Γιατί πέφτουν τα φύλλα My Monstera; Λόγοι & Λύσεις

κρεμασμένο τέρας

Το Monstera είναι ένα τροπικό φυτό που χρειάζεται υγρασία, θερμότητα και φως για να ευδοκιμήσει. Μπορεί να παρατηρήσετε το Monstera σας να γέρνει και να αναρωτιέστε ποιο είναι το πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολύ λίγο φως. πολύ πότισμα ή άλλους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση για να βοηθήσετε το Monstera σας να αναπτυχθεί ξανά.

Οι κύριες αιτίες του μαρασμού των φύλλων Monstera είναι:

  • πολύ πότισμα
  • υποβρύχιος
  • παράσιτα και ασθένειες
  • λάθος φως
  • πίεση θερμοκρασίας
  • ακατάλληλη γονιμοποίηση
  • έλλειψη υποστήριξης
  • εναλλακτικό σοκ

Γιατί πέφτει το Monstera Deliciosa μου;

δεν πρέπει να συγχέεται με Το Rhaphidophora Tetrasperma ή Monstera Adansonii Monstera Deliciosa (ελβετικό τυρί φυτό) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Τα όμορφα σπασμένα φύλλα είναι πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Αν όμως δείτε αυτό το δέντρο να φυτρώνει δεν ξέρεις γιατί

Γιατί λοιπόν πέφτουν τα φύλλα Monstera σας; Οι κύριοι λόγοι είναι υπερβολικό πότισμα υπερβολικό πότισμα Προβλήματα φωτισμού Προβλήματα λιπασμάτων Ξηρασία Θερμοκρασιακή καταπόνηση Παράσιτα και ασθένειες εντόμων και η έλλειψη υποστήριξης! Αλλά μην ανησυχείτε! Αυτό το πρόβλημα διορθώνεται εύκολα. Ειδικά αν το φτιάξεις νωρίς.

Τα φύλλα Monstera μου πέφτουν, είναι φυσιολογικό αυτό;

Ναι, ο μαρασμός των φύλλων monstera είναι φυσιολογικός. Επειδή ο μαρασμός είναι μόνο μια απάντηση σε κάποιο πρόβλημα, εάν διαπιστώσετε ότι το φυτό σας μαραίνεται Σκεφτείτε ξανά τι κάνετε άσκοπα. Ξεχάσατε να ποτίζετε τα φυτά σας για πολύ καιρό ή τα πότισατε πολύ; Ίσως υπάρχει κάποιο έντομο κάτω από τα φύλλα του φυτού σας; Εν ολίγοις, πρέπει να παρακολουθείτε το φυτό σας και να προσαρμόζεστε ανάλογα για να αποτρέψετε την επιδείνωση του προβλήματος.

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες μαρασμού των φύλλων Monstera μου;

Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του Monstera σας πέφτουν ή πέφτουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε προσεκτικά τα φυτά στην αυλή σας και να καταλάβετε τι κάνατε λάθος. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λόγους για αναφορά.

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει τα φυτά Monstera να κιτρινίσουν και να αραιώσουν. Τα εξασθενημένα φύλλα και μίσχοι θα αρχίσουν τελικά να μαραίνονται μετά από μερικές ημέρες. Σημάδια υπερβολικού ποτίσματος είναι καφέ κηλίδες στις άκρες των φύλλων και δυσάρεστες οσμές από το χώμα της γλάστρας. Αν το μυρίσετε αυτό, το Monstera σας μπορεί να έχει σήψη και ζημιά στις ρίζες. Αν ισχύει αυτό Πρέπει να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα αμέσως πριν η θανατηφόρα ασθένεια καταστρέψει το τέρας σας.

Εάν η σήψη των ριζών είναι σοβαρή Η μετακίνηση φυτών σε γλάστρες εσωτερικού χώρου φαίνεται ως η καλύτερη λύση. όταν ξαναφύτευση Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα νέο μείγμα γλάστρας και να βρείτε μια γλάστρα με πολλές οπές αποστράγγισης. Οι οπές αποστράγγισης είναι πολύ σημαντικές καθώς αποστραγγίζουν την περίσσεια νερού από το μέσο άγαρ.

Κρεμαστά φυτά Monstera

υποβρύχιος

Σημειώστε ότι ο φυσικός βιότοπος του φυτού Monstera βρίσκεται στα τροπικά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Ειδικά στην περιοχή του Μεξικού, οπότε αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να μιμηθείτε αυτό το υγρό περιβάλλον.

Το σωστό πότισμα του Monstera θα λύσει το πρόβλημα της πτώσης των φύλλων. Προβλήματα προκύπτουν όταν το μείγμα γλάστρας στεγνώνει τελείως. Πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι πολύ στεγνό, διαφορετικά μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερη ζημιά στο φυτό με το υπερβολικό πότισμα. με αυτόν τον τρόπο Βάλτε τον δείκτη σας στο χώμα, τραβήξτε το έξω και αν υπάρχει βρωμιά γύρω από το δάχτυλό σας, το χώμα είναι ακόμα υγρό. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να δώσετε στο φυτό σας Monstera λίγο νερό να πιει.

Ποτίστε τα φυτά Monstera από ψηλά μέχρι να μουλιάσει το χώμα. Αφήστε την κατσαρόλα να στραγγίσει το υπερβολικό νερό μέσα από τις οπές αποστράγγισης. Αν η κατσαρόλα έχει δίσκο ή πιάτο Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρευμένο νερό. ενώ ήσουν εκεί Σκουπίστε τα φύλλα του φυτού σας με ένα υγρό πανί. για να αφαιρέσετε τη σκόνη

παράσιτα και ασθένειες

Τα φυτά Monstera δεν είναι άνοσα σε παράσιτα και ασθένειες.

Μερικά από τα πιο κοινά παράσιτα εντόμων είναι τα αλευροφόρα και τα ακάρεα της αράχνης. Και τα δύο αυτά έντομα ρουφούν το χυμό από τα νέα φύλλα του φυτού σας. κάνε το να μαραθεί Τα φύλλα πέφτουν όταν εξαντληθούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη των φυτών.

Εκτός από το κρέμασμα Η ζημιά στα φύλλα που προκαλούνται από αυτά τα έντομα μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης τόσο για μυκητιασικές όσο και για βακτηριακές λοιμώξεις. Αυτές οι ασθένειες, εάν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα, θα προκαλέσουν ξανά πτώση των φύλλων.

Αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα εντομοκτόνα για να σκοτώσετε τα ζωύφια και να σώσετε τα φυτά σας από την αποβολή φύλλων.

λάθος φως

Αν είστε λάτρης των τεράτων δέντρων Γνωρίζετε ότι αυτό το φυτό αναπτύσσεται σε τροπικά τροπικά δάση. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ψηλά δέντρα σε εκείνη την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά Monstera λαμβάνουν έντονο έμμεσο φως. Δεν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως Είναι σκληρό και δεν σκιάζει αν υπάρχει λίγο ηλιακό φως.

Εάν εκθέσετε τα φυτά monstera σας απευθείας σε έντονο φως, θα αναπτυχθούν. Θα προκαλέσει καφέ κηλίδες στα φύλλα του φυτού και τελικά θα συρρικνωθεί, οπότε αν καλλιεργείτε Monstera σε εσωτερικούς χώρους, φροντίστε να το τοποθετήσετε στο άμεσο ηλιακό φως.

για χαμηλό ή αμυδρό φως Αυτό το είδος φωτός δεν είναι καλό για τα φυτά τέρατα. γιατί θα προκαλέσει πτώση των φύλλων και αδύναμο τους μίσχους Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του πολύ ή πολύ λίγου φωτός, τοποθετήστε το Monstera κοντά σε ένα παράθυρο. Μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα φωτός που μπορείτε να δώσετε στα φυτά σας την κατάλληλη στιγμή.

πίεση θερμοκρασίας

Λάβετε υπόψη ότι στα φυτά τέρατα δεν αρέσουν οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Η αποθήκευση των φυτών εσωτερικού χώρου σε θερμότητα μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φύλλων και των μίσχων.

Δεν είναι όμως μόνο οι υψηλές θερμοκρασίες. Οι κρύες θερμοκρασίες μπορούν επίσης να αποδυναμώσουν τα φυτά τέρας. Επομένως, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν πτώση των φύλλων του φυτού σας.

Αν θέλετε τη σωστή θερμοκρασία για το φυτό σας Μπορείτε να αγοράσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο όπως το παρακάτω και να προσαρμόσετε ανάλογα τη θέρμανση του σπιτιού σας.

SMARTRO SC42 Professional ψηφιακό υγρόμετρο Θερμόμετρο εσωτερικού χώρου Μέτρηση υγρασίας δωματίου και βαθμονόμηση Επαγγελματική ακρίβεια

Συμβουλή ειδικού: Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για τα φυτά τέρατα είναι από 64 βαθμούς Φαρενάιτ έως 84 βαθμούς Φαρενάιτ.

ακατάλληλη γονιμοποίηση

Το ελβετικό φυτό τυριού συνήθως αναπτύσσεται στο φυσικό του περιβάλλον. Αλλά όταν καλλιεργείται σε γλάστρες ή δοχεία σε εσωτερικούς χώρους. Το δέντρο σας θα μεγαλώσει λιγότερο. Γι’ αυτό πρέπει να τους παρέχετε επαρκή θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη και την ανάπτυξή τους.

αν όχι Το φυτό θα κιτρινίσει και θα μαραθεί. Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική λίπανση μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του εδάφους. καθιστώντας το ελαφρώς τοξικό για τα φυτά Η υπερβολική συσσώρευση αλατιού λιπάσματος στις άκρες των ριζών των φυτών εμποδίζει τα φυτά να απορροφήσουν αποτελεσματικά νερό και θρεπτικά συστατικά. κάντε το να φυτρώσει

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα γενικής χρήσης κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. που είναι μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multipurpose Fertilizer

Μην κάνετε λίπανση το χειμώνα καθώς το φυτό αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αδρανή κατάσταση.

Εάν τα φύλλα του φυτού σας πέφτουν ακόμα Φυτέψτε ξανά και δείτε αν επανέρχεται στο φυσιολογικό.

έλλειψη υποστήριξης

Εάν διατηρείτε το φυτό σας Monstera σε μέρος με περιορισμένο φως Προκαλεί φωτοτροπισμό, γνωστό και ως βλάστηση των ποδιών. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυτό σας αναζητά το φως του ήλιου και αναπτύσσεται προς αυτό.

Αυτό το είδος ανάπτυξης και ανάπτυξης μπορεί να αποδυναμώσει τους μίσχους και τα φύλλα του φυτού σας Monstera, επομένως φροντίστε να υποστηρίξετε το Monstera σας και να το τοποθετήσετε σε μια τοποθεσία με άφθονο ηλιακό φως. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να αποτρέψετε το μαρασμό του φυτού.

εναλλακτικό σοκ

Η μετακίνηση των φυτών Monstera σε μεγαλύτερες γλάστρες μπορεί να διαταράξει τις τρέχουσες ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας. Θα πρέπει να μετακινήσετε το φυτό σας μόνο όταν η σήψη των ριζών ή οι ρίζες του εδάφους ή οι εναέριες ρίζες βγαίνουν από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας.

Τα εξογκώματα φύτευσης συχνά πιέζουν το φυτό και έχουν ως αποτέλεσμα τα φύλλα να ελαττώνονται. Αλλά μην ανησυχείτε, η απόρριψη μετά τη μεταφύτευση είναι μια φυσιολογική απάντηση. Και τα φύλλα του φυτού σας θα επανέλθουν στο φυσιολογικό σε μια ή δύο μέρες. Τακτική φροντίδα και τακτική σωστή φροντίδα των φυτών.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την πτώση των φύλλων Monstera;

Η πρόληψη της πτώσης των φύλλων Monstera είναι πολύ απλή. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και είστε έτοιμοι.

Ελέγξτε το πότισμά σας

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα φυτό θα ποικίλλει ανάλογα με την ανάπτυξη του φυτού και την εποχή.

Τα φυτά Monstera χρειάζονται πολύ νερό το καλοκαίρι καθώς μεγαλώνουν και το χειμώνα δεν χρειάζονται τόσο πολύ. Εξαιτίας αυτών των φαινομένων Είναι πολύ δύσκολο να ορίσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ποτίσματος, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα ποτίσματος δοκιμάζοντας το έδαφος του φυτού σας.

Σταγόνες φυτού Monstera

Για παράδειγμα, δώστε στο τέρας σας ένα ποτό όταν το χώμα της γλάστρας είναι στεγνό στην αφή. Είναι μία έως δύο ίντσες κάτω από το φυτικό έδαφος. Ποτίστε το φυτό μέχρι να βραχεί η επιφάνεια και το νερό να τρέχει ελεύθερα από τον πάτο του δοχείου. Φροντίστε να έχετε τρύπες αποστράγγισης όταν ποτίζετε άφθονα φυτά. Αν υπάρχει πιάτο ή πιάτο κάτω από την κατσαρόλα Φροντίστε να αποστραγγίσετε το υπερβολικό νερό για να αφήσετε το έδαφος να αεριστεί.

Δεν θα θέλετε να ποτίσετε ξανά το τέρας σας έως ότου το μίγμα του εδάφους της γλάστρας στεγνώσει μια ή δύο ίντσες κάτω από το φυτικό χώμα. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι κατά τους πιο δροσερούς μήνες, το φυτό Monstera σας μπορεί να χρειαστεί μία ή δύο εβδομάδες για να στεγνώσει το έδαφος. και κατά τους θερμότερους μήνες Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζεται δύο φορές την εβδομάδα.

Αν και έχω τονίσει τη σημασία του ξηρού εδάφους για τα φυτά Monstera, λίγη υγρασία του εδάφους είναι πιο σημαντική ώστε οι ρίζες να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά αποτελεσματικά. Μην αφήνετε λοιπόν το χώμα να στεγνώσει τελείως.

Ο σωστός φωτισμός είναι το κλειδί για να διατηρείτε το Trappy Monstera σε ταραχή.

Τα φυτά Monstera είναι γνωστό ότι ευδοκιμούν στο πλήρες, έμμεσο ηλιακό φως. Αλλά ευδοκιμούν επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά ορισμένα είδη Monstera, όπως το Monstera Thai Star και το Monstera deliciosa, χρειάζονται το φως του ήλιου για να διατηρήσουν τα εντυπωσιακά τους χρώματα.

Γενικά, οι καλύτερες ώρες για να δώσετε φως στο Monstera είναι νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. όταν ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός

Αλλά αν είστε καλλιεργητής που ζει σε μια περιοχή που δεν λαμβάνει πολύ φυσικό ηλιακό φως, Συνιστώ να επενδύσετε σε φώτα ανάπτυξης για να καλύψετε τις ανάγκες του φυτού σε φως και να αποτρέψετε τον μαρασμό των φύλλων.

κρατήστε τη θερμοκρασία σταθερή

Τα Monsteras είναι εγγενή στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής. Ως εκ τούτου, είναι ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστή Θα υποφέρουν και δεν θα συνέλθουν εάν δεν συμμορφωθείτε.

Έτσι, εάν φυτέψετε Monstera ως φυτό εσωτερικού χώρου ή φυτό σε γλάστρα. Διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 60 βαθμών Φαρενάιτ και 80 βαθμών Φαρενάιτ για να διατηρήσετε το Monstera σας υγιές και να αποτρέψετε τον μαρασμό ή τον μαρασμό των φύλλων από ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

αυξήσει το επίπεδο υγρασίας

Όπως και άλλα τροπικά φυτά όπως οι αφρικανικές βιολέτες, το Monstera ευδοκιμεί σε υγρές συνθήκες ανάπτυξης και είναι επιρρεπές στον ξηρό αέρα. Αυξήστε λοιπόν και διατηρήστε ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας κοντά στο φυτό τέρας σας. Εάν έχετε αρκετό προϋπολογισμό Μπορείτε να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα φυτών όπως οι παρακάτω για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε τις ανάγκες των φυτών σας.

Ψηφιακός υγραντήρας εξάτμισης ολόκληρου σπιτιού AIRCARE (ελαφρύ δρυς)

Τώρα, αν δεν έχετε ήδη εργοστασιακό υγραντήρα, μην ανησυχείτε, υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, όπως οι κάτω δίσκοι υγραντήρα.

Μπονσάι Βρυξελλών 11' διακοσμητικός δίσκος υγρασίας βράχου

Εναλλακτικά, μπορείτε να ψεκάσετε ή να θολώσετε τα φυτά σας με νερό. και αν έχετε άλλα φυτά Ας τα ομαδοποιήσουμε.

όταν αυξάνεται η υγρασία Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η σωστή ροή αέρα γύρω από το φυτό. Διαφορετικά, τα φυτά σας μπορεί να μολυνθούν από μύκητες.

Ποιες είναι οι συνέπειες της πτώσης των φύλλων Monstera μου;

Γενικά, αν πέσουν τα φύλλα του Monstera σας. Υποδεικνύει κακή υγεία και ακατάλληλη φροντίδα του φυτού. Ως εκ τούτου, καθυστερημένη ανάπτυξη. αδυναμία παραγωγής όμορφων φύλλων Και ένας κακός θάνατος είναι μια σαφής συνέπεια, οπότε αν παρατηρήσετε ότι πέφτουν φύλλα στο φυτό σας Monstera, διορθώστε το τώρα!

Τι πρέπει να κάνω εάν το Monstera μου αποσυνδεθεί;

Όταν το Monstera σου φυτρώσει Θα αρχίσετε να αναρωτιέστε αν κάνετε πολύ ή πολύ λίγο. Για παράδειγμα, σκεφτείτε αν ποτίζετε τα φυτά σας περισσότερο από το συνηθισμένο ή δεν ποτίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν δεν έχεις κάνει τίποτα λάθος Επιθεωρήστε το φυτό σας σχολαστικά και ελέγξτε για σημάδια δυσάρεστων οσμών που προκαλούνται από προσβολές από έντομα ή σήψη ριζών.

Μόλις μάθετε τον λόγο Πρέπει να προσαρμόσετε τη μείωση με βάση την αιτία, για παράδειγμα εάν ποτίζετε λανθασμένα. Αναπτύξτε μια σωστή ρουτίνα ποτίσματος. Εάν τα φύλλα του Monstera σας μαραθούν, άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν την αύξηση των επιπέδων υγρασίας. Διατηρήστε μια σταθερή βέλτιστη θερμοκρασία Ή δώστε ακριβώς τη σωστή ποσότητα φωτός στα φυτά σας.

Πώς μπορώ να διορθώσω την πτώση των φύλλων Monstera;

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να διορθώσετε την πτώση φύλλου Monstera για συγκεκριμένους λόγους:

πέσει κάτω από το νερό

Το πεσμένο και πεσμένο Monstera αφήνει τις μπούκλες στεγνές και έχει τραγανές άκρες και άκρες. Άλλα σημάδια υπερχείλισης είναι τα φυτά με καθυστέρηση ή η βραδεία ανάπτυξη και τα κίτρινα φύλλα.Εκτός από αυτό, τα φύλλα σας Monstera θα γίνουν λεπτά και ξηρά. Εάν δεν λάβετε μέτρα αμέσως Το δέντρο σας τελικά θα χάσει τα φύλλα και θα πεθάνει.

μαραίνεται λόγω της χαμηλής υγρασίας

Αν τα φύλλα του τέρατος μαραθούν λόγω χαμηλής υγρασίας, Τα φύλλα του τέρατος κουλουριάζονται, μαραίνονται και έχουν καφέ άκρες και άκρες. Τα φύλλα έγιναν κίτρινα και ολόκληρο το φυτό φαινόταν πολύ λιγωμένο και ληθαργικό. Ένα άλλο σύμπτωμα της χαμηλής υγρασίας είναι η πρόωρη πτώση.

θερμικό στρες

Εάν το monstera σας υποφέρει από θερμικό στρες, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν καμένα φύλλα monstera. Στα οποία οι άκρες ή οι άκρες των φυτών γίνονται καφέ ή μαύρα, τα φύλλα μαραίνονται, κατσαρώνουν, κιτρινίζουν, μαραίνονται και επιβραδύνουν τη συνολική ανάπτυξη.

ξηρότητα λόγω υπερβολικού ποτίσματος

Εκτός από τα πεσμένα φύλλα monstera Ένα σύνηθες σύμπτωμα του υπερβολικού ποτίσματος είναι τα φύλλα του Monstera που κιτρινίζουν. σε σύγκριση με το υποβρύχιο Τα κρεμαστά φύλλα δεν έχουν λείες άκρες ή άκρες. Άλλα σημάδια υπερβολικού ποτίσματος περιλαμβάνουν καφέ κηλίδες, πτώση φύλλων, πρησμένα φύλλα φυτών, μούχλα σε γλάστρες. και λίγη βάση κορμού

περισσότερο φως

Εάν το hangover σας προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο Θα παρατηρήσετε μια καμένη εμφάνιση. Τα άκρα ή οι άκρες είναι τραγανά καφέ. και ραγισμένα, στεγνωμένα και αποχρωματισμένα Τα φύλλα εμφανίζονται κίτρινα ή χλωμά. Εκτός από τις φλέβες και την εμφάνιση ξεπλυμένων, άλλα σημάδια που δείχνουν ότι υπερεκθέτετε περιλαμβάνουν τα κατσαρά ή τα κατσαρά φύλλα. Εάν δεν διορθωθεί νωρίς, τα φύλλα θα αρχίσουν να πέφτουν πρόωρα.

Να κόψω τα κρεμαστά φύλλα τέρατος;

Όχι, τα πεσμένα φύλλα Monstera δεν χρειάζεται να κοπούν εκτός αν έχουν μολυνθεί με βακτήρια ή μύκητες. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία του πρηξίματος. Αν τα περιβαλλοντικά ζητήματα που ανέφερα προηγουμένως Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που εξακολουθεί να κρέμεται. Και δεν χρειάζεται να κόψετε τα πεσμένα φύλλα.

Γιατί η Monstera μου έχει κλίση;

Ο λόγος για τον μαρασμό του φυτού Monstera και ο λόγος που μαραίνεται είναι σχεδόν ο ίδιος. Αλλά η πιο κοντινή αιτία είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός. Το δέντρο σας γέρνει καθώς αναζητά μια πηγή φωτός. Δεδομένου ότι η βάση του φυτού ριζώνει, άλλοι λόγοι μπορεί να είναι το υπερβολικό πότισμα και η ριζοβολία. Γι’ αυτό το Monstera σας φαίνεται προκατειλημμένο.

Σχετικά άρθρα Monstera:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε