Γιατί πέφτουν τα φύλλα συκιάς My Fiddle Leaf; Κοινοί λόγοι + Λύσεις

φύλλο βιολιού φύλλα συκιάς

Το σύκο με φύλλα βιολιού είναι ένα όμορφο και ασυνήθιστο φυτό εσωτερικού χώρου. Αυτά τα φυτά, γνωστά ως Ficus Lyrata, είναι τροπικά φυτά που έχουν αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. λόγω των μεγάλων, σκούρων πράσινων φύλλων Το σύκο φύλλων βιολιού είναι εγγενές στην Αφρική. Αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους με την κατάλληλη φροντίδα. Έχουν μια σχεδόν αλλόκοτη εμφάνιση που τα κάνει να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά το να κρατάς τα σύκα χαρούμενα δεν είναι πάντα εύκολο. καθώς πολλοί κάτοχοι μπορούν να επαληθεύσουν Η πτώση φύλλων συκής είναι αυτό που θα συζητήσω σε αυτό το άρθρο.

Ακόμα κι αν φροντίζεις καλά το σύκο του βιολιού και κατανοείς τις ανάγκες του Μπορεί ακόμη και να ρίξει κάποια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί εγκατέλειψαν την άδεια τους. και τι μπορείτε να κάνετε για να μην ξανασυμβεί. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Είναι φυσιολογικό οι συκιές να ρίχνουν τα φύλλα τους;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι και όχι για την πτώση φύλλου συκής.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σύνηθες φαινόμενο τα σύκα με φύλλα βιολιού να ρίχνουν τα φύλλα τους καθώς ωριμάζουν. Από την κορυφή θα αναπτυχθούν νεαρά φύλλα. Τα παλαιότερα φύλλα θα πέφτουν αυτόματα με την ηλικία.

Τώρα, αν τα φύλλα συκιάς σας αρχίσουν να πέφτουν πολύ. Ειδικά αν τα φύλλα είναι καφέ και όχι τραγανά. Αυτό δεν είναι πλέον φυσιολογικό. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η συκιά σας με φύλλωμα βιολιού πάσχει από κάποιο είδος ασθένειας ή προβλήματος.

Ποια είναι τα αίτια της πτώσης των φύλλων συκής;

καθώς και εργοστάσια καουτσούκ Τα φύλλα συκιάς σας μπορεί να ρίξουν φύλλα επειδή δεν ικανοποιείτε τις συγκεκριμένες ανάγκες του φυτού.Τα φύλλα συκιάς μπορεί να πέφτουν για διάφορους λόγους. Αλλά εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα:

υποβρύχιος

Οι συκιές με φύλλα βιολιού συχνά έχουν ανοιχτό καφέ περιθώρια στα περιθώρια των φύλλων. Τα προσβεβλημένα φύλλα ξηραίνονται, μαραίνονται και τείνουν να κατσαρώνουν. και τελικά τα φύλλα θα πεθάνουν. προκαλώντας το φυτό σας να χάσει μερικά φύλλα για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Ποτίστε το σύκο από το φύλλο του βιολιού όταν στεγνώσει το φυτικό έδαφος. (αλλά όχι εντελώς στεγνό)

πολύ πότισμα

Η πιο κοινή αιτία πτώσης φύλλων συκής είναι το υπερβολικό πότισμα. Αυτό όμως συμβαίνει αφού τα φύλλα του φυτού έχουν μεγάλες σκούρες καφέ κηλίδες. όταν συμβαίνει αυτό Τα φύλλα τελικά θα πεθάνουν και θα πέσουν από το φυτό. Εάν δεν ενεργήσετε γρήγορα Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

ακατάλληλη αποστράγγιση

Η ακατάλληλη αποστράγγιση σχετίζεται με το υπερβολικό πότισμα. Αυτό σημαίνει ότι τα φύλλα συκιάς σας μαραίνονται επειδή το δοχείο του φυτού κρατάει πολύ νερό. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα σύκας σας στραγγίζει καλά και δεν παραμένει υγρό για αρκετές ημέρες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ: Πριν δώσετε ένα ποτό στο φύλλο συκιού σας, Το φυτόχωμα (δηλαδή μερικές ίντσες χώματος) πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει πρώτα.

Το φύλλο του βιολιού είναι το φύλλο της συκιάς.

ζεστό ή κρύο σώμα

Οι συκιές είναι ευαίσθητες σε κρύους και ζεστούς ανέμους. και μπορεί να παρουσιάσει ενόχληση ρίχνοντας μερικά φύλλα Τοποθετήστε λοιπόν το σύκο σας από το φύλλο βιολιού σε άδειους χώρους όπως πόρτες και παράθυρα. Θα πρέπει να αποφεύγετε χώρους κοντά σε κλιματιστικά ή αεραγωγούς θερμότητας.

όχι αρκετό φως

Όταν πρόκειται για απαιτήσεις φωτός Το φύλλο βιολί χρειάζεται έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Το να τα αφήνετε να κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ξηρότητας μπορεί να τα κάνει ευαίσθητα. Το ανεπαρκές φως μπορεί να προκαλέσει απώλεια φύλλων από το σύκο του βιολιού, γι’ αυτό τοποθετήστε το φυτό κοντά σε παράθυρο με προσανατολισμό ανατολικά ή δυτικά που δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό και παράθυρα με νότιο προσανατολισμό γενικά δεν παρέχουν αρκετό ηλιακό φως για τα φύλλα συκής εσωτερικού χώρου.

ψυχικό στρες

Η πτώση των φύλλων είναι μια φυσική απάντηση στο στρες στα περισσότερα φυτά. συμπεριλαμβανομένων των φύλλων συκής βιολιού Το άγχος μπορεί να προκληθεί από δραστηριότητες πολύ κοντά στο φυτό, όπως η μετακίνηση σε μια νέα τοποθεσία ή η ενόχληση του φυτού με κάποιο τρόπο. Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τη συκιά σε μια περιοχή που είναι απαλλαγμένη από πεζούς ή ενοχλημένη. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα παιδιά ή τα κατοικίδια σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν ενοχλούν το βιολί σας ενώ παίζετε.

Γεγονός: Τα φύλλα συκής είναι δηλητηριώδη για τις γάτες!

ακατάλληλη θερμοκρασία

Οι συκιές με φύλλα βιολιού προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 60 βαθμών Φαρενάιτ και 75 βαθμών Φαρενάιτ. και θα υποφέρει εάν η θερμοκρασία αυξηθεί ή πέσει εκτός αυτού του εύρους. Εάν το δέντρο σας έπεσε χωρίς προφανή λόγο Ελέγξτε προσεκτικά τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι οι χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι η αιτία.

Ποιο είναι το φάρμακο για την πτώση των φύλλων στα φύλλα συκής;

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε την πτώση των φύλλων στη συκιά σας. Οι συνήθεις θεραπείες για την πτώση των φύλλων συκής περιλαμβάνουν:

  • Μετακινήστε το φυτό σε πιο κατάλληλη τοποθεσία.
  • ρύθμιση επιπέδου υγρασίας
  • Αυξήστε την ποσότητα νερού που δίνετε στα φυτά σας.
Πεσμένα φύλλα από το δέντρο του βιολιού

Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σύκο σας με φύλλα βιολιού λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως. και όχι βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις όπως οίδημα

Θυμηθείτε: Το βακτηριακό οίδημα και οι κηλίδες στα φύλλα προκαλούν κόκκινες κηλίδες.

Εάν η συκιά σας χάνει τα φύλλα της λόγω υπερβολικού κρύου ή ζέστης. Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατέψετε το φυτό σας, για παράδειγμα, αν κάνει κρύο έξω. Μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό κοντά στο παράθυρο για να πάρει το φως του ήλιου. ή αν ο καιρός έξω είναι ζεστός Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σε εσωτερικό χώρο.

Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι ξηρός Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα φυτών παρακάτω.

Ψηφιακός υγραντήρας εξάτμισης ολόκληρου σπιτιού AIRCARE (ελαφρύ δρυς)

Τέλος, αν υποψιάζεστε ότι τα φύλλα συκιάς σας είναι μολυσμένα με βακτήρια ή μύκητες, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μυκητοκτόνο που διατίθεται στο εμπόριο όπως το παρακάτω.

Μυκητοκτόνο από βονίτη χαλκού Captain Jack 16 ουγκιές Συμπύκνωμα ελέγχου φυτικών ασθενειών 16 ουγκιές βιολογική κηπουρική

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα φύλλο σύκου είναι υγιές;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν τα φύλλα συκής σας είναι υγιή είναι να τα επιθεωρήσετε. Ένα έντονο σύκο με φύλλα βιολιού θα έχει μεγάλα, σκούρα πράσινα φύλλα χωρίς κίτρινες ή καφέ κηλίδες. Τα φυτά συχνά δείχνουν σημάδια στρες ρίχνοντας μερικά φύλλα.

Επιπλέον, εάν οι απαιτήσεις φωτός του φύλλου συκιάς σας παρακωλύονται με οποιοδήποτε μέσο. Θα δείξει σημάδια ασθένειας ή στρες. (Σε αυτή την περίπτωση, τα φύλλα του φθινοπώρου.)

Ενώ, τα καφέ στίγματα φύλλων συκής προκαλούνται συνήθως από υπερβολικό πότισμα ή ανεπαρκές πότισμα. ενώ τα κίτρινα φύλλα μπορεί να προκληθούν από πολύ λίγο ή πολύ νερό. έλλειψη θρεπτικών συστατικών ή ηλιακού φωτός

Καλό να γνωρίζετε: Τα κίτρινα φύλλα είναι ένα κοινό σύμπτωμα της πτώσης των φύλλων.

Τι γίνεται με τα σύκα με περισσότερο νερό;

Το πιο αξιοσημείωτο σύμπτωμα του φύλλου του βιολιού είναι οι καφέ κηλίδες στα φύλλα. Αυτές οι καφέ κηλίδες τείνουν να είναι πιο κοντά στο κέντρο του φύλλου. Και θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το φυτό παίρνει πάρα πολύ νερό.

Τα δύο πρώτα φύλλα συνήθως πέφτουν από κάτω. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι σήψης των ριζών. Μπορεί να πάρει πολύ νερό ή να υποφέρει από σήψη των ριζών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο για να δοκιμάσετε τις ρίζες μιας συκιάς με φύλλα βιολιού για να δείτε αν είναι υποβρύχιες ή πολύ υδαρείς. Εξετάστε το αποξηραμένο βιολί για καφέ κηλίδες στις φλέβες των φύλλων. Οι καφέ κηλίδες κοντά στις άκρες των φύλλων δείχνουν ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό. και οι καφέ κηλίδες κοντά στη μέση γραμμή υποδηλώνουν υπερβολικό πότισμα.

Οι καστανές υπερχειλισμένες κηλίδες στα φύλλα συκιάς είναι πιο αισθητές από πάνω προς τα κάτω. Ενώ η σήψη των ριζών συνήθως αρχίζει να επηρεάζει μόνο τα κάτω ή τα κατώτερα φύλλα του φυτού.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σύμπτωμα του φύλλου βιολιού είναι το χώμα της γλάστρας που είναι βρεγμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποια είναι τα σημάδια του να είσαι υποβρύχιος στην εικόνα;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για τους καλλιεργητές σύκων. ειδικά για αρχάριους Το πιο εμφανές σύμπτωμα ενός υποβρύχιου φύλλου σύκου είναι τα καφέ, ξερά φύλλα.

Συμβουλή ειδικού: Εάν οι άκρες των φύλλων είναι πράσινες Αυτό δείχνει ότι τα σύκα σας παίρνουν αρκετό νερό.

Άλλα σημάδια ότι το σύκο από το φύλλο του βιολιού είναι κάτω από το νερό περιλαμβάνουν την αργή ή καθυστερημένη ανάπτυξη, τα μαραμένα φύλλα και το χώμα που τραβιέται από την πλευρά του δοχείου.

στην επίλυση υποβρύχιων προβλημάτων Συνεχίστε να ποτίζετε καλά τα φυτά μέχρι το νερό να αρχίσει να διαρρέει από τον πάτο του δοχείου. Προσθέστε όλο το μείγμα γλάστρας και ποτίστε το φυτό σας τακτικά καθώς το φυτόχωμα στεγνώνει. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος σας εάν ζείτε σε ζεστή περιοχή ή εάν λείπετε συχνά από το σπίτι.

Αν το σύκο του φύλλου σου παίρνει πολύ νερό Θα παρατηρήσετε σημάδια μουχλιασμένου ξύλου στη βάση του κορμού. υγρό κομπόστ και οι ρίζες αναπτύσσονται στην επιφάνεια του εδάφους

Πόσο συχνά πρέπει να φυτεύω νεαρά σύκα;

Δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις όσον αφορά την καλλιέργεια φύλλων βιολιών συκιών. Εξαρτάται κυρίως από το περιβάλλον του φυτού και άλλους παράγοντες όπως το μέγεθος, η ανάπτυξη. και κάποια προβλήματα

βιολί σύκο αχυρώνα

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να μεταφυτεύετε το σύκο από φύλλωμα βιολιού μόνο σε ένα μέγεθος κάθε φορά. Και αποφύγετε μια ξαφνική μεταφύτευση μεταφυτεύοντας σταδιακά τη συκιά σε ένα μεγαλύτερο δοχείο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε την αναφύτευση όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύκο του βιολιού σας θα ρίξει τα φύλλα του.

Εάν χρειάζεται πραγματικά να καλλιεργήσετε μια συκιά με φύλλα βιολιού Θα θελήσετε να δώσετε προσοχή στο περιβάλλον του φυτού. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι μεταξύ 65 βαθμών Φαρενάιτ και 75 βαθμών Φ. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το φυτικό έδαφος είναι στεγνό και έχει έμμεσο φως πριν το πιείτε.

Κι αν πέσουν τα φύλλα της συκής;

Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της πτώσης των φύλλων συκής. Εάν προβλήματα σήψης ρίζας Μην περιμένετε να είναι πολύ έντονο. γιατί θα πέσουν τα φύλλα αν όχι σήψη ρίζας Διορθώστε λάθη όπως το ακατάλληλο πότισμα.

Τι προκαλεί την πτώση των κάτω φύλλων συκής;

Η πιο συχνή αιτία της πτώσης του κάτω φύλλου της συκιάς ή της πτώσης των φύλλων οφείλεται στη γήρανση. Μερικά από τα κάτω φύλλα μπορεί να πέσουν επειδή είναι παλιά και δεν χρειάζονται ενέργεια για το φυτό. επίσης Τα φυτά δεν παρέχουν ζωτικά θρεπτικά συστατικά και αποθέματα ενέργειας στα φύλλα τους ή στα ώριμα φύλλα τους. Αντίθετα, θα επικεντρώσει την ενέργειά της στην προώθηση της νέας ανάπτυξης.

Εάν πέσουν μόνο λίγα φύλλα στο κάτω μέρος, μην ανησυχείτε, αυτό είναι κυρίως ένα φυσικό φαινόμενο. Θα πρέπει να ανησυχείτε εάν πέσουν τα φύλλα. Το δέντρο σου φαίνεται αδύναμο. και το χώμα βγάζει μια δυσάρεστη οσμή

Fiddle Leaf Φύλλα συκιάς πεσμένα και καφέ – Τι συμβαίνει;

Τα φύλλα της συκιάς του βιολιού σας θα πέσουν και θα γίνουν καφέ επειδή εκθέτετε το φυτό σε κρύο αέρα. Θυμηθείτε ότι το σύκο με φύλλα βιολιού είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές. Επομένως, φροντίστε να τηρείτε τέτοιες συνθήκες φύτευσης. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι ένα πρόβλημα με το υπερβολικό πότισμα.

Θα μεγαλώσουν ξανά τα φύλλα της συκιάς;

Η απάντηση είναι ναι και όχι γιατί τα φύλλα συκιάς σας πέφτουν και αναγεννώνται. Όταν τα φύλλα πεθαίνουν και πέφτουν από το δέντρο Η άκρη του φύλλου επίσης πεθαίνει. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα φύλλα δεν θα αναπτυχθούν ξανά στην αρχική τους θέση. Αλλά επειδή το στέλεχος έχει άλλες άκρες των φύλλων, νέα φύλλα αναπτύσσονται σε αυτά τα σημεία.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε φύλλα βιολιού χωρίς φύλλα;

Ναι, τα σύκα με φύλλα βιολιού μπορούν να μαζευτούν χωρίς φύλλα, αρκεί οι ρίζες και οι μίσχοι να είναι δυνατοί. Μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι τα νέα φύλλα θα αναπτυχθούν ξανά. μπορεί να αναρρώσει με τακτική και σωστή φροντίδα

Γιατί πεθαίνουν νέα φύλλα στα φύλλα συκής μου;

Τα νέα φύλλα του σύκου σας θα πεθάνουν πιθανότατα από τη σήψη των ριζών. Αυτή είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα και το αφήνοντας το φυτό να καθίσει σε βρεγμένο έδαφος για πάρα πολύ καιρό. Αυτό προκαλεί πνιγμό των φυτών και έλλειψη οξυγόνου. Αυτό θα οδηγήσει τελικά σε σήψη των ριζών.

εάν σοβαρή σήψη των ριζών δεν μπορείς να κάνεις τίποτα Αλλά αν μερικές από τις ρίζες είναι ακόμα μαύρες και όχι μαλακές. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κακές ρίζες και να μετακινήσετε το φυτό σας σε ένα νέο δοχείο με μείγμα αναφύτευσης και να το φροντίσετε σωστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γιατί μαραίνονται τα σύκα μου;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το σύκο του φύλλου σας μπορεί να μαραθεί. Ας εξερευνήσουμε τα πιο συνηθισμένα παρακάτω:

Υπερβολικό πότισμα ή πότισμα

Αν βρείτε ένα φύλλο συκής κρεμασμένο Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι αν μπορεί να είναι βυθισμένο ή υποβρύχιο. Αν το φυτό πάρει πολύ νερό θα εμποδίσει το οξυγόνο να φτάσει στις ρίζες και προκαλούν σήψη των ριζών Ως αποτέλεσμα, τα φυτά τελικά μαραίνονται. και αν το φυτό είναι κάτω από το νερό Τα φυτικά κύτταρα χάνουν τη δύναμή τους. που θα προκαλέσει μαρασμό και μαρασμό των φύλλων

υψηλή θερμοκρασία

πολύ ζεστή θερμοκρασία Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κατά την καλλιεργητική περίοδο. Αυξάνει τον ρυθμό διαπνοής (δηλαδή τους υδρατμούς που εξατμίζονται μέσω των στομάτων του φυτού) Αν δεν αλλάξει η απώλεια υγρασίας, τα φύλλα θα συρρικνωθούν και θα μαραθούν.

χαμηλή υγρασία

Θυμηθείτε ότι η χαμηλή υγρασία σημαίνει μεγαλύτερη απώλεια νερού από τα φύλλα του φυτού σας.Από την άλλη πλευρά, εάν η ρίζα δεν μπορεί να αντισταθμίσει την απώλεια νερού, το φυτό θα ρίξει τα φύλλα του. Η χαμηλή υγρασία μπορεί επίσης να κάνει το φυτό να φαίνεται νωθρό. καθυστερημένη ανάπτυξη, κίτρινα φύλλα και μερικές φορές καμένα φύλλα

έντομο

Οι αφίδες, τα λέπια έντομα, οι λευκές μύγες, τα αλευροφόρα, τα μυκητιακά ακάρεα και τα ακάρεα της αράχνης είναι τα πιο κοινά παράσιτα που μπορούν να επιτεθούν στη συκιά του βιολιού σας. Αλλά μην ανησυχείτε, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα παράσιτα σπάνια επιτίθενται στις συκιές με φύλλα βιολιού, εκτός από τα λέπια έντομα. Αυτά τα έντομα τρέφονται με χυμό από φυτά. προκαλώντας τα φύλλα να κιτρινίζουν, να κατσαρώνουν και εάν η επιδημία είναι σοβαρή, τα φύλλα θα πέσουν

πάρα πολύ φως

όταν εκτίθεται σε υψηλό φως Τα φύλλα συκής σας μετατρέπουν την περίσσεια φωτεινή ενέργεια σε θερμότητα και τη διαχέουν με διαφορετικούς τρόπους. Ένας τρόπος για να διαχέετε τη θερμότητα είναι μέσω της αφυδάτωσης. Στο οποίο λίγο νερό θα εξατμιστεί και θα απορροφήσει θερμική ενέργεια. δροσίστε τα φύλλα Με άλλα λόγια, έτσι κρυώνουν τα φυτά.

Αγοράστε σήμερα μια συκιά με φύλλα βιολιού!

Costa Farms Fiddle Leaf Συκιά, Ζωντανό Εσωτερικό Φυτό, Μεγάλο Σαλόνι ή Διακόσμηση Γραφείου, Τροπικό Φυτό Εσωτερικού Χώρου σε γλάστρα σε γλάστρα με φυτό ύψους 2 ποδιών, κήπο και δώρο για ζεστασιά.

Άρθρα που σχετίζονται με το Fiddle Leaf Fig:

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε