους για τους οποίους τα φύλλα σας μπορεί να κατσαρώνουν!

ποιότητα νερού

Η εύρεση ισορροπίας σε ένα ποτιστήρι μπορεί να είναι δύσκολη. αλλά όταν το κάνεις Να είστε ευγενικοί με τα φυτά σας!

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στη φροντίδα του κρίνου της ειρήνης είναι η παραμονή κάτω από το νερό. Αυτό το φυτό “κατά λάθος” και γέρνοντας με σγουρά φύλλα.

Τα κρίνα της ειρήνης χρειάζονται υγρό χώμα. συχνό πότισμα Θα κρατήσει τα φυτά σας φρέσκα και ζωντανά!

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το έδαφος υγρό είναι το πότισμα. (από πάνω ή κάτω ανάλογα με τη γλάστρα σας) μέχρι να μουλιάσει το χώμα.

Δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με Best Peace Lily Soil (πώς να το κάνετε μόνοι σας) Μάθε περισσότερα.

όταν βραχούν μην Τοποθετήστε το κρίνο σε νερό. σαν να υπογράφεις πιστοποιητικό θανάτου Το φυτό χρειάζεται μια ευκαιρία να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στο πότισμα. Αυτό θα αποτρέψει το στάσιμο νερό. (Πηγή: University of Arkansas Cooperative Extension Service)

Το πόσο συχνά ποτίζετε είναι σημαντικό. Αλλά η ποιότητα του νερού μπορεί επίσης να κάνει τα φύλλα να κατσαρώνουν. Η χρήση του νερού της βρύσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα φυτά εσωτερικού χώρου λόγω της περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία στα περισσότερα νερά της βρύσης.

απλή λύση Για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας παίρνουν το καλύτερο νερό είναι να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο νερό για τα φυτά σας. όπως οι άνθρωποι Τα φυτά ευδοκιμούν με ποιοτική φροντίδα.

σήψη των ριζών παρεμπόδιση της μεταφοράς των θρεπτικών ουσιών

Η σήψη των ριζών εμφανίζεται όταν τα φυτά σας δεν ισορροπούν. Συνήθως αυτό σημαίνει κακή αποστράγγιση ή υπερχείλιση. Μπορεί επίσης να προέρχεται από πολύ άμεσο φως.

Μην το σκέφτεστε υπερβολικά, καθώς η σήψη των ριζών προκαλείται συχνά από κατσαρά φύλλα κ.λπ. Είναι πιο πιθανό να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε παρά η βασική αιτία.

Καλά νέα: Αν διορθώσετε κάτι άλλο πρώτα. και έχεις σήψη ρίζας Όλα θα εξαφανιστούν μονομιάς. Δείτε πώς λύνετε δύο προβλήματα ταυτόχρονα! Είσαι κηπουρός ροκ σταρ.

Αυτό το άρθρο αναφέρεται σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της σήψης της ρίζας του κρίνου. και εξηγεί τον καλύτερο τρόπο για την αποκατάσταση της ειρήνης κρίνα.

Εγώκατάλληλο λίπασμαer εφαρμογή

Τα κρίνα της ειρήνης ευδοκιμούν με λίγη φροντίδα. Έτσι δεν χρειάζεται να γονιμοποιήσετε τόσο πολύ. Τα πάνε καλά με το κανονικό λίπασμα γλάστρας κάθε 6 εβδομάδες περίπου. Μια φορά στους δύο μήνες είναι ακόμα καλό.

Εάν εφαρμοστεί περισσότερο λίπασμα Προσθέτοντας πάρα πολύ (ή πάρα πολύ) μπορεί τα φύλλα να κυρτώσουν. Επιστρέψτε και δείτε το φυτό σας να μεγαλώνει!

χαμηλή υγρασία Gauze Peas Lily Leaves Curling

Τα κρίνα της ειρήνης αγαπούν μια καλή ομίχλη! Επειδή το κλίμα της περιοχής τους είναι τροπικό. Επομένως, είναι καλύτερο να αφιερώσετε χρόνο για να θολώσετε τα φυτά σας!

Αν και δεν υπάρχει κοινός λόγος για το κατσαρό των φύλλων. Αλλά μπορεί επίσης να σας πει εάν τα φυτά σας χρειάζονται υπερβολική υγρασία.

πιάσε ένα μπουκάλι σπρέι (με φιλτραρισμένο νερό) και δώστε στα φυτά σας ένα μικρό ψεκασμό νερού για να βοηθήσετε στη διέγερση. Αυτό θα διαμορφώσει το φυσικό περιβάλλον που θα τους βοηθήσει να ευδοκιμήσουν.

Σημειώστε ότι αυτό το βήμα μπορεί να απαιτείται για ορισμένους ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων περισσότερο από άλλους. Εάν ζείτε σε περιοχή με υγρό κλίμα Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Αλλά αν ζεις στην έρημο (όπως εγώ) ή αν το σπίτι σου είναι στεγνό. Αυτή είναι μια εξαιρετική συμβουλή για την ανάπτυξη των φυτών σας.

Η τακτική ομίχλη είναι καλό για το κρίνο της ειρήνης σας. αλλά όχι κρίσιμο για την επιβίωσή του. Αν είστε κηπουρός που του αρέσει να ποτίζει φυτά σε εσωτερικούς χώρους και να τα αφήνει ήσυχα. Μπορείτε επίσης.

Η ομίχλη νερού δεν θα κάνει ή δεν θα χαλάσει την επιβίωση των φυτών σας. Αλλά θα βοηθήσει το σπίτι σας να είναι πιο ζωντανό.

προσβολή από παράσιτα

Επειδή τα φυτά σας είναι το σπίτι των αλευροφόρων. Τα φύλλα λωτού είναι επομένως λιγότερο πιθανό να κατσαρώσουν. Αυτό συμβαίνει όταν βλέπετε λευκά ασαφή πλάσματα να σέρνονται σε όλο το φυτό σας.

Οι αλευρώδεις κοριοί, τα ακάρεα αράχνης και οι αφίδες ρουφούν το χυμό από τα φυτά σας. Αυτό μπορεί να κάνει τα φύλλα του κρίνου σας να κατσαρώνουν. καφέ κηλίδες πάνω του.

Εάν έχετε περισσότερα από ένα είδη φυτών στο σπίτι σας, κρατήστε τα χωριστά. Τότε είναι τόσο εύκολο όσο να τοποθετήσετε μια κίτρινη κολλώδη παγίδα στη βάση του δέντρου σας!

Τα έντομα θα σέρνονται πάνω στο κολλώδες χαρτί. (Αντί να στραγγίζετε τα κρίνα σας) και τα φύλλα σας θα σκάσουν από χαρά σε χρόνο μηδέν!

Το οινόπνευμα, το εντομοκτόνο σαπούνι και το έλαιο neem είναι τρεις άλλοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα σφάλματα στο φυτό σας.

Πνίγονται από τα έντομα για να σταματήσουν τη μόλυνση. Ψεκάστε τα φυτά σας τακτικά. (μία φορά την εβδομάδα) για να εκτεθούν τα έντομα σε οινόπνευμα, σαπούνι ή λάδι.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα θεραπείας. Έτσι, εάν δεν έχετε ήδη αλευροσκούληκες και θέλετε να τα διατηρήσετε ως έχουν. Μη φοβάσαι!

Ξεσκόνισμα των δέντρων σας (με μια υγρή χαρτοπετσέτα) δεν θα βλάψει τα έντομα. Η προσθήκη του στην εβδομαδιαία ρουτίνα καθαρισμού σας είναι μια εύκολη λύση. Για να διατηρήσετε τα φυτά σας απαλλαγμένα από παράσιτα

υπερχείλιση κατσαρόλας

Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και τα φύλλα σας εξακολουθούν να κατσαρώνουν. Ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα.

Τα κρίνα της ειρήνης είναι καλύτερα όταν τοποθετούνται σε γλάστρα μερικώς δεμένα. (Υπάρχουν ρίζες που γεμίζουν τη γλάστρα χωρίς περιθώριο ανάπτυξης.) Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι το κρίνο σε γλάστρα που αγοράσατε θα έχει το σωστό μέγεθος.

Αν όμως παραμείνουν τα σγουρά σου φύλλα Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σας σε μεγαλύτερη γλάστρα. Αυτό γίνεται καλύτερα στα τέλη του χειμώνα / αρχές της άνοιξης. (Φεβρουάριος ή Μάρτιος) Αυτό θα βοηθήσει τα φυτά σας με ελάχιστο άγχος.

Ξέρω τον λόγο, και τι;

Τώρα καταλαβαίνετε τις πιθανές αιτίες της μπούκλας των φύλλων στα κρίνα της ειρήνης. Ήρθε η ώρα να το φτιάξετε! Αλλά πως? Αρχικά, ξεκινήστε παίρνοντας μια βαθιά ανάσα.

Το δύσκολο κομμάτι τελείωσε. Κάναμε την έρευνα για εσάς. Έτσι, είναι εύκολο να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα από εδώ. Το καταλάβατε!

Βήματα για υγιή ειρήνη Φύλλα κρίνου:

  1. Σαρώστε το δωμάτιο όπου βρίσκεται το φυτό σας και δείτε εάν ο φωτισμός είναι πολύ άμεσος.
  2. Ελέγξτε τη θερμοκρασία δωματίου. Τα κρίνα της Ειρήνης ευδοκιμούν μεταξύ 70°F (21°C) και 90°F (32°C).
  3. ελέγξτε το χώμα σας Ποτίζεις ή κάτω από το νερό; Χρησιμοποιείτε νερό βρύσης; Θυμηθείτε, όπως και οι άνθρωποι Το φιλτραρισμένο νερό είναι το καλύτερο!
  4. Φροντίστε να γονιμοποιείτε το κρίνο κάθε δύο μήνες. Η υπέρβαση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο φυτό σας.
  5. Εάν αυτά τα βήματα δεν βοηθήσουν, ελέγξτε για σήψη ρίζας, προσβολή από έντομα ή ακατάλληλο μέγεθος γλάστρας.
  6. Δώστε του λίγο χρόνο! Οι συνθήκες στις οποίες ζει το φυτό σας δεν κάνουν τα φύλλα να κυρτώσουν αμέσως. επίσης Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανθίσουν ξανά τα φυτά σας.
  7. Ποτέ μην τα παρατάς! Η φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία. Προσθέτει ομορφιά στο σπίτι. καλό για την ψυχική υγεία και διατηρεί τον αέρα καθαρό! με μια μικρή τροποποίηση Ο κρίνος της ειρήνης σας θα επιστρέψει σύντομα!

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Cactus Soil for Peace Lilies (και πώς να το κάνετε μόνοι σας)

FAQ:

Τι συμβαίνει όταν ποτίζετε κρίνα της ειρήνης;

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα με τα κρίνα. συμπεριλαμβανομένης της σήψης των ριζών και των ασθενειών Είναι σημαντικό να διατηρείται το έδαφος υγρό και όχι κορεσμένο. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό, όχι υγρό.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να διορθώσετε ένα κρίνο ροδάκινου που είναι υπερβολικά ποτισμένο.

Τα κρίνα της ειρήνης χρειάζονται το φως του ήλιου;

χρειάζονται το φως του ήλιου Αλλά δεν πρέπει να εκτίθεται στο ηλιακό φως ή στο άμεσο ηλιακό φως πάρα πολύ. και αποφύγετε την υπερθέρμανση Τα πάνε καλά σε εσωτερικούς χώρους ή σε καλά φωτισμένα δωμάτια.

Να μου λείψει κρίνος της ειρήνης μου;

Θολώστε το κρίνο της ειρήνης σας για να βοηθήσετε τα φυτά να ευδοκιμήσουν. Μιμηθείτε το τροπικό κλίμα που υπάρχει φυσικά. Εδώ είναι ένας απλός τρόπος. Για να ενθαρρύνετε τα φυτά σας να μεγαλώνουν υγιή

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε